Nälkägeeni - joka kuudennella?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja iPush
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
28.6.2009
Viestejä
933
Ilta-Sanomien uutisoinnin mukaan: "Tietynlainen geeniperimä selittää, miksi joillakin on nälkä koko ajan ja he lihovat muita todennäköisemmin. Kansainvälinen tutkimusryhmä on löytänyt mahdollisen selityksen geeneistä sille, miksi osa ihmisistä syö liikaa. Tutkimuksen mukaan kuudesosa ihmisistä kantaa kahdenlaista muunnelmaa lihavuusgeeninä tunnetusta FTO-geenistä. Nämä ihmiset lihovat 70 prosenttia todennäköisemmin kuin muut."

Tuossa dailymailin kattavampi artikkeli: Are you a victim of the hunger gene? It's why many diets fail and millions never feel full | Mail Online

Mistä tuollaisen geenin saisi massakaudelle? :D
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Mulla on varmaan toi. Nälkä on kokoajan, paitsi ehkä tunti-pari ruoan jälkeen jos on vetänyt pötsin ääriään myöten täyteen. Lapsena olinkin läski, liekö sitten tästä johtuvaa. Dieetatessa kyllä vittumaista kun ei lähde nälkä edes syödessä, kun annoskokoja pitää pienentää :)
 
Joo maailman luotettavimmasta lehdesta faktat kehiin :) Geenien takia kaikki amerikkailaisethan on laskeja, ei ruokavalion takia!
 
Itte voisin "sairastaa" tuota. Töissä aina epäiltiin, että omistan lapamadon kun 2 tunnin välein mättäsin ruokaa sen verran mikä oli heidän mielestään paljon
 
Itse lukeudun näihin ihmisiin, ruokailu tottumukset on kyllä peritty lapsuudesta kun kattoo omia vanhempia ja sisaruksia. Geenin syyksi en kyllä lihavuutta pistä, se on oma valinta mitä sinne suuhun tunkee. Mutta huomaan kyllä itsestäni, että en ole kylläinen ennenkuin on fyysisesti mahdotonta syödä enempää. Toisinsanoen, niin kauan kun vatsassa on tilaa niin ruokaa pystyy mättämään tauotta:) Diettaaminen on tän takia melkoista tahtojen taistelua.
 
Uskon täysin moisen geenin. Minulta se puuttuu ja jarrutaa kehitystä hitosti. Olen itseasiassa juuri päinvastainen tapaus, en oikeastaan koe näläntunnetta ja unohdan helposti syömisen kokonaan. Vasta kun sokerit laskee, alan muuttua äkäiseksi ja sitten tajuaa että pitäisi syödäkin. Paljon helpompaa olisi syödä riittävästi, jos olisi josku edes nälkä. Plus, etten pysty millään mättämään sellaisia määriä kerralla mitä pitäisi.

Tyttöystäväni on sitten täysin päinvastainen tapaus, eli omaa tuon geenin vahvasti. Huom, ei ole siis mikään läski ja syö kurinalaisesti (treenaakin kovaa), mutta edelleen tuijotan epäuskoisena mitä MÄÄRIÄ tuo nainen voi ahtaa ruokaa yhdeltä istumalta...
 
Se mistään geeneistä oo kiinni... tottumuksista vaan. Vatsa venyy ku sinne tarpeeksi ja riittävän usein ahtaa ruokaa. Jos oot aina syöny paljon ja koitat syödä vähemmän ni nälkähän siinä tulee ku venyny iso vatsa ei enään täytykkään. Pari kk syöt yhtä vähän, vatsa tottuu siihen ruokamäärään ja tulet täyteen. Tän totesin henkilökohtaisesti intissä ja katoin joskus dokumentin ihmisistä jotka kisaavat siitä kuinka paljon pystyy syömään kerralla.
 
Hitto mitä roskaa. :D Eiköhän se oo se pitkälle prosessoitu ravintoköyhä jäte joka ei täytä, lihottaa. Koht varmaan ruvetaan "hoitaa" tota geeniä. Näin niitä sairauksia tehdään. Joku vois oikeasti herätellä noita amerikkalaisia kun kaikesta muusta löytyy syy paitsi roskaruuasta. :D
 
Toki vatsalaukkuaan voi venytellä/supistaa ja kylläisyyden tunteeseen vaikuttaa.

Mutta entäs jos ei koe näläntunnetta? Siis vatsakin saattaa hetken kurnia, mutta jos ei siinä vaiheessa syö, kohta sekin loppuu ja taas unohtuu koko "nälkä"?
 
Uskon että siinä tilanteessa kroppa alkaa kuihduttamaan itseään ja ottaa ravinteet kropasta, mutta joo toi näläntunne on asia ihan erikseen. Taidat syödä niin epäsäännöllisesti että oot jo "tottunut" siihen että on nälkä ja huomaat sen vasta sitten kun kroppa alkaa valittamaan. Mulla itseasiassa vähän sama ongelma tällä hetkellä, tulee syötyy tosi huonosti ja epäsäännöllisesti. TÄÄ VIESTI ON SILKKAA MUTUILUA!

Noi tunne jutut on muutenki niin kamalan vaikeita...
 
Näinhän se menee ja jarruttaa kehitystä. Saan ihan oikeasti taistella että ravintopuoli pysyy jotenkin läjässä, esim kännykässä hälytykset ruokailu ja välipala-aikoina jne. Tyttöystävä mättää annokset kotona lautaselle ja pöydästä ei tarvi poistua ennen kuin lautanen tyhjä - samat säännöt siis kuin kakaroilla :D
 
Kyl luulis et kroppa tottuu siihenki koska on aika syödä jos se on säännöllistä ihan samalla tavalla kuin nukkumaanmeno illalla. Onkohan väsymyksellekki oma geeni? Kakkahädän tunteelle?
 
Ei kai se nälän tunne johdu vatsalaukun koosta tai täyttöasteesta, ja sitä kautta "tottumisesta", vaan eiköhän ne aivot sitä säätele ja silloin on helppo uskoa, että geenit vaikuttaa.
 
Hormonaalista taitaa olla näläntunteen säätely pitkälti, ja geenit tietenkin viimekädessä ovat kaikkien prosessien taustalla kaikilla ihmisillä. Mikä toki ei tarkoita mitään ennaltamäärättyä kohtaloa, johon ei mitenkään voi vaikuttaa omilla valinnoilla ja elämäntavoilla. En hämmästyisi, vaikka osalla ihmisiä ruokahalun hormonaalinen säätely on synnynnäisesti pielessä, ja heillä näläntunne ohjaa syömään jatkuvasti hiukan enemmän, kuin on tarpeen. Suurimmalla osalla lihavista ihmisistä taitaa kuitenkin olla kyse siitä, että huonoilla elämäntavoilla säätelymekanismit on itse paskottu siten, että keho kaipaa jatkuvasti liikaa ruokaa ja lisäksi vielä paskaruokaa.
 
Ei kai se nälän tunne johdu vatsalaukun koosta tai täyttöasteesta, ja sitä kautta "tottumisesta", vaan eiköhän ne aivot sitä säätele ja silloin on helppo uskoa, että geenit vaikuttaa.

Sano tää jollekkin kehitysmaan lapselle
 
Mulla kyllä taitaa tuollainen geeni olla, aivan jäätäviä määriä tulee syötyä kun pelkästään nälän mukaan syö. En silti ole onneksi koskaan hirveän lihavaksi ehtinyt lihoa.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom