Oliiviöljy - Nestemäinen kulta

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja arnold
  • Aloitettu Aloitettu
Meta title: 🫒🔥 OLIIVIÖLJY – NESTEMÄINEN KULTA JOKA NOSTAA RUOAN JA TERVEYDEN TASOA 🔥🫒

Meta description: Laadukas öljy parempaan makuun, palautumiseen ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.


Itse käytän ~30g oliiviöljyä päivässä, ton huonon n-3/n-6 suhteen saa korjattua helposti käyttämällä oliiviöljyn ohessa pellavansiemenöljyä, jossa on 60% n-3 ja 15% n-6.
 
iso-erno sanoi:
tyydyttyneitä 12% tyydyttämättömiä 26% ja monityydyttämättömiä 62% .mun muistikuvan mukaan monityydyttämätön rasva gramma vastaa positiivisiltä ominaisuuksiltansa 2grammaa kertatyydyttynyttä..siis esim kolesterolin laskeminen veressä.. voin olla väärässäkin..

Monityydyttymättömät laskee sekä LDL:n että HDL:n määrää kropassa ja HDL:ää taas mielellään saisi olla jonkin verran. Kertatyydyttymättömät nostaa HDL:n määrää veressä (muistista vetelen tämän väitteen, joten voi olla ihan bullshittia).

Yleensä suositellaan rypsi- ja oliiviöljyä, jotka kuulemma mennen tullen pesee auringonkukkaöljyn terveellisyydellään. Mulla ei ole mitään viitettä nyt takataskussa, joten kuka löytäis jotain tutkimustietoa asiasta?
 
iso-erno sanoi:
itse löysin kaupan hyllystä auringonkukkaöljy pullon ja siinä näyttäisi arvot olevan paremmat,kuin oliivi ja rypsiöljyssä. ainakin etiketin mukaan.suosittelen. abc:lläkin löytyi..siis huoltoasemalta :worship:

Auringon kukkaöljyssä monet tonnikalat myös purkitetaan, eli jo siitä voi päätellä, että aika halpaa tavaraa tuo auringonkukkaöljy. Monet myös sanovat kartavansa tuota öljyä, syytä en tiedä.
 
cowards dot com sanoi:
Nimenomaan sillä rypsi/oliiviöljyhän ei varastoidu kehoon,vaan stimuloi kehon oman rasvan palamista! Liian vähärasvainen ruokavalio voi aiheuttaa rasvan pihtailun kehossa.

Kyllä se vaan varastoituu, jos sitä ylimääriä tulee. Vetäseppä 100g dekstro/malto-sekotusta ja siitä 15min päästä puolipulloa oliiviöljyä joka päivä kahden viikon ajan, katos mitä tapahtuu ;)
 
Eikö kukaan osaa sanoa mitään tuon tavallisen voin terveellisyydestä?
 
-Marchi- sanoi:
Eikö kukaan osaa sanoa mitään tuon tavallisen voin terveellisyydestä?

kyllä se on huonoa "hyvää" rasvaa... tyydyttynyttä rasvaa tarttee urheilijan, diettaajan, bulkkaajan.. yms.. saada.. parempi rasvan lähde se on ku esim. paistijauhelihan... itse dietillä ollessani lyön sen 20g voita sulamaan seitipalojen päälle;) ja varokaa vaan jos voilla paistatte ja se tummuu niin siitä menee hyvät arvot heti poies... oiskohan tyydyttyneen rasvan saantisuositus n. 20-30% päivän kokonaisrasvansaannista.. ainaski ketodietillä, jossa rasvamäärät on yli 100g, tarttee tyydyttynyttä rasvaa, eikä tartte koko pulloa oliiviöljyä litkiä päivässä..
 
iso-erno sanoi:
itse löysin kaupan hyllystä auringonkukkaöljy pullon ja siinä näyttäisi arvot olevan paremmat,kuin oliivi ja rypsiöljyssä. ainakin etiketin mukaan.suosittelen.
En todellakaan suosittele. Omega-6-pommi.
 
tää on varmaan tyhmä kysymys mut miks oliivi öljy maksaa niin paljon enemmän kun rypsi öljy ..... rypsi öljy on jotain euro ja oliivi öljy hyvällä tuurilla 5 euroo....
 
mr Afroman sanoi:
tää on varmaan tyhmä kysymys mut miks oliivi öljy maksaa niin paljon enemmän kun rypsi öljy ..... rypsi öljy on jotain euro ja oliivi öljy hyvällä tuurilla 5 euroo....

Rainbown extra virgin oliiviöljyä saa reilulla kolmella eurolla.

Onkohan rypsiöljyn tekeminen helpompaa tai edullisempaa? Oliiviöljyn hintaan varmaan vaikuttaa se että oliivipuu menestyy vain välimeren alueella ja se alkaa tuottaa satoa vasta vuosien kuluttua istutuksesta (7-10 vuotta istutuksesta). Sato kerätään useimmiten käsin ja vain hyvällä ilmalla (laatu kärsii muuten). Yhteen öljykiloon tarvitaan neljä kiloa oliiveja.

http://www.cretanfood.fi/luokituslaatu.html
http://www.gastronomclassic.fi/oliivi3.html
 
täällä kun on puhuttu että noi hyvät rasvat menettävät positiiviset vaikutukset kuumennettaessa,niin pitääkö kirjolohikin syädä raakana? vai tarkoitetaanko sillä sitä,etttä osa rasvoista menettää tehonsa..?
 
iso-erno sanoi:
täällä kun on puhuttu että noi hyvät rasvat menettävät positiiviset vaikutukset kuumennettaessa,niin pitääkö kirjolohikin syädä raakana? vai tarkoitetaanko sillä sitä,etttä osa rasvoista menettää tehonsa..?

Ei tartte syödä raakana. Pannulla paistaminen tuhoaa hyviä rasvoja paljon mutta keittäminen ja uunissa paistaminen eivät jurikaan vaikuta. EN tiedä kyllä miksi ne sitten kalassa kestää mutta rypsiöljyssä ja oliiviöljyssä ei.
Siis kuumennusta. Joku viisaampi ketrokoon.
 
TheLORD sanoi:
EN tiedä kyllä miksi ne sitten kalassa kestää mutta rypsiöljyssä ja oliiviöljyssä ei. Siis kuumennusta. Joku viisaampi ketrokoon.

Mitäs nyt oikein tarkoitat? Kalan rasvathan nimenomaan muokkautuvat oliiviöljyä helpommin.
 
Critter sanoi:
Mitäs nyt oikein tarkoitat? Kalan rasvathan nimenomaan muokkautuvat oliiviöljyä helpommin.

Niin voi olla mutta kalassa ne eivät kuitenkaan mene pilalle vaikka muokkautuvat? ihme hommaa
 
Pieni tietopaketti

http://www.kuntolehti.com/kirjasto/popup_kirjasto_rypsioljy.html
Selkokielinen artikkeli rypsi vs. oliivi vs. camelinaöljy

http://www.biovita.fi/suomi/terveyssivut/efa.html
Ei niin selkokielistä mutta valaisevaa tietoa omega 3 & 6.

Omega-6:n suhde omega-3:een on vääristynyt länsimaisessa ravinnossa
Nämä kaksi rasvahappoperhettä kilpailevat soluissa samoista reseptoreista, eivätkä eri sarjoihin kuuluvat rasvahapot voi muuttua toinen toisikseen. Siksi niiden oikea suhde ravinnossa on tärkeä. Asiaa korostetaan mm. Yhdysvaltain terveysviraston oppitunneissa (ks. linkki alla).

Eli tuo camelinaöljy tuntuu olevan ihan pätevä vaikka siinä onkin enemmän tyydyttyneitä rasvahapoja verrattuna rypsiöljyyn.



:offtopic:
Omega 3 kalanrasva tablettien vertailua
http://www.biovita.fi/suomi/terveyssivut/e-epa_vertailu.html
 
Missä vaiheessa nää 'terveelliset rasvat' oikeen tulee namaan vetästä? Kaikkialla lukee että 'rasvat illalla' jne, mutta jos niitä rasvoja pitää dieetistä olla 20%-30%, silloin niitä kaloreita tulisi aika perhanasti illaksi ja yöksi? Ja joku esim. tässäkin ketjussa mainitsi ettei niitä pidä ottaa hiilareiden kanssa. Sit on toinen ongelma, otan CLA'ta myös, lounaan ja päivällisen yhteydessä, jonka kanssa ei kuullemma myöskään pitäis ottaa mitään muita rasvoja. Eli näinä ajankohtina ei kai rypsärin ottaminen onnistu.

Pitäiskö sitä sitten esim. välipalan kanssa ottaa pari lusikallista ehrmannin kanssa? Ja seuraava ajankohta voisi olla joku about 1,5-2h päivällisen jälkeen? Sitte taas pari lusikallista tunti pari ennen yöprode drinksua, ja yöproden mukana vielä 1. Kuullostaisko tää järkevältä? Silloin ei päivällisen jälkeen tulisi kroppaan muuta kuin hyviä rasvoja, ja ennen nukkumaan menoa se prode. :)
 
Tässä tulee nyt taas varmaan TODELLA tyhmä kysymys, mutta enpä oikein löytäny forumilta vastausta. Minkätakia tuota öljyä pitää syödä? Mihin se auttaa? Kun katoin tuolta aloittelijoiden osastostakin ruokavalioita, nii kaikki napsii pikkasen öljyä.. Ja minkälaista öljyä sitä sit pitäis popsia? :)
 
Back
Ylös Bottom