• Rekisteröidy ja osallistu keskusteluun. SHABOOM

Ohjelmoinnin ongelmanurkkaus

Liittynyt
8.6.2005
Viestejä
686
Mikä on järkevin tapa tehdä kehykset eli framet nettisivuille?
Käytössä on Dreamweaver 8. Dreamweaveristahan löytyy noita valmiita frame pohjia.
Haluaisin sellaiset kehykset, jotka olisivat keskitetty ja reunoille jäisi ikäänkuin väljää tilaa.
Esimerkiksi tälläiset:http://pox.fi/

Eikä tälläisiä: http://www.elkoo.net/html/kehys1/index.html

On vähän html:n perusteet unohtuneet ja tuo dreamweaver ei vielä ole kovin tuttu. :rolleyes:
 
Liittynyt
22.10.2003
Viestejä
448
Mikä on järkevin tapa tehdä kehykset eli framet nettisivuille?
Käytössä on Dreamweaver 8. Dreamweaveristahan löytyy noita valmiita frame pohjia.
Haluaisin sellaiset kehykset, jotka olisivat keskitetty ja reunoille jäisi ikäänkuin väljää tilaa.
Esimerkiksi tälläiset:http://pox.fi/

Eikä tälläisiä: http://www.elkoo.net/html/kehys1/index.html

On vähän html:n perusteet unohtuneet ja tuo dreamweaver ei vielä ole kovin tuttu. :rolleyes:
Framet on historiaa. Kts. tämä sivu: http://www.456bereastreet.com/lab/developing_with_web_standards/csslayout/2-col/
 

TML

Works for me.
VIP
Liittynyt
3.12.2006
Viestejä
21 565
Ikä
35
Mikä on järkevin tapa tehdä kehykset eli framet nettisivuille?
Käytössä on Dreamweaver 8. Dreamweaveristahan löytyy noita valmiita frame pohjia.
Haluaisin sellaiset kehykset, jotka olisivat keskitetty ja reunoille jäisi ikäänkuin väljää tilaa.
Esimerkiksi tälläiset:http://pox.fi/

Eikä tälläisiä: http://www.elkoo.net/html/kehys1/index.html

On vähän html:n perusteet unohtuneet ja tuo dreamweaver ei vielä ole kovin tuttu. :rolleyes:
Harim sen jo sanoi, ei missään nimessä frameja. Piste.

Opettelee HTML/CSS alkeet, siinä ei paljoa päivää pidempään mene.
 

TML

Works for me.
VIP
Liittynyt
3.12.2006
Viestejä
21 565
Ikä
35
Ehdottomasti. Siinä vaiheessa tosin sanoisin että ei kannata edes Dreamweaveriä käyttää, ainakaan versiota 8. Ainahan voit ladata CS5.5:n 30-päivän kokeiluversion? Siinä luulisi olevan nykyaikaisia templateja: http://www.adobe.com/cfusion/tdrc/index.cfm?product=dreamweaver&loc=fi_fi

Itse teen tätä työkseni, ja kyllä, käytän Dreamweaveria. Eli käytän siinä vain koodinäkymää, mutta sillä on muita hyviä toimintoja josta pidän. Vielä en ole löytänyt tekstieditoria joka toimisi paremmin kuin Dreamweaver koodinäkymä. HC kodareilla (okei okei, pelkkä HTML/CSS ei ole koodausta) tuntuu olevan jokin angsti DW:tä kohtaan, en ymmärrä miksi.
 
Liittynyt
26.3.2006
Viestejä
753
Kaupunki
Kuopio
Jeesikääs miestä mäessä. Väsäilen parhaillaan eräitä nettisivuja ja eteen tuli ongelma taustakuvan kanssa. Tarkoitus olisi saada taustakuva venymään koosta riippumatta aina niin, että se täyttää koko selainikkunan keskitetysti. Siis kuvaa ei ole tarkoitus toistaa vaan saada ainoastaan se yksi kuva skaalautumaan selaimeen oikein. Kuvan ei tarvitse pienentyä/skaalautua enää silloin kun selaimen reunasta ottaa hiirellä kiinni ja pienentää selaimen ruutua. Taustakuvan päälle olisi sitten tarkoitus heittää muuta grafiikkaa, tekstiä jne.

Käytössä on Dreamweaver CS4 ja sillä tuo ei ainakaan suoraan onnistu. Ilmeisesti jonkin sortin css-koodipätkä sinne pitäisi säveltää. Ei ole ihan mun leipälaji :)

Tässä hyvä esimerkki sivuista joissa tausta pelaa niin kuin ajattelin --> www.rantakone.com
 
Liittynyt
12.10.2009
Viestejä
175
body {
background-image: url(images/kuva.jpg);
background-repeat: no-repeat;
margin-left: 0px;
margin-top: 0px;
margin-right: 0px;
margin-bottom: 0px;
background-position: center top;
}

eli ilmeisesti siellä on vaan iso kuva oikeessa koossaan taustalle, ei siis vissiin veny mitenkään veny mitenkään.
 

TML

Works for me.
VIP
Liittynyt
3.12.2006
Viestejä
21 565
Ikä
35
Lyhyemmin sama:

Koodi:
body {
background: url(images/kuva.jpg) center top no-repeat;
margin: 0;
}
Tosiaan tuo ei venytä, vaan keskittää ja kuva juoksee ylhäältä alas mitä mahtuu. Itse en ole vielä koskaan tehnyt sivustoa jossa taustakuva muuttaisi kokoaan käyttäjän selaimen ikkunan mukaan, vaan aina suunnittelen taustakuvan kokoon about 2600x2000 ja sitä mahtuu miten mahtuu. Tuon voi myös keskittää pysty sekä sivusuunnassa vaihtamalla center top -> center center.

On toki sitten keinoja saada kuva oikeasti täyttämään selain vaikka venyttää ikkunaa, mutta ongelmia tulee sitten jos sisältö venyy yli aluksi näkyvän osan sivua jne. Sitten tarvitaankin jo sivun pikselikokoa laskevaa apua vaikkapa jQueryltä.
 
Liittynyt
21.10.2004
Viestejä
685
Ikä
48
Nyt tarttisi sitten apuva J2ME & ui combinaatioon...
Eli ruudulle pitäisi saada jonkinsortin scrollable container johon sitten lätkittäisiin tekstiä (Labeleita?) erilaisilla fonteilla & väreillä, tyyliin

Koodi:
[B]Otsikko1[/B]
data
[B]Otsikko2[/B]
data1
[COLOR="#00FF00"]data2[/COLOR]
[B]Otsikko3[/B]
[COLOR="#FF0000"]data1[/COLOR]
data2
data3
:
:
Ja ruudulle tuleva data ei ole staattista eli otsikoiden määrää eikä datan määrää /otsikko tiedetä.
Kuinkas tuollaisen saisi aikaiseksi?

Perus listakomponentti ei oikein tule kysymykseen kun siinähän näkyy sitten aina millä kohdalla (itemillä) listalla ollaan, tarkoitus scrollata siis "sivua".
 
Liittynyt
21.10.2004
Viestejä
685
Ikä
48
Itse itselleni vastaten.... Sourceforgesta löytyi vanha projekti nimeltään Synclast MIDP API joka mahdollisti tiedon esittämisen halutulla tavalla. Canvas joka tuosta projektista löytyi ei ollut scrollable, mutta senhän teki sitten äkkiä itse.
 

kgb

Liittynyt
1.4.2003
Viestejä
434
sana = input("anna sana: ")
joku = 1

for x in sana:
for y in range(joku):
print (end=" ")
joku += 1
print (x)

olisko ketään python gurua, joka kertos miten tuo pitää tehdä, jotta printtaus toimisi vinosti. Eli ekaks tulisi sanan eka merkki, seuraavalle riville 1 tyhjä ja sitten sanan toinen merkii jne...
Oudosti tuo viritelmä alkaa sisempää looppia jotenkin printtaamaan 2:n potensseina.

Kiitos jo etukäteen ja tämä python 3.2:ssa
 
Liittynyt
25.9.2011
Viestejä
277
sana = input("anna sana: ")
joku = 1

for x in sana:
for y in range(joku):
print (end=" ")
joku += 1
print (x)

olisko ketään python gurua, joka kertos miten tuo pitää tehdä, jotta printtaus toimisi vinosti. Eli ekaks tulisi sanan eka merkki, seuraavalle riville 1 tyhjä ja sitten sanan toinen merkii jne...
Oudosti tuo viritelmä alkaa sisempää looppia jotenkin printtaamaan 2:n potensseina.

Kiitos jo etukäteen ja tämä python 3.2:ssa
import sys

def main(argv):
for i in range(len(argv)):
print (argv.rjust(i+1))

if __name__ == '__main__':
main(sys.argv[1])

-- Edit --
Ja foorumisofta strippas sisennykset pois.
 

TML

Works for me.
VIP
Liittynyt
3.12.2006
Viestejä
21 565
Ikä
35
Täydessä editorissa on toi risuaita jolla saa koodia, ja säilyttää sisennykset. Eli
Koodi:
 tägit.

[CODE][COLOR=black]form[/COLOR] {[COLOR=#C80000]margin-bottom[/COLOR]: [COLOR=#3200FF]2em[/COLOR];}

    [COLOR=black]form[/COLOR] [COLOR=black]fieldset[/COLOR] {
        [COLOR=#C80000]margin[/COLOR]: [COLOR=#3200FF]0[/COLOR] [COLOR=#3200FF]0[/COLOR] [COLOR=#3200FF]15px[/COLOR] [COLOR=#3200FF]0[/COLOR];
    }
        [COLOR=black]form[/COLOR] [COLOR=black]fieldset[/COLOR] [COLOR=black]label[/COLOR] {
            [COLOR=#C80000]display[/COLOR]: [COLOR=#07909A]block[/COLOR];
            [COLOR=#C80000]font-family[/COLOR]: Helvetica, Arial, [COLOR=#07909A]sans-serif[/COLOR];
            [COLOR=#C80000]font-weight[/COLOR]: [COLOR=#07909A]bold[/COLOR];
            
}
 

kgb

Liittynyt
1.4.2003
Viestejä
434
Kiitos vastauksista, mutta saako tuon vinoon printtauksen toimimaan jotenkin 2:lla sisäkkäisellä loopilla? Jäi sen verran kaivelemaan, että olisi kiva nähdä miten se menee.
 
Liittynyt
25.9.2011
Viestejä
277
Kiitos vastauksista, mutta saako tuon vinoon printtauksen toimimaan jotenkin 2:lla sisäkkäisellä loopilla? Jäi sen verran kaivelemaan, että olisi kiva nähdä miten se menee.
No niin, edellisessä versiossa oli typo.

Koodi:
import sys

def main(argv):
	x = 0
	for i in range(len(argv)):
		for j in range(x): 
			sys.stdout.write(' ')
		print (argv[i]),
		x = x+1

if __name__ == '__main__':
	main(sys.argv[1])
 
Liittynyt
21.10.2004
Viestejä
685
Ikä
48
Kääk. Ongelmana on git clone & sertifikaattiongelma.
Annettaessa komento
Koodi:
git clone https://username:password@jokupalvelin.jossain.fi/projekti.tietoja.tassa
tuloksena on
Koodi:
error: SSL certificate problem, verify that the CA cert is OK. Details:
error:14090086:SSL routines:SSL3_GET_SERVER_CERTIFICATE:certificate verify failed while accessing https://username:password@jokupalvelin.jossain.fi/projekti.tietoja.tassa
fatal: HTTP request failed
Sertifikaatti minulla on, mutta ilmeisesti ei tallennettu oikein. Mitenkäs tämä fixataan kun alustana on Win 7 64bit?
 
Liittynyt
9.11.2014
Viestejä
1
Tarjolla 12 kpl javaohjelmoinnin perustehtäviä (mm. taulukkoja, lottoarvontaa, puhelinmuistio). Teen itse etäopiskellen suurimman osan, mutta voisinpahan sitten tarkistaa ja saada apua valmiista tehtävästä. Yhteydenotot ja lisätietoa repsu.saarinen at hotmail.com. Pientä lisätienestiä esim. opiskelijalle.
 

TML

Works for me.
VIP
Liittynyt
3.12.2006
Viestejä
21 565
Ikä
35
Ei nyt ihan on-topic, mutta eipä täällä taida mitään yleistä koodajien uutiset/artikkelit threadiä olla.

Vissiin joitain koodaajia täällä, niin tässä melkosen huumorilla kirjoitettu artikkeli.
Saa tipahdella aivan jatkuvasti noihin juttuihin. :D

Programming Isn't Manual Labor, But It Still Sucks

"Every programmer starts out writing some perfect little snowflake like this. Then they're told on Friday they need to have six hundred snowflakes written by Tuesday, so they cheat a bit here and there and maybe copy a few snowflakes and try to stick them together or they have to ask a coworker to work on one who melts it and then all the programmers' snowflakes get dumped together in some inscrutable shape and somebody leans a Picasso on it because nobody wants to see the cat urine soaking into all your broken snowflakes melting in the light of day. Next week, everybody shovels more snow on it to keep the Picasso from falling over."
 

MHK

Allapito
VIP
Liittynyt
1.12.2003
Viestejä
7 053
Näköjään mun saitilla oli jonkinsortin tietomurto. Bodyn loppuun oli tullut parikymmentä riviä Niken tossumainosta, en jaksanut paljoa sitä analysoida mutta jotai a hreffiä oli ainakin yms. sotkettu. Ruudulla ei mitään kuitenkaan näkynyt. Chrome ilmoitti että sivulla olisi kalastelut menossa.

Eniveis, poistin tietty koodit. Mutta mites nyt jatkossa, FTP passut ja muut on saneltu palveluntarjoajalta, olisikohan ne syytä saada muutettua asap?
 
Ylös