Oletan, että tarkoitat kaloreilla sitä, että kuinka monta kilokaloria sinä kulutat, kun poljet kuntopyörällä tietyllä teholla tietyn ajan. Kuopion yliopiston sivuilla on laskuri, jolla voi arvioida energiankulutusta eri liikuntamuodoissa, ks. ffp.uku.fi ja sieltä EnergyNet. Siellä on myös arviot kuntopyöräilylle kolmella eri teholla (50 W, 100 W ja 150 W). Jos pyöräilet esim. 125 W:n teholla, saat todennäköisesti ihan tarpeeksi tarkan arvion ottamalla keskiarvon kulutuksesta 100 W:n ja 150 W:n tehoilla.
Kannattaa kuitenkin huomata, että ne watit eivät ole kuntopyörän vastuksen yksikkö, vaan pyöräilysi teho (watteina) muodostuu kahdesta asiasta: kuntopyörän vastuksesta ja polkemisnoupeudestasi. Jos kuntopyöräsi on vanhaa mallia, niin siinä todennäköisesti vastus pysyy koko ajan vakiona, ellet säädä sitä. Tällöin teho watteina riippuu olennaisesti siitä, kuinka nopeasti poljet. Jos pyöräsi näyttää koko ajan samaa wattimäärää kierrosnopeudestasi riippumatta, ei pyörän näyttämä wattimäärä ole suinkaan todellinen, vaan todennäköisesti joku arvio jollekin oletuskierrosnopeudelle (todennäköisesti jotain välillä 60-75 kierrosta minuutissa).
Jos pyörän näyttämä wattimäärä vaihtelee kierrosnopeutesi mukaan, niin se ainakin yrittää näyttää todellista tehoa. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon se, että tämäkään lukema ei ole välttämättä tarkka. Omalla kuntosalillani on ihan uusi kuntopyörä, jonka näyttää jatkuvasti useita kymmeniä watteja enemmän kuin mitä muut käyttämäni kuntopyörät näyttävät silloin, kun polkeminen tuntuu suunnilleen yhtä rasittavalta.
Uusissa ja kalliissa kuntopyörissä (ergometreissa) on kyllä myös vakiotehotoiminto, jossa käyttäjä antaa haluamansa tehon watteina ja kuntopyörä sitten säätelee vastusta käyttäjän kierrosnopeuden mukaan niin, että teho pysyy tosiaan suunnilleen vakiona. Sinun pyörässäsi tuskin tällaista toimintoa kuitenkaan on (jos olisi, pyörässäsi olisi myös monia muita hienoja toimintoja).
Yksi vaihtoehto kalorien laskemiseen on myös se, että ostat sykemittarin, joka näyttää myös kalorien kulutuksen. Tosin sykemittarinkin antama arvo on vain karkea arvio, mutta tuskin saat nykyisellä pyörälläsi sen tarkempaa arviota muutenkaan.
Kierrosmäärän muuttamiseen kilometreiksi minulla ei ole mitään kaavaa, mutta eikö tässä ole ratkaisevaa se, kuinka paljon pyörän arvioidaan liikkuvan eteenpäin yhdellä polkimen kierroksella. Tätä voi varmaan kokeilla ihan tavallisen polkupyörän avulla: aja esimerkiksi kilometrin matka suhteellisen tasaisella alustalla ja laske, kuinka monta kierrosta polkimilla teet tuon matkan aikana (säädä vaihde sellaiseksi, että pyöräily tuntuu suunnilleen yhtä raskaalta kuin kuntopyöräily). Tämän avulla voit arvioida kuntopyörällä ajamasi "matkan", kun tiedät kierrosten yhteismäärän.