Originally posted by Crunch
Hippa!
Syy järjestykseen on oma päättelyni. Zone on täysin sivuttanut pellavan ja rypsikin ohimennen mainitaan tuoreimmassa Omega Zonessa. Myöskään tuo Tomin esiintuoma Margariinitiedotuksen juttu on tältäosin puutteellinen. Siinäkin pellavaöljy on "unohdettu" koska silloin rypsi, jota margariiniteollisuus käyttää ei näytä niin loistavalta. Pellavaöljyssä on 60% alfalinoleenihappoa (kuuluu n-3 ryhmään) ja 20% linolihappoa (n-6).
Minulla on teoria, että koska kuitenkin suurin osa rasvahapoista kuluu energiaksi, niin mitä suurempi osa siitä on alfalinoleenihappoa se säästäisi suuremman osan EPA ja DHA hoitaviksi osasiksi.
Siis Zonen mukaan nykyruokavaliossa n-3:n-6 suhde on huonontunut jopa niin alas 1:20. Se johtuu lisääntyneestä kasvisöljyjen mm.(auringonkukka/maissi=halpa, oliivi=muodikas, tuettu ja tuputettu) käytöstä. Ja riistan, rasvaisen lihan, sisäelimien, voin ja rasvaisen kalan käytön vähentymisestä.
Searsin mukaan on pallolla kaksi paikkaa, missä ei ihmisillä ole elintasosairauksiksi luettuja syöpiä eikä diabetesta lähes ollenkaan. Jotkut perinteiset eskimökylät (syövät valaita, hylkeitä ja lohta) ja perinteiset kalastajakylät Japanissa. Heillä suhde on noin 1:1.
Olen siksi vetänyt Möllerin kolmosta 20ml päivässä ja pellavaöljyä 30ml myös, jotta suhteeni paranisi.