Mitä öljyä jengi vetää??

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja BFL2002
  • Aloitettu Aloitettu
Oliiviöljyä ja joskus myös risiiniöljyä:D
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Kokeilkaas laittaa pellavansiemenöljyä palautusjuoman joukkoon. Mulla menee sellaset 30g kuin tyhjää vain. Siis tietty palautusjuoman pitää olla maustettu, esim. banaani-vanilja...
 
Originally posted by jölli
Kokeilkaas laittaa pellavansiemenöljyä palautusjuoman joukkoon. Mulla menee sellaset 30g kuin tyhjää vain. Siis tietty palautusjuoman pitää olla maustettu, esim. banaani-vanilja...

Pakkistotuus nro: 231:"Ei öljyjä palautusjuomiin".
 
Originally posted by jölli
Öh, siis miksei?

Pakkissääntö nro 2245 : Älä kyseenalaista sääntöjä :D

Ja öljy hidastaa ravintoaineiden imeytymistä, ja palautusjuoman pitäisi juuri ímeytyä mahdollisimman nopeasti kataboliaa ehkäisemään.
 
Oliiviöljyä kannattaa suosia, koska siinä on eniten kertatyydyttymättömiä rasvoja ja nämä ovat parhaita testosteroni tuotannon kannalta... (+ pieni määrä kalaöljyä)
 
Originally posted by pahvieikka
Oliiviöljyä kannattaa suosia, koska siinä on eniten kertatyydyttymättömiä rasvoja ja nämä ovat parhaita testosteroni tuotannon kannalta...
Siinä ei taas ole omega 3 -rasvahappoja. Ennemmin kannattaa suosia rypsäriä jossa on liki yhtäpaljon kertatyydyttymättömiä ja o3/o6 suhde 1:2.
 
Jaa että pellavansiemeniä - eikös niissä ollut sinihappoa? Jotain myrkkyä nyt kumminkin. Vähän ehkä, mutta kuitenkin...en ainakaan pellavansiemenrouhetta söisi. Ja pahaakin se on. Onko öljy yhtä kammottavaa?

(kommentti ajoissa kuin hölmäöläisen hiivat, kiitos netittömyyteni)
 
Originally posted by Akikonomu
Jaa että pellavansiemeniä - eikös niissä ollut sinihappoa? Jotain myrkkyä nyt kumminkin.
Työkaveri kysy tuota Elintarvikevirastolta ja vastaukseksi sai seuraavaa:

Pellavansiemenille ei ole asetettu enimmäispitoisuusrajaa kadmiumille, jota kertyy erityisen runsaasti juuri pellavaan. Pellavansiemenet ja rouhe sisältävät myös syaanivetyä korkeita pitoisuuksia. Syaanivedyn käyttäytymistä ei kuitenkaan tunneta ruoanvalmistuksessa eikä elimistössä. Todennäköisesti osa siitä haihtuu ennen elimistöön kulkeutumista ja vähenee mahdollisesti myös elimistössä.

Pellavansiemenellä on vastapainoksi tiettyjä hyviä ominaisuuksia. Ne sopivat esimerkiksi eräille aikuisille lyhytaikaiseksi lääkitykseksi vatsan toimintahäiriöissä. Lisäksi ne sisältävät kuitua, kasviestrogeeneja ja alfalinoleenihappoa.

EU:n vierasainelainsäädäntötyöryhmässä on nähty tärkeäksi lainsäädännön puuttuessa, että kansallisesti kuluttajaa informoidaan pellavan sisältämän kadmiumin haittavaikutuksista.

Elintarvikevirasto on antanut pellavansiementen kadmiumille ohjeellisia arvoja kuluttajan terveyden suojaamiseksi. Kun pellavansiementä tai rouhetta käytetään elintarvikkeiden valmistuksessa, tulee lopputuotteen kadmiumpitoisuus tarkistaa ja olisi hyvä, jos se jäisi alle 0,2 mg/kg, joka on EU:n uusimman vierasainedirektiivin mukaan viljavalmisteille sallittu korkein kadmiumin pitoisuus. Suositeltavaa on, että pellavansiemeniä käytetään alle 10% elintarvikkeessa. Silloin ei synny myöskään vaaraa syaanivedystä.

Elintarvikevirasto suosittelee seuraavaa varoitusmerkintää sellaisenaan myytäville pellavansiemenille:

- "aikuisille enintään 2-4 ruokalusikallista vuorokaudessa"

Lapsien on syytä välttää pellavansiementen runsasta syömistä, koska heidän katsotaan olevan yleensä herkempiä myrkkyjen vaikutuksille kuin aikuisten.

Pellavansiemenöljy ei sisällä syaanivetyä eikä kadmiumia.


Löytyy http://www.elintarvikevirasto.fi/kuluttajalle/ -> Kysymyksiä ja vastauksia -> Muita kysymyksiä ja vastauksia

Kaikki on myrkyllistä liikaa käytettynä. :arvi:
 
Originally posted by vilma-liina
:worship: Joku oikeasti pystyy siis käyttämään pellavansiemenöljyä. Vedätkö suoraan lusikalla, vai "piilotatko" jonnekin ruokaan? Itsellä, eikä miehelläkään mene alas millään keinolla. :urjo:

No kyllähän toi helposti uppoaa. Senkun lusikalla suuhun vaan. Tällä hetkellä vedän kaikki öljyt suoraan pullosta, eli oliivi-, rypsi- ja pellavansiemenöljy. Nam nam. Kun on katsos syönyt aikoinaan soijajauhetta (50pro/50hh), joka maistuu kuolemalta suussa niin sen jälkeen mikä vaan maistuu hyvältä. Tai sitten mulla on sian vatsa... :(
 
Miksi öljyä?

Kertokaahan aloittelijalle... Miksi sitä öljyä syödään/juodaan? Mitä hyötyä siitä on?
 
Re: Miksi öljyä?

Originally posted by JuhazOne
Kertokaahan aloittelijalle... Miksi sitä öljyä syödään/juodaan? Mitä hyötyä siitä on?

Olet kaiketi juuri rekisteröitynyt. Haulla löytyy aika hyvin aiheesta jos tietää mitä etsiä, esim <a href="http://www.pakkotoisto.com/vbulletin/showthread.php?s=&threadid=7605&highlight=%F6ljy%E4+koneeseen" TARGET="_BLANK">tässä</a> hyvä threadi ja kannattaa katsoa tuolla postatut linkit niin selviää moni asia. :thumbs:
 
Re: Miksi öljyä?

Originally posted by astro
Olet kaiketi juuri rekisteröitynyt. Haulla löytyy aika hyvin aiheesta jos tietää mitä etsiä, esim <a href="http://www.pakkotoisto.com/vbulletin/showthread.php?s=&threadid=7605&highlight=%F6ljy%E4+koneeseen" TARGET="_BLANK">tässä</a> hyvä threadi ja kannattaa katsoa tuolla postatut linkit niin selviää moni asia. :thumbs:
Enpä tuosta linkistä paljoa hullua hurskaammaksi tullut. Se jäi epäselväksi, mikä rasvalaji on parasta ja miksi öljyä ylipäänsä käytetään. :(

Hyödyllisimmältä näyttävä linkki ei toiminut.
 
Re: Re: Miksi öljyä?

Originally posted by JuhazOne
Enpä tuosta linkistä paljoa hullua hurskaammaksi tullut. Se jäi epäselväksi, mikä rasvalaji on parasta ja miksi öljyä ylipäänsä käytetään. :(

Hyödyllisimmältä näyttävä linkki ei toiminut.

Vedä rypsiöljyä muutama ruokalusikallinen päivässä.( Tämän lisäksi voit ottaa kalaoljyä pari kapselia.)

Tarvit ns. välttämättömiä rasvahappoja, joita keho ei pysty itse tuottamaan.

http://www.avoin.helsinki.fi/materiaalit/ravitsemustiede/04_rasvat_tehtavat.shtml
 
Originally posted by JuhazOne
Eikö ruoasta saa riittävästi rasvaa?

Saa, periaatteessa. Saat kuitenkin todennäköisesti enimmäkseen tyydytteneitä rasvoja. Paitsi jos ruokavaliosi sisältää päivittäin ja paljon rasvaista kalaa. Tuntuuhan se ideana ehkä hullulta vetää öljyä lusikalla, kun on ehkä tottunut karttamaan kammolla ja risti + hopealuodeilla ladattu pistooli kourassa kaikkia rasvoja. Hyöty on kuitenkin niin suuri, että vaikka yököttäisikin vetää rypsäriä lusikalla, niin siitä vaan. Voi sen tietenkin heittää vaikkapa maidon sekaan aterialla, tai tehdä raikasta salaattia johon tuota öljyä valelet. Ja öljystä saa myös helposti paljon energiaa ja se hidastaa muiden ruoka-aineiden imeytymistä tasaten verensokerin heilahteluja.
 
Ei välttämättä edes saa jokainen tarpeeksi rasvaa ravinnosta, ikäänkuin siinä sivussa, lisukkeena. Esim. itse en ole vuosiin laittanut margariinia enkä voita leivän päälle, juustoakaan ei tule syötyä. Lämmin ruokanikin (itse laitettu) olisi (lähes) rasvatonta, ellen lorottaisi sinne sekaan rypsiöljyä (ja välillä oliiviöljyä). Jos siihen paneutuu, pystyy minkä tahansa makroravinteen (hiilarit, proteiini, rasvat) poistamaan lähes kokonaan ruokavaliostaan. Siinähän ei ole mitään järkeä (paitsi ehkä poikkeuksena ketogeeninen ruokavalio), joten minunkin on tarpeen ottaa öljyä pullosta silteensä, koska muuten en saa rasvaa millään lähellekään tarpeeksi.

Ja Juhazone, Möllerin kalaöljykapselit ovat ihan ok. Moni pakkislainen nappailee niitä. Pirkka kalaöljykapselit ovat kuulemma halvempia, itse vedän 1rkl Epamar sitruunamakustettua nestemäistä kalaöljyä päivässä, kuten muistaakseni Sakkeuskin. Syy: EPA/DHA pitoisuus per euro on korkeampi kuin kapseleissa eikä röyhtäytä mua niinkuin kapselit.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom