Minkälaisia kastikkeita valmistatte ruokiinne?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja jalat
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
13.5.2004
Viestejä
1 090
Ikä
45
Ajattelin että tämä sopisi tänne Treeni ja ravinto osastolle.

Minkälaisia kastikkeita teette perus kotisafkaanne?
Itsellä aika vakio ruokaa on kanan filesuikaleet riisin/perunan kanssa sekä erilaiset jauheliha ja liharuoat. Alkaa tökkimään pikkuhiljaa vanhat kastikkeet jotka sisältävät luonnollisesti kevytkermaa tai nyrkin voita.

Pistäkää tähän rautalankaresepti jos omistatte tietämyksen hyvään ja kevyeeseen kastikkeeseen. Myös mille ruualle se sopii parhaiten.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
jalat sanoi:
Ajattelin että tämä sopisi tänne Treeni ja ravinto osastolle.

Minkälaisia kastikkeita teette perus kotisafkaanne?
Itsellä aika vakio ruokaa on kanan filesuikaleet riisin/perunan kanssa sekä erilaiset jauheliha ja liharuoat. Alkaa tökkimään pikkuhiljaa vanhat kastikkeet jotka sisältävät luonnollisesti kevytkermaa tai nyrkin voita.

Pistäkää tähän rautalankaresepti jos omistatte tietämyksen hyvään ja kevyeeseen kastikkeeseen. Myös mille ruualle se sopii parhaiten.

Mun kastikkeet on yleensä pääasiassa tomaattipohjaisia, eli oikeestaan maustettu tomaattimurska (yrtti / valkosipuli / chili) ja sopii jauhelihan ( nauta tai riista) kanssa, myös tonnikalan ja miksi ei kanankin. Sekaan voi toki lorauttaa esimerkiksi hiukan jotain kevytkermaa makua pehmentämään.

Usein mulle riittää kastikkeeksi ihan pelkkä liemi vaikka uunissa kypsennetystä, marinoimattomasta kanasta (laitan vuokaan vettä ja reippaasti mausteita).

pieni lisäys: tänään ajattelin jauhaa hirvenlihaa ja tehdä yrttipohjaisen kastikkeen tomaattimurskasta. On hyvää!
 
millastahan kastiketta tonnikalan ja riisin kaveriksi voisi laittaa?? joku joskus tuolla mimmipuolella (vahingossa eksyin sinne :nolo: ) mainitsi jostain kastikkeesta mitä heittää sekaan ja on hyvää. currykastiketta oon suunnitellu tekeväni vaalean tonnikalan höysteeksi..kertokaa ideoita ihmeessä :)
 
Mä oon tosi laiska tekemään kastikkeita, mutta käytän aika paljon valmiita tulisia salsakastikkeita (tais olla rainbown). Sopii ruokaan kuin ruokaan. :)
 
hyvin harvoin kastikkeita käytetään, mutta silloin harvoin; niin chili, tomaattipohjaisia ainoastaan..
 
Mä teen kastikkeen veteen tai rasvattomaan maitoon ja suurustan yleensä maizenalla, sitten vaan mausteita perään sen mukaan minkä makuista haluaa. Nuudeleiden mukana tulevat maustepussit on aika nameja :hyper:
 
Kanawokkia tulee tehtyä usein ja siihen sopii helvetin hyvin hapanimeläkastike. Eli ihan paistat kanapaloja ja kasviksia ja sitten siihen vettä sopivasti sekaan (pari desiä) ja suurustat sen perunajauholla (n. 1rkl). Sitten vähän omena tai appelsiinimehua kaadat joukkoon ja maustat mieleisillä mausteilla. Kannattaa laittaa sekaan myös teryaki kastiketta ja balsamiviinietikkaa ihan snadisti mukaan, tulee vähän väriä ja sellanen happaman ja imelän makuinen meininki.

Naudalle, possulle tai esim. lohelle sopii hyvin juuri kermapohjaiset kastikkeet. Kun haluan herkutella tykkään tehdä esim. pippurilla maustetusta Creme fraichesta jonkun kastikkeen :kuola:
 
Kipi I sanoi:
rainbow ruskeakastike on IN!

Jep, ja hintakaan ei ole paa. Tuohon kun vielä laittaa vähän mustapippuria joukkoon ni hyvä tulee. Mielummin teen tuon kuin rupeen kärisytteleen jauhoja pannulla. Kalan(lue kalapuikkojen) kanssa teen vaalean peruskastikkeen sekoittamalla maitoon vähän vehnäjauhoja ja sitten suolaa ja tilliä ni avot.
 
Tuli vielä kastikkeista mieleen, että onko joku koittanu tehdä dippikastiketta kermaviilin sijasta Ehrmanniin. Olis vähän protskupitosempaa, mutta mites maku?
 
Marek sanoi:
Jep, ja hintakaan ei ole paa. Tuohon kun vielä laittaa vähän mustapippuria joukkoon ni hyvä tulee. Mielummin teen tuon kuin rupeen kärisytteleen jauhoja pannulla. Kalan(lue kalapuikkojen) kanssa teen vaalean peruskastikkeen sekoittamalla maitoon vähän vehnäjauhoja ja sitten suolaa ja tilliä ni avot.

Joo eikä siinä ole rasvaakaan paljo mitää!
 
Oma suosikki on sinihomejuustokastike. Kattilaan loraus ruokakermaa ja aurajuustokolmiosta hyvä siivu. Pieni lämmitys ja jättää aurajuustokokkareita oman maun mukaan kastikkeeseen antamaan yllätyksiä, ettei oo ihan pelkkää velliä. Kanan kanssa ihan uskomattoman hyvää! :kuola:
 
Nyt on tullut viime aikoina käytettyä aika paljon kermaviiliä kastikkeena. Jos on kovin mausteinen ruoka, niin kermaviili tuo siihen mukavasti raikkautta. Kermaviili on tietty helppo ja nopea maustaa, joten jos on mauton ruoka, niin saa helposti makua, kun maustaa kermaviilin kunnolla.

Suosin myös uuniruuissa kastikkeeksi liemeä mikä irtoaa uunissa ollessa. Kala ja kana varsinkin vuotaa mukavasti uunivuoan pohjalle.
 
Tombster sanoi:
Tuli vielä kastikkeista mieleen, että onko joku koittanu tehdä dippikastiketta kermaviilin sijasta Ehrmanniin. Olis vähän protskupitosempaa, mutta mites maku?

Ihan hyvä ainakin omasta mielestä. Hyvän tulisen kastikkeen saa kun sekoittaa Jersey Death kastiketta ja Ehrmannia.
 
batbug sanoi:
Ketsuppi, sopii ruokaan kuin ruokaan. :)

Hohoo, totaaliputoaminen :D
Mutta hyviäkin ehdotuksia on tullut. Antakaa palaa vain. Tästä threadista on varmasti hyötyä monelle.

Itse etsin mielellään kevytvaihtoehtoja. Jotakin terveellisempää kuin ainainen kerma.
 
Uncle bens sweet & sour extra spicy sopii helevetin hyvin liha, kana, ja kalaruokiin ja on hyvää. Niitä makuvaihtoehtoja on lisäks paljon.
 
jalat sanoi:
Ajattelin että tämä sopisi tänne Treeni ja ravinto osastolle.

Minkälaisia kastikkeita teette perus kotisafkaanne?
Itsellä aika vakio ruokaa on kanan filesuikaleet riisin/perunan kanssa sekä erilaiset jauheliha ja liharuoat. Alkaa tökkimään pikkuhiljaa vanhat kastikkeet jotka sisältävät luonnollisesti kevytkermaa tai nyrkin voita.

Muija tekee ihan mielettömän hyvää currykastiketta ton kanan kanssa. En kyllä tiedä miten se sen tekee ja mitä laittaa, mutta hyvää on. Vissiin curryä siihen ainakin tulee. :)
 

Suositut

Back
Ylös Bottom