- Liittynyt
- 30.12.2009
- Viestejä
- 7
Olen nyt jonkin aikaa selaillut näitä eri topikkeja ja sen mukaan yrittänyt muodostaa kuvan siitä kuinka onnistuisin pudottamaan rasvat 10 prosentin tuntumaan tai sen alle. Jos olisitte niin ystävällisiä että oikoisitte asiat jotka olen käsittänyt väärin. Toivottavasti kukaan ei pahastu, että tein tästä oman topikin, mutta jos pahastuu niin tsori. Laitoin tämän nyt aloittelijoiden osioon, eiköhän se sinne sovi muiden joukkoon.
Painan noin 91 kiloa. Pituutta on noin 187 cm. Rasvaprosentti (täysin mutuiluna on varmaankin jotain 15% luokkaa. Rasvaton paino on siis 77.35.
Jos nyt sitten oletetaan että proteiinia on oltava 2-3 g per rasvaton kilo, olisi sen päivittäinen tarve noin 3x77.35 = 193.4 grammaa. Aika huomattava määrä.
Tuo määrä proteiinia on saatava mahtumaan päivittäiseen ruokailuun, jonka kokonais kalorimäärä olisi vaikkapa noin 2750 (arvioin kokonaiskulutuksen olevan jotain 3000 ja 3500 kalorin väliltä ja ajattelin vetää aluksi 500 kalorin vajeella).
Jotta vaivalla hankitut vähäiset lihakset jotakuinkin pysyisivät rungossani kiinni olen ajatellut käydä kolme kertaa viikossa salilla ja käyttää jo tuttua kultaista kuusikkoa pääasiallisena ohjelmanani (pienillä muutoksilla vaihtelun vuoksi). Tämän lisäksi ajoittain lenkkeylyä tahi koripalloa.
Ruokailu tulisi jakaa taisaisesti pitkin päivää ja koko ajan pitää huolta siitä että saa proteiinia (ja tietenkin muut ravintoaineet, mutta proteiini on tärkein). Treenin jälkeen vedän palkkarin (millainen olisi optimaalinen?).
Eli onko tässä nyt pääpiirteittäin asiat oikein?
Painan noin 91 kiloa. Pituutta on noin 187 cm. Rasvaprosentti (täysin mutuiluna on varmaankin jotain 15% luokkaa. Rasvaton paino on siis 77.35.
Jos nyt sitten oletetaan että proteiinia on oltava 2-3 g per rasvaton kilo, olisi sen päivittäinen tarve noin 3x77.35 = 193.4 grammaa. Aika huomattava määrä.
Tuo määrä proteiinia on saatava mahtumaan päivittäiseen ruokailuun, jonka kokonais kalorimäärä olisi vaikkapa noin 2750 (arvioin kokonaiskulutuksen olevan jotain 3000 ja 3500 kalorin väliltä ja ajattelin vetää aluksi 500 kalorin vajeella).
Jotta vaivalla hankitut vähäiset lihakset jotakuinkin pysyisivät rungossani kiinni olen ajatellut käydä kolme kertaa viikossa salilla ja käyttää jo tuttua kultaista kuusikkoa pääasiallisena ohjelmanani (pienillä muutoksilla vaihtelun vuoksi). Tämän lisäksi ajoittain lenkkeylyä tahi koripalloa.
Ruokailu tulisi jakaa taisaisesti pitkin päivää ja koko ajan pitää huolta siitä että saa proteiinia (ja tietenkin muut ravintoaineet, mutta proteiini on tärkein). Treenin jälkeen vedän palkkarin (millainen olisi optimaalinen?).
Eli onko tässä nyt pääpiirteittäin asiat oikein?