Mistä laadukkaita jalopenoja/pepperoneja?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Elffi
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
2.2.2006
Viestejä
101
Olen koettanut löytää hyvälaatuisia säilykejalopenoja ja pepperoneja tavallisimmista ruokakaupoista, mutta ainakin Eldoradon ja varsinkin Pirkan chilit on huonoja, kuin jotain levää ja sellasia löysiä:urjo:... Etin yhtähyviä, joita saa esim. Pizzataxista pyytämällä, jos ostaa kebabbia. Kysyin niiltäkin ja kuulemma ne tuodaan tukusta. Saisikohan tavallinen kuluttaja noita jostain kunnon tölkeissä ja semmosia, jotka oikein rouskuu suussa.:kuola:
 
yleensä kaikissa itämaisten ruokien kaupoissa (joita hesassa on tolkuttomasti, joka nurkan takana melkein) löytyy ihan isojakin tölkkejä. joistain sa irtotavarana, ja ne vasta on ihania... :kuola:samoin kuin irto- oliivit....:kuola::kuola::kuola:
 
Ainakin hyvin varustetuista k-kaupoista saa kaupassa pakattuna ~5pepperonin paketissa.
 
Mä annan ääneni Tsatsoulis Bros:n Royal pepperoneille. Mun mielestä aika samaa matskua kuin useiimmissa kebab/ pizza -mestoissa.

Mun maulle sopivimpia on "Kreikkalaiset miedot pepperonit".

Maahantuojan sivuille linkki:

http://www.egavrielides.fi/
 
Pepperoni on makkara.

NusNusNus...

http://www.saunalahti.fi/~thietavu/Chili/L_annuum.htm sanoi:
Pepperoni

Euroopan ehkä tavallisin mieto chilipaprika, Pepperoni, löytyy suomessa lähinnä tölkitettynä. Sen juuret lienevät amerikkalaisessa miedossa vihreässä "Anaheim" -tyypin chilissä, mutta sen maussa on myös jotain melko omintakeista. Etelä-Euroopassa Pepperoni on hyvin pitkälle sama asia kuin vihreä chili amerikkalaisille tai Jalapeño meksikolaisille... Samasta syystä nämä hyvinkin usein sekoitetaan keskenään ravintoloiden ja valmisruokien ruokalistoilla ja tuoteselosteissa.

Käyttötavat: tuoreena tai säilöttynä, tavallisesti raakana
 
Äääh..

Pystytkö sä elämään sen tosiasian kanssa, että sanoilla saattaa olla enemmän kuin yksi merkitys.

Esimerkiksi puhekielessä pellellä ei aina välttämättä tarkoiteta sirkuksen klovnia.

Jokainen tätä threadia lukenut on varmaan ymmärtänyt mistä on kysymys.

Jätetään se pilkun nussiminen vähemmälle.
 
Nämä chilit on sairaan hyvää ja mukavan tulista moneen käyttöön. Noista saa ite säilömällä/kuivaamalla/pakastamalla/jne. myös pätevää tavaraa, jos ei meinaa kaikkia kerralla syödä. Pari kiloa tilailin noita kuukaus takaperin ja pitäs nyt tilailla lisää. Isoimmat oli omenan kokoisia, oikein kelpoisia täytettäväksi. Enempi noista rocotoista juttua täällä.

Edit. Ai niin, että aiheessa pysytään. Noi myy myös aika kelpoja tuoreita jalapenoja mistä voipi itse jatkoprosessoida.
 
Äääh..

Pystytkö sä elämään sen tosiasian kanssa, että sanoilla saattaa olla enemmän kuin yksi merkitys.

Esimerkiksi puhekielessä pellellä ei aina välttämättä tarkoiteta sirkuksen klovnia.

Jokainen tätä threadia lukenut on varmaan ymmärtänyt mistä on kysymys.

Jätetään se pilkun nussiminen vähemmälle.
Eipä vedetä niitä jalapeñoja tai pepperoneja sinne nenään. :) Ihan vaan vitsailin. Otetaan chillisti ja jatketaan vaikka aiheesta.
 
Ala kasvattamaan itse, jos kiinnostaa. Vaikuttaa kyllä aikaavievältä, mutta kannattaa vilkaista. http://www.saunalahti.fi/~thietavu/

...tässäpä nk. Chilikoti:

DSCN6935.jpg


Luulisi tuon jo kiinnittävän naapureiden ja ohikulkevien viranomaisten huomion... :rolleyes:

Aika työläältä vaikuttaa chilinkasvatus. Vielä ei ole oma chili-innostus niin pitkällä, että olisin valmis uhraamaan nurkkaakaan 17 neliön kämpästäni chiliplantaasille, vaan pitänee myös jatkossa tyytyä markettien purkkeihin... :(
 
Ihan turhaan tehty hirveetä hifistelyä chilinkasvattelusta, helpolla pääsee ja saa satoja, jos ei halua niitä maailman isoimpia satoja. Ite lähtisin ekaan chilinkasvatusvuoteen alla olevalla kaavalla niin ei tarvi kummempia lisävalojakaan tms. Toki alkuvaiheessa hyötyä lisävaloista taimille ja jonkinmoisesta tuuletuksesta joka poistaa lämpöä ja vahvistaa kasveja.

1) Kylvää maaliskuun alussa(ja valitsee mieluusti nopeeampia helppoja lajikkeita)
2) Hyvä ikkunalauta minne taimet + vaihtelee ruukkui tarpeen mukaan
3) "Iso"(10-15l) astia kesäkuun alussa ja chili pihalle + harsot niskaan ettei arska polta ja viima kylmetä. parin viikon päästä harsot veks. Paskakin parveke/piha hakkaa 100-0 ikkunan takana kasvattelun.
4) kastele, kun tarvii, ei lannoitusta. Helpompi on ylikastella kuin tappaa kuivuuteen
5) kerää chilit syksyllä puskista ja kompostoi kasvit niin ei tarvi lamppujen kanssa säätää talvehtimisen kanssa

Oma parveke näytti tämmöseltä elokuussa. Satoa tuli ns. tarpeeksi ja kasvit on jo nyt kompostissa. Noissa kuvissa sadot ei vielä näy hirveen hyvin, kun raa'at chilit sulautuvat lehtiin. Starfish puska teki varmaan ~300-400 marjaa yksikseen. + noi muut teki toki myös mukavasti. Noi tosin oli vähän pro-mallisemmin esikasvatettu 600W spna:n ja 200W eslin alla ennen ulos siirtämistä. Itämään laitettu joulun välipäivinä.
 
Mä annan ääneni Tsatsoulis Bros:n Royal pepperoneille. Mun mielestä aika samaa matskua kuin useiimmissa kebab/ pizza -mestoissa.

Mun maulle sopivimpia on "Kreikkalaiset miedot pepperonit".

Maahantuojan sivuille linkki:

http://www.egavrielides.fi/

Minulta myöskin ääni näille. Ylivoimaisesti parhaita noista kauppojen purkki jalapenoista.
Ihme juttu. mutta noissa on iso laatuero sisällöllä pikku purkkien ja isojen suhteen. Pikku purkissa jalapenot ovat yleensä jotenkin pehmenneet ja vetistyneet. Kannattaa ottaa tuo1680g purkki, tosin niissäkin on suuria laatuvaihteluja valmistuserien kesken, mutta yleisesti parempaa tavaraa kuin pikku purkeissa.
 
Back
Ylös Bottom