Off-topic 24h - Ihmettele maailmaa ja anna keskustelun virrata vapaasti

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Bisley
  • Aloitettu Aloitettu
Meta title: 💥 Off-topic 24h – Kaikki mikä ei sovi mihinkään muualle, mutta on pakko sanoa

Meta description: Keskustelua arjesta, ilmiöistä ja randomeista jutuista ympäri vuorokauden – auki kaikelle mitä mielessä liikkuu.


tarkoitinkin: jos ostat redbullia ja tarjoilija tuo kin lasin johon kaadettu batteria, niin huomaatko eron

en osaa antaa parempia esimerkkejä kun en tuotteita ole käyttänyt niin en niistä mitään tiiä

No en. Joskus luulin erottavani, mutta erehdyin.

Taannoin vietin kuukauden Siperiassa. Pakkanen paukutti viittäkymppiä ja tuuli uivelsi mereltä. Jumalaut se meni luihin ja ytimiin. Kuukausi hommia aamusta iltaan, kuunnellen vinkuintiaanien nillityst ja syöden päivittäin einestä. Pois päästyäni sheremetyevon kentällä etin paikkaa jossa ravitsea itseäni. Siihen hätään en löytänyt muuta kuin fridays ja painoin sieltä jotku burgermätöt.

Igor kysyi mitä juomaksi, kysyin kohtelijaasti onko redbull. Igor vastas, että ei ole, ota burn, sama maku.

Kuukauden väsymys ja reissusa lukemani kirja talvisodasta vilisi silmissä niinku vietnamin sota jenkkiveteraanilla. Meinasin ärsyyntyä, nousta penkistä ja ottaa iigoria lutkusta, kertoa pari totuutta ja isällisesti mainita, että älä tule opettamaan mikä juoma maistuu redbullilta ja mikä ei.

No, energiajuomaa oli pakko saada ja minkä igor kotimaalleen ja systeemille voi. Asia herra oli. Sanoin että paina tulemaan sitä mainitsemaasi burnia ja pistä ainakin kaksi tölkkiä.

Igor kaatoi juomat lasiin ja kumarsi ja heitti olehyvät.

Katselin lasia yhtä aikaa tyrmistyneenä ja uteliaana. Maistoin hieman ja aivan redin makuista. Ei mitenkään erota mitä juomaa on lasissa.
 
Löytyykös alkosta jotain rusinan makuista siirappi tsamppanjaa mitä herr dokter voisi suositella? Edes sinnepäin maussa
Kysymys on vaikea, olen vain muutamaa kunnolla kallista maistanut ja valitettavasti lähinnä paikan ja päällä. Vahvalla veikkauksella Dom Perignon P2 on melko vahva veto, vajaa 400e. Domppa 1998 joku 15 vuotta kaapissa muhineena oli myös varsin hieno. 2008 dompan pitäs olla hyvä, mutta muhii edelleen kaapissa. Samoin Cristal 2008, mutta veikkaan sen olevan enemmän painolla sinne kissankusi suuntaan, 2009n join joskus ilman suurempaa muhittamista, ei jääny niin mieleen. Mutta toki tuo 2008 on julkaistukkin vasta 2009 vintagen jälkeen paljon pidempään kellarissa kypsyneenä, joten pitäisi olla ns. paksumpaa tavaraa.

1989 Veuve Clicquotia joskus olen alkon valikoimassa nähny, mutta ei ole nyt, toimii myös.
 
En ole noista kuin samppanjoita edes vähän kalliimpana juonu. Sanotaanko että ero 20e samppanjalla ja edes 200e vintagesamppanjalla on ns. aikamoinen. Ihan erilaisia juomia, kun toinen on hapokasta kissankusta ja toinen semmosta rusinan makusta siirappia. No, toki voi olla myös 200e vintagepullo hapokasta kissankusta, mutta on niissä oikeasti aika erilaisia juomia eritilanteisiin.
Mulla oli ollut tsamppania jemmassa varmaan kymmenen vuotta unohtuneena ja varmaan liian lämpösessä.

Luokittelin sen pilaantuneeksi. Maku oli juuri hyvin kuvailtuna rusinan makuista siirappia.

Veikkaan, että välillä silti joku ero? :unsure: Ei kai 60 e pullosta tuu vintage-laatua ihan tuossa ajassa?

Edit, en nyt hintaa muista. Alle satkun kuitenkin laivalta.
 

Haha. Sama pätee kaikkiin viskeihin samppanjoihin konjakeihin ja oluisiin. Samaa vähän erimakuista kusta.
Täytyy kyllä sanoa että sellainen 500 euron viski vs 20 euron viski, huomaat kyllä mausta että miksi kallis on kallista.
 
Varmaan kaikkien aikojen pahin kanuuna tuli siitä, kun vedettiin kaverin kanssa jotain 20 kossuredbullia per turpa naamariin yhden vanhan juottolan happy hour -illassa. Pohjien päälle toki. Ja seuraavana päivänä hirveä helle. Ei voinu ku hikoilla ja täristä ja pulssi koko ajan 200...

muoks. kusellehan ne kaikki energiajuomat maistuu, ihan kauheita. Ei puhettakaan nykyään, että joisin. Viinalla tai ilmankaan.
 
Oksu meinaa tulla kun energiajuomatölkki aukeaa, ihan hirveä löyhkä.
Ei kans iske.

Tuossa äskettäin tarjottiin maistiaisia jostain mansikka-siideristä. Ennakkoluuloistani huolimatta maistoin, ja vähän kävi oksennus kurkunpäässä:

Autenttinen fastin mansikkaheran maku puski läpi. Ja vielä semmonen efekti, että sheikkeriäkään ei olisi ihan juuri pesty.

Hyi stna.
 
Energiajuomaa (Ed) kyllä, mansikkahera (kenen tahansa valmistajan) :sick:
Täytyy kyllä sanoa että sellainen 500 euron viski vs 20 euron viski, huomaat kyllä mausta että miksi kallis on kallista.
Tämän minäkin olen todennut!
En edes pidä viskeistä mutta joskus olen Bushmillisin distillerylla ja Jamesonilla ostanut niitä maistelutarjottimia. Ainoastaan yksi oli hyvä (=jotenkuten juotava). Oli kuulemma vanhin ja kallein (en edes muista kumman tämä jotenkuten juotava oli ja maistoinko sitä pohjoisessa vai Dublinissa). Ei siellä tietenkään noin kalliita ollut mutta kallein oli selkeästi parhain.
 
Viimeksi muokattu:
Mulla oli ollut tsamppania jemmassa varmaan kymmenen vuotta unohtuneena ja varmaan liian lämpösessä.

Luokittelin sen pilaantuneeksi. Maku oli juuri hyvin kuvailtuna rusinan makuista siirappia.

Veikkaan, että välillä silti joku ero? :unsure: Ei kai 60 e pullosta tuu vintage-laatua ihan tuossa ajassa?

Edit, en nyt hintaa muista. Alle satkun kuitenkin laivalta.
Eij se pilalla ollut. Tai sitten pukumies Veuvella tarjoili ihan samoin pilaantunutta kamaa. Satasella ja allekkin saa ihan kelpo kamaa laivalta ja alkostakin. Esim Veuve 2008 on ihan soivaa ainetta, mutta ei vielä mitään rusinalikööriä.

Käsitykseni mukaan juuri tuollainen, intensiivinen maku tulee ajan kanssa, samalla kun kuplat vähenee/pienenee ja tsamppanja muuttuu "viinimäisemmäksi" mitä yleensä on totuttu.
 
Eij se pilalla ollut. Tai sitten pukumies Veuvella tarjoili ihan samoin pilaantunutta kamaa. Satasella ja allekkin saa ihan kelpo kamaa laivalta ja alkostakin. Esim Veuve 2008 on ihan soivaa ainetta, mutta ei vielä mitään rusinalikööriä.

Käsitykseni mukaan juuri tuollainen, intensiivinen maku tulee ajan kanssa, samalla kun kuplat vähenee/pienenee ja tsamppanja muuttuu "viinimäisemmäksi" mitä yleensä on totuttu.
No juma soikoon. Sitä tuli hörpittyä ja maistellessa olin aivan varma, että nyt on sellaista makua jota en ole ennen maistanut, varmasti on pilalla. Ei sitten kuitenkaan raaskinut juomatta jättää koko pulloa, pohjat meni lopulta viemäriin.

Hyvä, että osattiin arvostaa. :LOL:
 
Pitääkin alkaa ostella enemmän tsamppanjoita jemmaan. Ei se siis tuokaan pahaa ollut, oli vaan niin uusia makuja, että siitä ajatus pilaantumisesta.
 
Jeps sama ajatus, täytyy laittaa jemikseen tsamppanjoita ja varmaan tavis kuoharikin reagoi samoin?
Mulle ei ole oikein selvinnyt mitkä viinit paranee vanhetessaan mutta jos olen oikein käsittänyt niin se jo melkein tiedetään mitkä pitää juoda heti eikä parane?
 
Pitääkin alkaa ostella enemmän tsamppanjoita jemmaan. Ei se siis tuokaan pahaa ollut, oli vaan niin uusia makuja, että siitä ajatus pilaantumisesta.
Se ikääntynyt kama on oikeasti aivan eriNlaista kuin "perus kissankusi".

Jeps sama ajatus, täytyy laittaa jemikseen tsamppanjoita ja varmaan tavis kuoharikin reagoi samoin?
Tsamppanjan tuottajat antoi peukalosäännöksi, että bulkkikama on ns valmista eikä hyödy juuri seisottamisesta, parhaillaan 1-3v pullottamisesta. Vuosikerta/luksuskamat voi juoda heti, mutta ne kehittyy ja hyötyy kypsyttelystä.
 
Back
Ylös Bottom