Maitotuotteet

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Pade
  • Aloitettu Aloitettu
hevopaa: minä olen laktoosi-vammainen ja voin juoda tota luomumaitoa! mutta en ole kokeillut koskaan vetää tuota paljoa kerralla..luomumaito menee ja myös suoraan maatilalta haettu maito pysyy sisällä..harmi vaan tuo maatilalta haettu on TODELLA rasvaista! :(
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Siis tämä liittyy tuohon Tomi77:n kettuterroristin ruokavalioon..

Juu äläkä sipulia koirallesi syötäkkään (keltasipuli) se on
myrkyllistä sille, samoin myös suklaa.

Hauskinta on syöttää jotain happamia marjoja, menee meinaan
kuono kivasti haitarille..
 
Viimeksi muokattu:
Originally posted by TeräsInva
:rolleyes: Empiirinen testi part I:
Kaadoin maitoa koirani vesikuppiin, hyvin kelpasi.

part II:sta odotellaan... (onko sillä laktoosi-intoleranssi??)

Minäkin tein pari testiä:
1) Annoin maitoa täysikasvuiselle kissalle (ikä 18v, joten eiköhän se täysikasvuinen ole?). Hyvin kelpasi maito.

2) Annettiin siilille lautasella maitoa (toisessa experimentissä piimää) - hyvin kelpasi nekin.

Eli eiköhän se ole niin kuin Tomi77 tuossa sanoi, että mistäpä ne sitä maitoa saisi, kun ei emon nisästä sitä maitoa enää tule? Eihän ihminenkään ime äitinsä tissiä konvin montaa vuotta (poikkeuksiakin tietenkin on). :D

Ja joo, miten niin iskukuumennettu maito ei ole ihmisen ravintoa? Ihmisethän juovat sitä ja saavat siitä ravintoa, joten totta kai se on ihmisen ravintoa!
 
Siis vastasyntyneet nisäkkäät pystyvät juomaan maitoa, koska niillä on laktoosia hajottavaa entsyymiä. Se yleensä häviää imetyksen jälkeen ja sen takia ihmiset, joita siis pidetään laktoosi-intoleransseina ovat itse asiassa "normaaleja". Mutta ilmeisesti maidossa olevat proteiinit imeytyvät samaan tapaan kuin muissakin ruoka-aineissa olevat.
Sille siilille ei muuten pidä myöskään antaa maitoa, jossa on laktoosia, koska se ei yllätys, yllätys, pysty sitä käsittelemään.
Kyllähän ne kehitysmaissa ovat nykyään omaksuneet muutenkin länsimaiset ruokatottumukset ja ovat saaneet siinä sivussa myös elintasosairaudet.
 
Originally posted by Mtmm
Olettekos nähneet kun kehitysmaihin viedään maitojauhetta

Jep, sitten ne mammat sekoittaa sitä likaiseen veteen, ne pennut saa ripulin ja kuolee. Eläköön maitojauhevalmistajat!

EDIT: enkä muuten ole sitten mikään kiihkoilija vaikka tuosta ehkä sen käsityksen saa ;)
 
Originally posted by Äijä
Pari pointtia tuli mieleen, kun olen joskus viisailta miehiltä nämä kuullut.

Maito on joo tosi hyvää tavaraa. Harmi vaan että nää nykyään sillä nimellä myytävät tuotteet ei ole maitoa nähneetkään. Eli kaikki nuo Valion maidot (rasvaton, kevyt, kulutus, hyla, mitälie) on iskukuumennettu ja muutenkin sen verran käsiteltyjä, ettei ne ole enää ihmisen ravintoa. Kaikki näissä maidoissa oleva rasva on pilkottu hiukkaskooltaan luonnollista pienemmäksi, joten se pääsee tunkeutumaan kehon pienimpiin verisuoniin ja tukkii siellä. Sen lisäksi ne niiden ahkera käyttö aiheuttaa laktoosi-intoleranssia (joka oli kylläkin tuntematon vaiva ennenvanhaan, kun maito juotiin suoraan tonkasta).

Luonnossa maitoa juovat vain vastasyntyneet ja nuoret eläimet (ja ihmiset). Täysikasvuiset eivät juo maitoa. Tästä voitaisiin vetää johtopäätös, ettei se siis ole täysikasvuisen ravintoa.

Muut maitotuotteet (rahka, jogurtti, piimä, juustot yms.) ovat koostumukseltaan ja bakteerikannaltaan erilaisia, joten niistä ei ole samaa haittaa kuin maidosta.

Eli ei sitä maitoa ainakaan tolkuttomia määriä kannata juoda missään nimessä.

Eikös tavallinen maito ole ainoastaan pastöroitua. Pastöroinnissa maidon lämpötila nostetaan hieman yli 80 asteeseen noin 10 sekunniksi (muistaakseni), jolloin suuri osa bakteereista kuolee. Tämä sen takia, että maito säilyisi juomakelpoisena muutamia päiviä. Iskukuumennetun maidon lämpötila on nostettu sekunniksi noin 130 asteeseen, jolloin kaikki bakteerit maidossa kuolevat. Tämä iskukuumenettu maito säilyy juomakelpoisena yli kuukauden, mutta maistuu kyllä pahalle.

Joku ravintotieteilijä väitti, että pastörointi pilaa maidon proteiineja ja sen hyväksikäyttö huononee ihmiskehossa tämän takia. Itellä kyllä putoo pari litraa mölöö kurkusta alas päivässä.
 
Kyllähän se maitosokeri imeytyy, jos se laktaasientsyymi sen laktoosin hajottaa. Siitä tulee sitten glukoosia ja jotain toista mömmöä, jotka imeytyy ihan normaalisti.
Juon siis itsekin jonkun verran maitoa, noin 5 dl päivässä, eli en ole millään ristiretkellä maidon juontia vastaan. Olen vaan asioita tutkittuani saanut päähäni, että lehmän maito ei ole tarkoitettu aikuisen ihmisen juotavaksi. Olen muutenkin siirtymässä sellaiseen luolamies-tyyppiseen ravintoon, saa nähdä lähteekö vähätkin lihakset sen seurauksena.
 
Originally posted by Mr.x


Eikös tavallinen maito ole ainoastaan pastöroitua. Pastöroinnissa maidon lämpötila nostetaan hieman yli 80 asteeseen noin 10 sekunniksi (muistaakseni), jolloin suuri osa bakteereista kuolee. Tämä sen takia, että maito säilyisi juomakelpoisena muutamia päiviä. Iskukuumennetun maidon lämpötila on nostettu sekunniksi noin 130 asteeseen, jolloin kaikki bakteerit maidossa kuolevat. Tämä iskukuumenettu maito säilyy juomakelpoisena yli kuukauden, mutta maistuu kyllä pahalle.

Joku ravintotieteilijä väitti, että pastörointi pilaa maidon proteiineja ja sen hyväksikäyttö huononee ihmiskehossa tämän takia. Itellä kyllä putoo pari litraa mölöö kurkusta alas päivässä.

Valion sivuilta löytyy tuommoista tietoa:

"...maidon rasvapitoisuus säädetään halutulle tasolle (vakioidaan), maito lämpökäsitellään (pastöroidaan tai iskukuumennetaan) sekä homogenoidaan..."

Mutta varsinainen ongelma taitaakin olla tuo homogenointi eli rasvan pilkkominen. Valiolla on myös luomu-maitoa, jota ei ole homogenoitu ja se on sikäli lähempänä aitoa tavaraa. Pakkohan sekin on tietysti pastöroida, että säilyy edes vähän aikaa.
 
Mun ex-vaimokkeen äiti oli totaalisen friikahtanut luontaistuote ym. -kiihkoilija. (Näkisittepä sen varaston kaiken maailman troppia ja uutetta ja pilleriä. Voi luoja. Milloin oli happo-emästasapainot sekaisin jne. Onneksi sain puhuttua itseni ulos kaikesta väittämällä että mulla on niin paha allergia etten uskalla ottaa... exäni tosin joutui aina kotona käydessään syömään ämpärillisen puristeita ja rouheita. Mutta tämä on toinen tarina...)
Se kuitenkin väitti että homogenointi "tekee maidosta myrkkyä ihmiselle" jne. Ei se sitä mitenkään osannut perustella, mutta kertoi että homogenoimaton maito sopii monelle jotka ei "kaupan maitoa" pysty juomaan.
 
Ai niin, se vielä, että tämä ex-vaimokkeeni oli laulaja, ja hän väitti että maitorasva tarttuu äänihuuliin eikä laulajat tästä syystä juo maitoa (vai oliko se ettei käytä maitotuotteita) pariin-kolmeen vuorokauteen ennen esiintymistä.

Eli jos toi on totta, voi se hyvinkin muodostaa kalvon vatsalaukkuun..

Mitä voimmekaan todeta: MAITO VOI TAPPAA - ÄLÄ JUO MAITOA!! :cool:
 
Alunperin ihminen ei pystynyt juomaan maitoa aikuisena, mutta ihmisrotu kehitti toleranssin maidolle jo satoja vuosia sitten. Intoleranssi on siis peruja muinaisilta ajoilta. Laktoosi-intoleranssin kyllä huomaa itsellään kun pakki menee niin sekasin joka kerta kun maitoa juo (tai syö jotain maitoa sisältävää). Jos ei ole oireita, on siis toleranssia.

Itse juon parilitraa päivässä ja ei ole ollut valittamista. Enkä usko tuohon väitteeseen että maidon juominen edistäisi intoleranssin kehittymistä... Ei kuulosta kovin loogiselta. Ja vaikkei maitoa joisi, on ruokavaliossa melkein kaikilla sitä muutenkin jossain muussa muodossa.
 
Originally posted by Keith
ihmisrotu kehitti toleranssin maidolle jo satoja vuosia sitten

Vai että ihan ihmisrotu kehitti.. ja vain satoja vuosia sitten..?




EDIT:
(Anteeksi että v*uilen koko ajan, on varmaan menkat tulossa)
 
Sehän on silleen että vatsassa on tietty määrä sitä entsyymiä joka pilkkoo laktoosia, ja kun maitotuotteita rupee syömään/juomaan reilummin niin se kanta ehtyy ja kehittyy laktoosi-intoleranssi. Siis ei tietenkään kaikilla ihmisillä.
 
Originally posted by TeräsInva

Hauskinta on syöttää jotain happamia marjoja, menee meinaan
kuono kivasti haitarille..

Vittu että naurettiin Mtmm:n kanssa eilen puhelimessa tälle :)
 
Eli siis periaatteessa sama kuin että jos henkilö, jolla on alkoholistin geenit, rupee juomaan ja juomaan ihan perkeleesti, niin siitä tulee alkoholisti.

Tai henkilö, jolla on diabeteksen geenit + ylipainoo, rupee mässään makeeta ja rasvaista oikein pohojanmaan kautta, siis vuositolkulla, niin diabetes puhkeaa.
 
Originally posted by Keith
ihmisrotu kehitti toleranssin maidolle jo satoja vuosia sitten.

No hah! Kehitti? Niinku telkkarin vai? Eihän ihmisrotu sinänsä kehity fyysisesti muuten kuin evoluution kautta, joka polkee mielestäni nykyään paikallaan, sillä ihmisten henkikultia varjellaan niin todenteolla (tosin tämä ei ole pelkästään huono homma). Evoluutio perustuu vahvemman selviämiseen ja heikomman häviämiseen. Vahvempi pääsee lisääntymään ja heikompi potkasee tyhjää ennenkuin pääsee saatille. Meinaatko siis, että ne jotka pystyivät ongelmitta (siis joilla se ei tuottanut vatsavaivoja) juomaan maitoa olivat muutenkin vahvempia ja rotu hiljalleen jalostui maitoa kestävämpään kantaan? Sanotaanpa vielä uudestaan: No hah!
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom