MCSA/MCSE -tutkinto

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja HC76
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
20.8.2003
Viestejä
5 043
Onko joku suorittanut Mikkisoftan noita sertifikaatteja? Just alottelemassa ja tavotteena ainakin tuo alempi MCSA. Oishan se aika kova juttu vetää toi MCSE. Mietiskelin vaan että kuinkas vaikeita ne testit sitten ovat? Tarvitaanko nippelitietoa paljonkin vai riittääkö että käsittää hommelit kokonaisuuksina? Meinaan tuota luettavaa on.

Tossa just tollanen 5 kiloa painava Windows Xp Professional eepos lukusessa. Ja tietenkin englanniksi, huhuh. :rolleyes: :whip:
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Noi MS-testit on aika fittimäisiä vaikka kyseessä ovatkin "vain" monivalintakysymykset. Vaihtoehdoista kun voi olla oikein n kappaletta (eli myös kaikki tai ei yhtään). Itse testaushan tapahtuu testisoftalla joka osaa sekin olla fittimäinen. Jos vastaat johonkin kysymykseen väärin, ottaa se kyseisen alueen silmätikukseen ja pommittaa siltä alueelta sitten enemmänkin kysymyksiä. Tosin olen kuullut että jotkut ovat tahallaan vastanneet johonkin alkupään helppoon kysymykseen väärin jotta ovat saaneet sitten valita mihin alueelle kysymykset painottuvat. Niin ja testien "braindumppejahan" on netti täynnä :)
 
Eräs MCSE tyyppi ainakin kertoi että heillä oli aina 2 viikkoa jotain tiettyä kurssia aikaa treenata ja sitten oli koe jonka jälkeen kurssi vaihtui. Kuulemma oli tapana aina ryypätä viikko ankarasti, sitten opiskella viikko ja kokeeseen :D

( postin informaatioarvo = 0 )
 
Nippelitietoakin tarvitaan. Kannattaa kuitenkin muistaa, että ethän sinä sitä testiä varten opiskele, vaan että oikeasti sisäistät asiat. Eli pystyt niitä myös normaalissa työelämässä IT-alalla hyödyntämään ilman, että sulle pitää lyödä monivalintaliuska eteen ;-)
Tällä alalla saa komiasti potkun persiilleen vaikka ois minkälaista pahvia taskussa, jos ei käytäntö suju.
Netti on tosiaan pullollaan noita demotestejä et turha niitä testejä on liikaa jännittää..tsemiä opiskeluun!
 
Jes kiitti! Tietenkin käytännön osaaminen on se joka ratkasee. Ja onhan tuota keräilty 6 vuoden ajalta. Toi ois vaan aika mukava lisä. Vähän haastetta ja vaihtelua tylsään elämään. :D
 
Mikkisoftan tutkinnot ovat kuulemma kohtuullisen kalliita ja nippelitiedon ulkoaopetteleminen on varsin kaukana käytännön osaamisesta työelämässä. Minä en tuhlaisi aikaa alle vuodessa vanhentuvan nappulatekniikan pänttäämiseen. Toki on mukavaa jos ansioluetteloon voi laittaa jonkun hauskan kirjainyhdistelmän. Kuinka moni työnantaja sitä sitten arvostaa on eri asia. :)
 
No oon nyt ollu 2vrk kurssilla ja lukenu XP kirjaa 5% ja osaaminen on tuhatkertaistunu. Et voin kuvitella et JOTAIN hyötyä tästä on kun on lukenu noi Server 2003 ja verkko-osuudet (5 kirjaa lisää).

Ja noita sertifikaatteja päivitellään vuosien myötä tarvittaessa.. Eipä näitä ite maksella. Tietenkään.
 
UPDATE: 5 testiä suoritettu, ehkä tästä selviää sittenkin! Kait. ;) Välissä näytti jo todella huonolta kun onnistuin sössimään 4 testiä perän jälkeen. Jeesus mikä urakka.

Vielä ois Active Directory:n suunnittelu ja Exchange Server osioiden sertifikaatit suoritettavana. Sitten olenkin officially pimped bill gatesin MCSE orja.
 
Ihan mielenkiinnosta: onko Mikillä oma testisofta vai käyttääkö se Prometrics:in palveluita. Itse kävin kaksi viikkoa sitten SCTS:n suorittamassa Prometrics:illä. Juu ja lyhenne: Symantec Certified Technical Specialist.
 
täälläkin on tuo MCSE työn alla. aikasemmin on tullut suoritettua jo kolme MCP testiä aikaa tästä parisen vuotta... sillon oli tavoitteena MCSA ja nyt sitten pitäs tosiaan tuo MCSE... katotaan kuin käy. ja pikkusen ole erimieltä tosta, että mitä järkeä noita on tehdä... meinaan työnantajat arvostaa niitä aika paljon + itse oppinut noihin lukemalla helvetin paljon juttuja vaikka omasta mielestä on tiennyt paljon jo muutenkin...
 
.. ja pikkusen ole erimieltä tosta, että mitä järkeä noita on tehdä... meinaan työnantajat arvostaa niitä aika paljon..

MCSE taitaa olla jo minimivaatimuksena jos hakee hommiin firmaan jossa on Microsoftin palvelinympäristö. Veikkaisin ainakin? Etenkin jos ei ole työkokemusta alalta ennestään.

Jos alalle pyrkii niin suosittelen kyllä tämän suorittamisen. Ja vielä niin että ei vaan suorita niitä testejä ulkomuistista vaan että ymmärtää ne jutut. Kuitenkin sen verran laajalti käydään läpi kaikki mitä palvelin- ja verkkoympäristön ylläpitämiseen vaaditaan.
 
MCSE taitaa olla jo minimivaatimuksena jos hakee hommiin firmaan jossa on Microsoftin palvelinympäristö. Veikkaisin ainakin? Etenkin jos ei ole työkokemusta alalta ennestään.

Jos alalle pyrkii niin suosittelen kyllä tämän suorittamisen. Ja vielä niin että ei vaan suorita niitä testejä ulkomuistista vaan että ymmärtää ne jutut. Kuitenkin sen verran laajalti käydään läpi kaikki mitä palvelin- ja verkkoympäristön ylläpitämiseen vaaditaan.

Tuo vaatimus on aika kova, mutta varmaan totta isoissa yrityksissä, joilla on oma iso helpdesk ja paljon (kenties satoja) MS-palvelimia.

IT-alan firmoissa jotka tarjoavat palveluja tuo on erittäin suositeltava ja saattaa olla vaatimus.

Muistaakseni nuo Mikin sertit maksaa kuitenkin aika paljon, joten monella ei yksityisenä varmaan ole niitä mahdollisuus suorittaa, vaan ne työnantaja kustantaa kunhan on ensin se duunipaikka saatu. Eli jos työnantaja haluaa maksaa sertit niin eikun vaan koulutukseen, on jatkon kannalta parempi :)
 
juu, maksaahan ne taitaa olla mcse kurssi putki jossain 10k€ paikkeilla, jos ei sisälly johonkin muuhun kuolutukseen.... itsellä se tulee nyt datanomi oppisipimuksen kylkiäisenä ja firma maksaa tuonkin... jos nyt opiskelisi jonkin paperitutkinnon tässä vaiheessa... alalla kun ei ole vielä oltu kun 7 vuotta ja tällä hetkellä järjestelmäasiantuntijan tittelillä... :D vaikka taitaa tuo datanominkin paperi olla aika turha ton mcse:n rinnalla...
 
..itsellä se tulee nyt datanomi oppisipimuksen kylkiäisenä ja firma maksaa tuonkin...

Heh, sama homma. Ettet olisi tuolla Lauttasaaressa tekemässä? ;)

Muistaakseni nuo Mikin sertit maksaa kuitenkin aika paljon, joten monella ei yksityisenä varmaan ole niitä mahdollisuus suorittaa, vaan ne työnantaja kustantaa kunhan on ensin se duunipaikka saatu.

Onhan nuo aika hintavia jos itse on maksumiehenä. Jokainen sertifikaatti testikin maksaa n. 190€ / kerta. MCSE:ssä niitä tarvitaan 7 kpl. Siihen päälle tarvittava koulutus. Mutta kun yhdistää tämän MCSE koultuksen tuohon Datanomi oppisopimukseen niin firmakin saa koulutuskorvausta. Maksettavaksi jää oikeastaan vain nuo testit.

... vaikka taitaa tuo datanominkin paperi olla aika turha ton mcse:n rinnalla...

Todellakin. Datanomi tulee ns kylkiäisenä, ei sillä paljoa arvoa kuitenkaan ole, enkä siihen panosta sen enempää mitä vaaditaan että pääsee läpi.
 
Itselläni tuli ex-firmassa suoritettua MCAD.NET + yksi tentti päälle. Tarkoituksena oli suorittaa MCSD.NET, mutta tuli firman vaihto eteen just kun oli vimppaan tenttiin luvut päällä ja koko sertifikaatti on jo vähän ehtinyt vanhentuakin suorittamisen aikana, joten tuskin tuota vaivaudun loppuun vetämään kun vielä kaikkein vmäisin tentti olis tehtävänä.

Omasta mielestäni noiden ilo oli lähinnä siinä, että sai sellasen kokonaiskuvan aihepiiristä. Omassa duunissa kun oli aina lähinnä tutustunut niihin juttuihin mitkä oli akuutteja, mutta ei välttämättä sitten joku muu juttu ollut tullut vastaan vaikka ko. aihepiiriin liittyikin.

Tentit menee aika helposti läpi kokemukseni mukaan niin että ensin lukee kirjan läpi, sen jälkeen tekee noita harjoitustestejä parin viikon ajan ennen varsinaista tenttiä niin että menee läpi ainakin 10 kertaa putkeen. Sitten voikin mennä tenttiin aikalailla hyvillä mielin. Mulla oli siis itseopiskeluun sellanen mikkisoftin kirjapaketti jossa myös harjoitusproggis rompulla. Pearson Vuen kautta ite tein noi tentit, Tieturin hostaamana.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom