miksi bulkki

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja jalat
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
13.5.2004
Viestejä
1 085
itse en vielä ole ymmärtänyt miksi kehonrakentajien kautta salilla kävijöiden pitäisi pitää välillä aina bulkkikausi. Ihan totta en tiedä...

Miksei aina voi vetää tasasesti safkaa ja treenata. Miksi välillä pitää vetää safkaa ihan kauhoittain... Vaikuttaako se jotenkin treeniin että välillä vedetään simona ylikaloreita ja välillä vähemmän?

Valaiskaa tietämätöntä :rock:
 
No kun ei se lihas kasva optimaalisesti saati lainkaan muuta kun silloin kun syöt yli kulutuksen, siinä se yksinkertainen syy. Dieetillä ei kasvateta lihasmassaa, bulkkikaudella jolloin syödään enemmän mitä kulutetaan sitä lihasmassaa kasvatetaan ja kaupan päälle tulee aina fläsää enemmän tai vähemmän jota sitten poltellaan dieetillä pois, sellasta "sahaamistahan" se on
 
entä jos vetää tasaisesti. vaikka jos normikulutus on 3000kkal vai miten ne meni, niin vetää päivässä sen 3200kkal tasaisesti aina ja elämänsä loppuun asti :) mites se vaikuttaa?

kysyy herra joka miettii että pitäiskö kuitenkin laittaa vähän hiilaria muihinkin kuin palautusjuomiin aina silloin tällöin
 
No sillä olevinaan saa paremmin ja nopeammin lihaa ympärilleen kun lihashan kasvaa vain plussa energialla mutta sitten taas joutuu diettaamaan kovasti että saa läskit pois, joten liekö lopputulos +/-0.
Itsellä ainakin on kyllä helppo nostaa painoa mutta vaikeampi pudottaa joten en bulkkaa vaan mielummin hitaasti mutta varmasti sellaisella hieman plussa kaavalla elelen. Ei tule läskiä mutta ei ole niin nopeaa painon nousukaan.
 
jalat sanoi:
entä jos vetää tasaisesti. vaikka jos normikulutus on 3000kkal vai miten ne meni, niin vetää päivässä sen 3200kkal tasaisesti aina ja elämänsä loppuun asti :) mites se vaikuttaa?

Ei kulu kauaa, että normikulutus siityy siihen 3200 kcal:iin ja lihaskasvu lopahtaa. Lisäksi on käytännössä hyvin hankalaa syödä vain vähän (esim. juuri 200 kcal) yli kulutuksen. On helpompi syödä vähän reilummin (vaikka 500 kcal) yli kulutuksen ja diettailla sitten kertyneet läskit myöhemmin.

kysyy herra joka miettii että pitäiskö kuitenkin laittaa vähän hiilaria muihinkin kuin palautusjuomiin aina silloin tällöin

Jos tarkoitat "hiilarilla" maltodekstriiniä tai dekstroosia, niin ei. Kaurahiutaleet sopivat hitautensa vuoksi paremmin välipalaproteiinijuomiin (sanahirvitys).
 
jalat sanoi:
entä jos vetää tasaisesti. vaikka jos normikulutus on 3000kkal vai miten ne meni, niin vetää päivässä sen 3200kkal tasaisesti aina ja elämänsä loppuun asti :)
Ei sulla ole sit aikomustakaan kasvaa? :D Tottakai mitä enemmän sulla on lihasmassaa/painoa enemmän tarviit ruokaa (TOI OLI SIT ZOUKKIA) Sitä voi syödä hyvin tai hyvin huonosti...kyllähän se kaikki paskahiilari, rasva jne. valahtaa vyötärölle, ottaa ravinnon oikeista lähteistä niin ei fläsääkään niin tule.
 
Omskakas sanoi:
Ei kulu kauaa, että normikulutus siityy siihen 3200 kcal:iin ja lihaskasvu lopahtaa. Lisäksi on käytännössä hyvin hankalaa syödä vain vähän (esim. juuri 200 kcal) yli kulutuksen. On helpompi syödä vähän reilummin (vaikka 500 kcal) yli kulutuksen ja diettailla sitten kertyneet läskit myöhemmin.
).

Hieman toista mieltä... Jos vaikka peruskulutus on 3000 niin pari viikkoa sen 200-300+ ja sen jälkeen pari viikkoa 3000. Elimistö ei totu ja hitaasti mutta varmasti tulee kehitystä. Jos itse olisin vaikka 2kk +500 niin saisin ostaa bulkki kaudelle eri housut kun maha turpoaa niin paljon ja sitten saisin taistella läskiä vastaan 4kk että olisi rasvat pois.
Ja kuten tuossa jo Tylerd mainitsi niin huonolla ruualla viellä helpommin tulee se vyötärölle mutta jos vaan omaa pulleat geenit ja hitaan aineenvaihdunnan niin ainakin minulle se tulee vyötärölle vaikka kuinka tarkasti söisin.
 
Nämäkin on taas kerran sellasia juttuja joihin ei ole vastausta missään vaan tarvii ite kokeilla miten kroppa toimii ja reagoi...

Sale sanoi:
Bulkkihan on paras tekosyy ever vetää paskaruokaa nii paljo ku lompakko kestää :hyper: :kippis1: :kuola:
No tossa nyt ei ole järjen hiventä ;)
 
saimonsinlou sanoi:
Mitä on paskahiilari? Energiahan on aina energiaa. Onko nopea imeytyminen paskajuttu?
Vedät 100 maltoa huiviin ja sit tunnin sisällä tutiset kun verensokeri on tullut kauheaa kyytiä alas, siitä paskasta olosto ei selviä kun syömällä jotain mikä nostaa sen veren sokerin takas ylös, toinen vaihtoehto on ottaa sama hiilari määrä esim. kaurahiutaleista ja vältää hypoklygemia ja siis tuntea olonsa hyvänä ja kylläisenä pidemmän aikaa :thumbs: Kyllä energia on energiaa samalla tavalla kun auto on auto (Mersu->Lada), sama juttu rasvoissa.
 
japa sanoi:
Hieman toista mieltä... Jos vaikka peruskulutus on 3000 niin pari viikkoa sen 200-300+ ja sen jälkeen pari viikkoa 3000. Elimistö ei totu ja hitaasti mutta varmasti tulee kehitystä. Jos itse olisin vaikka 2kk +500 niin saisin ostaa bulkki kaudelle eri housut kun maha turpoaa niin paljon ja sitten saisin taistella läskiä vastaan 4kk että olisi rasvat pois.

No jos sitä kehitystä (=lihasmassaa) alkaa tulemaan, niin jo muutama kilo lihasta kuluttaa em. 200 kcal levossa. Kannattaa muistaa, että ruoka on erittäin anabolista, joten paljon ruokaa = paljon lihasta. :D Eli toki runsaalla kaloriylimäärällä saa nopeammin lihasta, mutta läskiäkin kertyy enemmän.

Siinä olet oikeassa, että bulkkaamisen ja diettaamisen vaikeuden yksilöllisistä eroista johtuen toisille sopii erilainen tyyli "bulkata". Itse saan helposti läskiä, mutta se myös lähtee pois melko kivuttomasti. Tykkään syödä bulkilla sen verran enemmän, että kehityksen voi viikoittain huomata vaa'alla.
 
entä jos ei vaan oo varaa pistää safkoihin niin paljon että mein ylikaloreilla reippaasti vaikka pari kuukautta. ei siinä kuitenkaan dieettivaiheessa se sama rahamäärä jää säästöön. silloin kai on vedettävä ympärivuoden tasaisesti...
*sigh*
 
ja entäpä mites bulkkikaudet kuuluis mennä?
Syksy bulkkia ja kevät kiristelyä?
vai useampi bulkki ja kiristelykausi vuodessa?
 
jalat sanoi:
ja entäpä mites bulkkikaudet kuuluis mennä?
Syksy bulkkia ja kevät kiristelyä?
vai useampi bulkki ja kiristelykausi vuodessa?
Sehän on pelkästään kiinni sun omasta pääkopasta....toiset vetää dieetin kerran vuoteen, toiset harvemmin ja jokkut ei koskaan. Ite esim. aloin dieetin 1.8 eli kesä meni "läskinä".
 
Riippuu vähän omasta pääkopasta, kestääkö pitkiä dieettikausia vai ei. Ja ihmisestä riippuu myös se vetääkö kroppa fläsää vai ei. Hitaan aineenvaihdunnan omaaville henkilöille lyhyempi syklittely vois olla jees jottei tuota fläsää kertyis liikaa ja läpipaskot voi vetää pitempiä kausia sen pahemmin lihomatta (lihaakin tulee yleensä vähemmän). Imo talvella on kivempi olla tukevammassa kunnossa sillon ollaan kumminkin isojen vaatekerrosten alla ;)
 
jalat sanoi:
ja entäpä mites bulkkikaudet kuuluis mennä?
Syksy bulkkia ja kevät kiristelyä?
vai useampi bulkki ja kiristelykausi vuodessa?

Ihan oman mieltymysten mukaan. Useimmat kiristelevät keväällä, jotta voivat olla "rantakunnossa". :)

Liian pitkän bulkin seurauksena on kohonnut insuliiniresistenssi, minkä johdosta entistä suurempi osa saadusta massasta tulee rasvan muodossa. Diettikausi laskee resistenssiä ja tavallaan nollaa tilanteen. Liian pitkään ei kannata myöskään dietata, koska alikaloreilla ollessa, keho pyrkii sopeutumaan syötyyn kalorimäärään ja aineenvaihdunta ja samalla rasvanpolttokapasiteetti laskee. Oma mielipiteeni on, etten bulkkaisi tai diettaisi 3-4 kuukautta pidempään peräkkäin. Monet täällä suosivat paljon lyhyempää kiertoa (2 vk plussalla ja 1 vk miinuksella -tyyliin), mutta tästä ei ole omaa kokemusta.
 
Back
Ylös Bottom