Erittäin mielenkiintoista. Siinä tuli hyvä vastaus. Koska lihan syönti on meillä vähäistä, jäljelle jää siis vain B12 aamulla suihkeena kielen alle ja D3 tyyliin illalla?
Saa kysyä, mutta saas nähdä sohaisenko vastauksella ampiaispesää. Asia on kypsynyt jo pidemmän aikaa ja signaali muutokseen on ollut konvergoiva monesta eri lähteestä vuosia; maitotuotteet eivät ole hyödyksi, prosessoitu liha (kenties kaikki liha )on perseestä, syömme aivan liikaa proteiinia -> lihaa ei tarvitse syödä niin paljoa, lihan ja maitotuotannon ympäristövaikutukset ovat huomattavia. Ehkä, dokkarit that sugar film, sugar coated truth, cowspiracy, what the health ja forks over knives olivat myös suuri tekijä päätökseen.
Tätä tehdään siis pääosin "itsekkäistä" syistä, eli vähennetään terveysriskejä. Toki voi olla hyvinkin, että teen tietämättäni hallaa meidän terveydelle, siksi palaute on aina tervetullutta. Tarkoitus on mittauttaa veriarvot kaikilta tasaisin väliajoin ja selvittää proden + vitamiinien tila ja tehdä muutoksia ruokavalioon niiden perusteella.
Seuraavat asiat ovat minulle vielä selvittämättä:
- onko myös "laadukas" liha epäterveellistä
- Aiheuttaako lihan/maitotuotteiden popsiminen tosiaan versuonissa jäykistys-tulehdusreaktion aiheuttaen kolesterolin nousua niinkuin dokkareissa väitetään vai onko se paskapuhetta
- ovatko kaikki maitotuotteet tosiaan pahasta. Luokkaa onko voi/juustot ok