News Flash: Proteiiniläpimurto

Liittynyt
7.10.2002
Viestejä
2 075
Markkinoille on tullut hiljattain uusi proteiiniraaka-aine kansainväliseltä miljardiluokan konsernilta. Kyseessä on pääasiassa urheilukäyttöön (lähinnä palaustusjuomat) tarkoitettu "superproteiinihydrolysaatti", joka sisältää lähes pelkästään di- ja tripeptidejä, eikä lainkaan suuria peptidejä. Näin ollen tuotteen sisältämät aminohapot siirtyvät verenkiertoon lähes välittomästi. Lisäksi maku on OK uuden patentoidun valmistusmenetelmän ansioista. Kun jauheen sekoittaa veteen siitä tulee KIRKASTA :eek: eli jauhe liukenee veteen. Tuote ei sisällä käyttännössä lainkaan vapaita aminohappoja erittäin korkeasta hydrolysointiasteesta huolimatta, joten tavara pysyy stabiilina nesteessä, eli sitä voi lisäravinnefirmat käyttää myös valmisjuomiin.
Haitta puolena on suhteellisen korkea hinta; n. 2x vs. hyvälaatuinen tavisherahydro ja n. 5x roskahappohydrot.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Mikäs firma on kyseessä?
Suomessa tollasen hinta lienee n. 80 e/kg, jos toi hinta-arvio pitää paikkaansa.
Mielenkinntoista nähdä, millaiset hypetykset tuosta super-prodesta saadaan aikaiseksi.....
 
No sillä valmistajan nimellä ei ole juurikaan merkitystä, sillä eihän valmistajat yleensä myy mitään suoraan. Firmalla on 22 000 työntekijää ja 8 miljardin euron liikevaihto, joten tuskin rupeavat nyhertämään omia purkkeja, vaan pikemminkin myyvät rekkalavoja täynnä 15 kg bulk-pakkauksia urheiluravinnefirmoille..

Vaikuttaisi siltä, että valmistaja haluaa ton proderaaka-aineen sekoitettavan nopeisiin hiilareihin samassa suhteessa kuin yliopistotutkimuksissa, eikä salli puhtaan tavaran myyntiä. Saatan tosin olla väärässä. Oli miten oli, kyllähän jengi laittaa hiilareita mukaan anyway..

Btw, Gatorade ja Powerade (Coca-Cola) olivat sanoneet "Thanks, but no thanks" tälle raaka-aineella jonkin aikaa takaperin. Tämä nyt ei ollut mikään yllätys. Jos Gatorade olisi alkanut lisäämään prodea omaan juomaansa, niin olisi ollut vähintäänkin naurettavaa, ottaen huomioon heidän anti-proteiinipotaskansa; ks. http://www.gssiweb.com/reflib/refs/665/letter_jeffz.cfm?pid=38
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
On kyllä anti-protein/pro-carb bullshit sitkeässä ns. vanhan koulukunnan jäpiköissä. En tiedä miltä vuodelta tämä juttu on mutta on kyllä pahimman luokan potaskaa (tuoreet tutkimukset ovat osoittaneet, että CHO + prode on tehokkaampi kuin pelkkä CHO myös nesteyksessä, joskin mekanismi(t) ovat vielä hämärän peitossa).

Why Protein in Sports Drinks Don’t Mix [sic]
by Dr. George Brooks

"The Body's Desired Fuels During Aerobic Activities"

Some sports drinks contain proteins for one reason; those concocting them don’t know basic physiology and metabolism. Contrary to the notions of some people, proteins, and to a lesser extent, amino acids are not always appropriate for use as sports supplements and a primary example of the misuse of proteins in supplements is their inclusion in hydration beverages taken during training and competition. Here are some of the reasons for not including proteins in a sports drink:

· Proteins are not major energy sources for muscle work;

· Proteins need to be digested to amino acids before they can be absorbed from the digestive system into the blood; this makes proteins slow to be assimilated;

· Worse, inclusion of proteins slows assimilation of the other constituents in a sports drink, namely fluid, carbohydrate energy sources and electrolytes in the drink, and

· Proteins as commonly available in whey residues often taste bad; this discourages consumption of hydration beverages by athletes working hard in hot environments who sometimes need every drop of fluid they can assimilate.

The Crossover Concept[1] is the major contemporary model of fuel energy utilization during physical activity. According to this concept, in a resting postabsorptive person (i.e., someone has fasted 12-hr. overnight), fats are the major fuel in muscles and at the whole body level. In this context, proteins will represent < 10% of the energy used. But, as exercise starts, the use of fats increases somewhat, but the use of carbohydrates increases more. Then as exercise power output rises from mild to moderate, through hard and on to maximal exercise intensities, the use of carbohydrates rises exponentially. Peak fat oxidation occurs at about 45-50% max[2], and declines thereafter as the body switches (‘crosses over to’) to almost exclusive carbohydrate[3] oxidation. In working muscle biochemical processes are optimized to provide energy rapidly and with the greatest oxygen use efficiency; these mechanisms open the gates to carbohydrate use and shut the doors to use of fats, proteins and amino acids.

In addition to being poor energy sources for muscle work, proteins in the diet slow digestion and absorption. First, proteins need to be digested to amino acids, and then the amino acids need to be absorbed. In contrast to carbohydrates (lactate and sugars), electrolytes and water that are absorbed at the beginning of the small intestine, amino acids are absorbed lower down. So when vendors mistakenly add proteins to sports drinks to provide some mythical benefit, they inadvertently make the drink content more concentrated and delay absorption of the efficacious substances in the drink.

So, why include proteins in a spots drink, who knows why ?! Why give the athlete something not used and why give them something that will slow assimilation and use of the fluids, electrolytes and energy they need during activity. Certainly proteins and amino acids can be beneficial during recovery from exercise when the body’s anabolic process are heightened, but providing proteins and most amino acids during training or competition has no plausibility.



--------------------------------------------------------------------------------
Footnotes:

[1] Brooks, G.A. Importance of the “Crossover Concept” in exercise Metabolism. Clin. Exp. Pharm. Physiol. 24:889-895, 1997.

[2] Max in the sense of maximal oxygen consumption, or VO2max

[3] The carbohydrates used are: glycogen, lactate, glucose
 
Mites roteiinin teho on verrannollinen normi pieruheraan? Vedetäänkö sitä samoja määriä?

Aika posketon hinta.
 
Anssi Manninen sanoi:
Kun jauheen sekoittaa veteen siitä tulee KIRKASTA :eek: eli jauhe liukenee veteen.

Kuinka hiljattain... kun tuommoista kirkkaaksi sekoittuvaa on ollut markkinoilla jo tovin aikaa. Taisi olla pari vuotta sitten kun ekan kerran moista protskujauhoa ostin.
 
Niin, millainen ero tuolla loppujen lopuksi olisi perus hydroon verrattuna ja antaisiko se huomattavaa etua lihasmassaan painottuvassa treenauksessa on toinen seikka...kohderyhmänä tuota uutta tuotetta ottava ja esim. perushydroa/hitaampaa heraa ottava.

Kovasti noita proteiineja yritetään varmasti kehittää antamaan maksimaalista hyötyä urheilijoille mutta kuinka pitkälle näillä tutkimuksilla/kehitystöillä todella tulla pääsemään..
Joskus tuntuu että yritetään päästä lähes dopingin kaltaisiin vaikutuksiin niin sanotusti "luonnollisin keinoin".
 
Mäkään en tajua mikä tässä nyt on se uusi läpimurto, kun tuollaisia on osattu valmistaa jo pitkään. Varmaan tuo patentoitu uusi maku. Taas hienoja mainospuheita sanon mä.
 
Anssi Manninen sanoi:
"superproteiinihydrolysaatti", joka sisältää lähes pelkästään di- ja tripeptidejä, eikä lainkaan suuria peptidejä. Näin ollen tuotteen sisältämät aminohapot siirtyvät verenkiertoon lähes välittomästi.

Olisiko tämä se läpimurto? En ole tiedemies mutta kuullostaa kyllä hyvältä! (Tarkoitus siis oli kommentoida noita paria negatiivista postausta ylempänä, ei vähätellä läpimurtoa)
 
Unohtakaa koko juttu :( Jauheen hinta on suoraan sieraimesta. Itseasiassa piti hieraista silmiä pariin kertaa ennen kuin uskoin lukemaani :eek: :eek: :eek:

emil sanoi:
Mäkään en tajua mikä tässä nyt on se uusi läpimurto, kun tuollaisia on osattu valmistaa jo pitkään. Varmaan tuo patentoitu uusi maku. Taas hienoja mainospuheita sanon mä.

Ei ihan tuollaisia proteiineja ole kyllä kyetty aiemmin tekemään. Se, että onko suurta merkitystä lihaskasvun kannalta on sitten eri asia..
 
Anssi Manninen sanoi:
Unohtakaa koko juttu :( Jauheen hinta on suoraan sieraimesta. Itseasiassa piti hieraista silmiä pariin kertaa ennen kuin uskoin lukemaani :eek: :eek: :eek:

Heh, eipä auta mikään supertuote, jos hintaa ei saada järkevälle tasolle.

Ihan näin yleisesti olisi hauska tietää, että kuinka paljon on keksitty hienoja aineita, joiden valmistaminen ei ole taloudellisesti järkevää......
 
Heh.. juttelin ko. firman jenkkiedustajan kanssa ja pyysin pariinkin kertaan toistamaan sen hinnan, sillä en ollut varma kuulinko oikein.. sitten pyysin laittamaan emaililla, sillä kuulosti ihan ihmeelliseltä.. ihan naurettavan hintaista.

Veikkaan, että yrittävät imeä aluksi yltiömäistä profittia kattamaan tuotekehityskuluja yms.
 
Anssi Manninen sanoi:
Veikkaan, että yrittävät imeä aluksi yltiömäistä profittia kattamaan tuotekehityskuluja yms.
Minkäs hintaista tämä nyt mahdollisesti sitten on markkinoille tullessaan?
 
Vedessä kirkasta protskua on ollut tosiaan jo vuosia... Isopure tais olla merkki..
03357.jpg

Mikälie mekanismi jolla saavat kirkkaaksi.. tuo ei tosin ole mitään hydrysaattia käsittääkseni?
 
Fatso sanoi:
Vedessä kirkasta protskua on ollut tosiaan jo vuosia... Isopure tais olla merkki..
03357.jpg

Mikälie mekanismi jolla saavat kirkkaaksi.. tuo ei tosin ole mitään hydrysaattia käsittääkseni?

Isopure on isolaattia.
 
Isolaatti ei liukene veteen mutta näyttää suht kirkkaalta koska siinä on minimaalisesti rasvaa, tuhkaa ym. Mutta se kirkkaus nyt ei ollut tässä se pääasia :)
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom