Ohjelmoinnin ongelmanurkkaus

Muistan aikoinaan uutisen, jossa jotkut nappulat oli "murtautunut" katsomoon ja katseli salattuja elämiä jopa parikin viikkoa eteenpäin. Nyt kun opiskellut PHP:n tietoturvaa, niin kuka amatööri tuon katsomon oli aikoinaan koodannut niin, että seuraavalla id:llä tuli vaan aina seuraava jakso :D Tuntuu näin aloittelijastakin naurettavalta.
 
Supermass Nutrition: Super Meal 1 KG -30%
Melkonen häx ollut kyseessä.
 
Tuossa ei itseasiassa ole mitään virhettä vaan notice. Phplla on tiukat asetukset päällä Ja se tykkää huomautella.
Php nykyään haluaa että nuo muuttujat määritellään tai alustetaan hyvän ohjelmointi tavan mukaisesti. Sää taas aloitat suoraan vertailemalla. Sitä se vinkuu..

Vaihtui ohjelmointireenin puolella alusta. Eli nykyään Win 7:ssa pyörii serverinä VertrigoServ (Apache + MySQL) ja PHP:ta reenaan NetBeans IDE 8.0.2 :lla.

Nyt pukkaa virheilmoitusta, josta en 2 h googlettelulla selviä.

---Koodi---

<?php
$lomake="<form action=\"$PHP_SELF\" method=\"post\">
Arvaa numero: <input type=\"text\" name=\"arvattava_numero\" size=\"5\" maxlength=\"80\" value=\"\">
<br>
<input type=\"submit\" value=\"Arvaa\">
</form>";
if ( $arvattava_numero == "" )
{
print $lomake;
}
elseif ( $arvattava_numero == "10" )
{
print "Arvasit oikein!";
}
elseif ( $arvattava_numero < "10" )
{
print "Arvaamasi numero on liian pieni.<br>";
print "Arvaa uudestaan:<br>$lomake";
}
else
{
print "Arvaamasi numero on liian iso.<br>";
print "Arvaa uudestaan:<br>$lomake";
}
?>

Tulos:
katso liitettä 127258
Koska seuraan opasta, voinen olettaa että pelkässä koodissa ei kommenttien perusteella ole ongelmaa. Joku siis mättää nyt serveri / ohjelmistotasolla tai näiden kaikkien yhteisvaikutuksesta Netbeanssin päivitin uusimpaan. Ideoita? <ohjelma ei myöskään etene, kun syötän kenttään arvon ja painan "Arvaa"-nappia.
 
On muuten TML:n vinkkaama "PHP & MySQL: Novice to Ninja" loistava opus PHP:n opiskeluun. Englannin kielinen, mutta aika selkeää englantia ja helppo sisäistää.

Pian 100 sivua kahlattu tuosta ja olen tykännyt. Ehkä pohjilla hyvä olla vaikka Ohjelmointiputkan PHP-tutoriaali, niin on hieman käryä ja sen jälkeen alkaa tuolla Novice to Ninjalla sisäistään asioita paremmin.
 
Joo, ja yleisesti SitePoint kirjat ollut hyviä.
Itsellä on niiltä joitain opuksia, kuten esim. jQuery from Novice to Ninja. Kirjoina taitaa olla muistaakseni 4, ja PDF tiedostoina enemmänkin kun ne sai kylkeen joskus.
 
Ajattelin ottaa puoliharrastuksena ohjelmointia haltuun, mutta vähän on hakusessa miten alkais. C:tä tuli näpyteltyä 15 vuotta sitten, että jos sitä koittaisi alkuun elvyttää. Jos ipadille ja/tai raspberry/arduinolle jotain koittais.

Perl vois olla ammatillisessa mielessä kanssa käyttökelpoinen. Mutta mites Python? Mitä sillä tehdään ja mihin käytetään vai kannattaako opetella?
Java?
 
Ruby. Sillä voi skriptailla siinä missä perlilläkin, ja Ruby on Railsilla tekee erinomaisen näppärästi tietokannan päälle web applikaatioserverin. Codecademyn Ruby kurssi on hyvä paikka aloittaa.
 
Jatka C:llä ja mausta tarpeen mukaan C++:lla, varsinkin jos arduino kiinnostaa. Itse en tykkää perlistä, pythonista jne. pätkääkään - tuntuvat omituisilta :) Minusta on ihan turhaa opetella uutta kieltä harrastustarpeeseen.
 
Minusta on ihan turhaa opetella uutta kieltä harrastustarpeeseen.

Niin no oli tässä vähän sellaistakin tausta-ajatusta että josko jotain sw:tä pystyisi vaikka työkseen tekemään...
 
Sitten lisäisin Javan Rubyn rinnalle, ja jos haluat olla full stack, niin HTML/CSS ja Javascript mukaan. JS mielellään jollain frameworkillä, kuten ReactJS tai AngularJS.
 
3 kpl Basic Nutrition Whey (3 kg) -25%
Tähänkö on kodaaminen nykyään mennyt? Eikö kukaan väsää enää embeddediä, tahi muuten vain tiukkaa koodia assemblerilla? :)
Kiitti vinkeistä, vähän menneessä maailmassa tämä oma käsitys aiheesta.
 
Tähänkö on kodaaminen nykyään mennyt? Eikö kukaan väsää enää embeddediä, tahi muuten vain tiukkaa koodia assemblerilla? :)

Ennen väänsin C++:n ohella 32bittistä assemblyä MASM:lla. :D
Nykyään lähinnä Pythonia, JavaScriptiä ja pimeinä hetkinä Haskelia. Joka kerta kun lyö Qt:stä C++ projektin käyntiin, tulee sellainen lämmin tunne, vähän kun ois kotiin tullut. Sitten kun on pari tuntia sitä koodannut, niin alkaa jo ärsyttämään kun kaikki on niin hankalaa ja vaatii hulluna koodia.

Suosittelen kyllä sen Pythonin katsastamaan, kiva ja selkeä ohjelmointikieli, joka on nykypäivänä aika yleinen, kuten Java. Perl taas taitaa olla jo painumassa unholaan.
 
No siis onhan noita editoreita joo, jos staattista HTML:ää tarvitaan. Mutta tässä oli kai kyse ohjelmoinnista, joten suurin osa siitä sivusta on luotu dynaamisesti? Ei noilla editoreilla tee silloin mitään. Eli pino menee meillä siten, että ReactJS:llä on tehty kaikki sivun dynaamiset osat, ja nuo siis tulostavat dynaamista HTML:ää sinne sivulle. Selaimessa pyörivä Javascript-kikkare taas kommunikoi Ruby on Rails serverin kanssa HTTP protokollalla (RESTful API kannattaa opetella). Tuo serveri taas sitten istuu SQL tai NoSQL kannan tai kantojen päällä - Railsissa on tietovarastoille ActiveRecord abstraktioluokat, joten jos SQL on vähän unohtunut, ei haittaa ainakaan aluksi. CSS:n taitaa kaikki nykyään aloittaa Bootstrapista.

Emacsilla sitä koodia vieläkin kirjoitetaan, joten siltä osin ei ole maailma muuttunut sitten omien korkeakouluaikojen. Itse en jaksanut opetella noita Ctrl-komentoja uudestaan, joten käytän Sublime Text 2:sta. Elä hyvä ihminen koita notepädillä aloittaa. Pieniä webbiprojekteja voi testailla WYSIWYGinä vaikka JSFiddlellä.

Rubylla voi tehdä shell skriptejä myös siinä missä vaikka perlilläkin. Pythonista en innostunut kun sitä opettelin - oma tausta on myös C/C++ eikä käy vanhalla käy järkeen, että sisennyksillä merkataan ohjelmalohkot.
 
No ei helvetissä käytetä mitää wysiwyg:iä jos yhtään syvällisempää hötömölöä koodaa. :D
Dopey sen jo sanoikin, dynaamisesti luotuja sivuja niin roskikseen lentää wysiwyg:it. Joo, osaan kai saa CMS kohtaisia kikkareita joka mahdollista sen... mutta ei. HTML5 mainoksia tosin taitaa jotkut tehdä jollain Adoben wysiwyg:illä, mutta vähän eri asia.

Sublime Text 2 itsellä käytössä, muutamilla CMS kohtaisilla höysteillä.

Dopey mä ymmärsin että wysiwyg tarkoitti tässä sellaista, missä sitä ihan html/css ei edes kirjoiteta. JSFiddle on kuitenkin käytännössä vain koodaamista mut tulos näkyy samalla. Tuohan onnistuu muutenkin lokaalissa devissä?
 
Ite käyttäny JavaScriptin (Three.js & ReactJS) opetteluun tuota JSBin-nettisivua http://jsbin.com/?html,css,js,console,output

Käytännössä tuo on sama kuin JSFiddle ynnä muut, mutta itselle käyttöliittymä jotenkin mielyttävämpi ja plussana auto-run toiminto. ReactJS alkaa löytymään jo melko paljon oppaita alottelijoille joilla pääsee hyvin vauhtiin.
 
Dopey mä ymmärsin että wysiwyg tarkoitti tässä sellaista, missä sitä ihan html/css ei edes kirjoiteta. JSFiddle on kuitenkin käytännössä vain koodaamista mut tulos näkyy samalla. Tuohan onnistuu muutenkin lokaalissa devissä?
Joo onnistuu, mutta jos haluaa täältä vaikka neuvoja, niin tuo kätevä tapa jakaa kikkare.

EDIT: JSBin olikin uusi tuttavuus. Kätevä!
 
Joo, toki se siihen on erinomainen, ja just siihen noita JSFiddle yms käytänkin.
 
Nyt on ongelma, sivuaa hieman ohjelmointia, sillä en saa tuotosta verkkoon.

Käytössä Asustorin Nassi ja siinä vakiona MariaDB. Piti näpsäkästi julkaista verkkoon wordpress-sivut, mutta eihän se ollutkaan niin helppoa. Hommasin FI-päätteisen domainin ja tein wordpressillä pikaiset testisivut ja Louhen kautta ohjaus omalle servulle FRAME:lla, tyyliin tähän tapaan: tietue www, tyyppi FRAME, Osoite http://312.312.312/wordpress - no eihän se nyt niin helppoa ollut kuten kuvittelin.

Teinpä äkkiä helloword.php:n, pistin lähiverkossa olevan koneen osoitepalkkiin oman palvelimen ip:n ja perään /helloword.php. Hienostihan se pelaa, niin pelasi toki wordpressikin. Mutta kun ilman lähiverkkoa koitan laittaa domainini se lähtee kyllä louhelta ohjaamaan palvelimelleni koska lataa pitkään, kunnes selain vain toteaa että ei löydy.

Mahdollisuuksia on varmasti sata, mutta onko heittää yhtään ideaa mistä lähteä purkamaan, miksi palvelin ei anna tietoa ulospäin? Asetuksia katselin kyllä palvelimen käyttöliittymästä läpi, mutta ei ymmärrä mikä on nyt vialla. Vai voiko olla esim reitittimessä jotain aseteltavaa?

@Xtreme :llä iteoita?
 
Back
Ylös Bottom