Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Mike sanoi:Onko tuota tautkia koskaan raportoitu sivistysmaissa? Jossain vitun Turkissa, Kiinassa ja Kambotseassa noita ihmisiä delaa. Sitten alkaa huolestuttaan kun jossain Lontoossa pärähtää pandemia päälle. Nyt tutuu siltä, että nämä vähempiosaiset ihmiset noissa maissa suurinpiirtein syövät omaa paskaansa ja saavat taudin kun taudin.
Mike sanoi:Onko tuota tautkia koskaan raportoitu sivistysmaissa? Jossain vitun Turkissa, Kiinassa ja Kambotseassa noita ihmisiä delaa. Sitten alkaa huolestuttaan kun jossain Lontoossa pärähtää pandemia päälle. Nyt tutuu siltä, että nämä vähempiosaiset ihmiset noissa maissa suurinpiirtein syövät omaa paskaansa ja saavat taudin kun taudin.
Rokotetta riittää jos riittää, nimittäin rokotetta ei voida alkaa valmistamaan ennenkuin tauti puhkeaa. Rokotteen valmistus kestää vähintään 6-8kk jona aikana ei ole muuta taistelukeinoa, kuin eristäytyminen, hyvä hygienia, tuuri ja mahdollisesti Tamiflu/Relenza. Rokotekkin voi olla vanhentunut ennen sen valmistumista, joten sen varaan en laskisi paljoa... Vielä kun rokote isketään markinoille noin kiireellisellä tahdilla (vrt. muut lääkkeet jopa 15v tutkimusta ennen myyntilupaa) en ainakaan haluaisi olla ensimmäisten joukossa saamassa sitä.kimmo2543 sanoi:Sitten on syytä pelätä,kun tauti alkaa tarttumaan ihmisestä ihmiseen.
Telkasta tuli,että kys. rokotetta riittää n.450milj. ihmiselle.
Vielä lisättin,että virus on erittäin muuntaumiskykyinen...
modified sanoi:Tänään tuli televisiosta dokkari aiheesta. Siinä spekuloitiin, että mahdollinen kuolleiden määrä maailmanlaajuisessa epidemiassa olisi n. 150 000 000. Aika vaikeaa tarkkaan hahmottaa millaisia ekonoomissosiaalisia vaikutuksia tuollaisella olisi.
Pisaratartuntana ja salamannopeasti ympäri maailman. Nuo karanteenijutut eivät kovin hyvää lupaa. Eli jengi alkaa olemaan tosissaan nyt tuon viruksen kanssa.luumu sanoi:En ole kovin tarkasti perehtynyt aiheeseen, joten osaako joku kertoa, voidaanko sanoa, millä tavoin tämä tauti tarttuu, jos se aikanaan muuttuu todella vaaralliseksi (mikä tarkoittanee käsitykseni mukaan ihmisestä ihmiseen tarttuvaa versiota).
WHO on nyt vahvistanut 18 ihmistartuntaa Turkissa. Kolme lasta on kuollut. Yksi tartunnan saaneista, mutta tähän asti oireeton lapsi, on alkanut saada oireita. Lisäksi lintutartuntoja on vahvistettu yhdessätoista Turkin maakunnassa (joita on yhteensä 81) ja neljässätoista maakunnassa on epäilyjä lintutartunnoista.
Brittiläinen laboratorio on vahvistanut, että Turkin kaksi ensimmäistä uhria kuolivat hieman mutatoituneeseen H5N1-kantaan. Kanta ei vaikuta entistä vaarallisemmalta, mutta ainakin se osoittaa, että virus kehittyy koko ajan. Tämä luonnollisesti kasvattaa huolta mutaatiosta, joka tekisi viruksesta ihmisten välillä tarttuvan. Turkissa asetetaankin paikallisia kolmikilometrisiä karanteeneja tartunta-alueille ja näytteitä lähetetään laboratorioihin lisätestejä varten.
Maailmanpankki puolestaan pystyttää rahastoa, josta tuetaan köyhempien maiden taistelua lintuinfluenssaa vastaan. Tällä hetkellä rahastoon on luvattu 500 miljoonaa dollaria ja maailmanpankki toivoo saavansa ainakin miljardin lisää. (Nämä ovat siis vain lupauksia valtioilta, eikä rahastossa vielä toistaiseksi ole juuri mitään.)
Kambodza, 1 uusi tapaus: 28-vuotias mies Kampotista, oireet 17.3.05, sairaalaan 21.3.05, kuoli 22.3.05
Indonesia, 1 uusi tapaus: 25-vuotias nainen, Jakartasta länteen, oireet 17.11.2005, sairaalaan 23.11., kuoli 25.11.
Thaimaa, 1 uusi tapaus: 5-vuotias poika Nakhonnayok’ista, oireet 25.11.2005, sairaalaan 5.12., kuoli 7.12.
Kiina, 1 uusi tapaus: 41-vuotias nainen Fujian’ista, oireet 6.12.2005, sairaalaan 8.12., kuoli 21.12.
Indonesia, 1 uusi tapaus: 29-vuotias nainen Jakartasta, oireet 31.12.2005, sairaalaan 2.1.2006, kuoli 11.1.
Tiedote 19.1.2006:
o Kiina, 1 uusi tapaus: 35-vuotias nainen Sichuan’ista, oireet 3.1.2006, sairaalaan 10.1., kuoli 11.1.