Onko kaikki einesruoka pahasta?

10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Itse olen tyystin jättänyt energiajuomat ja einesruoat ostamatta. Ennen niitä kului päivittäin, mutta energiajuomia olen vain kerran ostanut tänä vuonna ja einesruokia muutaman parin vuoden sisään. Nämäkin hätätapauksia. Tänään päätin ostaa kuitenkin tälläisen Kokkikartanon lihapullat & kukkakaalimuusi kerma-tomaattikastikkeessa kun oli päiväys menossa umpeen ja halvalla sai. Hirvittävä nälkä ja en todellakaan jaksa alkaa kokkailemaan yhtään mitään. Ateria toimi hyvänä muistutuksena kuinka keinokekoisilta nämä einesruoat maistuvat. Ainoa mikroruoka jota pystyn nykyään syömään on Finduksen Dagens Grillipihvit & Barbeque kastikkeella. Tuo on oikeasti hyvää.
 
Ehkä nuo luvut selittääkin sen miksi suomalaisista 10% on kakkostyypin diabetes ja puolet on ylipainosia :) Hyvinvoivan ja kuolleen väliin kun mahtuu aika paljon eri terveydentiloja. Mutta siis kohtuus kaikessa, kyllähän se ruumis paskat puhdistaa jos sitä ei koko aikaa myrkytetä.

Jep samaa mieltä. Koko ajan noitten einesten suosio kasvaa ja koko ajan ihmiset vaan sairaampia. Ei nyt pelkästään einesten syy, mutta varmasti yksi osatekijä.
 
Kokkikartanon uudet valmissafkat ovat mielestäni ihan ok. Harvoin tulee mitään eineksiä syötyä mutta näitä olen muutaman kerran vetänyt tässä viime aikoina.
Lasagne ainakin ihan ok tasoa myös ravintoarvoiltaan tässä eines-genressä.
 
Suola on einesten suuri ongelma, kun sitä on usein annoksessa koko päivän edestä ja vähän päälle. Lisäksi lähes aina jodioimatonta.

Säilöntäaineet vähän hirvittää myös. Kotona teet safkaa niin se säilyy viikon ja kaupan valmissapuskat kuukauden. En sitten tiedä kuinka haitallisia noi lisärit oikeesti on.

Mutta jos päivittäin vetää eineksiä niin suotavaa on opetella sellainen taito kuin ruoanlaitto:)
 
Suola on einesten suuri ongelma, kun sitä on usein annoksessa koko päivän edestä ja vähän päälle. Lisäksi lähes aina jodioimatonta.

Säilöntäaineet vähän hirvittää myös. Kotona teet safkaa niin se säilyy viikon ja kaupan valmissapuskat kuukauden. En sitten tiedä kuinka haitallisia noi lisärit oikeesti on.

Mutta jos päivittäin vetää eineksiä niin suotavaa on opetella sellainen taito kuin ruoanlaitto:)

Yksikään lisäaine ei sinäänsä taida olla vaarallinen, ja jokaista on varmasti testattu . Eriasia sitten miten ne toimii synergisesti keskenään ja muiden ravinteiden kanssa ihmiskehossa. Valmisruoka teollisuus ollut vasta niin vähän aikaa olemassa,että suoria johtopäätöksiä pisteestä a pisteeseen b on vaikea vetää. Me ollaan osa sitä isoa koetta, voi olla et 100 v päästä huomataan et näähä on hyvä juttu tai sitten hiffataa et ne ei ookkaan niin hyvä juttu. Mene ja tiedä
 
Ehkä nuo luvut selittääkin sen miksi suomalaisista 10% on kakkostyypin diabetes ja puolet on ylipainosia :) Hyvinvoivan ja kuolleen väliin kun mahtuu aika paljon eri terveydentiloja. Mutta siis kohtuus kaikessa, kyllähän se ruumis paskat puhdistaa jos sitä ei koko aikaa myrkytetä.

Jos esim. lihamakaroonilaatikossa on lihaa, makroonia ja mausteita niin miten se on niin pahasta? Kyllä se on totta, että se lihan määrä on aika pieni saarioisten laatikossa verrattuna itsetehtyyn. Samaa makaroonia ne silti on. Se, että syö sitä saarioisten laatikkoa niin että tuntuu on aivan sama jos söisi pelkkää makaroonia kotona. Halvempaa se on kuin ostaa paketti jauhelihaa mukaan.
En siis puolustele enkä syytä eineksiä, vaan lähinnä syytän ihmisiä ihan omasta tyhmyydestä.

Einekset ovat ravintoa siinä missä muukin mutta niissä proteiinipitoisten ja täten myös kalliiden raaka- aineiden osuus on todella pieni.

Toisaalta kun alkaa miettimään miten on terveydentila huonontunut ihmisillä, niin samaan aikaan on myös lisäravinteiden käyttö lisääntynyt. :D Eikö. Kyllä tulis eksel- käppyrää. :D

Ratkasuhan tähän olisi siis, että kun ostaa lihamakaroonimössölaatikon, niin paistaa jauhelihaa 400g ja lisää siihen mössön sekaan. Sittenhän siinä on makrot kohillaan. :)
 
Vähän offtopic, mut ku makaronilaatikko on nyt aika suosittu ruoka, ni jos tykkää syödä ketsupin kans, ni imo maistuu melkein täsmälleen samalt ku keittää vaan makaronit ja paistaa jauhelihan ja sotkee niitä yhteen lautaselle siitä suoraan. Ihan hyvin voi skippii ne tilpehöörit ja uunivaiheen xD ni sit ollaanki jo niin helpos ruokalajis, et voi kahdesti miettii, että oisko aika paljon edullisempaa ja vähä suolasempaa tehä noin ku ostaa sitä valmis makista :D
 
Pahin pelko on ainesten laatu, makaronissa ei kai eroja löydy, mutta lihat ja öljyt on halvinta paskaa mitä löytyy ja usein sisältävät aromivahvennetta eli natriumglutamaattia ja säilöntäaineita sekä väriaineita.
Mitä sitten? Natriumglutamaatti on täysin vaaraton aine suurinakin määrinä kulutettuna, jonka vain möyhkäävät idiootit ovat kysynnän ja tarjonnan lain ansiosta saaneet poistettua joistakin lihavalmisteista. Säilöntä -ja väriaineetkin ovat täysin turvallisia, mikäli niiden saanti ei ylitä ADIa.

Suositeltavaa luettavaa: www.duodecimlehti.fi - UUSIN NUMERO

Jep samaa mieltä. Koko ajan noitten einesten suosio kasvaa ja koko ajan ihmiset vaan sairaampia. Ei nyt pelkästään einesten syy, mutta varmasti yksi osatekijä.
Correlation-vs.-Causation.jpg
 
Huono kuva Vastizz tuo merirosvojen ja ilmastonlämpenemisen korrelaatio. Ei siis muuten mitään mut somaliahan on täynnä merirosvoja, niin tuo 17 merirosvon arvio on täysin metsään :)
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom