Proteiinia 2g/painokilo... sanoo kuka?

300g broileria neljälle, whaat? Mulle tekee tiukkaa saada se riittämään sooseineen kahteen annokseen itselleni. Ja mä oon kääpiö.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
300g ei mee ees kahteen ateriaan ja minä se vasta hobitti oonki:D

Bulkilla menee helposti 230-250g proteiinia rikki ja dieetillä n.200-220g.
 
Muutenkin kuulostaa aika oudolta, että jos proteiinia menee 40g salipetterisääntöä enemmän, niin metsään eittämättä mennään. Miksi mentäisiin? Siksi, että säännön keksijä suuttuu?

Oon tässä täysin samaa mieltä. Miten se ''ylimääräinen'' proteiini olisi ylimääräistä, i don't even..
 
Eikö tunnu yhtään paljolta tollanen määrä? Broilerisuikaleita on siinä perusrasiassa 300g ja esim meillä se menee neljälle hengelle. Lounaaksi kun syöt pihvin/leikkeen niin siinä on 150g lihaa, eli 30g prodea. Ilmankos oon näin riisitautinen kun syön niin vähän.

Itsella menee nyt kilo kananrintaa paivassa kahdelle aterialla jaoteltuna, 400g jauhelihaa on myos sopiva kerta-annos.
 
Mä kokeilin yhdessä vaiheessa pärjätä ateriasta toiseen tommosella 200g jauhelihaa + hiilarit mutta ei siitä mitään tullu. Helvetin huono olo tulee ja semmonen tunne ettei virta riitä.. Ja tämmönen vajaa 70kg jäpikkä olen ettei puhuta kuitenkaan mistään bodimonsterista :)
 
300g broileria neljälle, whaat? Mulle tekee tiukkaa saada se riittämään sooseineen kahteen annokseen itselleni.

Sama täällä. Ilman soosseja 300g menee yhdellä syömisellä, soosin kanssa riittää hätäisesti kahteen kertaan.

Ja juurihan tuossa taas 70 g proteiinia käkättimestä alas meni päivän pääaterian muodossa. Tonnikalaa, raejuustoa, vihanneksia. Ei se sen vaikeampaa ole. Yleensä toki jaan prodet tasaisemmin, ja joudun kyllä päinvastoin nykyisin seurailemaan sitä, ettei tule 'liikaa', mutta tänään oli normaalista syömisestä vähän poikkeava päivä, eli että ateriaväli venähti, joten nopea paikkaus tähän väliin ;)
 
Ihan tavallista kymppiprossasta nautaa, 20.3g protskua. Broilerissa hiukan enemmän. Ennemmin kysyisin että mitä ihmeen broileria ja jauhelihaa ne on, joista 300+400 grammasta tulee vain 120g protskua. Marinoituja?
Oletan tässä että 400+300g tarkottaa oikeasti 300-400g? Mutta olkoon miten on niin 20g/100g = 80g/400g ja 50/300g eli kyllä tuo 120g on täysin hyvä arvaus. Jauheliha on vielä semmosta teollista paskakamaa ettei kroppa varmasti pysty hyödyntämään siitä kaikkea, sanosin että lihaksen kasvatukseen hyödynnettävissä oleva proteiinin määrä on lähempänä kymmentä grammaa kuin kahtakymmentä per 100g :jahas: Hyötysuhde paranee kun vaihtaa luonnollisempaan lihaan eli riistaan, fileisiin, jne.

Oon tässä täysin samaa mieltä. Miten se ''ylimääräinen'' proteiini olisi ylimääräistä, i don't even..
Ylimääräsestä proteiinista nyt vaan tulee läskiä, plus rasittaa elimistöä helvetisti kun vedetään tarpeettoman suuria määriä raskasta liharuokaa proteiinin saamiseks. Mieluummin ainakin ite otan proteiinia sen mitä tarttee ja loput kaloritarpeesta hyvistä rasvoista sekä hiilareista. Liha sisältää AINA rasvaa ja varsinkin noissa teollisissa paskalihoissa se ei ole sitä hyvää laatua.

Perusjampalle joka käy salilla omaks ilokseen on täysin sama saako sitä proteiinia 1.6 vai 2g/painokg, vasta kun ihan kaikki muut osa-alueet on kunnossa (uni, lepo, alkoholi, rehuista saatavat makrot jotka kaikilta tuntuu proteiinihimossa unohtuvan, jne) niin tuo puuttuva 0,4g korostuu. Ite tykkään laskea 2g/rasvaton painokg, niinku joku jo aiemmin totesi niin mihinkä se kropassa oleva läski sitä lisäenergiaa tartteis?
 
Jauheliha=teollista paskakamaa josta kroppa ei hyödynnä kuin osan..?
Jos sen jauhelihan proteiinilla on kutakuinkin sama aminokoostumus kuin ulko- tai sisäfileellä, voitko kertoa miten se suolisto imeyttää tai jättää imeyttämättä eri lailla nuot eri syödyt lihan muodot?.. Ajatteleeko se että tässä paskassa on kaikki rippeet jauhettuna eikä leikkeen muodossa ja hintakin on halpa, en sulata ja anna imeytyä...

Aminopooli on ratkaisevampi, ei se onko liha missä muodossa ja minkä hintaista.
 
Oon tässä täysin samaa mieltä. Miten se ''ylimääräinen'' proteiini olisi ylimääräistä, i don't even..

Kyse ei ole kerta-annoksesta, vaan päivän kokonaissaannista. Saahan sitä proteiinia ottaa vaikka 100g kerralla, ei se hukkaan mene vaan sen imeytymisessä menee kauemmin. Mutta jos ruoasta tulee liikaa proteiinia suhteessa kehon massaan, se menee ikään kuin hukkaan. Ei kehoa voi pakottaa hyödyntämään kaikkea syötyä proteiinia stimuloimaan lihaskasvua. Se, kuinka paljon sun kehos käyttää proteiinia lihaksen kasvatukseen, määräytyy mm. geeneillä ja olosuhteilla. Kaikki proteiini, jota ei käytetä proteiinisynteesiin muutetaan glukoosiksi, eli hiilihydraateiksi. Käytännössä siis se "ylimääräinen" proteiini menee hukkaan, koska sitä ei loppujen lopuksi käytetä siihen tarkoitukseen, johon sen oletetaan tulevan käytetyksi. Siksi on ihan turhaa vetää protskua kaksin käsin kurkusta alas.
 
Ylimääräsestä proteiinista nyt vaan tulee läskiä, plus rasittaa elimistöä helvetisti kun vedetään tarpeettoman suuria määriä raskasta liharuokaa proteiinin saamiseks. Mieluummin ainakin ite otan proteiinia sen mitä tarttee ja loput kaloritarpeesta hyvistä rasvoista sekä hiilareista. Liha sisältää AINA rasvaa ja varsinkin noissa teollisissa paskalihoissa se ei ole sitä hyvää laatua.

Perusjampalle joka käy salilla omaks ilokseen on täysin sama saako sitä proteiinia 1.6 vai 2g/painokg, vasta kun ihan kaikki muut osa-alueet on kunnossa (uni, lepo, alkoholi, rehuista saatavat makrot jotka kaikilta tuntuu proteiinihimossa unohtuvan, jne) niin tuo puuttuva 0,4g korostuu. Ite tykkään laskea 2g/rasvaton painokg, niinku joku jo aiemmin totesi niin mihinkä se kropassa oleva läski sitä lisäenergiaa tartteis?

Itsehän syön kerran päivässä sitä paskalihaa :)
 
2g proteiinia / painokilo = tarpeen?

Jokin aika sitten ( 1kk~ ) Huomenta Suomessa oli vieraana ravintoekspertti, joka totesi että ainoastaan huipputasolla ( tyyliin MM ) treenaava urheilija tarvitsee proteiinia 2 grammaa per painokilo, ja piti sitäkin liiallisena.

Salilla kuulin myös kahden kokeneemman heebon ( toinen itseasiassa erittäin tunnettu koko maassa, mutta nimeä en nyt paljasta ettei tule mitään ähinää ) puhuvan aiheesta ja tämä kuuluisampi osapuoli totesi että 20 grammaa päivässä ( tiedä sitten meinasiko herajauheenn vai konkreettisesti proteiinin määrää ) riittää isommallekin kaverille, saati "taviksille."

Miten asian laita lienee? Eihän siitä tietysti mitään haittaa ole jos syö sen 2g/kg, mutta saako saman hyödyn vähemmälläkin?
 
ai että 20g päivä riittäisi päiväksi!?

Muistan joskus nähneeni sellaiset luvut kuin 0,6-0,8g/kg/pvä proteiinia riittäisi ylläpitoon aikuisella. Tämä tekisi 75kg miehellä jo 45-60g/pvä.

1,8g/pvä olisi sellainen luku, että sillä pärjää jo uhreilijakin. Mutta sitten tullaan siihen, että millä huipputasolla ja missä lajissa!? Bodylajeissa yllättäen tarvitaan hieman enemmän taas esim. pitkänmatkan juoksussa riittää vähempikin.

Mutta tästä tullaan varmaan väittelemään aina :D ja on aina väitelty :D
 
Jokin aika sitten ( 1kk~ ) Huomenta Suomessa:face: oli vieraana ravintoekspertti, joka totesi että ainoastaan huipputasolla ( tyyliin MM ) treenaava urheilija tarvitsee proteiinia 2 grammaa per painokilo, ja piti sitäkin liiallisena.

Salilla kuulin myös kahden kokeneemman heebon ( toinen itseasiassa erittäin tunnettu koko maassa, mutta nimeä en nyt paljasta ettei tule mitään ähinää ) puhuvan aiheesta ja tämä kuuluisampi osapuoli totesi että 20 grammaa päivässä ( tiedä sitten meinasiko herajauheenn vai konkreettisesti proteiinin määrää ) riittää isommallekin kaverille, saati "taviksille."

Miten asian laita lienee? Eihän siitä tietysti mitään haittaa ole jos syö sen 2g/kg, mutta saako saman hyödyn vähemmälläkin?

Tässä tämä "ravintoekspertti" todennäköisesti ei käsittele mikä on optimaalisin määrä proteiiniä päivässä lihasten kasvatukseen vaan elintoimintojen ja lihaksiston ylläpitoon ja ehkä sitten vähän siihen lisäksi kun kerran urheilijoita ollaan. Tuo proteiinin tarve vaihtelee ainakin IMO ihan laidasta laitaan riippuen siitä mihin sillä pyritään. Jos pyritään olemaan vaikka jotain huippujalkapalloilijoita niin ei se esimerkiksi tuolla MM-kisoissa onnistu jos on 100kg massat 180cm rungossa ja näin ollen ei tarvita sitä määrää proteiinia mikä on lihaskasvun kannalta paras. Kun taas bodauksen ääripäätä ajatellaan jotain Colemania joka mussutti varmaan parhaimmillaan jotain 500g proteiinia per päivä (mikä ei tuokaan kyllä OPTIMAALISTA ole). Bodauksessa pärjäsi, jalkapallossa ei. :D Ja lisäksi kun elämme täällä rakkaassa kotisuomessa niin telkkarissa harvoin käsitellään mitään mikä on bodauksessa optimaalisinta kun tuo bodaus ainakin IMO on todella aliarvostettu "urheilulaji" Suomessa. Mistä lie johtuu, eihän tässä olla kuin maailman rankingissa sijalla 2. läskein kansa.

Ja vielä lopuksi niin itse syön 3500kcal päivässä ja proteiiniä VÄHINTÄÄN 2g/painokilo joka tulee kyllä vaikkei edes yrittäisi.
 
Tässä tämä "ravintoekspertti" todennäköisesti ei käsittele mikä on optimaalisin määrä proteiiniä päivässä lihasten kasvatukseen vaan elintoimintojen ja lihaksiston ylläpitoon ja ehkä sitten vähän siihen lisäksi kun kerran urheilijoita ollaan. Tuo proteiinin tarve vaihtelee ainakin IMO ihan laidasta laitaan riippuen siitä mihin sillä pyritään. Jos pyritään olemaan vaikka jotain huippujalkapalloilijoita niin ei se esimerkiksi tuolla MM-kisoissa onnistu jos on 100kg massat 180cm rungossa ja näin ollen ei tarvita sitä määrää proteiinia mikä on lihaskasvun kannalta paras. Kun taas bodauksen ääripäätä ajatellaan jotain Colemania joka mussutti varmaan parhaimmillaan jotain 500g proteiinia per päivä (mikä ei tuokaan kyllä OPTIMAALISTA ole). Bodauksessa pärjäsi, jalkapallossa ei. :D Ja lisäksi kun elämme täällä rakkaassa kotisuomessa niin telkkarissa harvoin käsitellään mitään mikä on bodauksessa optimaalisinta kun tuo bodaus ainakin IMO on todella aliarvostettu "urheilulaji" Suomessa. Mistä lie johtuu, eihän tässä olla kuin maailman rankingissa sijalla 2. läskein kansa.

Ja vielä lopuksi niin itse syön 3500kcal päivässä ja proteiiniä VÄHINTÄÄN 2g/painokilo joka tulee kyllä vaikkei edes yrittäisi.

En tiedä miksi tuo facepalm hymiö, kyseisessä ohjelmassa tämä nyt sattui olemaan. Tunnuttiin puhuvan yleisellä tasolla mistä tahansa liikunnasta ja proteiinin tarpeesta, ei siis pelkästä ylläpidosta. Mutta tosiaan, ei oltu mitenkään kohdistettu juuri kehonrakennukseen. Olisi mielenkiintoista nähdä jotain tutkimusta aiheesta, että mikä oikeasti on tarpeeksi kun kyseessä lihaskuntoilu.
 
Kuunnelkaa ja katselkaa Maken ja J-P Pulkkisen vlogi. Mielestäni siinä tulee esille ehkä tärkein pointti: elimistö totutetaan progressiivisesti vuosien kuluessa sietämään sekä hiilareita, että prodea! Eli aloittelijalle ei ole kovinkaan järkevää alkaa vetämään pystymetsästä Pro-bodarien määriä yhtään mitään. J-P kertoo työskentelystään fitnesstyttöjen kanssa, mikä on sangen mielenkiintoista kuunneltavaa. Suosittelen.
 
Kuunnelkaa ja katselkaa Maken ja J-P Pulkkisen vlogi. Mielestäni siinä tulee esille ehkä tärkein pointti: elimistö totutetaan progressiivisesti vuosien kuluessa sietämään sekä hiilareita, että prodea! Eli aloittelijalle ei ole kovinkaan järkevää alkaa vetämään pystymetsästä Pro-bodarien määriä yhtään mitään. J-P kertoo työskentelystään fitnesstyttöjen kanssa, mikä on sangen mielenkiintoista kuunneltavaa. Suosittelen.

Vähän huuteluksi menee viestini, mutta jos tarkoitit, että 2g/kg:hen vaaditaan totuttelua, niin ehkä en lähtisi noin jyrkälle kannalle. Pro-ukothan vetää sen 3g/kg helposti, eikä kaikille taida ihan riittääkkään ja sinne varmasti vaatii totuttelua. Toki on totta, ettei se proteiini autuaaksi tee, vaan pääpaino kaloreiden saannissa pitäisi imo olla hiilareissa tai rasvassa tavoitteiden mukaisesti.
 
Kyllähän toi 2g/rasvaton painokilo on vielä käsittääkseni kohtuullista, mutta moni laskee sen 2g vaa`an näyttämästä painosta. Myöskin proden kohdentaminen vaikuttaa sen optimaaliseen hyödyntämiseen. Treenin jälkeen tarvitaan rakennusaineita enemmän. Munuaisetkaan ei tykkää kovin hyvää jos prodea mätetään överisti koneeseen+jokaisella on vielä ikävästi yksilöllisiä taipumuksia aineenvaihdunnassaan. Varmasti yksi ristiriitaisimmista aiheista salikulttuurin ja koululääketieteen/virallisten ravintosuosituksien välillä. Se mikä pätee maratoonarille, ei päde kehonrakentajalle saatika sohvaperunalla on ihan omat kuviot. Liekkö tässä sekamelskassa avain jatkuvasti kasvavaan lisäravinnebisnekseen:david:?
 
Itselläni saattaa mennä näin dieetillä se 3g tai jopa yli proteiinia päivässä, eikä tarvi edes yrittää ja en jaksa asiasta stressata sen enempää. Jos tulee se 3g nii sitten tulee.

''Offilla'' koitan tietenki pitää sen proteiinin saannin siinä 2-2,5g.
 

Suositut

Back
Ylös Bottom