Parsakaali?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja vanilja
  • Aloitettu Aloitettu
Viimeisen vuoden sisällä on tullut syötyä parsakaalia sen verran, että kyllästymispiste alkaa olla saavutettu - ts. joka päivä 200-400 grammaa. Uh. Jos ostin pakasteena, valmistin sen mikrossa kipossa kansi päällä, 3-4min. Jos keittämällä, keitin aina suht pehmeäksi enkä aikaa sen tarkemmin katsellut. Päälle ketsuppia ja yrttisuolaa. Välillä tein myös sosekeittoa, eli keitin parsakaalin tosi pehmeäksi kasvisliemikuution kera, valutin osan keitinvedestä pois ja soseutin sauvasekoittimella. Sekaan seitinpalasia... dieetillä tuo meni alas, mutta nyt kyllä nostattaa karvat pystyyn. En huomannut mitään sen kummempia hyötyjä kuin mistään muustakaan kasviksesta. Toki parsakaalissa on kivasti kuitua ja varmasti noita vitamiineja yms. mutta mikään pakollinen dieettiruoka en usko sen olevan.

Miinuskalorit pitkällä aikavälillä ne on mitkä rasvaa vähentää, ei mikään yksittäinen elintarvike tai tuote. Tämä siis lähinnä lentoemolle, muistelen että olet jo parin vuoden ajan kysellyt noita laihdutusvinkkejä... mikäli en ole ihan väärässä.

Tuo parsakaali-kukkakaali-porkkana -sekoitus on muuten tuhat kertaa herkullisempaa kuin pelkkä parsakaali. :)
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Faidra sanoi:
Miinuskalorit pitkällä aikavälillä ne on mitkä rasvaa vähentää, ei mikään yksittäinen elintarvike tai tuote. Tämä siis lähinnä lentoemolle, muistelen että olet jo parin vuoden ajan kysellyt noita laihdutusvinkkejä... mikäli en ole ihan väärässä.
Ööh.. Siis kysehän oli parsakaalin terveellisyydestä tuossa minun postissa. Ei mistään laihdutuskeinosta.
 
Viittasin siis tähän:
lentoemo sanoi:
Mikä siis on se määrä, jolla on jotain merkitystä rasvanpolton kannalta?

:)
 
quiz, enpa oo kylla ikina kuullu etta kukaan ois parsaa terveysvaikutusten takia syony. Enemman on sattunu sekaan kun ovat rehuja syoneet. Muutenkin taitaa aika monella olla nuo rehut dietilla varsinkin suuressa osassa eika valiteta mita syodaan kuhan saa syoda paljon ja saada mahollisimman vahan energiaa :) Soisinpa ite varmaa pahviakin jos ois vahan paremmat ravintoarvot...
 
Faidra sanoi:
Viittasin siis tähän:
:)
Ahaa.. ok. Heräsi mielenkiinto myös tähän, kun threadin aloittaja asiasta ilmaisi. Mutta se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että olisin koko ajan hankkimassa jotain "laihdutusvinkkejä". Onko väärin olla kiinnostunut asiasta?
 
Itsekin olen käyttänyt noita pakasteseoksia, joissa esim. parsa- ja kukkakaalia sekä porkkanaa. Ovat suhteellisen edullisiakin. Heitän ne jäisinä pannulle kastikkeen sekaan, mielestäni riittää että sulavat. Ihan kalorittomiksi en noita kastikkeita tosin ole yrittänytkään saada. Mausteeksi paljon jotain kunnon currya, niin hyvältä maistuu - jos ei, niin seuraavalla kerralla lisätään mausteiden määrää.
 
Parsakaalit tulee yleensä höyrytettyä höyrykattilassa, ja yksinkertaisin maustamisvaihtoehto on grillausmaustetta päälle (tai esim. suola,mustapippuri, paprika).
Parsalle tulee tehtyä köyhän dieettajan ;) Hollandaise-kastike viden prossan fraichesta. Spargelnin valmistus niinikään höyryttämällä.
 
Parsakaali mitään mausteita kaipaa... :rolleyes:

Höyrytettynä paistetun lohen kanssa - toimii aina yhtä hyvin ! Mulla on varmaan makuhermoissa vikaa, mutta noi kaks raaka-ainetta yhdessä saa suun vettymään...ja eikö perkele ala vatsa samantien huutelemaan lisää täytettä... :kuola:
 
Jumalavita, tätä threadia ei voi lukea kirjastossa kiinnittämättä kaikkien huomiota itseensä hillittömällä mahan kurinalla ja kuolaamisella. Parsakaali on taivaallisen hyvää melkein miten vain valmistettuna, ja kunhan satokausi taas on parhaimmillaan (ja hinnat halvimmillaan), ei kilo päivässä ole yhtään liioittelua. Hitto, tästähän on pian sännättävä Lidliin...

Yksinkertainen perusohjeeni: leikataan kukinnot varresta, joka ehkä kuoritaan, pilkotaan nyt ainakin, ja laitetaan kattlaan jonka pohjalla on suunnilleen sentti vettä. Kunhan ovat jonkin aikaa kiehuneet, lisätään kukinnot. Valmista kirkkaanvihreänä. Mausteeksi soijakastiketta, mustapippuria tai vaikka pelkkää puhdistamatonta merisuolaa. Sitruunamehukin käy mausteeksi.

Niin, ja voihan sen gratinoida uunissakin, jos ei kaloreita pelkää, laittaa vähän juustoa peliin. Suhteellisen kevyttä kuitenkin vielä.
 
Minä teen parsakaalikeiton näin:

-kaalit keitetään
-lisätään purkki esim sulatejuustoa
-soseutetaan
-maustetaan
-joskus lisään vielä esim. savukinkkua hakattuna pieniksi palasiksi

Nam!
 
Meikä vetää parsakaalin raakana... En mä jaksa valmistaa sitä, kun se tulee käteen kompaktissa muodossa. Sit vain syömään sitä kuin porkkanaa. No ainakin saa ravintoaineet, koska paistaminen tuhoaa jotain ravintoaineita.
 
Taidankin ostaa huomenna parsaa, jos se on niin hyvvee (on) ja terveellistä (sitäkin).

Nami nami! Parsaa vaan ja sit siihen jotaki kylkehe, niin jöpöti jöpöti ja körökörö kirkkoon!
 
Ehdottomasti paras parsakaaliresepti.

Eli parsakaalit uunipellille sopivan kokoisiksi paloiksi, päälle suolaa, pippuria, ja murskattua valkosipulia. Itse käytän 4-5 kynttä, valkosipulin maku ei ole tässä kovin hallitseva. Uuniin pariin sataan asteeseen noin 10 minuutiksi, jotta parsakaalit saavat hieman väriä. Siihen päälle puristaa puolikkaan sitruunan mehun ja raastaa runsaasti parmesaania. Ruokaorgasmi taattu. Näiden kolmen mausteen kombo on vaan jotain käsittämätöntä; sitruuna tasaa valkosipulin röyhkeyttä, kun parmesaani tasaa sitruunan terävyyttä.

Ohje on alunperin täältä.

I guarantee it; you will go ga-ga over it. I’m so ga-ga over it that I would seriously consider a trip right now to the store just so I could make this for lunch. Broccoli for lunch? After trying this, you’ll never want to eat anything else for breakfast, lunch or dinner ever again.

:D
 
Onpa kovat myyntipuheet yllä, ja lähdeartikkelissakin. Pitää kokeilla tuota :)
Hox siihen tulee myös öljyä, ja lisää öljyä samalla kun puristaa sitruunamehua päälle.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom