Mielipiteitä ravinnostani?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja X-Zone
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
13.4.2003
Viestejä
20
Jeps, elikkäs tällasta ruokavaliota oon viime aikoina noudattanut (noin niinkuin suurinpiirtein) ja toivoisin parannusehdotuksia&mielipiteitä tästä:

aamupala n. klo 7 : kolmen munan munakas/puuroa, kaks täysjyväleipää+paljon margariinia&juustoa, maitoa 2lasia, 1g C-vitamiini poretabletti & multivitatabu.
mikälielounas klo 11 : sekalaista laitosruokaa (vähärasvaista), paljon leipää, vettä tai maitoa.
n. klo 13-14.00 välipala : kaks banaania & suklaapatukka, tai muuta vastaavaa..
klo. 15.30 : 400g raejuustoa, banaani, limpparia 0.5l
17.30 : palautumisjuoma, protskua 30g hiilareita n. 50g
~18.00 : tuhtisti jytyä ja epäterveellistä maalaisruokaa, tyyppiesimerkkinä 5xjättiperuna&makkarakastiketta
(ruokalepoa...)
20.00 : välipala, leipää&maitoa, jugurttia
21-23.00 : iltapala, joskus protskudrinkki 30g protskua, ruisleipää, maitoa, marjoja, (kaikkea pientä mitä kaapista löytyy)

'Massaa' tällä hetkellä 65kg (:itku: ) ja salilla 4xviikko. Aerobiset treenit sijoittuu välipäiviin ja ovat melkoisen kevyitä.. Ja ruoansulatus mallia läpipasko.... Mikähän vielä unohtui kertomatta?
 
Itsellä max 7ateriaa päivässä johon on laskettu palari silloinkun sen otan. Banaani+suklaapatukka..ei mitään hemmetin suklaapatukoita jonsei se sitte ole proteiinipatukka tms. Ja painoasi en katsonut mutta proteiinia sais olla joka aterialla 30-50g,eikä hiilareitakaan saa unohtaa..Ja itse pitäisin palautusjuoman ja aterian välisen ajan 1-1,5h.ei jaksa enempää sepustaa :rolleyes:
 
suklaapatukan voi jättää ihan suosiolla pois :)

Mä en osaa tohon kamalasti sanoa, kun mulla ei ole sitä automaattista kalorilaskuria mun päässäni..

MUTTA tujut ja jydyt makkaramässyttelyt voi kans jättää vähemmälle ja tilalle jotai vähemmän rasvaista lihatuotetta (paistijauhelija tai kana tai kala).

Onko sun munakkaan munissa keltuaiset mukana? Ku niitä on sitten liikaa, jos joka aamu vedät 3 keltuaista.

Margariini ei ole hyvä, koska se on kovetettua rasvaa, joka on yhtä kuin huono rasva.
 
Suomessa leipämargariineissa ei ole hydrattua rasvaa. Sitä on tuotteissa, jotka säilyy pitkään huoneenlämmössä esim. leivonnaiset ja keksit.

Sulta puuttuu hyvä rasva täysin. Osta apteekista Mollerin Omega-3 pullo, jossa halvin hyvä rasva (16 Euroa=40pv annos). Lisäksi pellava- rypsi ja oliiviöljyä tuossa järjestyksessä saman verran, kun tulee eläinrasvaa muusta ruoasta. Tällä uskon, että pysyy terveenä.

Limun tilalle proteiinidrinkki.

Palautusjuomaan maltoa painosi verran ja 2/3 painostasi proteiinia. Tämä on tärkeä vetää heti, kun lasket tangon käsistäsi.

Proteiinimääräsi päivittäin tulisi olla vähintään 200g tasaisesti päivän mittaan. Hiilihydraateilla säädät niin, että painosi nousee sopivasti. Tarkkailet paikkoja puristelemalla, ettei rasvaa kerry turhan paljon.

Monivitamiinia ja C:tä lisäksi.
 
Originally posted by Crunch
Suomessa leipämargariineissa ei ole hydrattua rasvaa. Sitä on tuotteissa, jotka säilyy pitkään huoneenlämmössä esim. leivonnaiset ja keksit.

Sulta puuttuu hyvä rasva täysin. Osta apteekista Mollerin Omega-3 pullo, jossa halvin hyvä rasva (16 Euroa=40pv annos). Lisäksi pellava- rypsi ja oliiviöljyä tuossa järjestyksessä saman verran, kun tulee eläinrasvaa muusta ruoasta. Tällä uskon, että pysyy terveenä.

Hydrattu rasva tarkoittaa siis mitä?

Minkä takia tuossa järjestyksessä? Täällähän on jo aikaa sitten todettu, että kylmäpuristettu rypsiöljy on suhteiltaa paras rasvalisä.

Pellavaöljyssä on paljon omega-3 rasvahappoja ja omega-6:tta hyvin vähän. Jos suosittelet Möllerin omega-3 purkkia ja siihen päälle pellavaöljyä ni eikö siinä ole aika lailla niitä o-3 happoja?
 
Originally posted by X-Zone
'Massaa' tällä hetkellä 65kg (:itku: ) ja salilla 4xviikko. Aerobiset treenit sijoittuu välipäiviin ja ovat melkoisen kevyitä.. Ja ruoansulatus mallia läpipasko.... Mikähän vielä unohtui kertomatta?

Proteiinia 2g/painokilo. Se on ihan sopiva, jos ei käytä sellaisia mömmöjä, jotka edesauttaa proteiinien käyttöä elimistössä.. Silloin voi käyttää enemmän.
 
Originally posted by Hippa
Jos suosittelet Möllerin omega-3 purkkia ja siihen päälle pellavaöljyä ni eikö siinä ole aika lailla niitä o-3 happoja?

Möllerin omegakolmoset ovat EPA:a ja DHA:ta, pellavaöljyn kolmoset alfalinoleenihappoa..
 
Muutamia kommentteja em. lisäksi:

Välipalalta limpparit pois, tilalle joko protskujuoma (siis pelkkää
proteiinijauhoo ja vettä/maitoo) tai rasvatonta maitoo. Kuten pakkislaiset tietävät entuudestaan, olen limpparivastainen ihminen, täysin turhaa litkua niin sokeri- kuin laittiversionakin ;)

Aamupalalla vaihda munakas raejuustoon, maitorahkaan tai protskujuomaan tai vaihtoehtoisesti kippaa tonnaripurkki munakkaan sekaan, jotta saat nostettua aamiaisen proteiinipitoisuutta. Mä en ottaisi pahemmin pulttia keltuaisista (vaikka niitä tulisi kolme päivässä), mutta jos huolettaa, niin heitä ne toki pois. Ehkä yhden vois jättää vitamiinien ja testosteronin raaka-aineen (kolesteroli) lähteeksi.

Toi kotiruoka: syö pohjille kunnon satsi jotain rehua ENNEN ateriaa. Omena, iso satsi salaattia, pari porkkanaa tms., kaikki käy. Helpottaa ruoansulatusta ja saatpahan siinäkin pikkusen lisää vitamiineja ja kuituja. Muutenkin sinne tänne voi laittaa kaninruokaa, hedelmää, salaattia yms., se on hyvästä. Keskity aterialla enempi siihen liha/kalapuoleen, hiilarit (pottu, riisi, makaroni) voi jättää vähemmälle huomiolle. Tai nojaa, olet noin nuori ja jos liikuntaa tulee noin paljon, niin ei ne hiilaritkaan pahasta ole. Maitoa reilusti naamariin ruoan jälkeen.

Opettele syömään leipäsi ilman margariinia. Menee vähän aikaa, mutta siihen tottuu. Kinkkua, kalkkunaleikettä (hyvvee!!), kurkkua, tomaattia yms. ennemmin leivän päälle ja reilusti. No ok, voi siihen yhden siivun kermajuustoakin ehkä laittaa, JOS ei laita margariinia.
 
Originally posted by Iivili
Opettele syömään leipäsi ilman margariinia.

No ok, voi siihen yhden siivun kermajuustoakin ehkä laittaa, JOS ei laita margariinia.
Älä nyt hyvä mies viitsi... Luulisi olevan jo selvä juttu, että margariini leivän päällä on huomattavasti parempi vaihtoehto kuin juustosiivu. Lue ajatuksella tuo yllä mainittu linkki läpi.
 
Originally posted by Hannibal
Möllerin omegakolmoset ovat EPA:a ja DHA:ta, pellavaöljyn kolmoset alfalinoleenihappoa..

Elimistö muuttaa alfalinoleenihappoa epaksi ja epaa dhaksi.

Mä olen lukenut ajatuksella tuon rasvalinkin joku aika sitten. Tosin en nyt voi, koska tässä koneessa ei ole acrobatia enkä just nyt jaksa sitä laittaa.
 
Tomi: no on tietenkin rasvan laadun kannalta parempi, mutta juustossa on muuta hyödyllistä: kalsiumia ja proteiinia. Tosiasia on tietysti se, että varsinkin kermajuustoissa on rutosti huonolaatuista rasvaa, siitä ei mihinkään pääse, kun taas margariineista saa hyvälaatuista rasvaa (esim. rypsiöljy).

Ite en oo pitkään aikaan laittanu juustoo enkä myöskään margariinia leivän päälle. Silteensä tai vähärasvaisilla päällysteillä (kinkku, kalkkuna, rehut) menee leipä hienosti alas, kyllä siihen tottuu. Rasvat tulee pääasiassa rypsiöljypullosta ja kalaöljystä sitten erikseen. Ajattelin vaan, että jos mun leivänpäällystetuomio kuulostaa liian rankalta, niin lievennän sitä juustokommentilla vähän ;)

Linkkisi peedeeäffäfilen seivaan talteen nyt ja luen kunnolla, kun kerkiän. Joskus sen silmäilin läpi.
 
Originally posted by Hippa
Elimistö muuttaa alfalinoleenihappoa epaksi ja epaa dhaksi.

Osittain alfalinoleenihappo muuttuu muiksi omegakolmosiksi, osittain myös EPA:ksi. Joillakin ihmisillä nuo muutosprosessit tapahtuvat paremmin, joillakin heikommin.
 
Rypsiöljyllä ei välttämättä kannata korvata Omega-3 saantia koska konversio (alfalinoleenihappo -> eikosapentaeenihappo & -> dokosaheksaeenihappo) ei ole täydellinen ja riippuu monesta asiasta, mm. alkoholi, liika proteiini, liika hiilihydraatti vaikuttaa hyötysuhteeseen, samoin yksilölliset erot. Kalarasva on todettu huomattavasti tehokkaammaksi mm. insuliiniresistenssiä vastaan.

Niille, jotka eivät kalarasvoja syö, on tietenkin rypsiöljy suuri apu, mutta bodarin kuitenkin kannattaa varmuuden vuoksi syödä kalaöljyä ainakin se purkin/pullon suositusannoksen mukainen määrä vuorokaudessa.

Rypsiöljy pitää muistaa säilyttää kylmässä ettei sen laatu huonone.
 
Originally posted by Sakkeus
Rypsiöljyllä ei välttämättä kannata korvata Omega-3 saantia koska konversio (alfalinoleenihappo -> eikosapentaeenihappo & -> dokosaheksaeenihappo) ei ole täydellinen ja riippuu monesta asiasta, mm. alkoholi, liika proteiini, liika hiilihydraatti vaikuttaa hyötysuhteeseen, samoin yksilölliset erot. Kalarasva on todettu huomattavasti tehokkaammaksi mm. insuliiniresistenssiä vastaan.

Niille, jotka eivät kalarasvoja syö, on tietenkin rypsiöljy suuri apu, mutta bodarin kuitenkin kannattaa varmuuden vuoksi syödä kalaöljyä ainakin se purkin/pullon suositusannoksen mukainen määrä vuorokaudessa.

Tuo onkin hyvä tietää, koska noissa rasvainfojutuissa ei mennä noin syvälle. Sen mitä ite luin sisälsi vain sen, että se alfalinoleenihappo muuttuu edelleen, joten siinä jää helposti siihen uskoon, että riittäää, että saa sitä.

Otan kyllä päivän aikana 2 pirkka kalaöljykapselia. Ja on muuten ihan edullinen tuotekin. Maksaa vajaa 6 euroa purkki.
 
Huhhuh, kylläpäs on vinkkiä riittänyt, pitänee ruveta rukkaamaan ruokavaliota parempaan suuntaan. On alkanut mietityttämään tuo ruokatapojen terveellisyys kun on sukurasitettakin sydän- ja verisuonitaudeille.. Kiitoksia näistä ja toivottavasti vielä tulevista ruokavinkeistä, alan tässä searchilla hakea evästysvinkkejä.
 
Omega-3 on mielenkiintoisin juttu, mistä olen viimeaikoina lukenut. Zoneguru Barry Sears on kirjoitellut siitä paljon kirjoissaan. Mieleeni on jäänyt seuraava:
On havaittu, että ihmisen keskimääräinen älykkyys on noussut 2 pisteellä joka sukupolvi.
Nykyään naisilla, jotka pelkäävät rasvaa ei DHA (eräs tärkeä Omega-3=n-3) varasto täyty, niin kuin vielä 1 tai 2 sukupolvea sitten. (Äitini niinkuin minäkin olen joutunut syömään kalanmaksaöljyä skidinä A- ja D-vitamiinin vuoksi ja siinä samalla saanut hieman n-3.)

Odotuksessa ensimmäinen lapsi käyttää osan äitinsä DHA varastosta ja siis keskimäärin älykkyys ylittää vanhempansa. Jos aletaan odottaa nopeasti seuraavaa, ei lapselle tyhjentyneestä varastosta tule riittävästi DHA:ta ja keskimäärin lapsen älykkyys jää vanhempiensa tasolle.
 
Hippa!

Syy järjestykseen on oma päättelyni. Zone on täysin sivuttanut pellavan ja rypsikin ohimennen mainitaan tuoreimmassa Omega Zonessa. Myöskään tuo Tomin esiintuoma Margariinitiedotuksen juttu on tältäosin puutteellinen. Siinäkin pellavaöljy on "unohdettu" koska silloin rypsi, jota margariiniteollisuus käyttää ei näytä niin loistavalta. Pellavaöljyssä on 60% alfalinoleenihappoa (kuuluu n-3 ryhmään) ja 20% linolihappoa (n-6).

Minulla on teoria, että koska kuitenkin suurin osa rasvahapoista kuluu energiaksi, niin mitä suurempi osa siitä on alfalinoleenihappoa se säästäisi suuremman osan EPA ja DHA hoitaviksi osasiksi.

Siis Zonen mukaan nykyruokavaliossa n-3:n-6 suhde on huonontunut jopa niin alas 1:20. Se johtuu lisääntyneestä kasvisöljyjen mm.(auringonkukka/maissi=halpa, oliivi=muodikas, tuettu ja tuputettu) käytöstä. Ja riistan, rasvaisen lihan, sisäelimien, voin ja rasvaisen kalan käytön vähentymisestä.

Searsin mukaan on pallolla kaksi paikkaa, missä ei ihmisillä ole elintasosairauksiksi luettuja syöpiä eikä diabetesta lähes ollenkaan. Jotkut perinteiset eskimökylät (syövät valaita, hylkeitä ja lohta) ja perinteiset kalastajakylät Japanissa. Heillä suhde on noin 1:1.

Olen siksi vetänyt Möllerin kolmosta 20ml päivässä ja pellavaöljyä 30ml myös, jotta suhteeni paranisi.
 
Originally posted by Crunch


Minulla on teoria, että koska kuitenkin suurin osa rasvahapoista kuluu energiaksi, niin mitä suurempi osa siitä on alfalinoleenihappoa se säästäisi suuremman osan EPA ja DHA hoitaviksi osasiksi.

Mitä tarkoitat tolla epaa ja dhata hoitaviksi osasiksi? Eli siis se säästetty osa tuottaisi enemmän epaa ja dhata?
 
Eikös noissa margariineissa ole se huono puoli, että tyydyttymättömät rasvat ovat muuttuneet trans-muotoon. Trans-rasvahan on ihan yhtä pahaa kuin tyydyttynyt rasva, vaikka onkin tyydyttymätöntä.
 
Back
Ylös Bottom