- Liittynyt
- 19.6.2007
- Viestejä
- 8 682
- Ikä
- 36
Norjan lohen maine terveysruokana on jo pitkään ollut kyseenalainen terveyspiireissä, mutta nyt tieto alkaa tulla laajemmin esiin valtamediassakin. Itse lopetin kasvatetun norjan lohen syömisen jo vuosia sitten katsottuani norjalaisen tutkijan dokkarin, missä paljastettii melko karuja juttuja kasvatusmenetelmistä, elinoloista ruokinnasta jne.
Ylen MOT paneutuu asiaan tuoreessa jaksossa:
Norjalainen lohi on suomalaisten suosikkikalaa, mutta ympäristösyistä kannattaisi valita kotimaista lohta mielummin. Norjalainen lohi on sairas: yli 50 miljoonaa kalaa kuolee vuosittain stressiin ja sairauksiin — jopa kalojen sydämet ovat epämuodostuneita, kun mekaaniset loishoidot rasittavat niitä. Norjassa kala-altaista pääsee luontoon loisia ja vuonoihin kaadetaan loislääkkeirä — lohibisnes on sekä kaloille että merelle tuhoisaa. Aiheesta lisää kertoo uusin MOT:
Ylen MOT paneutuu asiaan tuoreessa jaksossa:
Norjalainen lohi on suomalaisten suosikkikalaa, mutta ympäristösyistä kannattaisi valita kotimaista lohta mielummin. Norjalainen lohi on sairas: yli 50 miljoonaa kalaa kuolee vuosittain stressiin ja sairauksiin — jopa kalojen sydämet ovat epämuodostuneita, kun mekaaniset loishoidot rasittavat niitä. Norjassa kala-altaista pääsee luontoon loisia ja vuonoihin kaadetaan loislääkkeirä — lohibisnes on sekä kaloille että merelle tuhoisaa. Aiheesta lisää kertoo uusin MOT:
Sairaaksi kasvatettu lohi | MOT
Suomen myydyin kala on kuolemansairas. Yli 50 miljoonaa Norjassa kasvatettua lohta kuolee joka vuosi stressiin ja sydänsairauksiin. MOT selvitti, millaisissa oloissa suomalaisten suosikkiruoka kasvaa.
areena.yle.fi
Viimeksi muokattu: