Off-topic 24h - Ihmettele maailmaa ja anna keskustelun virrata vapaasti

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Bisley
  • Aloitettu Aloitettu
Meta title: 💥 Off-topic 24h – Kaikki mikä ei sovi mihinkään muualle, mutta on pakko sanoa

Meta description: Keskustelua arjesta, ilmiöistä ja randomeista jutuista ympäri vuorokauden – auki kaikelle mitä mielessä liikkuu.



Joku oli tänään tulostanut meidän toimistoon..

No-Farting-Car-Funny-Sticker-Warning-Sign-for-Cars-Styling-PVC-Personalized-Stickers-Automobiles-Products-Window.jpg_220x220xz.jpg


En a) minä b) totellut.
 
En söis kylmänä ainakaan. =D
Ainesosat
vesi, suomalainen liha (porsas, nauta), suomalainen koneellisesti erotettu liha (porsas, broileri), silava, kamara, perunajauho, jodioitu suola, dekstroosi, lihaproteiini, mausteet (mm. valkosipuli, sipuli, valkopippuri), stabilointiaine (E450), aromit (mm, mustapippuri, korianteri, chili), hapettumisenestoaine (E316), säilöntäaine (E250). Lihapitoisuus 26 %. Liha ja lihaan verrattavat valmistusaineet yhteensä 50 %.
Ok sipuliteemakkara 800 g, tankomakkara, portti - foodie.fi
 
En söis kylmänä ainakaan. =D
Ainesosat
vesi, suomalainen liha (porsas, nauta), suomalainen koneellisesti erotettu liha (porsas, broileri), silava, kamara, perunajauho, jodioitu suola, dekstroosi, lihaproteiini, mausteet (mm. valkosipuli, sipuli, valkopippuri), stabilointiaine (E450), aromit (mm, mustapippuri, korianteri, chili), hapettumisenestoaine (E316), säilöntäaine (E250). Lihapitoisuus 26 %. Liha ja lihaan verrattavat valmistusaineet yhteensä 50 %.
Ok sipuliteemakkara 800 g, tankomakkara, portti - foodie.fi
Tää k-pyörykkä hakkaa ton, sitä ei saa edes sanoa lihapullaksi kun siinä ei ole lihaa :LOL:
Ainesosat
suomalainen koneellisesti eroteltu broilerinliha 42%, vesi, korppujauho (mm. VEHNÄjauho, hiiva), suomalainen koneellisesti eroteltusianliha 10%, suomalainen broilerin nahka, perunajauho, SOIJAproteiini, herne, happamuuden säätöaineet (E262, E326), mausteet (maustepippuri, sipuli, mustapippuri, korianteri), dekstroosi, suola, rypsiöljy. Lihapitoisuus 0%. Liha ja lihaan verrattavat valmistusaineet yhteensä 52%. Suolapitoisuus 1,4%, voimakassuolainen.
 
Ei tuota ongelmia syödä jätöksiä.

Pidän esim paistetusta lohen nahasta tai vaikka kuhan poskilihoista.

Siksi ei tule karsastettua, jos joskus joku sisältää muutakin kuin filettä.
 
Ei tuota ongelmia syödä jätöksiä.

Pidän esim paistetusta lohen nahasta tai vaikka kuhan poskilihoista.

Siksi ei tule karsastettua, jos joskus joku sisältää muutakin kuin filettä.
Kun eläin on antanut henkensä ruuaksi niin minusta on vain oikein että kaikki käytetään hyödyksi ja itsekkin syön esim. valmiita broileripihvejä joissa ilmoitettu lihapitoisuus jotain 76% mutta mukana noita koneellisesti erotettuja juttuja mutta ei tunnu missään.
Kaikki noi valmisruuat niitä sisältää ja myös tuore liha vaikka ei siinä samalla tavalla ilmoiteta.
 
Työpaikkakiusaaminen on vakava asia. Siitä huolimatta nauroin tuolle hysteerisesti tänään.

Katselin tänään kaupassa uunimakkaroita - näköjään siis on ainakin kahdella eri valmistajalla (toinen oli Kotimaista ja toinen oli HK tai Atria tms) makkara, jonka nimi on Uunimakkara. Kummassakin oli sisältö epäilyttävä, mutta eniten pisti silmään maininta "kuori ei ole syötävää". Wtf? Siis pitääkö se kuoria ennen syömistä? Paistamisen jälkeenkö? En ole koskaan syönyt kyllä mitään kuorittavia uunimakkaroita. Jäivät kauppaan.
 
Tää k-pyörykkä hakkaa ton, sitä ei saa edes sanoa lihapullaksi kun siinä ei ole lihaa :LOL:

Hyvä pointti, tolla tulee kyllä isosti pisteitä pyörykälle!
Kolme vakavaa puutetta huomasin kuitenkin pyörykässä: kamara ja silava puuttuu, sekä E450 fosfaatti.
Mun mielestä nuo kun lisäisi tuohon pyörykkään (vähentäisi vastaavasti koneellisesti erotellun lihan määrää), niin alettaisiin olemaan jo melko lailla täydellisen tuotteen äärellä!
:ROFLMAO:
 
Ei tuota ongelmia syödä jätöksiä.

Pidän esim paistetusta lohen nahasta tai vaikka kuhan poskilihoista.

Siksi ei tule karsastettua, jos joskus joku sisältää muutakin kuin filettä.

Kyllä varmasti jonkun verran side- ja tukikudoksia on terveellistäkin syödä fileen kyytipoikana? Uskosin että jauhelihasta ja kanan- ja kalannahoista saa tarpeeksi kuitenkin.
Mutta sitten kun puhutaan prosessituotteesta josta poistetaan filettä, rämmäleisiin lisätään lihaan liittymättömiä fillereitä, kemiaa ja sitten kamaraa, silavaa ja nahkaa jne. niin mielestäni enemmän sellanen omituinen lisäravinne.
En ole absolutisti tässäkään asiassa, mutta aika vähiin on menny einespullan/makkaran syömiset.
 
Työpaikkakiusaaminen on vakava asia. Siitä huolimatta nauroin tuolle hysteerisesti tänään.

Katselin tänään kaupassa uunimakkaroita - näköjään siis on ainakin kahdella eri valmistajalla (toinen oli Kotimaista ja toinen oli HK tai Atria tms) makkara, jonka nimi on Uunimakkara. Kummassakin oli sisältö epäilyttävä, mutta eniten pisti silmään maininta "kuori ei ole syötävää". Wtf? Siis pitääkö se kuoria ennen syömistä? Paistamisen jälkeenkö? En ole koskaan syönyt kyllä mitään kuorittavia uunimakkaroita. Jäivät kauppaan.
Mitä vittua nainen?

Etkö sä oikeesti ole koskaan valmistanut HK Sinisestä mitään syömistä? Oot käyttänyt sitä vain masturbointiin? Kyllä, siinä on semmonen keinotekoinen kortsu päällä, mikä otetaan ensin pois. Sit vasta uuniin/pannulle/suuhun. Jos pimppiin, niin sit ei kannata poistaa ensin, päin vastoin.

Tä?
 
Mitä vittua nainen?

Etkö sä oikeesti ole koskaan valmistanut HK Sinisestä mitään syömistä? Oot käyttänyt sitä vain masturbointiin? Kyllä, siinä on semmonen keinotekoinen kortsu päällä, mikä otetaan ensin pois. Sit vasta uuniin/pannulle/suuhun. Jos pimppiin, niin sit ei kannata poistaa ensin, päin vastoin.

Tä?
En ole koskaan ostanut HK:n sinistä enkä valmistanut siitä itse mitään. Lisäksi viestini ei käsitellyt HK:n sinistä, mutta hyvä tietää, että siinäkin on päällä jotain ihmisravinnoksi kelpaamatonta. Herää kyllä kysymys, että miksi näin on, koska suurimmassa osassa makkaravalmisteita ei taida tuollaisia kuoria olla, joita ei pidä syödä, ja silti ovat ihan kelpoa tavaraa.

Lisäksi mietin, että jos tuo kuori otetaan pois ennen valmistusta, niin jos vaikka työpaikan ravintolasta ostan uunimakkaraa, joka on tehty bulkkiannoksena, niin ovatko ne siellä kuorineet joka makkaran etukäteen, vai saako jostain kenties niinkin älykkäästi suunniteltuja uunimakkaroita, että niitä ei tarvitse kuoria lainkaan?
 
En ole koskaan ostanut HK:n sinistä enkä valmistanut siitä itse mitään. Lisäksi viestini ei käsitellyt HK:n sinistä, mutta hyvä tietää, että siinäkin on päällä jotain ihmisravinnoksi kelpaamatonta. Herää kyllä kysymys, että miksi näin on, koska suurimmassa osassa makkaravalmisteita ei taida tuollaisia kuoria olla, joita ei pidä syödä, ja silti ovat ihan kelpoa tavaraa.

Lisäksi mietin, että jos tuo kuori otetaan pois ennen valmistusta, niin jos vaikka työpaikan ravintolasta ostan uunimakkaraa, joka on tehty bulkkiannoksena, niin ovatko ne siellä kuorineet joka makkaran etukäteen, vai saako jostain kenties niinkin älykkäästi suunniteltuja uunimakkaroita, että niitä ei tarvitse kuoria lainkaan?
Yleensä lounaspaskana saa grillimakkarasta valmistettua uunimakkaraa. Eli siinä on sitä ehtaa peräsuolta ympärillä.
 
Back
Ylös Bottom