Peruna

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja fluider
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
22.7.2003
Viestejä
40
Onko peruna pannaan julistettu ruoka?
Olen vain kuullut ettei se ois tosimiehen sapuskaa (vaikka vanhakansa sen nimeen vannookin).
Eli kannattaako vetää kilo :urjo: pottuja päivässä vai jättää potaatit siwaan??
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Aika turha eines tuo ainakin bodymiehelle on, melkeinpä silkkaa hiilaria. Tosin sisältää kenties monenmoista ravinnetta kuoressaan.
 
Originally posted by turre101
Aika turha eines tuo ainakin bodymiehelle on, melkeinpä silkkaa hiilaria. Tosin sisältää kenties monenmoista ravinnetta kuoressaan.

Ja ravinteet menee kuorien mukana roskiin :)
 
Tavoitteet

Kaikki riippuu tavoitteista, mutta jos pelkää perunaa sen kohun takia, on tarjolla myös vastakkaista tietoa.

Kansanterveyslaitoksen ravitsemustieteen tutkijaprofessori Pirjo Pietinen sanoi tänään MTV3 Hyvää Huomenta -lähetyksessä, että suomalainen peruna ei ole nopea hiilaria.

Nämä kohututkimukset perunasta on tehty Jenkkilässä, ja siellä perunalajikkeet ovat tyystin erilaisia kuin täällä.

Mika
 
Re: Tavoitteet

Originally posted by Tigerclaw
Kansanterveyslaitoksen ravitsemustieteen tutkijaprofessori Pirjo Pietinen sanoi tänään MTV3 Hyvää Huomenta -lähetyksessä, että suomalainen peruna ei ole nopea hiilaria.

Tätä tietoa onkin muuten kaivattu. Sattuiko proffa sanomaan tarkkaa GI-lukua?

Melko turhaa evästä kuitenkin, ellei satu mausta tykkäämään.
 
Ei sanonut.

En syö minäkään kuin aniharvoin, aika höhhöä tuntuu olevan.

Jokaiselle tutkimukselle on vastatutkimus ja jokaista tutkimusta tulkitaan eri tavoin, tavoitteista riippuen.

Tällä Pietisellä on silti mun tietääkseni suht' hyvä track record, mutta eihän sekään mitään välttämättä tarkoita.

Mutta tästä peruna-asiasta on silti ollut puhetta aiemminkin (että tutkimukset on tehty Jenkeissä ja Ausseissa ja niiden perunat on suuritärkkelyksisiä laajamittaisen ranskalaisten tuotannon takia).

Mika
 
Peruna on hyvää ravintoa, kunhan vaan kuorineen syö.
Ja uusia perunoita ei kyllä voita mikään, saatikka lapin puikulapottua :worship:
Pari viikkoa sitten tuo epidemiologian professori Jukka.T.Salosen Salosen kommenttihan kehotti vähentämään perunaa. Pitäisi varmaan ensin saada tämä muu yleinen sokerituotteiden kulutus laskuun.
 
Ihan turhaa tää yksittäisen ruoka-aineen silmätikuksi ottaminen. Liikalihavuuden aiheuttava virhe normaaliruokavaliossa on systemaattinen rasvan ja korkean GI-arvon hiilarien kulutus samalla aterialla yhdistettynä liian vähäiseen liikuntaan.

Onko kukaan muu nauranut sille yhdelle telkkarin keksimainokselle, missä kerrotaan että ne sisältävät hiilareita? Varmaan ainoa keksimerkki, missä on raaka-aineina jauhot ja sokeri :lol2:
 
Keskisuomalaisessa oli joskus juttua että kasvissyöjien pitäis syödä perunaa että tulee proteiinin tarve täytettyä. Saa vähän popsia. :david:
 
Originally posted by Dopey
Onko kukaan muu nauranut sille yhdelle telkkarin keksimainokselle, missä kerrotaan että ne sisältävät hiilareita? Varmaan ainoa keksimerkki, missä on raaka-aineina jauhot ja sokeri

Joo, ne ovat niitä Disgustive...eiku siis Digestive keksejä. Mitähän erityisen hyvää niissä Digestivien hiilareissa on muihin kekseihin nähden? Samaa paskaa (sokeria ja vehnäjauhoa), arvelen mä.

Peruna menettelee (siis ravintoarvoiltaan), kunhan sen syö keitettynä ja kuorineen. Ranskan potut ja sipsit, ei kiitos! Harvoin pottua (ees keitettyä kuorineen) ite syön nykyään, lähinnä vieraana jonkun luona käydessäni. Hiilarit kertyvät hedelmistä, ruisleivästä, kaurahiutaleista, linsseistä, tummasta riisistä ja laktoosista (maitotuotteet).

Ootteko muuten vihanneksien ja pottujen keittämiseen käyttäneet semmosta kattilan pohjalle pienillä jaloilla laitettavaa teräsritilää (höyrystin?), eli kuumalla höyryllä kypsentäneet? Sillä tulee paljon napakammat ja paremman makuiset potut (ja keitetyt rehut) kuin vedessä lillumalla, samassa ajassa, vähemmällä sähköllä (vähemmän vettä tarvitaan). Suosittelen lämpimästi.
 
Originally posted by Iivili
Sillä tulee paljon napakammat ja paremman makuiset potut (ja keitetyt rehut) kuin vedessä lillumalla, samassa ajassa, vähemmällä sähköllä (vähemmän vettä tarvitaan).
Jep, ja samalla niissä säilyy ne terveelliset ainekset. Vedessä keittämällä kun samalla liuottaa kaikki "hyödylliset" ainesosat veke.
 
Aminohapot

Keskisuomalaisessa oli joskus juttua että kasvissyöjien pitäis syödä perunaa että tulee proteiinin tarve täytettyä.

Hmm...onhan siinä mahdollisesti se perä, että tietyt hiilihydraatit yhdessä muodostavat "täydellisen proteiinin", esim. riisi ja pavut yhdessä sekä leipä ja maapähkinät yhdessä ovat ns. complete protein. Mutta mistä ne on tossa jutussa kertoneet, sitä en tietenkään tiedä.

Mika
 
Originally posted by Small&Weak
Keskisuomalaisessa oli joskus juttua että kasvissyöjien pitäis syödä perunaa että tulee proteiinin tarve täytettyä. Saa vähän popsia.

Tuosta tulee mieleen, kun intissä tutut sissialikessut juttelivat opaskirjasensa sisällöstä. Siellä kuulemma mainittiin, että raskaan sissitoiminnan vaatiman kalorimäärän saa mm. kolmesta kilosta koivun lehtiä. Siinäkin olisi keräämistä ja popsimista :D Missähän välissä sen raskaan sissitoiminnan kerkeää toteuttaa, kun on kiire kerätä ja syödä 3kg koivun lehtiä? :urjo:

Sori OT jutut...
 
Vanhaa aihetta ylös, koska ei jaksa aloittaa uutta ketjua.

Tässäkin ketjussa viitataan siihen, että perunasta saa terveellisiä aineita esim. kuorista.
Lisäksi ravintosuosituksissa yleisesti suositellaan syömään perunaa. Olen seuraillut Ravintokoodi-palvelusta ostostemme ravintoainejakaumia ja peruna on todella punaisella, koska sitä on ostettu pari kertaa tämän vuoden aikana. Jostain suosituksesta tuo peruna on tuonne ravintokoodiin vetäisty.

Laittakaa nyt joku faktatietoa mitä nuo hyvät aineet on ja mielellään saanti per 100g ja päiväsuositus. Minä en ainakaan fineli.fi sivustolta keksinyt mitä hyvää perunassa on.
 
Vanhaa aihetta ylös, koska ei jaksa aloittaa uutta ketjua.

Tässäkin ketjussa viitataan siihen, että perunasta saa terveellisiä aineita esim. kuorista.
Lisäksi ravintosuosituksissa yleisesti suositellaan syömään perunaa. Olen seuraillut Ravintokoodi-palvelusta ostostemme ravintoainejakaumia ja peruna on todella punaisella, koska sitä on ostettu pari kertaa tämän vuoden aikana. Jostain suosituksesta tuo peruna on tuonne ravintokoodiin vetäisty.

Laittakaa nyt joku faktatietoa mitä nuo hyvät aineet on ja mielellään saanti per 100g ja päiväsuositus. Minä en ainakaan fineli.fi sivustolta keksinyt mitä hyvää perunassa on.


http://www.finfood.fi/finfood/kasvikset.nsf/ravintoarvohaku?openform&Cat=2$Perunat&Sort=1&Dir=1

ohan potuissa vitamiineja, hivenaineita
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom