Off-topic 24h

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Bisley
  • Aloitettu Aloitettu
Hei viel vika autokyssäri kun täällä on tietäjää. Jos nyt vaihdan nuo Nivomaatit pois ja ne on todella arvokkaita, niin mietin että onko se jotenkin outoa pyytää tuo toimiva nivomaatti iskari itselleni vaihdon jälkeen, kun sen voisi sitten jollekkin hätätilassa myydä käytettynä? En ole koskaan ajatellut muuta kuin että korjaamolla osat menee roskiin/kierrätykseen, mutta tässä(kin) tapauksessa kyseinen osa voisi olla erittäin haluttu vaikka onkin käytetty. Esim mulle kelpais nyt ihan tosissaan käytetty nivomat iskari V70 vm-05 vasen taka. Ei tunnu edes purkaamoilta löytyvän kun pistelin kyselyä.

Eli kysymys oli että onko jotenkin noloa tai etiketin vastaista pyytää vaihdetut osat itselleen?
Ei ole. Minusta ainakaan.

Paitti esim. laturi tai jarrusatula, jonka tilalle on vaihdettu kunnostettu osa, ja vaihtaja on maksanu varaosaliikkeelle pantin kunnostuskelpoisesta rungosta, mutta ei taida tulla tässä kyseeseen.

Eräs paikallinen monien yritysasiakkaiden autoja huoltanut ja korjannut paja jäi taannoin kiinni vastaavassa "me otetaan ne vanhat osat mukaan" tilanteessa kiinni siitä, että kaikkia laskutettuja osia ei ollutkaan vaihdettu. Melekosta. Voitte arvata miten heidän liiketoiminnalle kävi.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Eräs paikallinen monien yritysasiakkaiden autoja huoltanut ja korjannut paja jäi taannoin kiinni vastaavassa "me otetaan ne vanhat osat mukaan" tilanteessa kiinni siitä, että kaikkia laskutettuja osia ei ollutkaan vaihdettu. Melekosta. Voitte arvata miten heidän liiketoiminnalle kävi.

Meillä täällä myös yksi paikallinen pulju josta parikin kaveria sanoi että AINA pyydät osat mukaan vaikka sit olis miten romua. Jääneet ilmeisesti kiinni myös että laskutettu pienempiä kilkkeitä muka uusittuna vaikka vanhat isketty takaisin.
 
Kasvot ovat olleet hirmuisen turvoksissa eilisestä lähtien. Enemmän krampannut poski on lisäksi vähän aran tuntuinen.
Poskilihasten hypertrofia!

Itselläni on paha taipumus tuntea erityisen suurta kiinnostusta aloittaa käsipeli miellyttävän kuskin vieressä istuessa, mutta siinä voisi päätyä penkkaan. No, joskus olen liikennevaloissa hieman hiplannut, kun onhan se kohde siinä niin tyrkyllä eikä kaikkea kiusausta pysty vastustamaan.
On se varmaan hiukan hankalaa noin yksinelävänä naisena, jos erityisen suuri kiinnostus käsipeliin alkaa vain kun vieressä istuu miellyttävä kuski. En kyllä ihan ymmärrä miten se kohde ei ilman kuskia / liikennevaloja ole tyrkyllä. Mut mistäs mä mitään näistä tiiän.
 
Anteeksi aiheeseen kuulumaton kysymys, mutta jos jalkoihin tarvitsee sekä lisää voimaa että myös kestävyyttä sen voiman tuottamiseen, niin pitäisikö tehdä lyhyitä ja raskaita vaiko pidempiä ja kevyempiä sarjoja. Vai vaihdellen molempia 🤔
Maksimivoima on aina kestovoiman pohjaominaisuus, ei toisinpäin. Kestovoimaa saa piikattua suht nopeasti siihen mihin esim. joku kisasuoritus vaatii. Ja luultavasti se laji itsessään jo kehittää niitä kestovoimaominaisuuksia, niin silloin niitä ei ole järkevää enää tehdä salilla ja kuormittaa samoja systeemejä. Riippuen siitä millainen tausta voimaharjoittelussa on pitäisin sarjapituudet 4-12 toistossa. Jos voimaharjoittelua ei kovin paljoa ole taustalla, niin pidemmät sarjat, jos taas on, niin lyhyemmät. Kummassakin tapauksessa kuormat sellasia, että joka sarjassa jää varoja 2-3 toistoa. Toki sitten jonkun ajan päästä jotain pitää muuttaa taas joksikin aikaa, aina samanlaisena jatkuva treeni muuttuu jossain vaiheessa ylläpitäväksi eikä kehitä.

Tosiaan on juuri sellainen mainitsemasi tukkoinen olo jaloissa.
Ehkä kuitenkin enemmän kiinnittäisin huomiota tähän kun varsinaiseen voimaharjoitteluun. Moni jo puhu aikasemmin palutumisesta / siitä että vaikuttaa ettet palaudu. Onko tärkein eli nukkuminen kunnossa, tuleeko tarpeeksi laadukasta unta? Syötkö tarpeeksi ja tuleeko kaikkia makroja tarpeellinen määrä? Nuo terveyshuolet varmasti vaikuttaa kokonaiskuormitukseen ja se pitää huomioida harjoittelussa. Pidätkö kevennetyn viikon 4-5 välein? Millanen on peruskunto, tuleeko tarpeeksi peruskuntotreeniä. Ja näistä kannattaa sen ammattilaisen kanssa jutella
 
En kyllä ihan ymmärrä miten se kohde ei ilman kuskia / liikennevaloja ole tyrkyllä.

No ne juoksee karkuun tai häviää jonnekin ensimmäisten treffien jälkeen.
Siitä on jo useampi vuosi, kun kävin useamman kerran saman miehen kanssa deiteillä 🤷‍♀️

Enkä siis ole käynyt kenenkään genitaaleihin käsiksi ellen ole tuntenut kohdetta kunnolla. Kuski ja kohde on sama!
Joskus on kyllä tehnyt mieli 😏
 
Onko tärkein eli nukkuminen kunnossa, tuleeko tarpeeksi laadukasta unta? Syötkö tarpeeksi ja tuleeko kaikkia makroja tarpeellinen määrä? Nuo terveyshuolet varmasti vaikuttaa kokonaiskuormitukseen ja se pitää huomioida harjoittelussa. Pidätkö kevennetyn viikon 4-5 välein? Millanen on peruskunto, tuleeko tarpeeksi peruskuntotreeniä. Ja näistä kannattaa sen ammattilaisen kanssa jutella

Kaikkiin muihin vastaus on ei paitsi poikkeuksena tuo terveyshuolien kokonaiskuormitus. Muistelen, että PT tuosta muistutti. Huoh.
 
Miten on voinut ihminen päästää itsensä tälläiseen tilaan ettei kämpästä löydy mitään mässytettävää?
 
No ne juoksee karkuun tai häviää jonnekin ensimmäisten treffien jälkeen.
Siitä on jo useampi vuosi, kun kävin useamman kerran saman miehen kanssa deiteillä 🤷‍♀️
no mä koitin olla hauska ja taka-ajatuksena oli, että naisella (ja miehelläkin) se käsipelin kohde liikkuu siinä jalkojen välissä minne ikinä meneekin. Epäonnistuin
 
Mythbusters
Siinä oli mielestäni paras tv-sarja mitä ikinä ollut. Jokainen jakso meni nauhalle.
Ja kun töllöstä ei muutakaan tullut, niin jakson saattoi kattella pari-kolome kertaa viikossa odotellessa seuraavaa.

Moni ohjelma yritti halvalla kopioida ideaa. Lopputuloksena aina se asuntovaunun pamautus ja blondi valkosessa takissa painamassa nappulaa.

Juutupeen alkanu ilmestyä noita jaksoja, pitäiskin kattella joskus... :barefoot:
 
Back
Ylös Bottom