Juuh osa ei kuulu mutta kyllä ne terveellisiä ja halpoja ovat.
Kaikkea kannattaa aina miettiä, tässä muutaman esimerkkiä miksi:
"Suurin metsien häviämisen syy on nykyään karja- ja soijatilojen laajeneminen."
http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2010...emetsien_katoon_-_poimintahakkuu_2139941.html
http://www.taloussanomat.fi/kotimaa/2010/05/07/hk-syottaa-kanannahkaa-jauhelihapihveina/20106613/12
http://tinyurl.com/43hgoyc
http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/...st%E4+enemm%E4n+l%E4%E4kkeit%E4/1135259139110
http://www.hs.fi/kotimaa/Tutkijat+Lihansyönti+rehevöittää+Itämerta/a1305551222125
http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Tutkimus+Makkarat+aivohalvausriski+myös+miehille/1135266987376
Jos luulet että karjatalous on hyvällä mallilla, erehdyt pahimman kerran. Ruokaa ei kannata myöskään paistaa vaan mieluiten höyryttää, keittää tai valmistaa uunissa.
http://uusimusta.squarespace.com/et...aistaminen-on-luultua-epaterveellisempaa.html
http://www.medicalnewstoday.com/articles/238297.php
Luomumaito onkin parempi vaihtoehto mutta se edelleen sisältää osan haitoista joita on prosessoidussakin maidossa:
- Maidon A1/A2-proteiini on yhä kyseenalainen juttu.
- Teollinen prosessointi (homogenointi, pästorointi, jne. aiheuttaa rutkasti ongelmia)
- Pahentaa aknea.
- Maitorasva tukkii hengitysteitä.
- Sisältää tyramiinia joka laukaisee päänsärkyä.
- Kampylobakteeritartuntavaara.
- Edistää verisuonten kalkkiutumista.
- Siitä saa helposti liikaa helposti imeytyvää metioniini ja fosforia.
- Eläinten lääkintä, ruokinta ja antibioottijämät.
- Kitkeröittää spermaa.
- Estrogeenitasojen nousu ja testosteronitasojen aleneminen
- Yli puolet maapallon väestöstä ovat laktoosi-intoleraatikkoja
Valkoinen riisi on jalostettua joten se on huonompaa
http://www.tiede.fi/uutiset/4070/jalostetut_viljatuotteet_syovat_taysjyvan_terveysh
Tässä taas riippuu ketä uskoo, mutta ainakin nuo ensimmäistä linkkiä liittyneet mitenkään suomalaiseen lihantuotantoon, enempää en jaksanut edes availla. Ikävää, jos sademetsiä kaadetaan Brasiliassa, mutta se ei Suomen tilanteeseen vaikuta. Täällä on taatusti pellot syöneet enemmän metsää kuin lihantuotanto...karjaa voidaan kasvattaa siellä missä ei kasva metsää.
Paistamisessa voi syntyä haitallisia yhdisteitä, mutta en kai sanonut että kaikki pitää paistaa pannulla. Käytän kaikkia ruuanvalmistustapoja esim. kasviksille höyryttämistä ja kohtuullisesta paistamisesta tuskin on haittaa terveydelle. Okinawalla ja aasialaisessa keittiössä kypsennetään melkein kaikki pannulla ja pirun pitkään elävät siitä huolimatta.
Pavut ärsyttävät suolistoa ja sitä kautta aiheuttavat tulehdusta elimistössä. Esim. soija allergisoi pitkällä aikavälillä lähes 100%:sti(tähän voidaan vaikuttaa valmistustavoilla)...muut saa tehdä mitä haluavat mutta tässä ketjussa puhutaan paleodieetistä, eikä kasvissyönnistä.
Maitokommenttisi ovat osalta silkkaa valhetta tai ainakin vailla minkäänlaisia uskottavia tieteellisiä perusteluja, mutta saat minun puolestani olla mitä mieltä haluat.
-Maitorasva tukkii hengitysteitä jos sitä tunkee sieraimeen, mutta muuten tukkoisuus aiheutuu kyllä allergisesta reaktiosta maidon proteiineille.
-Enpä ole kuullut että kukaan olisi saanut päänsärkyä maidosta. Saahan sitä melkein mistä vaan kun tarpeeksi juo/syö.
-Maito pastöroidaan Suomessa, joten siinä ei ole haitallisia bakteereja.
- Ei ole näyttöä tyydyttyneiden rasvojen yhteydestä sydän-ja verisuonitauteihin. Ruotsalaistutkimusten mukaan maidosta on hyötyä ko.tautien ehkäisyssä.
-Kuka on saanut metioniini tai fosforiyliannostuksen maidosta?
- Tyydyttynyt rasva nostaa testotasoja ennemmin kuin laskee niitä.
- Pohjoismaalaiset ovat tottuneet maidonjuontiin, siksi meillä ei ole laktoosivammaisia niin paljon.
Ja en siis itse juo juurikaan maitoa, vaan käytän pääasiassa hapatettuja täysrasvaisia maitotuotteita. Luomumaito on sopinut hyvin jos olen sitä juonut...
Jalostettu ei ole välttämättä aina huonompi, kuten luomu ei aina ole parempi kuin ei luomu. Selitin jo aiemmin miksi eräät asiaan perehtyneet suosittelevat kuoriosan hylkäämistä. Kokojyvän terveyshyödyt ovat kyseenalaisia ja kuoriosa aiheuttaa eniten ärsytystä suolikanavassa. Riisiä käytetään useimmiten paleo-syöjien keskuudessa tärkkelyksen saamiseksi, jotta palaudutaan kovista harjoituksista. Kuidut ja ravintoaineet otetaan muista lähteistä.