Tonnarimunakas
Välineet ja ainekset:
- pieni kattila, josta on helppo kaataa, joku muukin kulho, josta helppo kaataa, passaa
- 5 kananmunaa
- 1prk tonnaria, pari sataa grammaa kinkkua siivutettuna tms. lisäprotunlähdettä
- mausteita maun mukaan, perussettinä vaikkapa: hieman valkopippuria, mustapippuria ja oreganoa, lisäsuolaa ei tarvita (vinkki: kokeile mausteeksi pelkästään currya, tulee yllättävän hyvää)
Pistä kananmunan sisällöt kattilaan. Pistä paistinpannu hellalle ja siihen loraus öljyä, levy täysille. Lisää mausteet. Lisää tonnari tai kinkku ja sekoita. Tsekkaa, joko pannu on sopivan kuuma, jos kyllä, kaada koko sekoitus pannulle. Pienennä levyä 3/4 teholle (siis maksimista) ja kansi päälle. Odota, että munakas on melkein kokonaan hyytynyt, leikkaa kunnollisella lastalla puoliksi ja käännä molemmat puolikkaat. Puolikkaiden kääntäminen on PALJON helpompaa, kuin koko munakkaan, siksi. Levy pois päältä ja eikun syömään.
Hemmetin nopeaa, halpaa, hyvää ja protupitoista. En jaksa ikinä keltuaisia poistaa. Niissä on kumminkin paljon protua, vitskuja (muita, paitsi ei ceetä vissiin kummoisesti), kaloreita (joita mun on vaikea saada liikaa) ja hyvää testosteronin raaka-ainetta eli kolesterolia, tyydyttynyttä rasvaa, nam.
:D Niin, tonnarista valutetaan toki suolavesi pois, ainakin suurin osa.
Joskus pistän tohon lisämakusteeksi esim. ketsuppia tai tabascoa päälle. Olen huomannut, että toi on valmistuksen helppouden kannalta olennaista, että ensin sotkee kaikki ainekset johonkin astiaan, jonka reuna mahdollistaa helpon kaatamisen. Ei tulisi kuuloonkaan, että sotkisin kuumalle pannulle aineksia.