Mitä Festarisapuskaksi?

HC76 sanoi:
Niin? Siinä se kulkee farmariauton kyydissä. Auto teltan viereen. Kylmälaukku täynnä ruokaa. :rolleyes:

Tyyriiks tulee jos monta päivää pitäs niitä parin euron makkaroita ja muita fetarisörsseleitä vetää.

no jos muutaman kerran ottaa vaikka grillikylkeä (n. 5e satsi) päivässä= 10-15 euroa ja se on kallista? eihän tuo olekuin 2-3 tuoppia olutta rahassa...


samalla lyöt kaljaan 80 euroa/pv.... tällä summalla syö kiinalaisessa n. 5 kertaa...
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Jos kävisin festareilla niin ruoka olisi ehdottomasti tärkeimpiä asioita matkassa mukana. Ruoka olisi tärkeintä silloinkin jos käyttäisin alkoholia, sillä mitä nuoruudesta muistelen, hyvä ruoka + alkoholi, eli syöminen ja juominen kuuluvat saumattomasti yhteen. Mitään hirveämpää en voi kuvitellakaan kuin pitkäaikainen ryyppääminen niin että vatsalaukku olisi täynnä vain nestepitoista sisältöä. Siitä tulee huono olo fyysisesti, pahoinvointia, väsymystä ym. Viina ei auta jaksamaan vaan sitä pitää saada kunnolla energiaa koneeseen syömällä hyvin, oli tilanne mikä tahansa :5:

Itse voisin kuvitella kuuluvani sellaiseen auto+kylmälaukku+kertakäyttögrilli+teltta ryhmään joka on varautunut retkeen asiaankuuluvalla tavalla, herkuista tärkeään ja terveelliseen ravintoon. Ajatus pelkällä viinan voimilla heilumisesta ja ylihinnoiteltujen, hyvin suppeiden ja extrarasvaisten festaripyttipannujen ym muiden laadukkaiden ja laajojen menujen varalla elämisestä ei ole kovinkaan kutkuttava... :rolleyes:

Kylmälaukku jos löytyy niin eväät ovat rajattomat, mitä vaan voi ottaa mukaan ja hyviä vinkkejä onkin tullut.
Rajalliset vaihtoehdot ilman kylmäsäilytystä olisivat varmasti mm. proteiinipatukat, hedelmäsäilykkeet, tonnikala, maustetut riisikakut, hapankorput, näkkileivät, lämpimässä säilyvät kinkku-, tonnikala-, maksapasteijatuubit, suolakurkut purkissa, pähkinät, rusinat, suolakeksit, juusto-, ja vaniljatikut, sipsit, keksit, karkit [ei suklaata, säilyy erittäin huonosti lämpimässä].
 
zztop sanoi:
no jos muutaman kerran ottaa vaikka grillikylkeä (n. 5e satsi) päivässä= 10-15 euroa ja se on kallista? eihän tuo olekuin 2-3 tuoppia olutta rahassa...


samalla lyöt kaljaan 80 euroa/pv.... tällä summalla syö kiinalaisessa n. 5 kertaa...

Totuushan on se että ekana päivänä grillataan mukamas hienoja piffejä, tokana päivänä ei viinankittaamiseltaan edes muista/viitsi syödä. :D

Enmä mitään safkaa mukana roudaiskaan ellei ne kulkis kätevästi tossa autossa.
 
zztop sanoi:
no jos muutaman kerran ottaa vaikka grillikylkeä (n. 5e satsi) päivässä= 10-15 euroa ja se on kallista? eihän tuo olekuin 2-3 tuoppia olutta rahassa...samalla lyöt kaljaan 80 euroa/pv.... tällä summalla syö kiinalaisessa n. 5 kertaa...

Mistä festareilta muka grillikylkeä saa? ja tohon hintaan ei saa kyllä mistään. Ton vitosen saat pulittaa jo kolerapannun makkaraperunoista.

Festareilla juhlitaan muutenkin aika rankasti, niin kyllä sitä mielellään kantaa kunnon ruokaa mukana kuin ostaa niistä nihkeistä nakkikiskoista mitään. Jaksaa paremmin ja mieli on hyvä. :) Eri asia tietty, jos on pelkästään teltan kanssa liikenteessä eikä ole omaa autoa.
 
:offtopic: Kaikki teistä on varmaan syöneet Tulip-purkkilihaa. No, nyt on tullut uusi makuvaihtoehto, pekoni, ja siinä on sellainen olevinaan kätevä repäisykansi. Ongelma on vain siinä, että vaikka kanteen on piirretty ohjeet, niin purkin avaaminen ei onnistu millään. Ja rohkenen väittää, että ongelmana ei ole sormivoiman puute. :D

Kannessa on siis nostettava läppä, samanlainen kuin oluttölkissä. Mutta nostipa läpän mihin tahansa suuntaan, niin kannen piru ei lähde aukeamaan. Kokeilin raakaa voimaa joka kulmasta ja lopulta läppä irtosi käteen. Sitten ei meinannut saada säilyketölkinavaajallakaan auki, koska kannen reunat on jotain erikoisen paksua peltiä. Pirullinen pakkaus, vaikka se pekoniliha on hiton hyvää. :curs:

Niin, että onko kukaan onnistunut aukaisemaan tätä Tulipin repäisykantta? Samanlainen brainfart oli joskus uudenmallisen pumppusaippuan kanssa. :nolo:
 
Ratu sanoi:
Mistä festareilta muka grillikylkeä saa? ja tohon hintaan ei saa kyllä mistään. Ton vitosen saat pulittaa jo kolerapannun makkaraperunoista.

Festareilla juhlitaan muutenkin aika rankasti, niin kyllä sitä mielellään kantaa kunnon ruokaa mukana kuin ostaa niistä nihkeistä nakkikiskoista mitään. Jaksaa paremmin ja mieli on hyvä. :) Eri asia tietty, jos on pelkästään teltan kanssa liikenteessä eikä ole omaa autoa.


rovaniemi rock ja qstock ainakin saa grillikylkeä 5 eurolla,voihan sitä käydä ravintolassa,vai?

tunnin reissu paskabändien aikana ei varmaan kaada mitään...

itse ainakin reissuilla esim. oulussa qstockin aikaan,käyn kiinalaisessa tai meksikolaisessa,niillä on sika isot ateriat ja maksaa n. 10-15 euroa laaki.

ei maksa mitään verrattuna siihen paljon maksan matkoista,hotellista juomista ym krääsän ostamisesta...
 
Jotkut tykkää vedellä spydäreitä ja syödä ravintoloissa. Itse tykkään isolla porukalla esim. leirintäalueella chillailla, grillata ruokaa ja vedellä juotavia siinä
sivussa. Mikäs sen mukavampaa kun tehdä omat ruokansa. Äkkiä vaan käy niin että unohtaa mennä sinne alueelle :D

Yleensä parhaat bileet on juuri leirintäalueilla eikä itse festarialueella...
 
Ruffryder sanoi:
Onko kenelläkään kokemuksia kuivajäästä oluiden/ruoan viilentämisessä?

Kylmälaukullinen löytyy. Kannattaa ottaa yks kylmälaukku johon kuvajäät ja sitten toiseen juomat ja välillä kauhoo kuivajäätä kaljojen kylkeen.

Jos samaan salkkuun kuivajäiden kanssa niin kaljaa on hankala saada tölkistä/pullosta ulos.
 
Ripe sanoi:
Isompaan autoon mahtuukin jo sitten näppärästi nestekaasu-kylmäboxi joka riittää koko reissuksi, ammattilaistouhua :D tai vastaavasti ylimäääräinen akku kaapille. Tietenkin vielä se pallo-grilli / kertakäyttögrilli messiin (1 eur kappale) jos leirintäalueella on tai edes parkkipaikalla jossa voi grillata
Tai sitten lähdetään reissuun pakettiauto-peräkärry-yhdistelmällä ja pakataan mukaan aggregaatti, vanha jääkaappi ja pallogrilli (sekä lisäksi yksi leveä patja nukkumiselle, kaksi vanhaa nojatuolia ja pressut kunnon sadesuojan tekoa varten). :D Pysyy kylmänä sekä ruoat että juomat :thumbs: Tuli paistettua kaslerit grillissä ja keitettyä perunat trangialla, ruoistahan ei jussina tingitä!
Ripe sanoi:
Jotkut tykkää vedellä spydäreitä ja syödä ravintoloissa. Itse tykkään isolla porukalla esim. leirintäalueella chillailla, grillata ruokaa ja vedellä juotavia siinä
sivussa. Mikäs sen mukavampaa kun tehdä omat ruokansa. Äkkiä vaan käy niin että unohtaa mennä sinne alueelle :D
No aijaa? :rolleyes: Etenkin jos alueelle on omien juotavien vieminen kielletty, se pohjien ottaminen saattaa venähtää... Tuolloin jussina -04 Himoksella kaverini tais nähdä tasan yhden keikan koko festareitten aikana.
 
zztop sanoi:
tunnin reissu paskabändien aikana ei varmaan kaada mitään...

itse ainakin reissuilla esim. oulussa qstockin aikaan,käyn kiinalaisessa tai meksikolaisessa,niillä on sika isot ateriat ja maksaa n. 10-15 euroa laaki.

Ihan hyvä idea sinänsä, mutta kaikilta festareilta (esim. Tuska ja Sauna) ei pääse piipahtamaan kesken kaiken ulos ts. lipulla pääsee sisään vain kerran per päivä.

EDIT: Tulevalle Tuska-reissulle otan todnäk mukaan ainakin proteiinipatukoita ja kovia, vihreitä omenoita (tyyliin Granny Smith, pehmeämmät lajikkeet ovat nimittäin muusina alka aikayksikön), ehkä jotain muutakin. Toki tulee syötyä myös "grilli"sapuskaa, ainakin viime vuonna Tuskan texmex-annoksia saattoi kehua jopa maukkaiksi :kuola:
 
Gillyanne sanoi:
Ihan hyvä idea sinänsä, mutta kaikilta festareilta (esim. Tuska ja Sauna) ei pääse piipahtamaan kesken kaiken ulos ts. lipulla pääsee sisään vain kerran per päivä.

EDIT: Tulevalle Tuska-reissulle otan todnäk mukaan ainakin proteiinipatukoita ja kovia, vihreitä omenoita (tyyliin Granny Smith, pehmeämmät lajikkeet ovat nimittäin muusina alka aikayksikön), ehkä jotain muutakin. Toki tulee syötyä myös "grilli"sapuskaa, ainakin viime vuonna Tuskan texmex-annoksia saattoi kehua jopa maukkaiksi :kuola:[/QUOTE

jaa,enpä ottanu tuota huomioon,kaikissa missä itse olen ikinä käynyt on pääsyt sisään-ulos rajattomasti.
 
Se trangia on sitten perkeleen vaarallinen peli humalassa, nimimerkillä: kaveri kokeili täyttää sitä säiliötä kun tuli oli vielä palamassa, allekirjoittaneelta paloi koko vasemman jalan kasvusto :(
 
beef jerkyä ja hedelmäsäilykkeitä. Niillä pärjää...
 
Ok ok, vastaanpa tähänkin festariketjuun.

Ensinnäkin, EI missään nimessä banaania mukaan! Sen viat ovat festarimuonanana pahoja, eli muusaantuu ja sotkee todella helposti. Tätä korostaa se, että on (yleensä) lämmintä. Toki banskut voi pakata jämerään pakasterasiaan, mutta se taas syö tilaa muulta kamalta ja festarivierailla on harvemmin liikaa kantokapasiteettia. Hedelmiksi paras valinta ovat kovat vihreät omenat. Ne kestävät pätkyä ja ovat raikkaan makuisia jopa darrassa.

Sitten ruokaisammaksi evääksi kehoilijalle tai vitnesimmeiselle purkkitonnari on ykkönen. Jos valmiissa maustekastikkeessa (tai tomaattikastikkeessa) oleva uppoaa paremmin, kuin pelkässä suolavedessä tai öljyssä, niin ostattakoon semmoista sitten. Sitä voi laittaa ruisleivän tai näkkärin päällekin, niin saa kuituja ja hiilareitakin, ei paha diili.

Joskus mulla oli myös valmiiksitehtyjä lämpimiä voikkareita, joissa pohjana oli ruisleipää, siihen sitten tomaattikastiikkeessa olevaa tonnaria, juustua ja uuniin. Juusto sitoi tonnarin leipään kiinni kunnolla, joten noi oli kätevä heittää pakasterasiaan ja syödä. Ongelmana on säilyvyys. Pöljää järkätä itelleen ruokamyrkytystä, joten tommoset eväät kandee syödä nopeasti pois.

Jos uskaltaa ja haluaa lerata esim. spriikeittimen kanssa, kuten kaveriporukalla monesti teimme, niin wanha kunnon tonnarihernari toimii hienosti festarillakin. Pakkiin vaan purkki tai kaksi hernaria ja tonnaria, notkistetaan noin 2-4dl vettä, kuumennetaan ja eikun syömään. Jos haluaa hifistellä, niin virittelee makua paremmaksi sinapilla, mustapippurilla ja/tai oreganolla. Ja on ravitsevaa, helppoa sekä valmistaa, että syödä sekä halpaa. Porvarit toki panostavat esim. partiokaupasta ostettuun kuivamuonaa, mutta perusfestarinkävijällä, eli nuorella hevaripunkkarirokkarilla ei moisiin ole varaa.

Ainiin! Vaikken ikinä nuorempana tätä tullut ajatelleeksi, niin maapähkinät, mantelit ja rusinat voisivat myös olla kätevää kamaa festarieväänä. Pakkaisi sopivan satsin noita sekaisin pakasterasiaan ja natustelisi muun evään lisukkeena. Olisi tod.näk. hyvää settiä.

Juu ja sheikkeri ja protujauho olisi kanssa hyvä. Paikalla on aina vesipiste, josta voi hakea vettä, joten kätevästi saa protujuomat viriteltyä. Jauhoista voi tulla huomautuksia perusfestarivierailta, mutta huumoria vaan kehiin, niin kyllä se siitä. Huutelee vaikka takasin "Juu, näistä proteiinihorrrmooneista saa todella hyvät vibat, pystyy suorastaan maistamaan kaikkia sateenkaaren värejä!". :D Tiedä vaikka pyytävät huikat sen jälkeen.

Korostan myös sitä, että KANNATTAA syödä kunnon ruokaa ja juoda vettä myös festarilla! Todella typerää on semmoinen asenne, että ei nukuta eikä syödä, vedetään vaan viinaa, tupakkaa ja mahd. muita päihteitä. Semmoisella saa vaan ittensä totaaliromuksi ja väitän, että festareistakin tulee paskemmat, kuin kunnolla syömällä (siis kunnolla ottaen huomioon budjetin ja olosuhteet).

Mulla oli suunnilleen 1990-1997 (joka kesä vähintään kaksilla festareilla kävin, joskus kolmella) ja 1999 (vain Ilosaarirock, pidän sitä parhaimpana festarina edelleen) kesinä festareilla, joita pidän ns. nuoruusvuosien festareinani, aina tapana aamulla/keskipäivällä tää:

1) Herää ja nouse, pikkuhiljaa.
2) Painu vesipisteelle ja suihkulle, juo vettä, harjaa hampaat ja käy suihkussa. Järjestys vapaa, kunhan teet nuo kaikki.
3) Palaa leiripaikalle ja syö kunnolla.

Noiden jälkeen kello olikin yleensä noin 14-17, jonka jälkeen olikin aika virittäytyä piletunnelmaan, eli juapotella sopivasti (eli noiden toimenpiteiden aikaan ollaan selvinpäin tai ainakin melkein, joten spriikeittimen kanssa toimiminenkin on suht turvallista), eli sammumista vältellen, hyvää meininkiä hakien. Näin jälkeenpäin tylsänä ja vanhana olen kyllä sitä mieltä, että selvin päin hyvässä porukassa olisi tod.näk. paras meininki. Moni hyvä muisto hämärtyi ja/tai jäi esim. valokuvaksi ikuistamatta humalatilan takia, harmi kyllä. Noh, paskat, opinpahan jo niin nuorena, mitä alkoholista saa ja mitä ei. Ei ole tarvinnut tenuta sitten aikuisena kummoisesti enää, jotta hyötyäkin oli juapotella silloin nuorempana.
 
Korostan myös sitä, että KANNATTAA syödä kunnon ruokaa ja juoda vettä myös festarilla! Todella typerää on semmoinen asenne, että ei nukuta eikä syödä, vedetään vaan viinaa, tupakkaa ja mahd. muita päihteitä. Semmoisella saa vaan ittensä totaaliromuksi ja väitän, että festareistakin tulee paskemmat, kuin kunnolla syömällä (siis kunnolla ottaen huomioon budjetin ja olosuhteet).

Pyh. :D

EDIT: Ehkä sitten vanhana. ;)
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom