Ironbutt
Mode/Punttimimmit
- Liittynyt
- 17.2.2003
- Viestejä
- 2 510
- Ikä
- 48
Hei kaikki parsakaalin ystävät.
Voisiko joku paremmin asioista perillä oleva kertoa voiko ns. "kukkivaa" parsakaalia syödä?
Äitini nuoruudessa päähän iskostama perinnetieto sanoo että jos parsakaalin nuput rupeavat kukkimaan eli muuttuvat vihreästä keltaiseksi ja 'avautuvat' niin tämä on huono juttu. Parsakaali muuttuu 'myrkylliseksi' tai ainakin se alkaa muodostamaan jotain epämieluisia kemiallisia yhdisteitä, joista voi seurata vatsanväänteitä tms.
Säästäväiset ihmiset korjaavat tämän asian leikkaamalla keltaiset nuput pois. Muun osan parsakaalista voi käyttää kuten normaalistikin.
Monet ns. perinnetietoudet ovat ajanmyötä osoittautuneet täysin huuhaaksi. Siksi tämäkin epäilyttää.
Mitenköhän on? Asia on jälleen ajankohtainen kun jääkaapissa oleva parsa on alkanut kellertämään. Alanko veistelemään vai käytänkö sellaisenaan?
Voisiko joku paremmin asioista perillä oleva kertoa voiko ns. "kukkivaa" parsakaalia syödä?
Äitini nuoruudessa päähän iskostama perinnetieto sanoo että jos parsakaalin nuput rupeavat kukkimaan eli muuttuvat vihreästä keltaiseksi ja 'avautuvat' niin tämä on huono juttu. Parsakaali muuttuu 'myrkylliseksi' tai ainakin se alkaa muodostamaan jotain epämieluisia kemiallisia yhdisteitä, joista voi seurata vatsanväänteitä tms.
Säästäväiset ihmiset korjaavat tämän asian leikkaamalla keltaiset nuput pois. Muun osan parsakaalista voi käyttää kuten normaalistikin.
Monet ns. perinnetietoudet ovat ajanmyötä osoittautuneet täysin huuhaaksi. Siksi tämäkin epäilyttää.
Mitenköhän on? Asia on jälleen ajankohtainen kun jääkaapissa oleva parsa on alkanut kellertämään. Alanko veistelemään vai käytänkö sellaisenaan?