Off-topic 24h - Ihmettele maailmaa ja anna keskustelun virrata vapaasti

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Bisley
  • Aloitettu Aloitettu
Meta title: 💥 Off-topic 24h – Kaikki mikä ei sovi mihinkään muualle, mutta on pakko sanoa

Meta description: Keskustelua arjesta, ilmiöistä ja randomeista jutuista ympäri vuorokauden – auki kaikelle mitä mielessä liikkuu.


Ostin tänään fiinisti oikein italialaistyylistä artesani gelatoa. Tai siis niin siinä mainostettiin. Ikänäkö teki tepposet en huomannut, että se olikin jotain vegaanista.😒
No ihan raikkaan makusta näin kuumaan kesäkeliin, menetteli raikas mangon maku.
Sitten katoin purkin kylkeen. Alkoi vatsanpurut heti. Mitä helvettiä tuohan on puuta, selluloosaa! Imisessä sulamatonta ei ravinnoksi kelpaavaa? Ja mitä ihmeen muuta keinotekoista kemiaa?
katso liitettä 272520
Sen näköinen lista aineksia ja purkkikin sen näköinen että tulikohan lusikoitua jotain pakkelia.
 
Sen näköinen lista aineksia ja purkkikin sen näköinen että tulikohan lusikoitua jotain pakkelia.

Voisi kuivattaa ”jäätelön” eiku ”gelaton” ja polttaa klapin takassa.
Fetajuusto jos tehty Suomessa ei saa sanoa fetajuustoksi, mutta tuota selluloosapuuroa saa sanoa jäätelöksi, gelatoksi ja vielä väittää, että se on jotain artesania?
 
Ostin tänään fiinisti oikein italialaistyylistä artesani gelatoa. Tai siis niin siinä mainostettiin. Ikänäkö teki tepposet en huomannut, että se olikin jotain vegaanista.😒
No ihan raikkaan makusta näin kuumaan kesäkeliin, menetteli raikas mangon maku.
Sitten katoin purkin kylkeen. Alkoi vatsanpurut heti. Mitä helvettiä tuohan on puuta, selluloosaa! Imisessä sulamatonta ei ravinnoksi kelpaavaa? Ja mitä ihmeen muuta keinotekoista kemiaa?
katso liitettä 272520

Epäilen, että on niin "tyylinen", että tätä tuotetta ei myydä Italiassa. Eikä kenenkään italialaisen mielestä tuotetta tule edes mielikuvissa yhdistää heidän maahansa. :unsure:
 
Ostin tänään fiinisti oikein italialaistyylistä artesani gelatoa. Tai siis niin siinä mainostettiin. Ikänäkö teki tepposet en huomannut, että se olikin jotain vegaanista.😒
No ihan raikkaan makusta näin kuumaan kesäkeliin, menetteli raikas mangon maku.
Sitten katoin purkin kylkeen. Alkoi vatsanpurut heti. Mitä helvettiä tuohan on puuta, selluloosaa! Imisessä sulamatonta ei ravinnoksi kelpaavaa? Ja mitä ihmeen muuta keinotekoista kemiaa?
katso liitettä 272520

Pettuleipää.
 
Epäilen, että on niin "tyylinen", että tätä tuotetta ei myydä Italiassa. Eikä kenenkään italialaisen mielestä tuotetta tule edes mielikuvissa yhdistää heidän maahansa. :unsure:

Juu ei varmasti myydä Italiassa, Suomessa tehty tuote.
Noin yleensä en tuollaisista välitä, sokeri tai makeutusaineet, säilöntäaineet, muut lisäaineet, gluteeni ja laktoosi tänne vaan, ei haittaa. Mutta tuo valmistusainelista oli jopa minun paatunutta mieltä järkyttävä.
 
...taisin käydä samassa leipäkaupassa 😆

20250730_222204.webp
 
Täksi yöksi olkkariin nukkumaan jos olisi vähän viileämpi. Seuraava vaihtoehto parveke.
 
Köyhän miehen gelatoa voi tehdä silleen, että pistää tavallista pahviloota jädeä pieninä palasina johonkin isoon lasiin, sotkee kunnes menee sellaseksi raskaan pehmiksen tapaiseksi painavaksi mössöksi. Häviää ilmaa ja kiteitä siitä, notkistuu ja silottuu, ihan eri tavaraa vaikka samaa tavaraa.
 
:unsure:

TJJ askartellee huomenna oikeaa jäätelöä tai gelatoa.
Voisin harkita, onhan se kone tuolla kaapin päällä ja tämän vuotinen jäätelö on vielä tekemättä.

Selluloosa tuossa jäätelössä on ihan tarpeellinen aine, jos mietitte että jäätelöiden ainekset on erisuhteissa rasva+vesi+makuaine+sokeri+ilma ja nakkaatte sellaisen ilman mitään stabilisaattoria pakkaseen niin saatte ulos jääpalan joka sulaa nesteeksi välittömästi kun se koskee lautaseen tai semmosta hileistä/rakeista paskaa. Rasva+vesi tunnetusti sekoittuu hyvin, joten emulgointiaineita tarvitaan ja jotta se emulsio pysyisi vakaana pakastuessa ja sulaessa niin joku vakauttamisaine on tarpeen myös. Lissun purkissa samaa asiaa tekee guarkumi ja kumppanit. Kotijäätelöissä varmaan yleisin emulsio+vakautusaine on kananmuna.

maltsun purkissa on selluloosia todennäköisesti luokkaa 1g.
 
Back
Ylös Bottom