Mun suosikkeja on kermaviili, paseerattu tomaatti (terveellisin vaihtoehto) ja sitten erilaiset tuorejuustokastikkeet.
Kermaviilistä saa hyvän kastikkeen melkein ruualle kuin ruualle. Kalalle mä käytän yleensä seuraavaa perussatsia: purkki kermaviiliä, turaus sinappia, hyppysellinen suolaa, n. 1-2 tl sokeria (tai vastaava määrä makeutusjauhetta), silputtua purjoa, reilu ruokalusikallinen kurkkusalaattia, loraus sitruunamehua. Kastikkeen kuuluu olla makeahko, ei hapan.
Hyvää perussettiä tulee kermaviilistä kun laittaa mukaan paljon valkosipulia, aavistuksen suolaa ja sitten pippuria/chiliä tms. maun mukaan.
Paseeratusta tomaatista (saa valmiina purkkitavarana) saa hyviä kastikkeita esim. lihalle ja kalalle. Maustaa vaan maun mukaan (mun mielestä yrtit kuten timjami kuuluu ehdottomasti tomaattikastikkeeseen). Jos haluaa epäterveellisempää kastiketta, niin sekaan voi laittaa esim. sulatejuustoa tai ranskankermaa.
Tuorejuustoista saa myös hyvän kastikkeen. Mun suosikkiruoka on tällä hetkellä kylmäsavustettu lohi pannulla kypsytettynä. Noiden lohiviipaleiden mukaan pannulle sipulia, oliiveja, rasiallinen (pieni) tuorejuustoa (itselläni yleensä valkosipuli tai mustapippuri-tilli) sekä loraus vettä. Tarvittaessa voi suurustaa jollain. Myös kanasuikaleiden kastikkeena nuo tuorejuustot on oivia.