- Liittynyt
- 14.9.2005
- Viestejä
- 567
Olen syonyt suhteellisen paljon Kiinalaista ruokaa koska olen asunut Kiinassa. Nyt olen innostunut tilaamaan Intialaista ja Kiinalaista take away ruokaa kotiin ja duuniin. Olen arvioinut sen silmä määräisesti terveellisemmäksi, kuin pizza tai perus hamppari ateriat.
Mietin vain usein, etta kuinkahan sita laitetaan. Esim nuudelit ovat aina taysin erilaisia, kuin kaupasta pienissa muovipakkauksissa saatavat nuudelit. Fryed noodels esimerkiksi ovat ohuita kuivahkoja eli eivat kellu missaan sopassa tai ole semmoisia pehmeita lössöjä. Seassa on kevat sipulia hintsusti ja varmaan soijaa ja oljya koska ne eivät väriltään ole valkoisia. Kung pao chicken tai che zuan chicken on värittömässä tai tumman värisessa tulisessa kastikkeessa jossa selvästikkään ei ole käytetty kermaa tai maitotalous tuotteita. Toden näköisesti suurustettu peruna jauholla. Olen joskus koittanut tehdä jotain Kiinalaista ruokaa ja se ei ole kyllä ollut oikean laista. Länsimaista ruokaa osaan kyllä valmistaa ja sen valmistamisen perusteet minulla on hanskassa. Tosin Kiinalainen ruoka voi olla aivan hirveetä paskaa ihan luonnostaankin niin siellä paikan päällä kuin näissä käyttämissäni take away paikoissakin. Reseptillä siis on väliä mikä se on.
Intialaisessa ruoassa ihmettelen kuinka ne saa esim. lampaan lihan niin pehmeäksi kuten myös kanan. En myöskään osaa arvailla kuinka tulinen kastike on tehty. Lempi kastikkeeni on tulista punaista kaiketi tomaatti pohjaista ja veikkaan että siinäkään tuskin on käytetty kermaan.
Onko siis hyviä vinkkejä kuinka valmistetaan Intialaista tai Kiinalaista ruokaa. :hyvä:
Mietin vain usein, etta kuinkahan sita laitetaan. Esim nuudelit ovat aina taysin erilaisia, kuin kaupasta pienissa muovipakkauksissa saatavat nuudelit. Fryed noodels esimerkiksi ovat ohuita kuivahkoja eli eivat kellu missaan sopassa tai ole semmoisia pehmeita lössöjä. Seassa on kevat sipulia hintsusti ja varmaan soijaa ja oljya koska ne eivät väriltään ole valkoisia. Kung pao chicken tai che zuan chicken on värittömässä tai tumman värisessa tulisessa kastikkeessa jossa selvästikkään ei ole käytetty kermaa tai maitotalous tuotteita. Toden näköisesti suurustettu peruna jauholla. Olen joskus koittanut tehdä jotain Kiinalaista ruokaa ja se ei ole kyllä ollut oikean laista. Länsimaista ruokaa osaan kyllä valmistaa ja sen valmistamisen perusteet minulla on hanskassa. Tosin Kiinalainen ruoka voi olla aivan hirveetä paskaa ihan luonnostaankin niin siellä paikan päällä kuin näissä käyttämissäni take away paikoissakin. Reseptillä siis on väliä mikä se on.
Intialaisessa ruoassa ihmettelen kuinka ne saa esim. lampaan lihan niin pehmeäksi kuten myös kanan. En myöskään osaa arvailla kuinka tulinen kastike on tehty. Lempi kastikkeeni on tulista punaista kaiketi tomaatti pohjaista ja veikkaan että siinäkään tuskin on käytetty kermaan.
Onko siis hyviä vinkkejä kuinka valmistetaan Intialaista tai Kiinalaista ruokaa. :hyvä: