miltä kuulostaa tälläiset ''dieettieväät'' ?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja kode
  • Aloitettu Aloitettu

kode

Banned
Liittynyt
17.4.2002
Viestejä
466
eli miltä kuulostais tämmöiset eväät dieetille. itse olen 23v 174cm/78kg

Aerobinen aamu alkas 0.5l vettä ja isokuppi kahvia ja 45-60 intervallinen tyyppinen lenkki. lenkin lopuksi puoli litraa vettä johon puristettu puolikas sitruuna. tämän jälkeen noin tunti niin ensimmäinen ruoka.


Sali-treenipäivinä aamu alkaa aiemmin mainitulla 1/2 litran sitruuna-vedellä ja siitä noin 1/2-1h on ensimmäisen ruoan aika.


Ruoka 1

Kaurahiutaleita 75g joista keittelet puuron.
Raejuustoa 100g (1/2 prk)
Mustikoita 50g
Kylmäpuristettua luomuoliiviöljyä 2 rkl tai voita 20g (käytä vuoropäivinä)
Vuorisuolaa (ruususuola, himalajansuola) tai tummaa merisuolaa (karkeaa sellaista) 2-3 kidettä puuron sekaan.
Jos edellä mainitut luonnolliset suolat eivät ole tuttuja, löydät niitä luontaistuotekaupasta, kärkkäiseltä tai hyvinvarustetuista marketeista.


Ruoka 2

Tummaa riisiä 75g
Tonnikalaa 1prk tai jotain muuta kalaa 150-200g
Vihreitä palkopapuja (pakaste) 100g tai tuorekasviksia kuten kurkkua, tomaattia, keräkaalta, jne...
Kylmäpuristettua kookosöljyä aluksi 1 rkl, mutta muutaman totuttelu päivän päästä 2 rkl annokseen siirtyminen.



Ruoka 3

Tummaa makaroonia 75g
Kanaa 150g tai vaihteluksi paistijauhelihaa 150g
Sipulia 1/2 pilkottuna, lisää se melkein kypsän kanan joukkoon paistinpannulle ettei se pala...
Kylmäpuristettua luomuoliiviöljyä 2 rkl
Tuoreita kasviksia oman mielen mukaan, pääasia että niitä tulee:-)
Lidlistä saa lasipullossa asiallista luomuketsuppia, jota voi käyttää makaroonin joukossa antamaan makua.

Ruokien maustamiseen on hyviä vaihtoehtoja kaikki kuivatut yrttimausteet ja pippurit, niissä on makua, eikä tule ylimääräistä suolaa (natrium-kloridia)

Ruokien välillä tulisi pitää minimissään 3 h väliä ja sen aikana juoda vettä 1/2 litrasta 1 litraan.
Lisää jokaiseen "juomapulloon" 1 rae aiemmin mainitsemaani luonnollista prosessoimatonta suolaa, saat siitä kaikki tärkeät ravinteet kolloidisessa muodossa, eli solukalvon läpäisevässä muodossa, joita prosessoimaton luonnollinen suola sisältää yli 80!

ravintoarvot tulis tässä KCAL=1795 HIILARIT=160.3 PROTEIINI=118.35 RASVAT=71.5

+noihin lisättynä yks salaattiannos viimesen aterian yhteydessä jonka ravintoarvoja en laskenut!
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
jos nää on mimmin diettisafkat sit näyttää kai iha hyvältä :D mä en ikin vetäis prodei noi alhasiks. fiksuinta olis lähteä ylläpitokaloreista tiputtelemaan parin viikon välein eikä hypätä samantien noin paljoa alaspäin. hirveetä hifistelyä noiden öljyjen ja vuorisuolan kanssa ja sit tälläset perusasiat on iha päin v*ttua. lähet ylläpitokaloreista liikkeelle ja tiputtelet siitä parin viikon välein pikkuhiljaa kaloreita ja katot miten homma lähtee etiäpäin. sitte alat pikkuhiljaa lisäilla aerobista. alkuun vaikka 3x20 min.
 
Aika pontevaltahan toi kuulostaa! :D En itsekään näistä suola-asioista lähtisi liikkeelle, vaan perusjutut haltuun! :)
 
Aika pontevaltahan toi kuulostaa! :D En itsekään näistä suola-asioista lähtisi liikkeelle, vaan perusjutut haltuun! :)

Mitä tarkoitat perusjutuilla? mietin vain koska tämän ohjelman on värkänny valmentaja joka on valmentanu sm-mitallisteja kehonrakennuksessa ja fittnesissä :)

ajattelin vain yleisesti että mitä porukka on tästä mieltä ja mitä muutettavaa muiden mielestä olisi!

kaikki neuvot toki otetaan vastaan!
 
No ootko nainen vai mies? Tuosta ei käynyt se edes selväksi. Ite jakaisin tuon 4:ään ateriaan, mutta toisaalta jos nälkä ei vaivaa ja itelle ok, niin miksipä sitä vaihtaa.
 
Mitä tarkoitat perusjutuilla? mietin vain koska tämän ohjelman on värkänny valmentaja joka on valmentanu sm-mitallisteja kehonrakennuksessa ja fittnesissä :)

ajattelin vain yleisesti että mitä porukka on tästä mieltä ja mitä muutettavaa muiden mielestä olisi!

kaikki neuvot toki otetaan vastaan!

jos sen kerran on joku ammattilainen laatinut niin eikö siihen nyt pitäisi olla edes sen verran luottoa ettei jonkun foorumilaisten juttujen perusteella lähde ominpäin muuttelemaan? itse en henkilökohtaisesti ymmärrä tuollaista hifistelyä jossa vedetään joka päivä samat eväät ja kikkaillaan joka päivä jollain suoloilla ja sitruunamehuilla. kunhan makrot ja kalorit on suunnilleen kohdillaan ja mitään suurempia puutteita vitskujen ja hivenaineiden kohdalla ei ole, pitäisi homman rullata suhteellisen kivuttomasti eteenpäin.
 
jos sen kerran on joku ammattilainen laatinut niin eikö siihen nyt pitäisi olla edes sen verran luottoa ettei jonkun foorumilaisten juttujen perusteella lähde ominpäin muuttelemaan? itse en henkilökohtaisesti ymmärrä tuollaista hifistelyä jossa vedetään joka päivä samat eväät ja kikkaillaan joka päivä jollain suoloilla ja sitruunamehuilla. kunhan makrot ja kalorit on suunnilleen kohdillaan ja mitään suurempia puutteita vitskujen ja hivenaineiden kohdalla ei ole, pitäisi homman rullata suhteellisen kivuttomasti eteenpäin.

joo ensinnäkin lisäys että mies olen!

ei oo siitä kiinni että ei luottais. kuten aiemmin sanoin nii tarkotus oli kysässä yleisesti mitä porukka on mieltä tämmöisestä ja mitä jengi haluais muuttaa.
itelle tuntuis tää sopivan ihan hyvin, ainoana tuossa on se että jakaisko tuon vaikka neljään osaan!
 
Jos ja kun olet mies, niin itse nostaisin prodea vähintään 50g ylös ja jakaisin neljälle aterialle. Jos nousee kalorit liikaa eikä paino putoa, niin tiputa vastaavasti vaikka hiilareita 30-50g.
 
Mitä tarkoitat perusjutuilla? mietin vain koska tämän ohjelman on värkänny valmentaja joka on valmentanu sm-mitallisteja kehonrakennuksessa ja fittnesissä :)

ajattelin vain yleisesti että mitä porukka on tästä mieltä ja mitä muutettavaa muiden mielestä olisi!

kaikki neuvot toki otetaan vastaan!

ihan uteliasuudesta kuka tämä valmentaja on? ja mua nyt häiritsee tää sukupuolikysymys aika paljon. on aika olennaista kun dietistä puhutaan että ootko mies vai nainen? ja jos tää on valmentajan kaa duunattu niin pari kysymystä ois. A. miks tos on noin vitun vähän prodea? B. miks tossa on vaan kolme ateriaa? C. miksi alotuskalorit on näin helvetin matalat? mihikäs tosta meinaat mennä sitku ei paino enää laskekkaa?

lisätään vielä että valmentajan kanssa työskennellessä kaikkein tärkeintä on ehdoton luottamus valmentajaan. Jos et luota valmentajaan niin valmentaja ei ole oikea sulle. Ja sä et luota valmentajaan kun kyselet täällä diettimuutoksia vaikka sulla on "sm-tason" valmentaja joka on ilmeisesti sulle dietin vääntänyt
 
Äijä napannu jostain netistä ton, varmaan jonku fitness mimmin kisadieetti ohjelma? Makrot on oikeesti päin helvettiä tosta ei tuu yhtään mitään. Korkeet hiilarit ja korkeet rasvat ja alhainen protsku ei lupaa hyvää sun kokoiselle miehelle.
 
Äijä napannu jostain netistä ton, varmaan jonku fitness mimmin kisadieetti ohjelma? Makrot on oikeesti päin helvettiä tosta ei tuu yhtään mitään. Korkeet hiilarit ja korkeet rasvat ja alhainen protsku ei lupaa hyvää sun kokoiselle miehelle.

Yksinkertaisin nyrkkisääntö

Ruokavalion makroilla ja prosenteilla kikkaileminen on mielestäni täysin toissijaista ruoka-aineiden laadun rinnalla. Vaikka protskut, hiilarit ja rasvat olisi ”optimoitu” gramman kymmenesosan tarkkuudella ja ruokailuajankohdat katsottaisiin atomikellosta, on kaikki tämä hifistely täysin turhaa jos ruokavalio koostuu prosessoiduista elintarvikkeista, eineksistä ja ties mistä lisäainepommeista. Ja toisaalta vaikka kaloreita tai makroja ei edes laskettaisi, mutta koko ruokavalio koostettaisiin pelkistä tuoreista ja luontaisista ruoka-aineista, lopputulos olisi todennäköisesti paljon parempi. Ei siis kannata väheksyä puhtaiden ja luontaisten ruoka-aineiden merkitystä tulosten tavoittelussa. Yksinkertaisempaa nyrkkisääntöä ei oikein edes ole: pyri syömään mahdollisimman puhtaita, luontaisia, prosessoimattomia ruoka-aineita ja vältä teollisesti valmistettuja elintarvikkeita.
 
Mikäs superfoodia tämä tällainen vuorisuola on? Googgelilla katselin pikaisesti, mutta en löytänyt miten se on parempaa kuin normisuola. Ja aika tarkalla mennään jos kiteen tarkkuudella pitää laskea suolan käyttö...
 
Yksinkertaisin nyrkkisääntö

Ruokavalion makroilla ja prosenteilla kikkaileminen on mielestäni täysin toissijaista ruoka-aineiden laadun rinnalla. Vaikka protskut, hiilarit ja rasvat olisi ”optimoitu” gramman kymmenesosan tarkkuudella ja ruokailuajankohdat katsottaisiin atomikellosta, on kaikki tämä hifistely täysin turhaa jos ruokavalio koostuu prosessoiduista elintarvikkeista, eineksistä ja ties mistä lisäainepommeista. Ja toisaalta vaikka kaloreita tai makroja ei edes laskettaisi, mutta koko ruokavalio koostettaisiin pelkistä tuoreista ja luontaisista ruoka-aineista, lopputulos olisi todennäköisesti paljon parempi. Ei siis kannata väheksyä puhtaiden ja luontaisten ruoka-aineiden merkitystä tulosten tavoittelussa. Yksinkertaisempaa nyrkkisääntöä ei oikein edes ole: pyri syömään mahdollisimman puhtaita, luontaisia, prosessoimattomia ruoka-aineita ja vältä teollisesti valmistettuja elintarvikkeita.

vaikutat ihan asialliselta tyypiltä ja on ikävä palauttaa sut maanpinnalle. luuletko sä että bodarit ja fitnesskilpailijat yms. ottavat makronsa jostain einespizzasta ? tottakai ruuaan laatuun pitää panostaa mutta se ei muuta sitä faktaa että tollasilla makroilla ei tuu yhtään mitään aikaseks. 118 grammaa proteiinia vuorokaudessa ei riitä sun kokoselle jätkälle, hyvä jos ees mimmille. Ja sillä ei tossa vaiheessa ole mitään väliä tuleeko se proteiini luomu jyväbroilerista vai pirkka kananugeteista. kun prodea ei tuu tarpeeks niin sitä ei tuu tarpeeks.

- - - Updated - - -

Mikäs superfoodia tämä tällainen vuorisuola on? Googgelilla katselin pikaisesti, mutta en löytänyt miten se on parempaa kuin normisuola. Ja aika tarkalla mennään jos kiteen tarkkuudella pitää laskea suolan käyttö...

http://www.saltlife.fi/Suolaa-maalta-ja-mereltae/Himalajan-suola
 
Ottamatta sen enempää kantaa tohon sun suolasäätöön, niin mistä kohtaa meinasit painoa tiputtaa?

no eiköhän se olis tarkoitus puottaa rasvoja joka paikasta. vai meinaatkos että ottas nyt alkuun vaikka toisesta pohkeesta ja toisen käsivarren ympäriltä.

tuntus vähä karkaavan tämä keskustelun alkuperä muille poluille minne oli tarkoitus alunperin johdattaa :)
 
No semmosen kuvan siitä monesti saa että oma teksti olis jos ei lähteitä laita. Taitaa olla forumin säännöissäkin että lähteet kuuluu laittaa. Tuskin hulkkikaan tykkää jos jengi kopsaa sen tekstejä eikä mainitse kirjoittajaa mitenkään.
 
joo empä tietääkseni ole missään kohtaan väittänyt että suoraa omakirjoutus olisi! vai?? mutta kun teksti on pelkästään asiaa nii se on aivan sama mistä se siihen ammennetaan! daiju!



Viestiketjun otsikko viittaa mielestäni siihen, että kyselet mielipidettä dieettiruokavalioos jonka oot ite kehittäny tms. "Miltä kuulostaa tälläset dieettieväät"
Seuraavaksi kerrot sen laatineen jonkun ammattilaisen.
Muut antavat palautetta, että erikoisen vähän protskuu jne ja kyselee, että mistä tää koko ruokis oikeen on? Sen jälkeen täräytät hulkin tekstin kehiin; "yksinkertainen nyrkkisääntö".

Itteeni jäi ainakin vaivaan, että mikäs tää koko homma on, kun hieman erikoinen ja sekava koko kattaus. Saattaa muitakin keskustelijoita kiinnostaa, että mistä näitä nyrkkisääntöi ja 'sitruunavesi 2,5 suolakiteellä' oikein ammennat. söpöliini!
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom