Palomieheksi

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Huhtamo
  • Aloitettu Aloitettu
Osaisko joku valaista esimerkiksi, että miten tuon AMK:n käyminen vrt. ensihoito-amikseen vaikuttaa työmahdollisuuksiin koulun jälkeen, muuttuuko tehtävät/työpaikat radikaalisti jne. ?
Arvostaisin kovasti, jos joku ensihoitoalalla työskentelevä/siitä tietävä vois hiukan valaista, googlesta on kovin vaikea etsiä apuja kun ei tiedä mitä hakee.

Suomessa voi saada pätevyyden työskennellä sairaalanulkopuolisessa ensihoidossa (ambulanssissa) pääasissa neljällä tavalla: opiskelemalla A. Ensihoitaja AMK -tutkinon B. Lähihoitajatutkinnon C. sairaanhoitaja AMK -tutkinnon D. Pelastajantutkinnon. Mikäli tarkoituksesi on työskennellä pelkästään ensihoidossa niin vaihtoehto A on valintasi eli ensihoitaja AMK -tutkinto. Tutkinto antaa sinulle ns. hoitotason ensihoitajan pätevyyden (vrt. lähihoitajatutkinnon perustason ensihoitajan pätevyys) sekä sairaanhoitajan ammattipätevyyden. Työllistyminen ensihoitoon on lähes varmaa ensihoitaja AMK -tutkinnon suorittaneella sillä maassamme käynnissä olevan ensihoitomuutoksen myötä hoitotason ensihoitajista on huutava pula useassa sairaanhoitopiirissä. Avataan vielä vähän termejä eli hoitotason ensihoitaja tarkoittaa ensihoitajaa jolla on hoitotason hoitovelvoitteet tämä eroaa perustason ensihoitajasta siinä, että hoitotasolla on käytössä enemmän lääkkeitä ja he saavat suorittaa enemmän vaativia hoitotoimenpiteitä. Ensihoitaja AMK -koulutukseen on suhteellisen vaikea päästä. Pelkästään pääsykokeeseen pääsemiseen vaaditaan todella hyvät arvosanat toisen asteen oppilaitoksen todistuksessa.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Mut joo, tuo lähihoitaja on tosiaan aika turha, mutta hyvä vaihtoehto jos ei muuten pisteet riitä amk. Lähihoitajat tekevät vain pintaraapaisun siitä mitä oikeat ensihoitajat.
Tämä pelastuslaitoksen tutkintohan on jo huomattavasti laajempi ja käytäntöpainotteisempi.

Siinämielessä tuo lähihoitajan tutkinto on ihan hyödyllinen ainakin Helsingissä, että pelastajakurssilta valmistumisen jälkeen suoritetaan myös lähihoitajan opinnot työn ohessa. Jos lähärin paperit on jo ennenstään niin sitä ei tietysti tarvitse uudestaan suorittaa.

Edit. Ja tuskin siitä haittaa muuallakaan on kun sitten joskus hakee töihin.
 
Kiitoksia vastanneille. Kuopio on siis ykkösvaihtoehto, johon pyrin intin jälkeen, mutta nämä muut varavaihtoehdot on hiukan auki. Pitänee ihan oikeelle opolle varata aika jostain sossusta niin saa (ehkä) vielä tarkempaa tietoa itse hakemisesta jne.
Pääsykokeet AMK:iin jännittää, kun en todellakaan oo lukuihmisiä vaikka järkeä on tullut jo päähän huomattavasti lukion suorittamisen jälkeen (jännä, miten puolessa vuodessa ajatusmaailma muuttuu kun painaa paskaduunia huonolla palkalla niska limassa). Mulla ei siis lukemalla jää asiat kauheen hyvin päähän, vaan täytyy opetella jotain muuta kautta. Onko ammattikorkeeseen (tuonne ensihoitoon) olemassa jotain sen tyylisiä valmennuskursseja kun yliopistoihin?
Lukion yhteishaussa hain (heitin kaikki muut ihan hatusta, kun oli pakko hakea kuuteen paikkaan) Turun AMK:n ensihoitajalinjaan Saloon, mutten silloin perehtynyt asiaan kummemmin kun ei ollut edes tarkoitus lähteä opiskelemaan ennen inttiä. Eivät ainakaan pääsykokeisiin kutsuneet silloin, mut en ole edes varma että kutsutaanko sinne vai saako kaikki halukkaat vaan mennä pääsykokeisiin.
 
Jatketaan vielä yhdellä tyhmällä OT-kyssärillä.. Oliskohan intin lääkintämieskoulutuksesta mitään hyötyä pelastus/ensihoitoalalle hakeutumisessa? En tarkoita mitään lisäpisteitä vaan sitä, että onko noista intissä opetetuista asioista lämärinä mitään käytännön hyötyä, että esim. pääsykokeissa tietäis muutakin kuin kirjasta luettua asiaa? Vai onko lämärin koulutus niin erilainen ettei siitä hyödy kouluihin hakiessa?
 
Lappujen mukaan alin pistemäärä, jolla pääsi opiskelemaan, oli ammatillisella tutkinnolla hakeneiden ryhmässä 6,0 ja lukion päättötodistuksella hakeneiden ryhmässä 6,0. Ammattitutkinnolla tai ulkomaalaisella tutkinnolla 8,0.
 
:dance: Tammikuussa tavataan !!! Ai että vettä voi olla fiilikset katossa, tätä on odotettu pikkupojasta asti. 9,5 pisteellä heittämällä sisällä
 
Onnea sisäänmenneille!!!

Eipä ois meikällä riittäny pojot vaikka oisin kuupperin saanukkin läpi. Joten ei harmita täällä :dance2:
Ens hakuun uusitaankin sitten jo nuo pällin pojot ja jalatkin on alkanu kestää ehkä juoksua.

16 työvuoroa -> 7kk vuorotteluvapaa :puntti:
 
Jatketaan vielä yhdellä tyhmällä OT-kyssärillä.. Oliskohan intin lääkintämieskoulutuksesta mitään hyötyä pelastus/ensihoitoalalle hakeutumisessa? En tarkoita mitään lisäpisteitä vaan sitä, että onko noista intissä opetetuista asioista lämärinä mitään käytännön hyötyä, että esim. pääsykokeissa tietäis muutakin kuin kirjasta luettua asiaa? Vai onko lämärin koulutus niin erilainen ettei siitä hyödy kouluihin hakiessa?

Ei ole itse pääsykokeissa kyllä mitään hyötyä ainakaan pelastusopistoon tai pelastuskouluun. Pääsykokeissa testataan matikkaa,päättelykykyä,stressinsietoa,keskittymistä,yleistietoa ym. Ei mitään mitä voisi opiskella etukäteen. Tietysti sitten joskus jatkossa työelämässä saattaa ollakkin hyötyä,mutta tosiaan itse pääsykokeissa ei. Ensihoidon pääsykokeista en osaa sanoa. Kannattaa kuitenkin tsekata vähän noita ensihoito amk:n pisterajoja ettei tuu ihan puskista. Ainakin Tampereelle ja Helsinkiin pitää olla ihan sairaan hyvä todistus että pääsee edes pääsykokeisiin.
 
Voi juma, entiä miten on mahdollist mut varasijoille.. Ja ensihoidon amk Helsinkiin pääsin sisään vaikka lähtöpisteitä oli vaan 18 todistuksesta ;DD En tiedä johtuko sit siit et olin niin innoissani pelastusopistol ja tuol ammattikorkees sit taas olin vähäsen "hälläväliä" asenteel :face:

Ei mul muuta mut psyykkiset on niin tuuri peliä näköjää. Riippuu iha haastattelijasta. Ja ryhmästä jne.. hohoo...
psyykkisistä sain siis 4/10 pelastusopistol ja yhteispisteitä 6..
 
Lämärin koulutuksesta on apua lähinnä ensiavun antamisessa, mutta ei sillä koulutuksella ole mitään tekemistä näyttöön perustuvan ensihoidon kanssa. Jos pelastusala kiinnostaa, niin silloin voi olla perusteltua hakea lukiopohjalla lähihoitaja-ensihoitajakoulutukseen, muussa tapauksessa ensihoitoon suuntaavia järkeviä koulutuksia on lähinnä ensihoitaja amk. Lähärien perustason työpaikat valunee suurimmaksi osaksi pelastajille tai sairaanhoitajille.

Eli ambulanssi jos kiinnostaa työpaikkana, niin koulutus on ensihoitaja amk ja paloautoon pelastusopisto (+lh-eh).
 
Myytävänä 19.12 alkaen pelastusopiston oppilaspuku + palofysiikan kirja.

-takki
-talvitakki
-housut
-kauluspaita lyhythihainen
-kauluspaita pitkähihainen
-kauluspaita(vanha malli, menee takin alla)
-kravatti
-lippis kesä

Jyväskylästä nouto, postikulut ostajalle.

Hinta: pakettina 300,-(pelkkä kirja 25,-)
Omat mitat: 184cm, 78kg (sopivat n.178-185cm).

nollaneljäneljä5994992
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom