Mitä Festarisapuskaksi?

Pitää ottaa 10 pakettia makkaraa mukaan ilosaareen..

Ilmeisesti muitakin keillä sama määränpää...
Kertakäyttö grilli ja reilusti makkaraa. Loppu ruokailu jää varmaan paikallisten ruokakojujen varaan
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Paikallisissa ruokakojuissakin vaihtelee tarjonta kovasti. Voi saada kohtuuhintaan ihan ok tasoista muonaa, mutta voi myös saada riistohintaan surkeaa moskaa (todennäköisempää).

Koin tämän viimeksi nyt vähän aikaa sitten Sauna Open Airissa. Ostamani pyttipannu oli todella kamalan makuista, pakko oli ottaa kunnolla kurkkusalaattia, sinappia ja ketsuppia lisukkeeksi, muuten olisi jäänyt syömättä. Noilla lisukkeilla peitin sitä karseeta makua. Sitten taas texmexkojusta ostettu kanawrappi oli hyvää, eikä edes ihan pieni annos.
 
Ok ok, vastaanpa tähänkin festariketjuun.

Ensinnäkin, EI missään nimessä banaania mukaan! Sen viat ovat festarimuonanana pahoja, eli muusaantuu ja sotkee todella helposti. Tätä korostaa se, että on (yleensä) lämmintä. Toki banskut voi pakata jämerään pakasterasiaan, mutta se taas syö tilaa muulta kamalta ja festarivierailla on harvemmin liikaa kantokapasiteettia. Hedelmiksi paras valinta ovat kovat vihreät omenat. Ne kestävät pätkyä ja ovat raikkaan makuisia jopa darrassa.

Sitten ruokaisammaksi evääksi kehoilijalle tai vitnesimmeiselle purkkitonnari on ykkönen. Jos valmiissa maustekastikkeessa (tai tomaattikastikkeessa) oleva uppoaa paremmin, kuin pelkässä suolavedessä tai öljyssä, niin ostattakoon semmoista sitten. Sitä voi laittaa ruisleivän tai näkkärin päällekin, niin saa kuituja ja hiilareitakin, ei paha diili.

Joskus mulla oli myös valmiiksitehtyjä lämpimiä voikkareita, joissa pohjana oli ruisleipää, siihen sitten tomaattikastiikkeessa olevaa tonnaria, juustua ja uuniin. Juusto sitoi tonnarin leipään kiinni kunnolla, joten noi oli kätevä heittää pakasterasiaan ja syödä. Ongelmana on säilyvyys. Pöljää järkätä itelleen ruokamyrkytystä, joten tommoset eväät kandee syödä nopeasti pois.

Jos uskaltaa ja haluaa lerata esim. spriikeittimen kanssa, kuten kaveriporukalla monesti teimme, niin wanha kunnon tonnarihernari toimii hienosti festarillakin. Pakkiin vaan purkki tai kaksi hernaria ja tonnaria, notkistetaan noin 2-4dl vettä, kuumennetaan ja eikun syömään. Jos haluaa hifistellä, niin virittelee makua paremmaksi sinapilla, mustapippurilla ja/tai oreganolla. Ja on ravitsevaa, helppoa sekä valmistaa, että syödä sekä halpaa. Porvarit toki panostavat esim. partiokaupasta ostettuun kuivamuonaa, mutta perusfestarinkävijällä, eli nuorella hevaripunkkarirokkarilla ei moisiin ole varaa.

Ainiin! Vaikken ikinä nuorempana tätä tullut ajatelleeksi, niin maapähkinät, mantelit ja rusinat voisivat myös olla kätevää kamaa festarieväänä. Pakkaisi sopivan satsin noita sekaisin pakasterasiaan ja natustelisi muun evään lisukkeena. Olisi tod.näk. hyvää settiä.

Juu ja sheikkeri ja protujauho olisi kanssa hyvä. Paikalla on aina vesipiste, josta voi hakea vettä, joten kätevästi saa protujuomat viriteltyä. Jauhoista voi tulla huomautuksia perusfestarivierailta, mutta huumoria vaan kehiin, niin kyllä se siitä. Huutelee vaikka takasin "Juu, näistä proteiinihorrrmooneista saa todella hyvät vibat, pystyy suorastaan maistamaan kaikkia sateenkaaren värejä!". :D Tiedä vaikka pyytävät huikat sen jälkeen.

Korostan myös sitä, että KANNATTAA syödä kunnon ruokaa ja juoda vettä myös festarilla! Todella typerää on semmoinen asenne, että ei nukuta eikä syödä, vedetään vaan viinaa, tupakkaa ja mahd. muita päihteitä. Semmoisella saa vaan ittensä totaaliromuksi ja väitän, että festareistakin tulee paskemmat, kuin kunnolla syömällä (siis kunnolla ottaen huomioon budjetin ja olosuhteet).

Mulla oli suunnilleen 1990-1997 (joka kesä vähintään kaksilla festareilla kävin, joskus kolmella) ja 1999 (vain Ilosaarirock, pidän sitä parhaimpana festarina edelleen) kesinä festareilla, joita pidän ns. nuoruusvuosien festareinani, aina tapana aamulla/keskipäivällä tää:

1) Herää ja nouse, pikkuhiljaa.
2) Painu vesipisteelle ja suihkulle, juo vettä, harjaa hampaat ja käy suihkussa. Järjestys vapaa, kunhan teet nuo kaikki.
3) Palaa leiripaikalle ja syö kunnolla.

Noiden jälkeen kello olikin yleensä noin 14-17, jonka jälkeen olikin aika virittäytyä piletunnelmaan, eli juapotella sopivasti (eli noiden toimenpiteiden aikaan ollaan selvinpäin tai ainakin melkein, joten spriikeittimen kanssa toimiminenkin on suht turvallista), eli sammumista vältellen, hyvää meininkiä hakien. Näin jälkeenpäin tylsänä ja vanhana olen kyllä sitä mieltä, että selvin päin hyvässä porukassa olisi tod.näk. paras meininki. Moni hyvä muisto hämärtyi ja/tai jäi esim. valokuvaksi ikuistamatta humalatilan takia, harmi kyllä. Noh, paskat, opinpahan jo niin nuorena, mitä alkoholista saa ja mitä ei. Ei ole tarvinnut tenuta sitten aikuisena kummoisesti enää, jotta hyötyäkin oli juapotella silloin nuorempana.


tämä kuulostaa jo tosi tylsältä.

nuo kohdat 1,2 ja 3 nyt hoituu normaali ihmiseltä ilman suunnitteluakin,ainakin minulta.

ja etkä sie nyt niin vanha ole.

miten vitulla sulla nuo lämpimät voikkarit pysy koko päivän lämpimänä:eek:
piditkö auringossa?
 
Ite ajattelin yrittää Ilosaaressa selvitä kojujen ja kauppojen ruuilla. Eli kaupasta roiskeläppiä, hampurilaisia, nakkeja, lihiksiä yms. ja mehua tai limua.
 
tämä kuulostaa jo tosi tylsältä.
Miten niin? Ei se tylsää ole, vie vaan vähän aikaa ja antaa virtaa pilestää sitäkin paremmin.
nuo kohdat 1,2 ja 3 nyt hoituu normaali ihmiseltä ilman suunnitteluakin,ainakin minulta.
Juu ei ne mitään suunnittelua sinänsä kaipaa, vars. normiarkena, kunhan nyt vaan painotin sitä, että miksi maksimoida kurjuutta (likaisuutta ja väsymystä siis) arjesta poikkeavissa olosuhteissa, kun sen voisi minimoidakin hyvin helposti? Siis ne kohdat olivat protestina näille "Plääh, senkus vaan viinaa, tupakka ja makkaraa festareilla pirusti ja unta vähän tai ei ollenkaan!" kommenteille.
miten vitulla sulla nuo lämpimät voikkarit pysy koko päivän lämpimänä:eek:
piditkö auringossa?
Ei mitenkään tietenkään. Ne jäähdytetään, ehkä jopa pakastetaan ja vedetään kylmänä. Ne kyl kandee kiskasta het ekana ateriana, ei säästellä paria päivää.

Miksi mä korostan syömistä, veden juomista, peseytymistä ja nukkumista, MYÖS festareilla? Siksi, koska minä ja muutamakin ystäväni on riittävän monesti nuorempana kokenut sen vastakkaisen meiningin, eli ollut erinäisistäkin päihteistä liian sekaisin, väsynyt, paskainen ja nälkäinen. Huomasin, ettei siinä ole mitään kivaa, moinen olotila häiritsee pilestystä kovasti, joten rupesin toimimaan toisin, josta aiheutui kovasti tämmöistä: :) :D :rock: ja :lol2:, kun taas nää :itku: :urjo: jäivät hyvin vähiin.
 
Paikallisissa ruokakojuissakin vaihtelee tarjonta kovasti. Voi saada kohtuuhintaan ihan ok tasoista muonaa, mutta voi myös saada riistohintaan surkeaa moskaa (todennäköisempää).

Oli nummirokissa nyt ainakin niin surkeet riisikebab-viritelmät että huhhuh! Ja 6 euron hintaan.. :david: Todella pahan makusta sotkua.

Oli ne omat pihvit ja makkarat laatua siihen verrattuna.
 
Oli nummirokissa nyt ainakin niin surkeet riisikebab-viritelmät että huhhuh! Ja 6 euron hintaan.. :david: Todella pahan makusta sotkua.

Oli ne omat pihvit ja makkarat laatua siihen verrattuna.

Ilosaaressa on ainakin ollut mun mielestäni perinteisesti tosi hyvät safkat, tosin hintataso on kyllä varmaan melkoisen korkea, eikä niitäkään viiti aina nälkäänsä käydä hakemassa, saa viikonlopun aikana maksaa ittensä kipeäksi muuten.
 
Ilosaaressa on ainakin ollut mun mielestäni perinteisesti tosi hyvät safkat, tosin hintataso on kyllä varmaan melkoisen korkea, eikä niitäkään viiti aina nälkäänsä käydä hakemassa, saa viikonlopun aikana maksaa ittensä kipeäksi muuten.


sitä taitaa olla kipeä muutenkin:lol2:
 
Noo, eiköhän näillä selviä ilosaaresta:

-hyttysmyrkky
-särkylääke
-kofeiinipillerit
-rahaa, ei lompakkoa kokonaan
-aurinkorasva
-spiritus fortis (instrumenttien desinfiointiin)
-limppaa tms.
-jotain omenaa/protskupatukkaa/roiskeläppää

Aamulla 1L valion play-juomaa lähikaupasta ja päivä alkaa hymyillä!
 
Kertokaas nyt juttuja tosta kertakäyttögrillistä? Saako viedä leirintäalueelle jossa tulenteko kielletty muilla kuin grillauspaikoilla? Miten toimii siis?

Itse ajattelin nyt sitten ottaa vichyä, lihapiirakoita, jotain säilykkeitä ja mikropizzoja mukaan.
 
missä te lämmitätte nuo hampparit,paska pizzat ja lihikset???

vedättekö kylmänä,kylmien väreiden selässä kulkien...

en ole ikinä nähnyt että joku roudais näin valtavasti ruokaa festareilla mukana,kannatteko ihan kotoa asti ne??

itse elän festareilla ihan sillä mitä läheltä saa (monet pileet kaupungin tuntumassa) tai syön lennossa jossain mitä millonkin.

mulla ei ole mukana kuin vaatteet päällä ja rahat taskussa,jos kauempana olen niin vaatereppu hotellissa.
 
Mitä tuossa Himosfestarilla kuljin kojujen seassa, niin kyllä sieltä ainakin sai hyvin moneen lähtöön tuota safkaa. Pihassa oli pizzeria ja alueella sisällä kiinalaista, makkaraperunaa, paella, karkkia, karvakäsiä kebabbeineen jne.

Oma ruokavalio oli pääasiassa kasviksia ja broileria, bäkkärillä kun tuollainen mahdollisuus oli. Eritoten paahdetut vihannekset ja salsakastike teki kauppansa.

Jotenkin tuntuu, että pari kuukautta kestänyt hiljaisen miehen äänetön dieetti koki kolhun, kun tuli syötyä 4x päivässä ja napa täyteen. Lauantaina sitten otin jopa 6 siideriä siinä illan aikana, mutta ns. töissä kun on, niin ei sitä paljon viitsi pämpätä.

Nyt sitten jatkuu riisi-tonnikala linja :eek: :D
 
RMJ on aika päällikkö festari.

Lihiksiä, hamppareita tai pizzoja ei ole pakko lämmittää. Ne on luultavasti kesäpäivästä jo tarpeeksi mehukkaassa kunnossa.

Tässä nyt vähän oppineena jo pientä vinkkiä:

Ruokaa kannattaa syödä paljon, niin jää krapulatkin helpommiksi. Mikropizzat ja makkarat ovat pääruokavalio ja niitä voi ostaa reilummin etukäteen, eivätkä ne festarin lähikaupoissakaan paljoa maksa.
Kertakäyttögrillit toimivat. Jopa pihvit saatiin syömäkuntoon ja monet monet paketit makkaraa niiden jälkeen.
Viinaa, kaljaa ja siideriä reilusti mukaan. Paikallisesta Sale lähikaupasta 2koria kaljaa, sekä 12-päckki kustansi meille noin 86€.

Oma suosikki vinkkini:

Osta pari kylmälaukkua ja ostata paikallisesta baarista/ravintolasta tai McDonaldsista laukut täyteen jäitä (muovipussia väliin kuitenkin). Kestää jäät timmissä kunnossa ainakin 3päivää. Avaamaton setti kenties vieläkin kauemmin! Sinne sekaan on voinut viskoa myös valmiiksi pakastettua makkaraa, mehua ja kaikkea. On pikkasen tykkiä vetää jäillä kuorrutettua kylmää siideriä, kuin teltanperältä repusta löydetty lonkeron puolikasta.

Kuivajäätä voi sitten alueelta ostaa ja pitää omat jäät vieläkin kylmempinä... Näin jääkaappia ei tarvitse roudata mihinkään ja ihmiset eivät hermostu alati jauhavasta aggregaatista...
 
Voi jeesus jotain grillejä ja lihiksiä messiin :D Kalkkunaleikkeitä, ruisleipää, tonnikalaa ja kertakäyttöhaarukoita, hyvin pärjää.
 
Voi jeesus jotain grillejä ja lihiksiä messiin :D Kalkkunaleikkeitä, ruisleipää, tonnikalaa ja kertakäyttöhaarukoita, hyvin pärjää.

Varmasti pärjää vaikka vedellä ja näkkärillä mutta jotkut ihmiset haluavat myös nauttia eväistään. :rolleyes:

Marchilla alkoi olla jo oikeat suunnat :D
 
:offtopic:
Marchi, missäs päin aluetta majailit?

Festarialueen pääportilta käveltiin poispäin ja käännyttiin jäätelökojun kohdalta vasemmalle puurivin suuntaan. Siellä puitten keskeltä (muttei kuitenkaan metsästä) pieni kommuuni löytyi...
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom