Talvivodka Nigellan tapaan
Jos haluaa makuvodkaa tehdä, niin tämä resepti on jäänyt mieleen, siksikin kun noita mausteita nyt aina löytyy kaapista. Suoitus on tehdä tästä joulumartineja tai muita napsuja. En ole kuitenkaan kova vodkasieppo,joten en mene takuuseen mausta. Tässä halukkaille ohje:
500ml vodkaa
1 tl kokonaisia korianterin siemeniä
3 kardemumman siemenkotaa vähän murskattuina*
1/2 tl juustokuminan (jeera) siemeniä**
1 kanelitanko
1 kuivattu chili
Steriloi sopivan nätti pullo ( tai vodkapullo) keittämällä ja liota etiketti irti. Pulloon mausteet ja vodka; anna maustua viileässä 1 kuukaudan ajan. Askartele joku vetävä etiketti? ( Minä en jaksaisi) Käytettävä vuoden kuluessa pois. Jos kokeilet, kerro ihmeessä miten kävi!
* Vihreitä kaardemumman siemenkotia, EI jauhettua kardemummaa. Löytyy etnokaupoista ainakin.
** Ei missään tapauksessa sitä leipään laitettavaa kuminaa, vaan juustokumina/ jeera, englanniksi cumin. Jauhettuna saa marketista, siemeniä etnokaupoista.