JohnnyB
Mode
- Liittynyt
- 17.4.2002
- Viestejä
- 3 960
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Nyt rohkenen kyllä väittää, että vedessä ei ole kalorin kaloria.Nuudelipaketeissa kannattaa olla tarkkana tuon energiamäärän takia siitä syystä, että yleensä tuo ravintosisältö 100g kohden on ilmoitettu ohjeen mukaan valmistetun tuotteen mukaan. Eli siis tuossa 190kcal/100g on vesi mukana.
Juu siitä olen kyllä samaa mieltä, että kaupan valmisnuudelit ei todellakaan ole mikään hyvä bodysafka, mutta tämän kerran nyt korvasin aamupuuron niillä kun sattu löytymään kaapin perältä vielä elossa oleva paketti. Ei kaadu elämä siihen, eikä edes dietti ;) Mutta että viikon pyörii mun kropassa noi nuudelit :::D no huhhuhKalorimäärät vaihtelee varmasti valmistajittain ja millä mausteilla se on kylvetetty. Uskosin että tässä tapauksessa tuo 190kcal/100g on se kalorimäärä ENNEN mausteita ja tuo annoksessa oleva määrä 456kcal sisältää ne mausteet ja öljyt mitä niissä oheispusseissa on. Ihan btw-kommenttina että noita kaupan valmisnuudeleita syödessä on aika turha miettiä kalorimääriä, sen verran huonolaatusta sapuskaa elimistölle. Jossain oli dokkari/tutkimus noista jossa kerrottiin miten valmisnuudelit saattaa pyöriä elimistössä viikonki verran, verrattuna oikeesti alusta asti tehtyihin nuudeleihin/kunnon ruokaan joka sulaa huomattavasti nopeemmin.
Ja kun joku kuitenki itkee miten mutuilen "jossain olleesta dokkarista" niin siitä oli muistaakseni juttu jossain ketjussa myös täällä pakkiksella. En vaan näin töissä ollessa ehdi sitä alkaa tonkimaan...
Nyt rohkenen kyllä väittää, että vedessä ei ole kalorin kaloria.
Ainakin Maman nuudelit sisältää ainoastaan riisijauhoa ja tapiokatärkkelystä, eli ihan ok.Nostetaanpa tätä ylös.
Muun muassa Kille Kujala teki blogissaan tutuksi riisinuudelit. Ostin itsekin Maman riisinuudeleita tänään ja täytyy sanoa, että maku on ainakin kohdallaan verrattuna vaikkapa normaaliin riisiin. Kertokaapa minulle, että onko nuo riisinuudelitkin kamalaa höttöä vai ihan ok ravintoa? Ja perusteluita kehiin.

joissakin maustevalmisteissa ja marinadeissa yms. käytetyt lisäaineet, kuten aromivahventeet, mahdollinen turhan suuri suolan määrä, PALMUÖLJY jne.

Palmuöljy on itseasiassa ilmeisesti kovalla lämmöllä paistamiseen (mitä aasialaiset harrastaa) parempi kuin oliivi- tai rypsiöljy. Rasvahappokoostumukseltaan (muok ainakin omegakolmosten ja -kuutosten osalta, sikäli kuin muistan) ei toki noille pärjää, mutta ei se nyt erityisen huonoakaan ole. Paitsi osittain kovetettuna transrasvana tietty.
Hyvä kuulla koska ollaan vietnamilaisissa kokkauksissa mekin alettu käyttämään palmuöljyä kun se aina noissa resepteissä on mitä sedän vaimolta saa ja oikeasti vaikuttaa makuunkin (mielestäni paremman makuista kuin rypsiöljy selkeästi ja parempaa jopa kuin oliivi (tosin voille häviää maussa kaikki öljyt :D ).