Pakkiksen omat joulureseptit

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Huppe
  • Aloitettu Aloitettu
Tuota kanelivodkaa voisi koettaa. Onko jollain tietoa, mistä kannattaisi havitella noita kunnon kanelinkuoria, nuo suomessa myytävät perusrullat on jotenkin käsitelty ja mielestäni se hauskin kanelin maku on siinä hävinnyt. Joskus tuli intiasta ostettua niitä "raakoja" kuoria ja voi veljet miten makoisia ne ovat, vähän samat vibat mitä jenkeissä myytävissä cinnamon gumeissa.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Toi kanelivodu oli aivan kauheeta, samoin kuin toi hedelmäruukku kuivatuista hedelmistä.

Pitää koitella tuota vodua tehdä nyt niin ettei pidä kanelia noin pitkään ja laittaa pulloon myös sokeria. Tuo kannattaa tehdä sitten vaikka purkissa, kun tuo kanelitanko aukeaa eikä lähde putelista enää pois.
 
Talvivodka Nigellan tapaan

Jos haluaa makuvodkaa tehdä, niin tämä resepti on jäänyt mieleen, siksikin kun noita mausteita nyt aina löytyy kaapista. Suoitus on tehdä tästä joulumartineja tai muita napsuja. En ole kuitenkaan kova vodkasieppo,joten en mene takuuseen mausta. Tässä halukkaille ohje:

500ml vodkaa

1 tl kokonaisia korianterin siemeniä
3 kardemumman siemenkotaa vähän murskattuina*
1/2 tl juustokuminan (jeera) siemeniä**
1 kanelitanko
1 kuivattu chili

Steriloi sopivan nätti pullo ( tai vodkapullo) keittämällä ja liota etiketti irti. Pulloon mausteet ja vodka; anna maustua viileässä 1 kuukaudan ajan. Askartele joku vetävä etiketti? ( Minä en jaksaisi) Käytettävä vuoden kuluessa pois. Jos kokeilet, kerro ihmeessä miten kävi!

* Vihreitä kaardemumman siemenkotia, EI jauhettua kardemummaa. Löytyy etnokaupoista ainakin.
** Ei missään tapauksessa sitä leipään laitettavaa kuminaa, vaan juustokumina/ jeera, englanniksi cumin. Jauhettuna saa marketista, siemeniä etnokaupoista.
 
Pistin muhimaan:

Pullo kossua
Kanelitanko
vajaa desi ruskeaa sokeria
1 tähtianis

Katsotaan jouluna mimmoista tulee
 
Pitää kyllä tyttöystävältä hommata glögiviiniresepti tähän threadiin, en muista sitä aivan tarkkaan, mutta se tehdään kiehauttamalla punaviiniä glögimausteiden kera, kardemummaa, kanelia ja joitain muita siinä oli. Aivan uskomattoman pehmeän makuista. Kuulemma siihen tulee käyttää tietynlaista punaviiniä, joten kannattaa kysyä alkonmyyjältä.

Huppe: lähetä tonne noi myrkyt, mulla kuluu ;) Piirakat kans maistusi. Jäin nimittäin saksassa koukkuun tuohon paikalliseen tuttifruttiin, itse en ihan siitä siirappimaisesta versiosta tykännyt, vaan hieman vähemmän aikaa maustunut oli parempaa.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom