- Liittynyt
- 16.4.2002
- Viestejä
- 427
Tulipas vallan mainiota mehua, kun mehulingolla itse semmoista tänään tein kolmesta appelsiinista ja kuudesta omenasta. Se "puoli kiloa päivässä" -sääntö täyttyy todella helposti puristamalla hedelmät, marjat, vihannekset, salaatit ym mehuksi. Mehulinko erittelee yhteen purkkiin 'kuivajätteet', toiseen perusmehun, ja kolmanteen hyvin kirkkaan nesteen.
Kysymys kuitenkin kuuluu: Häviääkö 'kuivajätteiden' menettämisen myötä jotain kasvisten tärkeitä ainesosia? Kuituja? Flavonoideja? Ja vaikka häviäisikin jonkin verran, niin tällä keinoin kuitenkin menisi helposti joka päivä vaikka kilo tai puolitoista, kasviksia, ja lopputulos on kaikenlisäksi todella herkullinen.
Käyttääkö moni teistä mehupuristimia päivittäin?
Kysymys kuitenkin kuuluu: Häviääkö 'kuivajätteiden' menettämisen myötä jotain kasvisten tärkeitä ainesosia? Kuituja? Flavonoideja? Ja vaikka häviäisikin jonkin verran, niin tällä keinoin kuitenkin menisi helposti joka päivä vaikka kilo tai puolitoista, kasviksia, ja lopputulos on kaikenlisäksi todella herkullinen.
Käyttääkö moni teistä mehupuristimia päivittäin?
ok
Juu mutta siis, kuivajäteastiaan jää kosteaa tavaraa (esim 3 appelsiinia + 6 omenaa == n. 3 kourallista tavaraa).. sinne pilkkoutuu murskaksi niin siemenet, kuin kovat hedelmämaltotkin jotka normisti ikäviltä tuntuisi suussa. Kyllä siihenkin astiaan menee hedelmälihaa, johon mehu roiskuu, eli on muutaman asteen verran sopivaisesti jämäkkätä tavaraa juoda. Kaveri ei ollut uskoa, etten olisi lisännyt sokeria kyseisistä hedelmistä puristettuun mehuun - niin hyvää se on :-)
Mä taidan olla vaan liian saita, turha se on (mahdollisesti) käyttökelpoista ravintoa heittää pois :lol2: