Paleodietti? (mitä kannattaa ostaa kaupasta, hyvät reseptit, jne)

Liittynyt
11.7.2005
Viestejä
254
Olen aloittamassa paleodiettiä, mutta en ole ihan varma että mitä kaikkea kaupasta kannattaa ostaa? Olen opiskelija joten rahaa on vähän. Lihaa on vaikea ostaa kun ei tiedä mitä niille on syötetty ja riista on aivan saatanan kallista.. Kanaa ei jaksa jokapäivä syödä, mut proteiinia on saatava jostain muustakin kun kananmunasta...

Luolamiesmeininki kiinnostaa, kun ei oo säännöllisiä ruokatottumuksia, enkä halua säännöstellä annoksiani.

Mutta kertokaahan mitä itse syötte jos syötte "paleo fuudia", ja muutenkin kaikkea aiheeseen liittyvää. ^_^
 
Oma ruokavalio koostuu lähinnä näistä: Pähkinöitä(para/hassel/saksa/manteli/cashew), siemeniä(auringonkukka/kurpitsa), marjoja(kaikkea mitä kesällä tuli pakastettua sekä kaupan altaasta), kasviksia(ihan kaikenlaisia), palkokasveja(linssit/kikherneet/pavut), juureksia(porkkanaa/perunaa/bataattia, jne), hedelmiä(laidasta laitaan), sieniä, katkiksia, yrttejä, mahlaa, teetä, kylmäpuristettuja öljyjä(Oliivi/Camelina), viljaa(täysjyväriisiä/tattaria), kananmunaa, kalaa, erillaisia mausteita ja jauheita, suklaata, hunajaa. Tuossa on nyt suurinpiirtein mitä tulee syötyä jatkuvasti luomuna. Suht helppoa ja halpaa safkaa. Ei tartte edes kummemmin valmistaa, kunhan lätkii lautaselle jotain mitä tekee mieli. Kai tuo on suht paleopitoinen sanoisin. =)
 
Jes! Just jotain tommosta luettelomaista "osta näitä juttuja"-settiä toivoinkin! Pistän noi ylös, eikä tästä lähtien kotonani muuta ole! Ellei sit viinaksia, mut niille nyt ei maha mitään... vai mahtaako? :O
 
Pavut ei kuulu paleodieettiin...herneet ja vihreät pavut on siinä rajoilla.

Sitten asiaan: Mun mielestä etenkään opiskelijan ei kannata liikaa miettiä mitä tuotantoeläimille on syötetty...Suomessa lihakarjan tuotanto on suhteellisen järkevää toistaiseksi. Tarjouksesta erilaisia lihoja, munia, kalaa, täyslihanakkeja, pekonia ja esim. iso tynnyri kookosrasvaa ja oliiviöljyä energianlähteeksi. Erilaisia pakastevihannessettejä saa myös usein halvalla, niitä vaan höyryttämään ja paistamaan. Luomuna ostan itse yleensä vaan maitotuotteita(maitotuotteet on joidenkin gurujen mielestä ok, joidenkin ei), koska huomaan että ne eivät pahenna kroonista nuhaa samalla tavalla kuin esim. normimaito.

Viime aikoina olen kokeillut riisinuudeleita ja riisikakkuja, ovat ainakin gluteenittomia jos ei ihan puhdasta paleota...olen kuullut suositeltavan nimenomaan valkoista riisiä, koska antiravinteet ja kasvin suoja-aineet ovat kuoriosassa jota virallisterveellisessä kehutaan.
 
Pavut ei kuulu paleodieettiin...herneet ja vihreät pavut on siinä rajoilla.

Sitten asiaan: Mun mielestä etenkään opiskelijan ei kannata liikaa miettiä mitä tuotantoeläimille on syötetty...Suomessa lihakarjan tuotanto on suhteellisen järkevää toistaiseksi. Tarjouksesta erilaisia lihoja, munia, kalaa, täyslihanakkeja, pekonia ja esim. iso tynnyri kookosrasvaa ja oliiviöljyä energianlähteeksi. Erilaisia pakastevihannessettejä saa myös usein halvalla, niitä vaan höyryttämään ja paistamaan. Luomuna ostan itse yleensä vaan maitotuotteita(maitotuotteet on joidenkin gurujen mielestä ok, joidenkin ei), koska huomaan että ne eivät pahenna kroonista nuhaa samalla tavalla kuin esim. normimaito.

Viime aikoina olen kokeillut riisinuudeleita ja riisikakkuja, ovat ainakin gluteenittomia jos ei ihan puhdasta paleota...olen kuullut suositeltavan nimenomaan valkoista riisiä, koska antiravinteet ja kasvin suoja-aineet ovat kuoriosassa jota virallisterveellisessä kehutaan.

Juuh osa ei kuulu mutta kyllä ne terveellisiä ja halpoja ovat.

Kaikkea kannattaa aina miettiä, tässä muutaman esimerkkiä miksi:

"Suurin metsien häviämisen syy on nykyään karja- ja soijatilojen laajeneminen."
http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2010...emetsien_katoon_-_poimintahakkuu_2139941.html

http://www.taloussanomat.fi/kotimaa/2010/05/07/hk-syottaa-kanannahkaa-jauhelihapihveina/20106613/12
http://tinyurl.com/43hgoyc
http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/...st%E4+enemm%E4n+l%E4%E4kkeit%E4/1135259139110
http://www.hs.fi/kotimaa/Tutkijat+Lihansyönti+rehevöittää+Itämerta/a1305551222125
http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Tutkimus+Makkarat+aivohalvausriski+myös+miehille/1135266987376

Jos luulet että karjatalous on hyvällä mallilla, erehdyt pahimman kerran. Ruokaa ei kannata myöskään paistaa vaan mieluiten höyryttää, keittää tai valmistaa uunissa.
http://uusimusta.squarespace.com/et...aistaminen-on-luultua-epaterveellisempaa.html
http://www.medicalnewstoday.com/articles/238297.php

Luomumaito onkin parempi vaihtoehto mutta se edelleen sisältää osan haitoista joita on prosessoidussakin maidossa:

- Maidon A1/A2-proteiini on yhä kyseenalainen juttu.
- Teollinen prosessointi (homogenointi, pästorointi, jne. aiheuttaa rutkasti ongelmia)
- Pahentaa aknea.
- Maitorasva tukkii hengitysteitä.
- Sisältää tyramiinia joka laukaisee päänsärkyä.
- Kampylobakteeritartuntavaara.
- Edistää verisuonten kalkkiutumista.
- Siitä saa helposti liikaa helposti imeytyvää metioniini ja fosforia.
- Eläinten lääkintä, ruokinta ja antibioottijämät.
- Kitkeröittää spermaa.
- Estrogeenitasojen nousu ja testosteronitasojen aleneminen
- Yli puolet maapallon väestöstä ovat laktoosi-intoleraatikkoja

Valkoinen riisi on jalostettua joten se on huonompaa
http://www.tiede.fi/uutiset/4070/jalostetut_viljatuotteet_syovat_taysjyvan_terveysh
 
Laitan tuolta primal -ketjusta mun viikon menun:

- 2100g naudan lihaa (3 x 700 g paketti)
- 1500 g lohta (suurin osa uunissa, n. 1/3 graavattuna)
- 360 g tonnikalaa (3 x john west)
- 14 kpl kananmunia
- 400 g fetaa (vuohenmaidosta täysrasvainen)
- 30 g voita (munien paistamiseen n. 7 tl)
- 2 kourallista oliiveja
- 3 avocadoa
- 100 g manteleita
- 5 ruukkua salaattia (tammenlehti, lollo rosso yms. peruslehtisalaattia)
- 200 g tuoretta pinaattia
- 4 paprikaa
- 7 kurkkua
- 12 tomaattia
- 3 kesäkurpitsaa
- 5 sipulia
- 500g pussi porkkanoita
- 500g uusia perunoita
- n. 1500 g bataattia
- 1 prk. tomaattisosetta (n. 400g)
- 1 litra mansikoita
- 1 litra mustikoita
- muutama banaani.
- 1 litra vaniljakermajädeä
- pullo punaviiniä.

Maustamiseen: vuorisuolaa, mustapippuria, yrttejä.
Juon kun janottaa ja tietysti vettä.

http://www.pakkotoisto.com/ravinto/78863-primal-eating-24/
 
Mistä toi suklaa tulee tähän diettiin...siis dragofixille?
 
Mistä toi suklaa tulee tähän diettiin...siis dragofixille?
Monet paleolla olevat herkuttelevat tummalla suklaalla (yleensä >70% cacao). Kaakaon pavuissa on melko paljon kaiken maailman flavonoidea yms., eikä noissa >70% suklaissa ole paljon sokeria, eikä maitoakaan. Ei siis mikään välttämätön osa ruokavaliota, mutta moni meistä tarvii välillä jotain herkkua.
 
pikkutreenari, koita ajatella vaik näin ett "maidonlipittäminen on tissiposkipoikasten juttu" jos se vaikka auttaisi?
 
Juuh osa ei kuulu mutta kyllä ne terveellisiä ja halpoja ovat.

Kaikkea kannattaa aina miettiä, tässä muutaman esimerkkiä miksi:

"Suurin metsien häviämisen syy on nykyään karja- ja soijatilojen laajeneminen."
http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2010...emetsien_katoon_-_poimintahakkuu_2139941.html

http://www.taloussanomat.fi/kotimaa/2010/05/07/hk-syottaa-kanannahkaa-jauhelihapihveina/20106613/12
http://tinyurl.com/43hgoyc
http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/...st%E4+enemm%E4n+l%E4%E4kkeit%E4/1135259139110
http://www.hs.fi/kotimaa/Tutkijat+Lihansyönti+rehevöittää+Itämerta/a1305551222125
http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Tutkimus+Makkarat+aivohalvausriski+myös+miehille/1135266987376

Jos luulet että karjatalous on hyvällä mallilla, erehdyt pahimman kerran. Ruokaa ei kannata myöskään paistaa vaan mieluiten höyryttää, keittää tai valmistaa uunissa.
http://uusimusta.squarespace.com/et...aistaminen-on-luultua-epaterveellisempaa.html
http://www.medicalnewstoday.com/articles/238297.php

Luomumaito onkin parempi vaihtoehto mutta se edelleen sisältää osan haitoista joita on prosessoidussakin maidossa:

- Maidon A1/A2-proteiini on yhä kyseenalainen juttu.
- Teollinen prosessointi (homogenointi, pästorointi, jne. aiheuttaa rutkasti ongelmia)
- Pahentaa aknea.
- Maitorasva tukkii hengitysteitä.
- Sisältää tyramiinia joka laukaisee päänsärkyä.
- Kampylobakteeritartuntavaara.
- Edistää verisuonten kalkkiutumista.
- Siitä saa helposti liikaa helposti imeytyvää metioniini ja fosforia.
- Eläinten lääkintä, ruokinta ja antibioottijämät.
- Kitkeröittää spermaa.
- Estrogeenitasojen nousu ja testosteronitasojen aleneminen
- Yli puolet maapallon väestöstä ovat laktoosi-intoleraatikkoja

Valkoinen riisi on jalostettua joten se on huonompaa
http://www.tiede.fi/uutiset/4070/jalostetut_viljatuotteet_syovat_taysjyvan_terveysh

Tässä taas riippuu ketä uskoo, mutta ainakin nuo ensimmäistä linkkiä liittyneet mitenkään suomalaiseen lihantuotantoon, enempää en jaksanut edes availla. Ikävää, jos sademetsiä kaadetaan Brasiliassa, mutta se ei Suomen tilanteeseen vaikuta. Täällä on taatusti pellot syöneet enemmän metsää kuin lihantuotanto...karjaa voidaan kasvattaa siellä missä ei kasva metsää.

Paistamisessa voi syntyä haitallisia yhdisteitä, mutta en kai sanonut että kaikki pitää paistaa pannulla. Käytän kaikkia ruuanvalmistustapoja esim. kasviksille höyryttämistä ja kohtuullisesta paistamisesta tuskin on haittaa terveydelle. Okinawalla ja aasialaisessa keittiössä kypsennetään melkein kaikki pannulla ja pirun pitkään elävät siitä huolimatta.

Pavut ärsyttävät suolistoa ja sitä kautta aiheuttavat tulehdusta elimistössä. Esim. soija allergisoi pitkällä aikavälillä lähes 100%:sti(tähän voidaan vaikuttaa valmistustavoilla)...muut saa tehdä mitä haluavat mutta tässä ketjussa puhutaan paleodieetistä, eikä kasvissyönnistä.

Maitokommenttisi ovat osalta silkkaa valhetta tai ainakin vailla minkäänlaisia uskottavia tieteellisiä perusteluja, mutta saat minun puolestani olla mitä mieltä haluat.

-Maitorasva tukkii hengitysteitä jos sitä tunkee sieraimeen, mutta muuten tukkoisuus aiheutuu kyllä allergisesta reaktiosta maidon proteiineille.
-Enpä ole kuullut että kukaan olisi saanut päänsärkyä maidosta. Saahan sitä melkein mistä vaan kun tarpeeksi juo/syö.
-Maito pastöroidaan Suomessa, joten siinä ei ole haitallisia bakteereja.
- Ei ole näyttöä tyydyttyneiden rasvojen yhteydestä sydän-ja verisuonitauteihin. Ruotsalaistutkimusten mukaan maidosta on hyötyä ko.tautien ehkäisyssä.
-Kuka on saanut metioniini tai fosforiyliannostuksen maidosta?
- Tyydyttynyt rasva nostaa testotasoja ennemmin kuin laskee niitä.
- Pohjoismaalaiset ovat tottuneet maidonjuontiin, siksi meillä ei ole laktoosivammaisia niin paljon.

Ja en siis itse juo juurikaan maitoa, vaan käytän pääasiassa hapatettuja täysrasvaisia maitotuotteita. Luomumaito on sopinut hyvin jos olen sitä juonut...

Jalostettu ei ole välttämättä aina huonompi, kuten luomu ei aina ole parempi kuin ei luomu. Selitin jo aiemmin miksi eräät asiaan perehtyneet suosittelevat kuoriosan hylkäämistä. Kokojyvän terveyshyödyt ovat kyseenalaisia ja kuoriosa aiheuttaa eniten ärsytystä suolikanavassa. Riisiä käytetään useimmiten paleo-syöjien keskuudessa tärkkelyksen saamiseksi, jotta palaudutaan kovista harjoituksista. Kuidut ja ravintoaineet otetaan muista lähteistä.
 
Juuh osa ei kuulu mutta kyllä ne terveellisiä ja halpoja ovat.

Kaikkea kannattaa aina miettiä, tässä muutaman esimerkkiä miksi:

"Suurin metsien häviämisen syy on nykyään karja- ja soijatilojen laajeneminen."
http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2010...emetsien_katoon_-_poimintahakkuu_2139941.html

http://www.taloussanomat.fi/kotimaa/2010/05/07/hk-syottaa-kanannahkaa-jauhelihapihveina/20106613/12
http://tinyurl.com/43hgoyc
http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/...st%E4+enemm%E4n+l%E4%E4kkeit%E4/1135259139110
http://www.hs.fi/kotimaa/Tutkijat+Lihansyönti+rehevöittää+Itämerta/a1305551222125
http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Tutkimus+Makkarat+aivohalvausriski+myös+miehille/1135266987376

Jos luulet että karjatalous on hyvällä mallilla, erehdyt pahimman kerran. Ruokaa ei kannata myöskään paistaa vaan mieluiten höyryttää, keittää tai valmistaa uunissa.
http://uusimusta.squarespace.com/et...aistaminen-on-luultua-epaterveellisempaa.html
http://www.medicalnewstoday.com/articles/238297.php

Luomumaito onkin parempi vaihtoehto mutta se edelleen sisältää osan haitoista joita on prosessoidussakin maidossa:

- Maidon A1/A2-proteiini on yhä kyseenalainen juttu.
- Teollinen prosessointi (homogenointi, pästorointi, jne. aiheuttaa rutkasti ongelmia)
- Pahentaa aknea.
- Maitorasva tukkii hengitysteitä.
- Sisältää tyramiinia joka laukaisee päänsärkyä.
- Kampylobakteeritartuntavaara.
- Edistää verisuonten kalkkiutumista.
- Siitä saa helposti liikaa helposti imeytyvää metioniini ja fosforia.
- Eläinten lääkintä, ruokinta ja antibioottijämät.
- Kitkeröittää spermaa.
- Estrogeenitasojen nousu ja testosteronitasojen aleneminen
- Yli puolet maapallon väestöstä ovat laktoosi-intoleraatikkoja

Valkoinen riisi on jalostettua joten se on huonompaa
http://www.tiede.fi/uutiset/4070/jalostetut_viljatuotteet_syovat_taysjyvan_terveysh

Tässä taas riippuu ketä uskoo, mutta ainakin nuo ensimmäistä linkkiä liittyneet mitenkään suomalaiseen lihantuotantoon, enempää en jaksanut edes availla. Ikävää, jos sademetsiä kaadetaan Brasiliassa, mutta se ei Suomen tilanteeseen vaikuta. Täällä on taatusti pellot syöneet enemmän metsää kuin lihantuotanto...karjaa voidaan kasvattaa siellä missä ei kasva metsää.

Paistamisessa voi syntyä haitallisia yhdisteitä, mutta en kai sanonut että kaikki pitää paistaa pannulla. Käytän kaikkia ruuanvalmistustapoja esim. kasviksille höyryttämistä ja kohtuullisesta paistamisesta tuskin on haittaa terveydelle. Okinawalla ja aasialaisessa keittiössä kypsennetään melkein kaikki pannulla ja pirun pitkään elävät siitä huolimatta.

Pavut ärsyttävät suolistoa ja sitä kautta aiheuttavat tulehdusta elimistössä. Esim. soija allergisoi pitkällä aikavälillä lähes 100%:sti(tähän voidaan vaikuttaa valmistustavoilla)...muut saa tehdä mitä haluavat mutta tässä ketjussa puhutaan paleodieetistä, eikä kasvissyönnistä.

Maitokommenttisi ovat osalta silkkaa valhetta tai ainakin vailla minkäänlaisia uskottavia tieteellisiä perusteluja, mutta saat minun puolestani olla mitä mieltä haluat.

-Maitorasva tukkii hengitysteitä jos sitä tunkee sieraimeen, mutta muuten tukkoisuus aiheutuu kyllä allergisesta reaktiosta maidon proteiineille.
-Enpä ole kuullut että kukaan olisi saanut päänsärkyä maidosta. Saahan sitä melkein mistä vaan kun tarpeeksi juo/syö.
-Maito pastöroidaan Suomessa, joten siinä ei ole haitallisia bakteereja.
- Ei ole näyttöä tyydyttyneiden rasvojen yhteydestä sydän-ja verisuonitauteihin. Ruotsalaistutkimusten mukaan maidosta on hyötyä ko.tautien ehkäisyssä.
-Kuka on saanut metioniini tai fosforiyliannostuksen maidosta?
- Tyydyttynyt rasva nostaa testotasoja ennemmin kuin laskee niitä.
- Pohjoismaalaiset ovat tottuneet maidonjuontiin, siksi meillä ei ole laktoosivammaisia niin paljon.

Ja en siis itse juo juurikaan maitoa, vaan käytän pääasiassa hapatettuja täysrasvaisia maitotuotteita. Luomumaito on sopinut hyvin jos olen sitä juonut...

Jalostettu ei ole välttämättä aina huonompi, kuten luomu ei aina ole parempi kuin ei luomu. Selitin jo aiemmin miksi eräät asiaan perehtyneet suosittelevat kuoriosan hylkäämistä. Kokojyvän terveyshyödyt ovat kyseenalaisia ja kuoriosa aiheuttaa eniten ärsytystä suolikanavassa. Riisiä käytetään useimmiten paleo-syöjien keskuudessa tärkkelyksen saamiseksi, jotta palaudutaan kovista harjoituksista. Kuidut ja ravintoaineet otetaan muista lähteistä.
 
Maitokommenttisi ovat osalta silkkaa valhetta tai ainakin vailla minkäänlaisia uskottavia tieteellisiä perusteluja, mutta saat minun puolestani olla mitä mieltä haluat.

-Maitorasva tukkii hengitysteitä jos sitä tunkee sieraimeen, mutta muuten tukkoisuus aiheutuu kyllä allergisesta reaktiosta maidon proteiineille.
-Enpä ole kuullut että kukaan olisi saanut päänsärkyä maidosta. Saahan sitä melkein mistä vaan kun tarpeeksi juo/syö.
-Maito pastöroidaan Suomessa, joten siinä ei ole haitallisia bakteereja.
- Ei ole näyttöä tyydyttyneiden rasvojen yhteydestä sydän-ja verisuonitauteihin. Ruotsalaistutkimusten mukaan maidosta on hyötyä ko.tautien ehkäisyssä.
-Kuka on saanut metioniini tai fosforiyliannostuksen maidosta?
- Tyydyttynyt rasva nostaa testotasoja ennemmin kuin laskee niitä.
- Pohjoismaalaiset ovat tottuneet maidonjuontiin, siksi meillä ei ole laktoosivammaisia niin paljon.

Tässäpä lähteet noille maitoväitteille.

Betakaseiinista
http://www.betacasein.org/
http://www.foodsafety.govt.nz/elibrary/industry/Beta_Casein-Report_Reviews.pdf
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12601419

Akne
http://alturl.com/km5fp
http://health.howstuffworks.com/skin-care/cleansing/myths/milk-good-for-acne.htm

Päänsärky & tyramiini
http://fi.wikipedia.org/wiki/Tyramiini

Kampylobakteeri
http://www.google.com/search?q=evira+kampylobakteeri
http://www.ktl.fi/portal/suomi/tiet...ktiotaudit/suolistoinfektiot/kampylobakteeri/
http://uutiset.ruokatieto.fi/WebRoot/1043198/X_Uutistenhallinta-2-1-palsta_uusi.aspx?id=1221544

Fosforin liikasaanti
http://www.laakarilehti.fi/uutinen.html?opcode=show/news_id=9065/news_db=web_lehti2009/type=1

http://fi.wikipedia.org/wiki/Laktoosi-intoleranssi

Testo
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=XYnsaiJvoPg#t=0s

"These findings, together with the previous study, suggest that the consumption of milk and dairy products increases the risk of prostate cancer. This is biologically plausible since milk contains considerable amounts of fat, hormones, and calcium that are associated with prostate cancer risk." http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17704029

Muuta
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19135520 (jugurtit)
http://ilonpisara.blogspot.com/2009/08/maidon-monet-kasvot.html
http://yle.fi/uutiset/terveys_ja_hy...miehen_geeneilla_ei_maitoa_juoda_2346377.html

Tuossa nyt jotain mistä kirjoitin ja vähän extraakin, jos haluat tarkempaa tietoa jostain, joudut osoittamaan mikä kirjoittamastani ei pitänyt paikkansa.
 
Mä luulin, että paleodietti on ns.kivikauden ruokavaliota myötäilevä.
Saatettiinhan silloinkin suklaata vetää, mutta Fazeria tuskin oli.
 
Mä luulin, että paleodietti on ns.kivikauden ruokavaliota myötäilevä.
Saatettiinhan silloinkin suklaata vetää, mutta Fazeria tuskin oli.
Joo, ihan oikein luulit. Kivikautta siinä pyritään myötäilemään, mutta joskus on ihan kiva vähän herkutella. Tumma suklaa on siihen yksi parhaista vaihtoehdoista. 85% suklaa sisältää nimensä verran 85 % "kivikautisia" kaakaopapuja ja vain 15% maitoa ja sokeria.
 
Mä luulin, että paleodietti on ns.kivikauden ruokavaliota myötäilevä.
Saatettiinhan silloinkin suklaata vetää, mutta Fazeria tuskin oli.

Sillon syötiin kuivattuja hedelmiä ja uskaliaimmat veivät mehiläisiltä hunajaa pesistä. Niihin verraten kalorimäärät, sokerimäärät ja terveellisyys on edistystä kun syö suklaata.
Onneksi meillä on myös teurastamot ettei tarvitse ruokaansa sentään metsästää!
 
Tässäpä lähteet noille maitoväitteille.

Betakaseiinista
http://www.betacasein.org/
http://www.foodsafety.govt.nz/elibrary/industry/Beta_Casein-Report_Reviews.pdf
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12601419

Akne
http://alturl.com/km5fp
http://health.howstuffworks.com/skin-care/cleansing/myths/milk-good-for-acne.htm

Päänsärky & tyramiini
http://fi.wikipedia.org/wiki/Tyramiini

Kampylobakteeri
http://www.google.com/search?q=evira+kampylobakteeri
http://www.ktl.fi/portal/suomi/tiet...ktiotaudit/suolistoinfektiot/kampylobakteeri/
http://uutiset.ruokatieto.fi/WebRoot/1043198/X_Uutistenhallinta-2-1-palsta_uusi.aspx?id=1221544

Fosforin liikasaanti
http://www.laakarilehti.fi/uutinen.html?opcode=show/news_id=9065/news_db=web_lehti2009/type=1

http://fi.wikipedia.org/wiki/Laktoosi-intoleranssi

Testo
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=XYnsaiJvoPg#t=0s

"These findings, together with the previous study, suggest that the consumption of milk and dairy products increases the risk of prostate cancer. This is biologically plausible since milk contains considerable amounts of fat, hormones, and calcium that are associated with prostate cancer risk." http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17704029

Muuta
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19135520 (jugurtit)
http://ilonpisara.blogspot.com/2009/08/maidon-monet-kasvot.html
http://yle.fi/uutiset/terveys_ja_hy...miehen_geeneilla_ei_maitoa_juoda_2346377.html

Tuossa nyt jotain mistä kirjoitin ja vähän extraakin, jos haluat tarkempaa tietoa jostain, joudut osoittamaan mikä kirjoittamastani ei pitänyt paikkansa.

Sulla on liikaa aikaa... :)

Beetakaseiinia koskevat tutkimukset ovat tehty Uudessa seelannissa sellaisten henkilöiden toimesta, jotka työskentelevät meijerialalla. Ja kappas kummaa, Uudessa seelannissa tuotetaan juuri A2 maitoa... Suomessa lehmät tuottavat molempia.

Aknea koskevat artikkelit perustuvat kyselyihin, eivätkä osoita mitään.

En kiistä etteikö Tyramiini voi aiheuttaa päänsärkyä, mutta niin aiheuttavat tuhannet muutkin aineet erilaisia oireita. Veteenkin kuolee kun juo tarpeeksi paljon.

Joku asiantuntija voisi lausua paremmin maidon ja teston/eturauhasvaivojen yhteyksistä, veikkaan kuitenkin että esim. jenkeissä karjan lääkintä on liberaalimpaa kuin Suomessa. Youtube- puoskarin video ei osoita mitään. Samalla teemalla löytää tohtoreita lausumaan mistä vaan melkein mitä vaan. Yhteenvetoina "tutkimuksissa" oli, että tarvitaan jatkoselvityksiä. Ja nuo tutkimukset oli tehty Kiinassa, missä maitoon lisätään välilllä melamiinia, joten en ihmettele vaikka syöpää tulee vähän muuallekin kuin eturauhaseen.

Ei mun tarvitse osoittaa ettei nuo väitteet pidä paikkansa, koska väitteille ei ole kestäviä perusteita.

Mutta aiheena siis paleodieetti, jatketaan siitä...maito ei kuulu siihen. Itsellänikin etenkin rasvaton maito aiheuttaa oireita, minkä takia en sitä juo. Jotkut maitotuotteet ovat minun ja joidenkin paleo-gurujen mukaan ok, jos niitä sietää...Olemme varmasti yhtä mieltä siitä, että rasvaton, rehuruokittu ja ylilääkitystä karjasta tullut maito on jossain määrin haitallista terveydelle.

Pavut ovat silti paljon haitallisempia kuin yksikään maitotuote.
 
Back
Ylös Bottom