Omega 3

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja onion
  • Aloitettu Aloitettu
Meta title: 🔥 OMEGA-3 – RASVAHAPPOJEN KULTASTANDARDI 🔥

Meta description: Tukee sydäntä, niveliä, aivoja ja yleistä hyvinvointia tehokkailla EPA- ja DHA-rasvahapoilla.


Perskule.. osu silmään leipää missä on omega 3&6 öljyä.:)
Oli pakko ostaa testiin.
Leipä on linkosuon valmistama Tuhatjyvä. Nuo omegat on saatu lisäämällä leipään pellavaöljyä?? leipäpaketin kyljessä sanotaan.
Tuon lisäks vielä omegat kapselit niin eiköhän se siitä...:D
 
Monityydyttymättömät hapettuvat herkästi kuumennettaessa.

Eli omegat ovat parhaimmillaan kylmäpuristetussa öjyssä tai vielä paremmin siinä elintarvikkeessa, josta ne ovat peräisin.
 
"Omega-3-rasvahappojen hyödyllisyys taitaa olla epävarmaa
Lähetä palaute artikkeliin

Jos tyydyttymättömän rasvahapon ensimmäinen kaksoissidos on hiiliatomiketjun kolmannessa välissä, yhdistettä kutsutaan omega-3-rasvahapoksi. Sellaisia ovat eikosapentaeenihappo ja dokosaheksaeenihappo ja niitä joitakin hiiliatomia lyhyempi linoleenihappo. Pitkäketjuisia omegahappoja on varsinkin rasvaisessa kalassa ja lyhytketjuista soija- ja rypsiöljyssä.

Nämä yhdisteet ovat elämälle välttämättömiä. Niiden saannin lisäyksen terveysvaikutuksia on viime vuosina tutkittu runsaasti. On saatu viitteitä siitä, että voivat olla hyödyllisiä verenkiertoelimistölle - ehkä se vuoksi, että ne muuttavat seerumin rasvoja ja vähentävät veren hyytymistä sekä estävät rytmihäiriötä. Tulokset ovat kuitenkin olleet ristiriitaisia. Lisäksi rasvaiset kalat voivat sisältää dioksiinia, bifenyylejä ja orgaanisia elohopeajäämiä, joiden on pelätty aiheuttavan mm. syöpää. Joka tapauksessa käytännön lääkäri vakuuttuu työssään lähes päivittäin siitä, että ainakin terveyskaupat ja apteekit hyötyvät näistä valmisteista.

Brittiläiset tutkijat tekivät meta-analyysin 48 satunnaistetusta tutkimuksesta, joiden aineistoihin kuului kaikkiaan yli 36 000 henkilöä, ja liittivät mukaan myös 41 kohorttiselvitystä, joissa omega-3-rasvahappojen saanti korreloitiin terveydentilaan (BMJ 2006;332:752). Kokonaiskuolleisuus oli ehkä vähentynyt 13 %, mutta 95 %:n luottamusväli sisälsi myös mahdollisuuden kuolleisuuden lisääntymisestä 3 %:lla. Sydän- ja verisuonitapahtumissa tai syöpien määrässä ei ollut eroa. Kun analyysiin otettiin vain sellaiset selvitykset, joiden menetelmät kestivät hyvin kriittisen tarkastelun, mahdollinenkin kuolleisuusero hävisi. Rasvahappojen pituudella, annoksella tai saannilla kala-ateriasta taikka tableteista ei ollut vaikutusta.

Omega-3-rasvahappojen saannin lisäyksen yleinen vaikutus terveyteen on epävarma. Näihin happoihin sijoitetuilla euroilla taitaisi olla parempaakin käyttöä. -JP "



http://www.terveysportti.fi/terveysportti/dlehti2.uutissivu?p_uutis_id=8939&p_joulu=&p_paivita=

Jahas, että semmosta. No, mä taidan syödä mun kalaöljyni kuitenkin.
 
Eipäs tuomita artikkelin pätevyyttä Duodecimin kömpelön tiivistelmän perusteella. Itse artikkeli (BMJ 2006;332:752) on review-artikkeli, joka käsittelee tietokannoista löytyneitä tutkimuksia. Testihenkilöitä noissa näytti olevan yhteensä 36913, eikä tulokset näyttäneet tosiaankaan tilastollisesti merkittävää terveysvaikutusta omega-3-rasvahapoista.

En väitä, että kalaöljyjen syönti olisi turhaa. Onhan monityydyttymättömät rasvahapot monellakin tapaa tärkeitä. Kuitenkin uskomus omega-3-rasvahappojen valtavasta hyödystä voi käydä kalliiksi rahapussille. Näyttäisi siis siltä, että maissa, joissa syödään paljon kalaa, sydän- ja verisuonitautien vähäisyys johtuisi muistakin tekijöistä. Kyllähän niillä pillereillä voi olla lumevaikutustakin, mutta normaalin ruokavalion pitäisi kyllä riittää.
 
Itse artikkeli (BMJ 2006;332:752) on review-artikkeli, joka käsittelee tietokannoista löytyneitä tutkimuksia.

No shit, Sherlock?! :)

PS. Tuo BMJ:n roskakatsaus on jo "tuomittu" joka paikassa. Aiheellista kritiikkiä voit lueskella myös BMJ:n rapid-vastauksista.. Kotiläksynä oli se, että monilla tunnetuillakin yleislääketieteen lehdillä on onneton vertaisarviointi..
 
No shit, Sherlock?! :)

PS. Tuo BMJ:n roskakatsaus on jo "tuomittu" joka paikassa. Aiheellista kritiikkiä voit lueskella myös BMJ:n rapid-vastauksista.. Kotiläksynä oli se, että monilla tunnetuillakin yleislääketieteen lehdillä on onneton vertaisarviointi..

Ohoh, nehän olikin tosiaan lukeneet alfa-linoleenihapon mukaan omega-3-rasvahappojen kanssa ja muuta vähän epäilyttävää.

Sori vaan, menin taas lankaan liian helposti :( Näyttäähän tuossa puutteita olevan. Vertaisarvionti olisi tässäkin kovasti tarpeen ennen julkaisua.

Lisää keskustelua aiheesta? Tässä voisi hyödyllisiäkin tiedonjyviä löytyä.
 
Nostetaanpa vanha keskustelu ylös, kun on Möllerin pullo lopussa ja tarttis uutta ostaa :D Eli mikäköhän olisi tällä hetkellä halvin lähde Omega 3:lle ja mistäpäin Helsinkiä (mieluiten keskusta) voisi löytää?
 
Kannattaako ostaa kirjolohta vai niitä tabletteja? siis noin niin kuin kumpi tulee halvemmaks? Ikävä kyllä en osaa laittaa kuin fileestä ja niillähän on Kuopiossa ihan huippuhinnat!! 18.90 kg. Ja norjalaista merilohta en syö. Manninen?

E: Meinasin ostaa myös lesitiiniä, jos ei nyt kamalan kallista ole... meneeköhän rasvat päällekkäin.
 
Itse tilasin joku aika sitten briteistä 1000kpl pöntön noita ja hintaa sillä oli n.35e
 
Mites muuten noin yleisesti ottaen Suomessa myytävä kirjolohi, onko se kasvatettua vai vapaana kasvanutta? Kasvatettuhan on kaiketi syötetty kaikella paskalla mikä vääntää kalan rasvakoostumuksen huonommaksi ja sitä ei kannata siis pelkästään sen takia syömällä syödä. Korrekt mii if aim wrong.
 
Onkos kukaan tietoinen mimmosta kamaa Rainbown kalaöljykapselit on?
 
Itse tilasin joku aika sitten briteistä 1000kpl pöntön noita ja hintaa sillä oli n.35e
Kaupan nimi? Voi pistää privaattinakin :kippis1:
 
Kuukkelilla kaupan itsekin löysin joten eiköhän sen halutessaan saa jokainen selville.. mutta kun ei saa mainostaa niin mitenkäs noita privaviestejä lähetellään? :P
 
Mites muuten noin yleisesti ottaen Suomessa myytävä kirjolohi, onko se kasvatettua vai vapaana kasvanutta? Kasvatettuhan on kaiketi syötetty kaikella paskalla mikä vääntää kalan rasvakoostumuksen huonommaksi ja sitä ei kannata siis pelkästään sen takia syömällä syödä. Korrekt mii if aim wrong.


Kai se on kasvatettua. Tai pitäs myyjijen kyllä tietää alkuperä. Minä taas ajattelen, että kasvatuksessa voidaan kontrolloida paremmin esim. ympäristömyrkkyjen määrää.. Mutta, että ne vetäis sen rehun tahallaan sellaseks, että rasvankoostumus on huono... Tuohon en ota kantaa...
 
Käytännössä kaikki Suomessa myytävä kirjolohi on kasvatettua. Merilohta löytyy kaupan tiskeiltä myös vapaana kasvanutta, mutta norjalaisesta lohestakin suurin osa on kasvatettua. Vapaana kasvanut on maultaan ja koostumukseltaan selvästi parempaa, mutta mitenkäs ravintoarvot? Jossain joku väitti, että kasvatetussa lohessa olisi omega3:sia vähemmän, mutta mahtaako tuo pitää paikkaansa? Aika lailla eri ravintoahan ne kai syövät kuin vapaana kasvavat lohet.
 
Back
Ylös Bottom