Mitä leivän päälle?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Rane1
  • Aloitettu Aloitettu
:offtopic:

Pitää olla vippi. Taidetaan olla valmistuttu? samasta koulusta nimimerkki ja vuosiluku paljasti :)
Ok. Juu, vihdoin viimein viime vuonna sain opinnäytetyön tehtyä, se kun töiden vuoksi meinasi "hieman" viivästyä.

Oletko entisiä luokkakavereita vai muuten vain kanssaopiskelijoita?

Tuota privaa ei pysty nähtävästi mulle sitten lähettämään, kun en ole vippi, mutta mailia pystyy kyllä. Osoitteenkin korjasin äsken kuntoon. :)

Edit. Käväisin vilkaisemassa profiiliasi ja sähköpostiosoitteestasi tunnistinkin, kuka oletettavasti olet. Vieläkö työskentelet ulkomailla?

// ShoGun
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Leivän päälle Beceliä

Joskus kun vaihtelua tekee mieli, niin itse tulee sävellettyä vaikka mitä, rahka (ylläri ylläri) on ihan ok raaka-aine...

esim.
Purkki rahkaa
Margariinia puolet rahkan määrästä (ei välttämätön, kokeile ensin ilman)
4-6 valkosipulin kynttä puristettuna
+muita mausteita maun mukaan

Ja sähkövatkaimella sekaisin.

Ihan kivaa vaihtelua

-J-
 
Voita laitan. Ei turhia lisäaineita tai kovetettua kasvirasvaa. A-vitamiiniakin saa mukavasti. Nykyään kun olen syönyt leivän päällä vain voita niin margariinit maistuu aivan kamalalle paskalle.
 
Tavallisesti Keijua ja oltermanni/arkijuusto/edamia päälle ja kinkkua tai kalkkunaa. Syön keskimäärin yli 10 leipää päivässä, kaikki tummaa leipää/hapankorppua/tummaa leipää.
 
Ite laitan leivän päälle 5% juustoa ja 1-3% leikkelettä vaihtelee aina vähän väliä.

Nuo vähärasvaiset juustot on aivan sairaan ärsyttäviä leikata, ne on jo kylmänä miltei liian pehmeitä puhumattakaan jos niiden antaa olla pöydällä esim. 1/2h, makukaan ei mikään paras tainnut olla.

Ja ettei ihan ohi aiheen mene niin mieluiten käyttäisin leivällä oivariinia, mutta vanhempien luona kun asun, niin yleensä tarjolla on tyyliin keijua tai beceliä.
 
Ite laitan leivän päälle 5% juustoa ja 1-3% leikkelettä vaihtelee aina vähän väliä.

5% juusto on hyvää, purulihakset kehittyy sitä syödessä, kun ei se kumi meinaa millään mennä pieneksi. Lisäksi maku on IMO hirveä. :urjo:

Sulatejuustoa kun laittoi pitkästä aikaa niin oli aivan helvetin hyvää. Normaalisti ilman levitetettä menee.
 
Paljaana, leikkeleitä, makkaraa tai juustoa yleensä. "Juustoihin" joissa on 5% rasvaa en kyllä koske, 17%kin tekee jo pahaa. :urjo: Vituttaa hirveästi jos vahingossa ostaa jotaan kevytmössöä joita nykyään on kaupat täynnä. :curs:
 
siis eikö tässä nyt haettu mitä levitettä laitetaan leivän päälle eikä sitä mitä muita tuotteita sen päälle laitetaan? mielestäni aika selvää että juusto/leikkeleet kuuluu leivän päälle.
Mitä levitteitä porukat suosivat? Mikä sisältää eniten terveellisiä rasvoja?
 
Nykyään vähän kaikkea, paitsi meetwurstia. Sitä ei mahani kestä edes kevytversiona oikein yhtään, heti tulee närästystä/happovaivoja, joten ei kiitos.

Vastikään ostin kielileikettä. Jotenkin teki vaan mieli jotain rasvaisempaa, ei aina niitä lähes rasvattomia kinkku- tai kalkkunaleikkeitä. Mä koetan epätoivoisesti muutenkin lisätä sinne ja tänne kaikenlaisia kaloreita (jep, hh, pr ja r, kaikki käy, kunhan vaan saisi kaloreita lisää), joten siis myös leivän päälle. Tästä syystä(kään) en osta mitään kevytjuustoa ja pistän levitteenäkin mieluiten Oivariinia tai vastaavaa 80% rasvaista, ei kiitos mitään kevytlevitettä mulle.

Myös maksamakkaraa syön joskus suurena herkkuna (emäntä tosin osteli sitä joku aika sitten hyvän hyvyyttään myötäänsä, tuli pieni kyllästyminen :D ), normiversiota ja noin sentti per leipäsiivu on sopiva määrä. Kevytmaksamakkarat ovat niin jäykkää ja kuivakkaa jankkia, ettei niiden kanssa jaksa kärvistellä.

Hmm, tulipa nälkä. Voisi käydä kiskaisemassa vaikka ison hampparin kananmunalla, ehkä vielä jäätelö jälkkäriksi. :kuola:

t: iivili, diettaajien kirous :lol2:
 
Jotain 60 prossasta keijua levittelen leivälleni, sitten päälle pari siimua 17 prossasta juustoa ja meetvurstia, nami. Käyttäisin rasvaisempaa juustoakin jos vaan voisin, mut kun on tottunut tuollaiseen vähärasvaisempaan, niin ihan äklöltä maistuu rasvainen... Aika vähän tulee kyllä leipää syötyä, mutta niinpä tuota tulee muutakin... :jahas: Kohta sitä ollaan "normaalimitoissa", kun tää ruokahalu on tyyliä "pikkulintu".
 
Nutcracker sanoi:
5% juusto on hyvää, purulihakset kehittyy sitä syödessä, kun ei se kumi meinaa millään mennä pieneksi. Lisäksi maku on IMO hirveä
Enhän mää sitä maun vuoks vedä vaan ravintoarvojen. :D
 
En oo ennen käyttäny mitään leivän päällä, kun leivät mitä on syöty on ollu linjalla vaalea. Nyt sitte tajusin, että niiden hh:t on nopeita ja ettei ehkä pitäis vetää niitä niin paljoa. Koitin tässä siirtyä ruisleipään, ja täyty huomata että en osaa ruisleipää syödä ku tuoreena tai jos tunkee kaikki mahdolliset lisukkeet.

Pakko kai tota on silti niellä, ku ei noi kuidut itellään tuu. Aika suuri osa päivän hiilihydraateista tuppaa tuleen just leivästä, mikä on aika ikävää, koska niitä pitää sitte varoa muulloin..
 
Oivariinia (vähärasvaisempi) laitan. En ole koskaan oppinut syömään Keijuja ym. ja ne maistuu jotenkin oudolle. Mieluummin syön leivän ilman levitettä jos ei oo Oivariinia tarjolla. Syön aika vähän leipää, joten mieluummin sit vähän rasvaisempaa kamaa päälle että maistuu kans hyvälle. Varsinkin kun ei ole dieetti kyseessä.
 

Suositut

Back
Ylös Bottom