Pakkiksen niksinurkka

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Ridle
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
27.9.2003
Viestejä
18
Juupajuu, eli pakkislaisten hyväksi koetut niksit yksissä kansissa. Laittakaa tänne kaikki vinkit jotka suinkin voivat helpottaa boodarin rankkaa arkea... :)

Aloitan seuraavalla:

kerää kesän grillijuhlista tyhjät perunasalaatti ym purkit (etenkin ne soikeat pienet). Pese purkit ja nyt sinulla on käteviä yksittäispakkauksia kananrinnoille, pihveille, filepaloille, kalafileille ym...

Sitten vaan vapaavalintainen marinadi lihan kaveriksi purkkiin, kansi kiinni ja jääkaappiin maustumaan! On aina valmiina hyvää lihaa kaapissa eikä tarvii joka kerta plärätä pakastepussien ym kanssa ja saa siitä otettua kätevästi vaikka yhden nytkäleen lihaa mukaan sinne seuraaviin grillijuhliin. ;)

Yours in bb

Ridle
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Tällainen ketju voisi olla oikeasti hyödyllinen jos sinne saataisiin oikeita toimivia niksejä. Olisikin mukava jos tämä threadi saataisiin pidettyä asiallisena. Edelliset ovat menneet höpöhommaksi jo muutaman ensimmäisen viestin aikana kun mukahauskat kotikoomikot ovat lähetelleet "100 sukkahousut päällekäin käy kyykkytrikoosta lololotillooooo :hyper: :D ;) :whip: :curs: :eek: :) " -viestejä.
 
Kuinka putsata valurautainen kattila/paistolevy/tms? Näissähän on vanhaa mustaa töhnää. Ei ole kivaa paistaa lättyjä tai perunoita tällaisella. Jokaisella hc-mökkeilijällä/retkeilijällä on tämä ongelma. Onneksi niksi hoitaa homman!

0) Älä yritä krahnuttaa valurauta"tarvikkeessa" olevaa rasvaista mustaa töhnää pois esim tiskiharjalla. Tiskiharja on pian entinen.
1) Lämmitä likainen kattila/paistolevy/tms. kaasukeittimellä/nuotiossa/puuliedellä kuumaksi.
2) Kaada reilusti rypsiöljyä kattilaan (tarkoittaa vähintään desiä, riippuen valurauta"tarvikkeen" koosta) siten, että pohja peittyy. Jos kyseessä on kuperapohjainen paistolevy, voit käyttää öljyä vähemmän.
3) Kasta mukavasti käteen sopiva talouspaperitollo (4-5 palaa taiteltuna) kiehuvaan rypsiöljyyn ja ala hinkkaamaan ylhäältä alaspäin. Hae välillä lisää kuumaa öljyä pohjalta. Jos/kun paperi hajoaa olemattomiin - tai muuttuu mustaksi - ota lisää paperia. Lisää tarvittaessa rypsiöljyä. Heitä ryönäiset paperit pois. Jos lika on vanhaa (esim. 10v) laita reunat ensin likoon kastelemalla ne öljyllä. Lisävinkki: älä kastele koko paperia heti, öljy on kuumaa. Muista myös lisätä öljyä varoen.
4) Hyvinkin nopeasti mustan ryönän alta paljastuu kiiltävän puhdas valurauta!
5) Ennen ruuanlaittoa, kaada "käytetty" rypsiöljy pois, siinä on talouspaperisilppua ja "sitä mustaa röhnää".
6) Nauti.

PS: ison kattilan/paistolevyn/tms puhdistaminen voi vaatia helposti puoli litraa rypsiöljyä ja puoli rullallista talouspaperia.

Vinkin tarjosi timse:n isoisän äiti, 96v.
 
Kun teräskattilaan palaa pohjaan ruokaa ja se on vaikea saada irtoaamaan, niin ota sokeripala ja hankaa sillä pohjaan palaneita kohtia. Ruoka irtoaa todella helposti ja kattilasta tulee kerralla kiiltävän puhdas. En tiedä mistä toi sokeripalan ylivoimaisuus johtuu mutta lika lähtee todella helposti kattilasta.
 
Hitto, olin just tulossa postaamaan tuon sokeripalaniksin.. Soveltuu myös lieden ja uuninlasin putsaamiseen kiinnipalaneista rasvatahroista, lähtee monenkin vuoden töhnät (putsasin sokeripalalla solukämpän uuninlasin ja lieden putipuhtaaksi..). Hommaa helpottaa jos ripsauttaa pikkasen vettä tahrojen päälle ennen jyystämistä.
 
Tuon sokeripalaniksin olen kuullut tai lukenut joskus aikaisemminkin, mutta ikinä en ole testannut. Pitääpä koittaa jos saisi uuniin jämähtäneet ties minkä rippeet putsattua.

Toinen millä kattilaan tiukkaan kiinni palaneen ruuan saa irti on konetiskiaine. Teelusikallinen nestemäistä konetiskiainetta kattilan pohjalle ja perään vettä sen verran, että jämähtänyt aines peittyy. Sekoitetaan hieman, että tiskiaine liukenee. Annetaan olla yön yli, niin aamulla epämääräinen biomassa lähtee pesuveden mukana.
 
Munankeltuaiset?

Miten muuten jengi hävittää jäljelle jääneet munankeltuaiset, joita ette syö? Mä heitän joko lavuaarista alas, tai jätän keltuaiset kuoriin, ja pidän munapakettia jääkaapissa, kunnes tyhjenee, jolloin vien kompostiin. :david:
 
reenailija sanoi:
Miten muuten jengi hävittää jäljelle jääneet munankeltuaiset, joita ette syö? Mä heitän joko lavuaarista alas, tai jätän keltuaiset kuoriin, ja pidän munapakettia jääkaapissa, kunnes tyhjenee, jolloin vien kompostiin. :david:
Eh...roskiin?:)
 
Ruskea ruokosokeri tuntuu toimivan vielä paremmin hellan puhtaaksi krahnuttamiseen kuin valkoinen sokeri. Suosittelen. Valurautapannuja taas voi putsata teräsvillalla..
 
jänkäkoira sanoi:
Eh...roskiin?:)


Noei... Ellei ole sellainen pienempi roskis joka tyhjennetään suht usein. Jos se jää joksikin aikaa huoneenlämpöön se keltuainen roskikseen niin haju on kyllä jotain aivan uskomatonta.
 
Ajnakohtainen vinkki Hartley Davitson-mallisten (ja muiden kromiosia sisältävien) moottoripyörien omistajille.

Myytinmurtajatkin näyttivät toteen, että kromin puhdistaminen ruosteläikistä onnistu parhaiten colajuoman ja alumiinifolion avulla. Colaa tahroille ja hinkkaamaan.
 
Sheikkerissä saa kätevästi kaikenmaailman juoksevat taikinat sekasin. Ja se ritilä pois!
Ja massakaudella kermankin saa vatkattua sheikkerissä, heh:D

Jos ei ole vatkainta niin sheikkeri vaan kovaan käyttöön tuommosissa asioissa!
 
Yhtä#Hauista sanoi:
Sheikkerissä saa kätevästi kaikenmaailman juoksevat taikinat sekasin. Ja se ritilä pois!
Ja massakaudella kermankin saa vatkattua sheikkerissä, heh:D

Jos ei ole vatkainta niin sheikkeri vaan kovaan käyttöön tuommosissa asioissa!

Itse asiassa lättytaikinan olen monesti tehnytkin protskusheikkerissä, mutta ritilän olen antanut olla paikoillaan, niin ei jää taikinaan paakkuja. Ja tuosta sheikkeristä on helppo kaataa taikinaa aina sopiva määrä pannulle.
 
reenailija sanoi:
Miten muuten jengi hävittää jäljelle jääneet munankeltuaiset, joita ette syö? Mä heitän joko lavuaarista alas, tai jätän keltuaiset kuoriin, ja pidän munapakettia jääkaapissa, kunnes tyhjenee, jolloin vien kompostiin. :david:

wc-pönttöön?
 
Jokainen, joka kärsii kämpässään banskukärpäsistä nostaa käden pystyyn nyt!

Johonkin kohtuu laakeaan rasiaan vettä + sokeria + hieman tiskiainetta. Saalis nytkin tuossa raejuustopurkissa valehtelematta > 100 ötökkää. Ne häviää todella nopeasti, mutta varmuuden vuoksi tuota kannattaa jossain kasvien lähettyvillä säilyttää.
 
Jokainen, joka kärsii kämpässään banskukärpäsistä nostaa käden pystyyn nyt!
Olispa työpäivä jo ohi, en malta päästä kotiin kokeilemaan tuota! Näytöt täynnä banaanikärpästen raatoja kun ne tulevat tielle kesken frägäämisen. Jos tämä oikeasti toimii, perustan epävirallisen modified-faniklubin!
 
Sokeria kannattaa olla aika paljon. Voi ensin kokeilla jollain 2-osaa vettä, 1-osaa sokeria.

Sitä ihmettelen miten toi toimii, koska ei se liemi ala käymään. Aina välillä vesi on haihtunut niin paljon pois, että siitä tulee paksua mössöä. Sitten kun taas lisää vettä, niin se toimii normaalisti.

Viikossa pitäisi olla selkeitä tuloksia.

E: Tämä on kopio jostain niksipirkasta. Sen muutin, että se toimii ihan tavallisella sokerillakin. Laitan kohta kuvan tehosta.
katso liitettä 30053
Uskokaa tai älkää.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom