Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Muutenkin kuulostaa aika oudolta, että jos proteiinia menee 40g salipetterisääntöä enemmän, niin metsään eittämättä mennään. Miksi mentäisiin? Siksi, että säännön keksijä suuttuu?
Eikö tunnu yhtään paljolta tollanen määrä? Broilerisuikaleita on siinä perusrasiassa 300g ja esim meillä se menee neljälle hengelle. Lounaaksi kun syöt pihvin/leikkeen niin siinä on 150g lihaa, eli 30g prodea. Ilmankos oon näin riisitautinen kun syön niin vähän.
300g broileria neljälle, whaat? Mulle tekee tiukkaa saada se riittämään sooseineen kahteen annokseen itselleni.
Oletan tässä että 400+300g tarkottaa oikeasti 300-400g? Mutta olkoon miten on niin 20g/100g = 80g/400g ja 50/300g eli kyllä tuo 120g on täysin hyvä arvaus. Jauheliha on vielä semmosta teollista paskakamaa ettei kroppa varmasti pysty hyödyntämään siitä kaikkea, sanosin että lihaksen kasvatukseen hyödynnettävissä oleva proteiinin määrä on lähempänä kymmentä grammaa kuin kahtakymmentä per 100g :jahas: Hyötysuhde paranee kun vaihtaa luonnollisempaan lihaan eli riistaan, fileisiin, jne.Ihan tavallista kymppiprossasta nautaa, 20.3g protskua. Broilerissa hiukan enemmän. Ennemmin kysyisin että mitä ihmeen broileria ja jauhelihaa ne on, joista 300+400 grammasta tulee vain 120g protskua. Marinoituja?
Ylimääräsestä proteiinista nyt vaan tulee läskiä, plus rasittaa elimistöä helvetisti kun vedetään tarpeettoman suuria määriä raskasta liharuokaa proteiinin saamiseks. Mieluummin ainakin ite otan proteiinia sen mitä tarttee ja loput kaloritarpeesta hyvistä rasvoista sekä hiilareista. Liha sisältää AINA rasvaa ja varsinkin noissa teollisissa paskalihoissa se ei ole sitä hyvää laatua.Oon tässä täysin samaa mieltä. Miten se ''ylimääräinen'' proteiini olisi ylimääräistä, i don't even..
Oon tässä täysin samaa mieltä. Miten se ''ylimääräinen'' proteiini olisi ylimääräistä, i don't even..
Ylimääräsestä proteiinista nyt vaan tulee läskiä, plus rasittaa elimistöä helvetisti kun vedetään tarpeettoman suuria määriä raskasta liharuokaa proteiinin saamiseks. Mieluummin ainakin ite otan proteiinia sen mitä tarttee ja loput kaloritarpeesta hyvistä rasvoista sekä hiilareista. Liha sisältää AINA rasvaa ja varsinkin noissa teollisissa paskalihoissa se ei ole sitä hyvää laatua.
Perusjampalle joka käy salilla omaks ilokseen on täysin sama saako sitä proteiinia 1.6 vai 2g/painokg, vasta kun ihan kaikki muut osa-alueet on kunnossa (uni, lepo, alkoholi, rehuista saatavat makrot jotka kaikilta tuntuu proteiinihimossa unohtuvan, jne) niin tuo puuttuva 0,4g korostuu. Ite tykkään laskea 2g/rasvaton painokg, niinku joku jo aiemmin totesi niin mihinkä se kropassa oleva läski sitä lisäenergiaa tartteis?
Jokin aika sitten ( 1kk~ ) Huomenta Suomessa:face: oli vieraana ravintoekspertti, joka totesi että ainoastaan huipputasolla ( tyyliin MM ) treenaava urheilija tarvitsee proteiinia 2 grammaa per painokilo, ja piti sitäkin liiallisena.
Salilla kuulin myös kahden kokeneemman heebon ( toinen itseasiassa erittäin tunnettu koko maassa, mutta nimeä en nyt paljasta ettei tule mitään ähinää ) puhuvan aiheesta ja tämä kuuluisampi osapuoli totesi että 20 grammaa päivässä ( tiedä sitten meinasiko herajauheenn vai konkreettisesti proteiinin määrää ) riittää isommallekin kaverille, saati "taviksille."
Miten asian laita lienee? Eihän siitä tietysti mitään haittaa ole jos syö sen 2g/kg, mutta saako saman hyödyn vähemmälläkin?
Tässä tämä "ravintoekspertti" todennäköisesti ei käsittele mikä on optimaalisin määrä proteiiniä päivässä lihasten kasvatukseen vaan elintoimintojen ja lihaksiston ylläpitoon ja ehkä sitten vähän siihen lisäksi kun kerran urheilijoita ollaan. Tuo proteiinin tarve vaihtelee ainakin IMO ihan laidasta laitaan riippuen siitä mihin sillä pyritään. Jos pyritään olemaan vaikka jotain huippujalkapalloilijoita niin ei se esimerkiksi tuolla MM-kisoissa onnistu jos on 100kg massat 180cm rungossa ja näin ollen ei tarvita sitä määrää proteiinia mikä on lihaskasvun kannalta paras. Kun taas bodauksen ääripäätä ajatellaan jotain Colemania joka mussutti varmaan parhaimmillaan jotain 500g proteiinia per päivä (mikä ei tuokaan kyllä OPTIMAALISTA ole). Bodauksessa pärjäsi, jalkapallossa ei. :D Ja lisäksi kun elämme täällä rakkaassa kotisuomessa niin telkkarissa harvoin käsitellään mitään mikä on bodauksessa optimaalisinta kun tuo bodaus ainakin IMO on todella aliarvostettu "urheilulaji" Suomessa. Mistä lie johtuu, eihän tässä olla kuin maailman rankingissa sijalla 2. läskein kansa.
Ja vielä lopuksi niin itse syön 3500kcal päivässä ja proteiiniä VÄHINTÄÄN 2g/painokilo joka tulee kyllä vaikkei edes yrittäisi.
Kuunnelkaa ja katselkaa Maken ja J-P Pulkkisen vlogi. Mielestäni siinä tulee esille ehkä tärkein pointti: elimistö totutetaan progressiivisesti vuosien kuluessa sietämään sekä hiilareita, että prodea! Eli aloittelijalle ei ole kovinkaan järkevää alkaa vetämään pystymetsästä Pro-bodarien määriä yhtään mitään. J-P kertoo työskentelystään fitnesstyttöjen kanssa, mikä on sangen mielenkiintoista kuunneltavaa. Suosittelen.