Kananmunan valkuainen, 66% kananmunan massasta
Elintarvikkeen numero: 852
Englanninkielinen nimi: Egg white
Valmistustapa: käsittelemätön
Elintarvikkeen tyyppi: ruoka-aine
Ruoka-aineryhmä: muna
Ravintokoostumus / 100 g
Keskimääräiset ravintoarvot 100 grammassa elintarviketta.
Ravintotekijä Keskipitoisuus Yksikkö Tietolähde Viite no.
Peruskoostumus
Energia (kJ) 177.3 kJ SUM
Energia (kcal) 42.6 kcal SUM
Proteiinit 9.8 g SUM
Hiilihydraatti, imeytyvä 0.4 g EXPE
Kokonaisrasva 0.1 g RTL
Alkoholi 0.0 g RTL
Rasvat
Rasvahapot TAG-ekv. - g
Rasvahapot yhteensä - g
Tyydyttyneet rasvahapot - g
Yksittäistyydyttymättömät rasvahapot - g
Monityydyttymättömät rasvahapot - g
Linolihappo - mg
Alfalinoleenihappo - mg
Kolesteroli (GC) 0.0 mg EXPE
Sokerit ja polysakkaridit
Sokerit, mono- ja disakkaridit 0.4 g NUTT 165
Sakkaroosi 0.0 g EXPE
Laktoosi 0.0 g NUTT 146
Tärkkelys 0.0 g NUTT 146
Kuitu (AOAC) 0.0 g NUTT 59
Vitamiinit ja esiasteet
A-vitamiini 0.0 ug SUM
D-vitamiini 0.0 ug RTL
E-vitamiini 0.0 mg SUM
K-vitamiini - ug
Tiamiini 0.0 mg RTL
Riboflaviini 0.3 mg RTL
Pyridoksiini vitameerit (vetykloridi) <0.1 mg NUTT 191
Niasiini NE 2.7 mg RTL
Foolihappo 6.5 ug SUM
B12-vitamiini 0.1 ug NUTT 146
C-vitamiini 0.0 mg RTL
Karotenoidit, kokonaissumma - ug
Kivennäiset ja hivenaineet
Natrium 140.0 mg RTL
Natriumkloridi 356.7 mg SUM
Kalium 0.1 g RTL
Kalsium 5.0 mg RTL
Fosfori 11.0 mg RTL
Magnesium 9.0 mg RTL
Rauta <0.1 mg RTL
Seleeni 15.0 ug INFO
--------------------------------------------------------------------------------
© Kansanterveyslaitos, ravitsemusyksikkö 1999-2002.