Optimaalinen painonmuutos bulkatessa/cutatessa per viikko?

Liittynyt
16.4.2012
Viestejä
106
Koetin etsiä tietoa optimaalisesta painonmuutoksesta bulkatessa sekä cutatessa per viikko, ja vastaukset vaihtelivat aika dramaattisesti. Jossain suositeltiin massakaudella lisäämään elopainoa 300 grammaa viikossa, muualla taas oli puhe kahdestakin kilosta. Näillä sivuilla ei edes otettu nykyistä elopainoasi huomioon, jonka luulisi olevan jokseenkin merkittävä tekijä?
Onko teillä siis mitään yleistä käsitystä tai taulukkoa optimaalisesta painonmuutostahdista bulkin ja cutin aikana?
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Koetin etsiä tietoa optimaalisesta painonmuutoksesta bulkatessa sekä cutatessa per viikko, ja vastaukset vaihtelivat aika dramaattisesti. Jossain suositeltiin massakaudella lisäämään elopainoa 300 grammaa viikossa, muualla taas oli puhe kahdestakin kilosta. Näillä sivuilla ei edes otettu nykyistä elopainoasi huomioon, jonka luulisi olevan jokseenkin merkittävä tekijä?
Onko teillä siis mitään yleistä käsitystä tai taulukkoa optimaalisesta painonmuutostahdista bulkin ja cutin aikana?

Tuohonkin vaikuttaa aika monta asiaa. Treenitausta, paino, pituus, ikä, seksuaalinen suuntautuminen, kengän koko, naapurin sukunimi, yms.
Jos oot aloittelija, niin pystyy vetää puolikin kiloa viikossa, eli 2 kiloa kuussa. Jos oot pidempään reenaillu, niin kannattaa pysyä enemmän tuolla 300 gramman tuntumassa.
Sitten vielä sekin, että jos oot pitkä, yli helposti yli 180, niin silloinkin voi mahdollisesti vetää vähän enemmän painoa. Toisaalta jos olet hobittien sukua, niin silloin kannattaa miettiä kannattaako vetää kauheasti massaa nopeasti.
Näin siis bulkilla.
Dietatessa sitten puolisen kiloa viikossa on aika perus. Nämäkin kaikki on niin yksilöllisiä asioita, että kannattaa vaan alkaa kokeilla. Alotat jostakin ja katsot mitä tapahtuu.
 
Tuohonkin vaikuttaa aika monta asiaa. Treenitausta, paino, pituus, ikä, seksuaalinen suuntautuminen, kengän koko, naapurin sukunimi, yms.
Jos oot aloittelija, niin pystyy vetää puolikin kiloa viikossa, eli 2 kiloa kuussa. Jos oot pidempään reenaillu, niin kannattaa pysyä enemmän tuolla 300 gramman tuntumassa.
Sitten vielä sekin, että jos oot pitkä, yli helposti yli 180, niin silloinkin voi mahdollisesti vetää vähän enemmän painoa. Toisaalta jos olet hobittien sukua, niin silloin kannattaa miettiä kannattaako vetää kauheasti massaa nopeasti.
Näin siis bulkilla.
Dietatessa sitten puolisen kiloa viikossa on aika perus. Nämäkin kaikki on niin yksilöllisiä asioita, että kannattaa vaan alkaa kokeilla. Alotat jostakin ja katsot mitä tapahtuu.

Toi 300g/viikkokin tekee yli 15kg vuodessa. Siittä voit sitten miettiä paljonko natu saa lihaa vuodessa hankittua. Tää on niin yksilöllinen juttu, että mitään absoluuttista totuutta ei ole olemassakaan.

Peili, mittanauha ja vaaka ovat hyviä mittareita kehonkoostumuksen seurantaan niin dietilläkin kuin bulkatessakin.
 
Toi 300g/viikkokin tekee yli 15kg vuodessa. Siittä voit sitten miettiä paljonko natu saa lihaa vuodessa hankittua. Tää on niin yksilöllinen juttu, että mitään absoluuttista totuutta ei ole olemassakaan.

Peili, mittanauha ja vaaka ovat hyviä mittareita kehonkoostumuksen seurantaan niin dietilläkin kuin bulkatessakin.

Niin, tosiaan olin siinä oletuksessa, että kysyjä tajuaa, että läskiäkin tulee natuna.
Noilla ohjeilla kyllä pääsee niin pitkälle, kun vain on mahdollista.
 
Sanotaanko näin, että mitä vähemmän saat sen painon nousemaa per viikko ja kuitenkin niin, että paino nousee tasasta tahtiin, niin sitä parempi.
 
Olen kuitenkin saanut sellaisen käsityksen, että cuttaus hoidetaan nopeammin pois alta kuin bulkkaus, koska on pitkäaikaisena haitallista mm. hormonituotannolle? Kuitenkin kohtuus siinäkin, eli jos vaikka lähtisi sadasta kilosta kohti kahdeksaakymppiä, niin -500g viikossa voisi olla sopiva tahti? Ja onko mitään suuntaa antavia rasvaprosentteja, milloin olisi hyvä siirtyä bulkille/cutille?
 
En uutta ketjua viitsinyt aloittaa niin olisiko tämä aika lähellä oikeaa kategoriaa.

Eli lihasmassan hankinta tavoitteena ja painonnousutahti olisi hyvä jos ~0,5kg/vko. Ruoka on laadukasta/puhdasta ja jaettu kuuteen ateriaan päivässä, proteiinit tasaisesti jaettuna joka aterialle 35-40g/ateria. Rasvat ja hiilarit hiukan vaihtelee aterioiden välillä. Lisäravinteina menee treenin aikainen juoma ja palautusjuoma heti treenin jälkeen. Treenit 4x viikossa. Treenit voisi luokitella koviksi/raskaiksi, jopa pitkäkestoisiksikin. Omapaino: 91kg ja Pituus 177cm. Treenitaustaa useahko vuosi. Rasva% ~15 tällähetkellä.

Makrot: Kalorit ~3300 huitteilla treenipäivänä.
Yhteensä ennen treenijuomia (lepopäivän makrot): Rasva:115g Hiilarit:194,9g Proteiini:231,3g

Yhteensä treenijuomien kanssa (treenipäivän makrot): R:116g H:253,4g P:302,3g

Näyttääkö arvon pakkislaisten silmään tuossa makrojakaumassa mitään todella huonoa? Olisiko syytä kiinnittää huomiota erityisesti mihin? Proteiinin määrä on korkeahko sen tiedän, mutta sitä en pidä ongelmallisena omalla kohdallani. Mutta mites nuo rasvat ja hiilarit?
 
En uutta ketjua viitsinyt aloittaa niin olisiko tämä aika lähellä oikeaa kategoriaa.

Eli lihasmassan hankinta tavoitteena ja painonnousutahti olisi hyvä jos ~0,5kg/vko. Ruoka on laadukasta/puhdasta ja jaettu kuuteen ateriaan päivässä, proteiinit tasaisesti jaettuna joka aterialle 35-40g/ateria. Rasvat ja hiilarit hiukan vaihtelee aterioiden välillä. Lisäravinteina menee treenin aikainen juoma ja palautusjuoma heti treenin jälkeen. Treenit 4x viikossa. Treenit voisi luokitella koviksi/raskaiksi, jopa pitkäkestoisiksikin. Omapaino: 91kg ja Pituus 177cm. Treenitaustaa useahko vuosi. Rasva% ~15 tällähetkellä.

Makrot: Kalorit ~3300 huitteilla treenipäivänä.
Yhteensä ennen treenijuomia (lepopäivän makrot): Rasva:115g Hiilarit:194,9g Proteiini:231,3g

Yhteensä treenijuomien kanssa (treenipäivän makrot): R:116g H:253,4g P:302,3g

Näyttääkö arvon pakkislaisten silmään tuossa makrojakaumassa mitään todella huonoa? Olisiko syytä kiinnittää huomiota erityisesti mihin? Proteiinin määrä on korkeahko sen tiedän, mutta sitä en pidä ongelmallisena omalla kohdallani. Mutta mites nuo rasvat ja hiilarit?

Tiputat proteiinit n. 200-220g tuntumaan ja rasvat n. 90 grammaan ja hiilaria vaa kunnolla koneeseen. Jaksat treeneissä paljon paremmin kun hiilaria on enemmän + tulee halvemmaks. Tuo 200g ei kovin hurja määrä ole kuitenkaan. Rasvaa siis 1g/painokilo ja proteiinia 2-2.5g/painokilo ja hiilaria loput niin että se paino nousee sen 500g viikkoon.
 
Kuten yllä mainittiin, turhan paljon rasvaa ja turhan vähän hiilaria Tinapatilla. Itsellä aamupaino muutama kilo vähemmän ku sulla sekä pituutta muutama sentti enempi ni alotin dieetin about noilla hiilarimäärillä... Ja kyllä, paino tippui. Toki nämä asiat ovat yksilöllisiä mutta suotta niitä hiilareita alkaa pelkäämään mikäli kehitystä tahtoo.
 
Tässä tuli itselle nyt mieleen, kun on tullut "bulkkilla" oltua nyt jonkin aikaa eli painoa on tullut n. 500g viikkotasolla lisää. 16.10. -22.10. näyttäis paino olleen keskimäärin 82.7kg ja tällähetkellä on pyörinyt keskimäärin 87kg. Laskeskelin tuossa, että jos 500g tulee viikkotasolla lisää niin se tekee vuodessa n. 24kg extrapainoa. Kuulostaa aika hurjalta? Varmaan kyllä tasoittuu ajan myötä, kun elimistö tottuu kalorimäärään. Aikalailla samalla tavalla on tullut syötyä päivittäin ja ihan perus normi kotisafkaa ja sillon tällön herkkuja n. 1-2x viikkoon kohtuudella. Armeijassa tuli massaa 65kg -> 86kg jonka jälkeen 86 kilosena alkoi ahkera kuntosaliharrastus ja 3 vuotta pysyi aikalailla samassa paino puntarin mukaan kun ei niinkään keskittynyt, että tulee syötyä riittävästi. Dieetin otin sen jälkeen jolloin paino tippui sinne 78kg 15% rasvoihin. Mitenkä ihmiset tekisi nyt siis minun tapauksessa noiden plussakaloreiden suhteen? Kannattaako minun syödä niin, että paino nousee tuossa 500g viikkotahdissa vai kannattaisiko hieman pudottaa kaloreita, että ei aivan mahdottomia laardeja tule? Aloittelijoille jotkut puhuu, että 500g/viikko on ok mutta mitenköhän minun tapauksessa kun jonkinaikaa on salilla pyöritty? Peilikuvaa olen seurannut 3kk ajan eikä mitään merkittävää läskinkertymistä ole tapahtunut vaikka paino onkin noussut sen 5-6kg.
 
Tässä tuli itselle nyt mieleen, kun on tullut "bulkkilla" oltua nyt jonkin aikaa eli painoa on tullut n. 500g viikkotasolla lisää. 16.10. -22.10. näyttäis paino olleen keskimäärin 82.7kg ja tällähetkellä on pyörinyt keskimäärin 87kg. Laskeskelin tuossa, että jos 500g tulee viikkotasolla lisää niin se tekee vuodessa n. 24kg extrapainoa. Kuulostaa aika hurjalta? Varmaan kyllä tasoittuu ajan myötä, kun elimistö tottuu kalorimäärään. Aikalailla samalla tavalla on tullut syötyä päivittäin ja ihan perus normi kotisafkaa ja sillon tällön herkkuja n. 1-2x viikkoon kohtuudella. Armeijassa tuli massaa 65kg -> 86kg jonka jälkeen 86 kilosena alkoi ahkera kuntosaliharrastus ja 3 vuotta pysyi aikalailla samassa paino puntarin mukaan kun ei niinkään keskittynyt, että tulee syötyä riittävästi. Dieetin otin sen jälkeen jolloin paino tippui sinne 78kg 15% rasvoihin. Mitenkä ihmiset tekisi nyt siis minun tapauksessa noiden plussakaloreiden suhteen? Kannattaako minun syödä niin, että paino nousee tuossa 500g viikkotahdissa vai kannattaisiko hieman pudottaa kaloreita, että ei aivan mahdottomia laardeja tule? Aloittelijoille jotkut puhuu, että 500g/viikko on ok mutta mitenköhän minun tapauksessa kun jonkinaikaa on salilla pyöritty? Peilikuvaa olen seurannut 3kk ajan eikä mitään merkittävää läskinkertymistä ole tapahtunut vaikka paino onkin noussut sen 5-6kg.

Ite vähentäisin 200 - 300 kilokalorii safkoista per päivä. Sillon tuo painon nousu jäisi siihen 200 - 300 grammaan viikossa ja se on jo paljon parempi tahti.
 

Suositut

Back
Ylös Bottom