Mitä öljyä jengi vetää??

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja BFL2002
  • Aloitettu Aloitettu
Originally posted by lazki
Onko sellaisia kalaöljyvalmisteita olemassa mihin ei ole lisätty mitään vitamiineja? Nimim. "Kiinnostunut & monivitamiinivalmisteita käyttävä"

Eikös Möllerin omega-3 kalaöljyssä ole vain E-vitamiinia lisättynä? Ja siitähän tuskin on mitään haittaa, vaikka vetäisi moninkertaiset määrät Suomen suosituksiin nähden...
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Möllerin Omega-3:ssa on lisätty vain E-vitamiinia, sitäkin luullakseni säilyvyyden takia. Ei siis A/D-vitamiineja.

edit: joku ehti ensin. E-vitamiinia voi muistaakseni vetää kunnon megadoseja ennenkuin siitä haittaa on.
 
Originally posted by Tonza
Mä otan pellavansiemenöljyä, vehnänalkioöljyä ja rypsiöljyä.

:worship: Joku oikeasti pystyy siis käyttämään pellavansiemenöljyä. Vedätkö suoraan lusikalla, vai "piilotatko" jonnekin ruokaan? Itsellä, eikä miehelläkään mene alas millään keinolla. :urjo:

Kaapista löytyy neitseellistä oliiviöljyä sekä kylmäpuristettua rypsiöljyä sekä Möllerin kapseleita, niitä hopeakorkkisessa putelissa olevia. Itse en valitettavasti voi noita kapseleita käyttää, menee veren hyytyminen niin heikoksi, että esim. jos silmästä katkeaa pienen pieni verisuoni, niin ei meinaa hyytyä ollenkaan... on meinaan aika häijyn näköistä, kun koko silmänvalkuainen on punainen ja turvoksissa.
 
Originally posted by vilma-liina
Joku oikeasti pystyy siis käyttämään pellavansiemenöljyä.
En mäkään pysty. Siksi käytänkin pellavansiemenrouhetta, rasvan lisäksi siitä saa kaupanpäällisiksi liukenevaa kuitua (mucilago). Auttaa auttaa ummetukseen, koliittiin sekä divertikuliittiin. Mitä sitten lieneekään. (Lähde tuuli.net)
 
Rypsäriä, oliiviöljyä ja pellavansiemenöljyä, kaikkia päivittäin.

Ei tota pellavansiemenöljyä kannata mihinkään ruokaan sekoittaa; kokeiltu on mutta tekee vaan ruoasta oksennuksen makuista.
Helpoimmin menee raakana nenästä kiinni pitäen ja lasillinen nestettä perään.
 
Kyllä se pellavansiemenöljykin uppoaa ihan mainiosti kunhan rohkeesti vaan nielaisee. Aluksi se maistu ainakun mun mielestä aivan helvetin pahalta, mutta makuun kyllä tottuu aika nopeasti.

Joskus yritin ruokaan sekoittaa, mutta maku maistuu niin hyvin läpi, että siitä saa vain kärsiä pitempää kuin jos kerralla vetäisi.
 
USAssa tuli käytettyä pellavansiemenöljyä aika paljon ja siellä myynnissä oleva kama on todella hyvän makuista, hakkaa kylmäpuristetun rypsiöljyn sata-nolla. Maistuu mukavasti pähkinöille.

Öljy ei missään vaiheessa saa vaan lämmetä, se pitää valmistuksen jälkeen jäähdyttää, kuljettaa kylmässä ja säilöä kylmässä. Pellavainen ei selvästi hanskaa koko logistiikkaketjua kun joka paikasta ostettuna kama maistuu kanan oksennukselle. Jossain citymarketissa se seisoi jopa hyllyllä muitten öljyjen seassa huoneenlämmössä, luontaistuotekaupoissa ne on yleensä jääkaapissa mutta ovat päässeet kuljetuksessa pilaantumaan.
 
pellavansiemenöljyä saa myös kapselimuodossa, jos ei maku istu pirtaan. kapseleita saa hyvin varustetuista luontaistuotekaupoista
 
Shellin täyssynteettistä..

Kylmäpuristettuja oliivi- ja rypsiöljyjä menee, aika paljonkin.
 
tänää ostin tota pellavarouhetta, mihin kaikkeen te ootte tota sekotellu?? rahkasta tuli ainaki iha älytöntä puuroo ku ruokalusikallisen sitä toho laitoin, piti melkee litra laittaa vettä ennenku pysty syömää...
 
Originally posted by vilma-liina
:worship: Joku oikeasti pystyy siis käyttämään pellavansiemenöljyä. Vedätkö suoraan lusikalla, vai "piilotatko" jonnekin ruokaan?


Nyt on taas ollut kiltissä öljynottamisessa tauko, kun ei ole kunnolla päässyt reenailemaan pitkään aikaan.

Mutta kuten Naksu tuossa sanoi, kerralla naamaan vaan! Ei joudu kärsimään niin pitkään kuin jos sekoittaisi johonkin... Sitten vaan perään vettä, tai jotain, millä huuhtoa hiukan makua pois. :thumbs:
 
Originally posted by SuperStar82
tänää ostin tota pellavarouhetta, mihin kaikkeen te ootte tota sekotellu?? rahkasta tuli ainaki iha älytöntä puuroo ku ruokalusikallisen sitä toho laitoin, piti melkee litra laittaa vettä ennenku pysty syömää...
Ei sitä kannata mihinkään rahkoihin tai puuroihin sotkea, se tekee niistä niin hirveetä liisteriä että morjes. Veteen vaan ja nopeesti kitusiin. Ite otan sen illalla protskudrinkin seassa.
 
Pistetääs tänne jatkoksi. Mä en voi kalaöljytabletteja syödä, kun toi veri on niin juoksevaista. Ongelma tosiaan pahenee noilla tabuilla.
Onko jollain tietoa mistä tämä johtuu, ei kai vaan noista omega3 rasvahaposta? Entä mistä sitten kannattaisi noita o3 happoja ottaa, kun kerran kalaöljy on bannattu? Rypsiöljystä ilmeisesti löytyy kohtuullisesti noita o3 rasvahappoja? ainakin käsitykseni mukaan rypsärissä on hyvä o3/o6 suhde, mutta saako siitä riittävästi ko. rasvaa?

Laiskana miehenä en jaksanut käyttää googlea
 
Kotimaista kylmäpuristettua rypsiöljyä, sekä talvisaikaan kalanmaksaöljyä.
Joskus käyttelin pellavaöljyä....taidankin aloittaa taasen ensikesänä kalanmaksaöljyn tilalla.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom