Muutama kysymys

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja JHM
  • Aloitettu Aloitettu

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl

JHM

Liittynyt
18.5.2005
Viestejä
302
Ikä
42
1. Fruktoosin käyttö korvaamaan taloussokeria makeutusaineena. Molemmat kuitenkin lyhytketjusia hiilareita eli onko eroja/järkeä? Käytän ite krean kanssa mutta kauhistelen ku avovaimo lyö sitä aina useamman ruokalusikallisen aamumuroihin, koska se ei makeuta yhtä tehokkaasti ku taloussokeri... weight gain factor? :(

2. Banaanin vetäminen. Sisältää reilusti hiilareita ja vähän rasvaa mutta onko nää nyt pitkäketjusia hiilareita vai onko kyseessä vaan nopeen energian tankkaus ennen salia. Eli kannattaako niitä vetää pitkin päivää vai onko sama vaikutus ku karkilla eli verensokerit heittelehtii.

3. Paljon juttua siitä, että täytyy tuntea se lihas, jota treenaa ja tän allekirjotan. Jos "ne oikeat" lihakset kuitenkin saa useammaksi päiväksi rikki treenillä niin eikö tää kanssa kerro aika hyvin, että homma menee putkeen. Esim. selkäpäivänä ylätaljassa kapeella otteella lavat heiluu mutta en saa sellasta tunnetta selänlihaksiin ku vaikka kulmasoudussa tai mavessa. Seuraavana päivänä tietää kyllä, että on tullu tehtyy selkää (tosin selkäpäivänä on tietty muitakin liikkeitä ku vaan toi ylätalja).
 
Banaanin hiilareista muistaakseni 3/4 sokereita, eli tosi nopeita. En suosittelisi ainakaan illalla.
 
Muistaakseni riippuu banaanista. Eli vihreissä (raaoissa) banaaneissa hitaammin imeytyviä hiilareita on enemmän kuin kypsissä.
 
JHM sanoi:
1. Fruktoosin käyttö korvaamaan taloussokeria makeutusaineena. Molemmat kuitenkin lyhytketjusia hiilareita eli onko eroja/järkeä? Käytän ite krean kanssa mutta kauhistelen ku avovaimo lyö sitä aina useamman ruokalusikallisen aamumuroihin, koska se ei makeuta yhtä tehokkaasti ku taloussokeri... weight gain factor? :(
Fruktoosi makeuttaa tehokkaammin kuin taloussokeri, eli sitä pitäisi riittää pienempi määrä. Se myöskin nostaa verensokeria jonkin verran hitaammin kuin taloussokeri, eli kyllä se mielestäni on parempi makeutusaine kuin taloussokeri.
 
Toi Mocan peruste on se jota markkinoidaan erilaisissa juomissa kun halutaan tehdä niistä terveysvaikutteisia. Sitten tosin jätetään sanomatta että vaikka se on "hedelmä"sokeria niin raakana pussista ottaminen tai limsassa juominen on eri asia kuin hedelmistä fruktoosin saaminen (hedelmissä ei mitään tolkuttomia määriä fruktoosia kuitenkaan ole, voi kurkata finelistä). Samalla ei sanota sitä että yliannokset fruktoosia johtavat vain rasvan muodostukseen eli läskistymiseen varsinkin tilanteessa jossa maksan glykogeenit ovat täynnä (näinhän ne virallisterveellisellä ruokavaliolla usein ovat). Voi googlata hakusanalla high fructose corn syrup niin varmaan tulee vastaan sivutolkulla tekstiä siitä miten fruktoosi ei makeutukseen niin mahtavaa olekaan vaikka GI onkin matala (tuo juurikin sen takia kun se menee maksan kautta eka).

Tossa jotain "dataa", ottakaa varauksella http://www.mercola.com/2002/jan/5/fructose.htm
 
Niin. Mutta kai ihmiset jo aika hyvin tietävät, että sokeria kannattaa välttää. Tässä vain vertasin fruktoosia "tavalliseen" sokeriin. Eikös se kuitenkin ole parempi vaihtoehto?
Itse käytän makeutukseen Hermesetas-nestettä. :)
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom