Parsakaalista

Ironbutt

Mode/Punttimimmit
Liittynyt
17.2.2003
Viestejä
2 510
Ikä
48
Hei kaikki parsakaalin ystävät.

Voisiko joku paremmin asioista perillä oleva kertoa voiko ns. "kukkivaa" parsakaalia syödä?

Äitini nuoruudessa päähän iskostama perinnetieto sanoo että jos parsakaalin nuput rupeavat kukkimaan eli muuttuvat vihreästä keltaiseksi ja 'avautuvat' niin tämä on huono juttu. Parsakaali muuttuu 'myrkylliseksi' tai ainakin se alkaa muodostamaan jotain epämieluisia kemiallisia yhdisteitä, joista voi seurata vatsanväänteitä tms.
Säästäväiset ihmiset korjaavat tämän asian leikkaamalla keltaiset nuput pois. Muun osan parsakaalista voi käyttää kuten normaalistikin.

Monet ns. perinnetietoudet ovat ajanmyötä osoittautuneet täysin huuhaaksi. Siksi tämäkin epäilyttää.

Mitenköhän on? Asia on jälleen ajankohtainen kun jääkaapissa oleva parsa on alkanut kellertämään. Alanko veistelemään vai käytänkö sellaisenaan?
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Originally posted by Defaf
osta uus? maksaa markan.


Itseasiassa maksaa enemmän.

Mutta itse kysymykseen. Jos on vähän kellertävyyttä ni en antaisi häiritä. Isoista kellertymistä menee jo ruokahalu.

Parsakaali on hyvää! :)
 
Joo, olen minäkin pikkusen kellertäviä parsakaaleja syönyt, ei ongelmaa. Enempi kellertävät menevät biojätteeseen.

Parsan kypsennysvinkki nro 1: höyrytysritilä! Maksoi muistaakseni jonkun 20mk, ruostumatonta terästä, Made in China ja toimii hienosti. Parsakaalista ja muistakin rehuista (esim. potut ja pakastevihakset) tulee napakoita ja maukkaita, ei vetisiä lötköjä.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom