Paino nousee aerobisella liikunnalla

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Toi nyt on ehkä huonoin neuvo henkilölle joka syö n.800kcal/vrk "syö viel vähemmän vaan.."

Ihan ensiksi, mene kauppaan. Osta PALJON proteiinipitosia tuotteita, ei mitään soijapaskaa yms. Vaan kunnon lihaa ja muuta "kivikauden" tuotteita. Osta myös paljon vihanneksia ja vast. Kuten parsakaalia, kukkakaalia, ja mistä nyt ikinä tykkäätkään. On huono lähtee neuvoo ruokavaliosta jos sul on pelkkiä marjoja kaapit täynnä :)

Joo tarkennetaan nyt vielä sen verran etten meinannutkaan vähentää syömistä vaan korvata nuo viinirypäleet ja jugurtit jollain muulla. Muuten oon samaa mieltä Jantun kanssa.
Itseltä tippui 8 kuukauden aikana 33 kiloa painoa ilman mitään sen kummempia taikatemppuja, enkä laskenut yhtään kaloria.
 
Kerron yhden syyn miksi kaloreiden laskeminen ei kannata. Kalori ei ole kalori. Jos syöt1200kcal hiilareista tai 1200kcal rasvasta, niin niissä on samat kalorimäärät mutta hiilarit luultavasti tekee susta läskimmän. Aika karrikoitu, mutta toivottavasti ees pointti tuli esille?
Vastataan nyt vielä, vaikka aattelin antaa jo asian olla. :) Ja kyllä mä sun pointin tajuan :piis:

Niin kyllä mä aloittelijana pitäytyisin aluks perusasioissa, enkä lähtis kikkailemaan minkään "metabolisten etujen" kanssa. Vaikka noistakin varmaan jotain etua on, niin kyllä silti kokonaiskalorimäärät pitää olla kunnossa.

Ja toistetaan nyt vielä kerran (myös Barneylle). Eli kyllä laihtua voi tietenkin ilman kalorien laskemistakin. Ne kokonaiskalorit voi olla oikein tuurilla/taidolla/laskemalla/.... Aloittelijalle vaan se laskeminen on mun mielestä helpoin tapa saada asiat oikealle mallille.
 
komppaan ylläolevaa tekstiä.. ennen elin pelkällä hiilariprotsku-ravinnolla ja elin jatkuvassa nälässä. nyt n.30%ravinnostani koostuu rasvasta ja näläntunne selvästi vähentynyt. rasvansyönti ei ole kropassa muulla tavalla näkynyt paitsi turvotus vähentynyt. hyviä rasvoja kuitenkin syön. itse tosin en laihduta vaan pysyn ns. painonhallinta-tasolla:D
 
Mikset siirry painonnosto-tasolle? =) Ei nyt oo ollutkaan kyse yksittäisistä ravintoaineista vaan kokonaisruokailusta yms. Koko ruokavalio oli aika ketuillaan..
 
No siinähän se just onkin outoa että en saa sykettä millään nousemaan edes yli 100 ton crosstreinerin oman mittarin mukaan. Pitää kokeilla kunnon sykemittarilla tässä kohtapuolin.

Pakko oli tähän tarttua, mutta kun itsekin omistan crosstrainerin ja vielä hyvän sellaisen, niin en luottaisi siihen crossarin omaan sykemittaukseen, mulla on ollu se vähän hajalla ja näyttää just jotain 100 sykettä vaikka oikeasti mentäisiin korkeilla 160-180 sykkeillä. Ilmeisesti noi voi aika helposti männä rikki ja niistä ei ole hyötyä hirveesti kun eivät näytä yhtään suuntaakaan oikein. Siksi mullakin on sykemittari ihan omasta puolestani ja käytän sitä aina salillakin jne . ihan tavasta.
 
Eri mieltä kaloreiden laskemisesta

Pakko sanoa jälleen oma mielipide. ÄLÄ LASKE KALOREITA. Se on ajan haaskausta ihmiselle joka ei tiedä ruokailusta yhtään mitään. En välttämättä tarkoita threadin aloittajaa. Ensin pitää vaan opetella syömään oikeita ruokia, ei se auta et sulle lyödään jostain vitun typerästä laskurista joku luku mikä on päin persettä, ellei ole tiedossa henkilön aineenvaihdunnan nopeutta ja insuliiniherkkyyttä yms.
Järkevämpää se on katsoa jostain laskurista joku luku kuin täysin arpomalla alkaa syömään liikaa, liian vähän tai tuurilla sopivasti? Toki aineenvaihdunnassa on yksilöllisiä eroja, mutta miten sä sen oman yksilöllisen kulutuksen saisit millään muulla keinolla selville kuin ruokapäiväkirjaa pitämällä, se on sitten makuasia pitääkö sitä ruokapäiväkirjaa omassa vihossa vai esim. tuolla kalorilaskurissa.

Tokihan toi laskurin antama luku voi olla +/- muutama sata kaloria pielessä todellisesta, etenkin jos on enemmän lihasta kuin perus Matti Meikäläisellä, mutta jostainhan se on lähdettävä liikkeelle. Kyllä se todellinen kulutus sieltä alkaa valjeta kun on vähän aikaa vähän tarkemmin seurannut syömisiään ja painoaan.

Sit kun osaa syödä säännöllisesti niin voidaan alkaa puhua yksittäisen ateriakerran energiatarpeesta tai ruoka-aineiden jaksottelusta, ihan kuriositeetiksi. On se toki hyvä jos tietää syötkö 1600 vai 3600 kcal mutta yleensä mitä olen huomannut niin laskeminen sotkee asioita.
Mitäs iloa sitä on syödä säännöllisesti jos ei ole mitään hajua syökö liian vähän vai liian paljon? Mitenhän se laskeminen sotkee asioita?

Sit pelätään koko aika et saanko syödä vielä yhen rintafileen vai meneekö kalorit yli vai ali.
Ei vaan nimenomaan tiedetään voiko sen syödä vai ei. Tarkemmin sanottuna onko sen syöminen jo ylimääräistä kun on jo syönyt riittävästi kaloreita ja protskuja sille päivälle.

Aloittelijoiden/natujen yleensäkin pitää ensin oppia syömään vain tarpeeksi usein, ja OIKEITA ruoka-aineita ennenkuin mielestäni voidaan alkaa miettiä aterioiden energiasisältöjä.
Alussa nimenomaan on tärkeää ymmärtää mitkä ovat energiatiheitä tuotteita ja mitkä eivät. Sitten kun jotain jostain tietää niin voi alkaa itse mututuntumalla syömään niitä ruoka-aineita mitkä on ensin opiskellut oikeiksi.

Kalori ei ole kalori. Jos syöt1200kcal hiilareista tai 1200kcal rasvasta, niin niissä on samat kalorimäärät mutta hiilarit luultavasti tekee susta läskimmän.
Kalori on aina kalori. Jos tiedät tarkan kulutuksesi ja syöt joka päivä tarkalleen -500kcal alle kulutuksesi, laihdut -0.5kg viikossa. Toki lopputuloksen kannalta on merkitystä mitä syö, kukapa sitä lihaksista haluaa laihtua? Ei kukaan ole lienee sanonut että ravintojakauman voi unohtaa tyystin kun laskee kaloreita?
 
Kalori on aina kalori. Jos tiedät tarkan kulutuksesi ja syöt joka päivä tarkalleen -500kcal alle kulutuksesi, laihdut -0.5kg viikossa.
Toimiiko ihmiselimistö kuten tarkka moottori, kuluttaen aina tietyn määrän kaloreita? Mistä voi tietää syövänsä 500kcal alle kulutuksen?

Elimistö on siitä hassu kone, että vaikka sen paino pysyisi samana 2500kcal päiväruoilla, ei se välttämättä laihdukaan 500g viikossa vaikka päivän kalorimäärän laskisi 2000 kilokaloriin. Ravinnon hyödyntäminen ja saadun kalorimäärän hyväksikäyttö kun ei ole lineaarista, vaan elimistö pystyy säätelemään sitä hyvinkin paljon.

Eli syödystä 1000kcal:sta voi imeytyä vaikka 800 kcal, tai perusaineenvaihdunta voi viedä yhtenä päivänä 2000kcal ja toisena 1700kcal. Henkiinjäämisen kannalta ajateltuna näin sen pitääkin toimia - olisi todella tehotonta, jos elimistö joutuisi koko ajan purkamaan tai kokoamaan energiavarastojaan, sillä harvoin ravinnonsaanti ja kulutus on tasaista. On paljon fiksumpaa muokata kulutusta ja ravinnon hyödyntämistä saadun ravintomäärän suhteen, kuin lisätä/vähentää rasvasolujen kokoa jatkuvasti.
 
no kyllä elimistö nimenomaan purkaa ja kokoaa jatkuvasti energiavarastoja riippuen kulutuksesta ja syömisestä, eli kasvattaa ja pienentää vuorotellen rasvasolujaan.
toki myös energiankulutusta voidaan säädellä ainakin lämmöntuotannon avulla, varmaan muillakin mekanismeilla, ehkä.
Itse ainakin olen massaa hankkiessa huomannut jatkuvan hikoilun ja kuuman ja ahdistavan olon, olisiko juuri sitä että elimistö tuhlaa kaloreita lämmöksi kun ei tee mieli kasvaa? ja sama sitten päinvastoin laihduttaessa.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Kerron yhden syyn miksi kaloreiden laskeminen ei kannata. Kalori ei ole kalori. Jos syöt1200kcal hiilareista tai 1200kcal rasvasta, niin niissä on samat kalorimäärät mutta hiilarit luultavasti tekee susta läskimmän. Aika karrikoitu, mutta toivottavasti ees pointti tuli esille?
Kalorivaje on aina ensisijainen tavoite jos rasvaa haluaa polttaa. Sitten vasta kannattaa ruveta kikkailemaan joidenkin hiilarimäärien kanssa, ja siinäkin vain sen vuoksi, että proteiinit ja rasvat pitävät nälän poissa paremmin. Sillä, onko tuolla ruokavaliolla joku rasvanpolttoa edistävä vaikutus, on varmasti merkitykseltään ihan toissijainen kalorivajeeseen nähden.

Se kannattaako kaloreita laskea on varmasti pitkälti kokemus- ja luonnekysymys. Kun on vetänyt useamman dietin, ei kaloreita tarvitse enää laskea, vaan tuolloin tietää aika tarkkaan jo mitä ja miten paljon voi syödä, että paino laskee. Luonnekysymyksellä taas tarkoitan sitä, että joillekin ei tuollainen laskenta vain sovi koska se vie motivaation dietiltä.

Uuden diettaajan kannattaisi kuitenkin kaloreita lähteä laskeamaan koska (a) tuolla tavalla hahmottuu se, mistä päivän energia koostuu ja minkä kokoisia aterioita dietillä syödään ja (b) on vähemmän vaaraa mennä mutu-tunteella, sydän syrjällään pohtia, että voiko nyt syödä iltapalaa ollenkaan. Kun tietää kalorimäärän, niin silloin tietää myös varmasti, voiko syödä himoamansa annoksen.
 
Toimiiko ihmiselimistö kuten tarkka moottori, kuluttaen aina tietyn määrän kaloreita? Mistä voi tietää syövänsä 500kcal alle kulutuksen?
Arvelin jo kirjoittaessani että joku puuttuu tohon viimeiseen :) Teoria on aina teoriaa, paremmin sanottuna keskiarvo-kulutuksesta -500kcal laihduttaa NOIN puolisen kiloa viikossa. Eli teoreettinen vaje pidetään vakiona, yritetään minimoida laskentavirheet ja laihdutaan pitkällä aikavälillä esim. 0,2 - 0,8kg per viikko. Makroravinnejakauma (protsku/hiilari/rasva) ja kuinka hyvin vajeen on saanut kohdalleen vaikuttaa sitten siihen mistä laihtuminen enimmäkseen tapahtuu joka taas vaikuttaa painoon eri tavoin. Myös nestevaihtelu vaikuttaa viikkotuloksiin. Pilkun viilausta... pointtini on se että kaloreita laskemalla saa homman hoidettua.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom