Maitorahka - Edullinen proteiinipommi

Meta title: MAITORAHKA – EDULLINEN PROTEIINIPOMMI

Meta description: Parhaat maut, lisukkeet ja tipsit treenaajan arkeen.


Minun mielestä parasta kun se on juotavassa muodossa.
- 250 grammaa lidl:in rahkaa
- maitoa (en muista määrää mutta sopivasti jotta tulee juotavaa pirtelöä)
- loraus esim. pirkka vadelma-light mehutiivistettä
- jotain hedelmää tai pieni kourallinen hieman sulatettuja pakastemarjoja, esim. mansikoita
Sauvasekoittimella töräytetään muutamassa sekunnissa kuohkeaksi pirtelöksi ja rikkoutuneet kylmät pakastemarjat ovat samalle jäähdyttäneet juoman kylmäksi. Hyvää on! Yleensä tulee 2x 0,4L lasillista :kuola:
 
lej sanoi:
Ja astrolle. Mulla on laktoosi-intoleranssi, mutta huomattavasti vaikuttaa silti se, että syökö jotain muutakin kuin pelkkää maitoa tai muuta laktoosia sisältävää. Täyteen mahaan voi juoda ja syödä huomattavasti enemmän laktoosia. Kun jostain tuollaisesta olit muistaakseni jossain kirjoittanut.

Onko sulla siis testattu laktoosi-intoleranssi? Se kun ei aina näy testeissäkään, vaikka muuten oirehtisikin.

Joo pelkkää maitoa jos juon tyhjään vatsaan yli ½L niin johan ripulin lykkää. Tuo on toistunut sen verta monta kertaa että vaikuttaa aika selvältä tapaukselta. Sen sijaan ½L maitoa menee ihan hyvin puuron kanssa. Kerran söin 2L riisipuuroa muutaman tunnin sisään ongelmitta.
Hassuinta kuitnekin on että jos syön 4dl hiutaleita, 4dl hyla-maitoa+2prk ehrmannia niin ei mitään. Annas olla kun ainekset pyöräyttää tehosekoittimessa niin 6h päästä on pakko päästä vessaan. Huomenna lusikoin ainekset kiltisti taas lusikalla.
Semmosta vaan teoretisoin että olisiko vaikutusta tolla pureskelulla? Eli sylkeä jos sekoittuu kunnolla safkaan niin ei ongelmia. Sitten jos juo sörsselit nii pistää mahan kuralle. Tietääkö kukaan tämmösestä? Muutenkin oon ollu huomaavinani että kiinteä ruoka on paljon vatsaystävällisempää kuin esim. palkkari. Yksi palkkari menee vielä mutta jos toista yrittää laittaa perään niin plörinäks menee. Entäs jos lusikoisi pirtelön ja purkkaa päälle? Hmm, täytyy testailla eli komboja ja katsoa mitä vatsa sanoo. Ja kun alkuperäinen ripulikysymys koski rahkaa niin sitä kyllä lusikoimalla olen syönyt esim. 3prk ongelmitta.
 
Menthos sanoi:
Unohtui ihan, että IMO maitorahka on ihan jees ketsupin kanssa :D

Voittajan valinta.

Ei vaan, ehrmannia lusikan kera on ihan ok, ei siihen tarvi mitään sotkea. Mutta jos jotain "sotken", niin otan purkillisen ehrmannia ja lasiin 2dl karviais-boysenmarja mehukeittoa (4.4g per 2dl kuitua ja vähäkalorista) ja syön sitten vuorotellen noita. On hyvää :)
 
Kysymys "rahka-experteille"

Normaalisti valmistan päivittäisen rahka-annokseni tehosekoittimessa. Lisään 500g maitorahkaa ja 200-300g marjoja. Onko muut huomannut seuraavaa tilannetta, että jos pyöräytän tehosekoittimella sörsselit sekaisin ~30sekuntia, aineet on sekaisin ja maistuu suunnilleen siltä miltä pitääkin, kuitenkin maitorahkan lievä hapan maku maistuu läpi.

Jos taas lisään em. aineet ja annan tehosekoittimen käydä useita minuuttia ja rahkaa sekoitetaan kunnolla, rahkasta häviää tuo hapan maku kokonaan ja annos on huomattavasti paremman makuinen.

Onko tämä pelkkää kuvitelmaa, vai onko tässä jotain perää?
 
Itse syön rahkani näin:
Purkki Ehrmannia johon desi hera proteiinia ja loraus öljyä. Aamulla tuohon laitan vielä puol desiä leseitä joukkoon. Jos tulee liian "jööttiä" niin laitan hiukan maitoa joukkoon.
 
Minä yleensä syön rahkani näin:
Ehramia 250 grammaa tai Mildonaa 200 grammaa ja sitten loraus jotain Fun Light mehu tiivistettä ja pari tippaa makeutus ainetta ja välipäivinä saatan heittää joukoon kreatiinia ja glutamiinia.

Sitten joskus tulee kokeiltua tämmöistä:
250 grammaa Ehramia
80 grammaa Ananas murskaa
25 grammaa Kauraleseitä
Loraus Fun Light mehutiivistettä ja pari tippaa makeutus ainetta ja pojat on hyvää! :hyper:
 
rahkanaama sanoi:
Kysymys "rahka-experteille"

Normaalisti valmistan päivittäisen rahka-annokseni tehosekoittimessa. Lisään 500g maitorahkaa ja 200-300g marjoja. Onko muut huomannut seuraavaa tilannetta, että jos pyöräytän tehosekoittimella sörsselit sekaisin ~30sekuntia, aineet on sekaisin ja maistuu suunnilleen siltä miltä pitääkin, kuitenkin maitorahkan lievä hapan maku maistuu läpi.

Jos taas lisään em. aineet ja annan tehosekoittimen käydä useita minuuttia ja rahkaa sekoitetaan kunnolla, rahkasta häviää tuo hapan maku kokonaan ja annos on huomattavasti paremman makuinen.

Onko tämä pelkkää kuvitelmaa, vai onko tässä jotain perää?

Joo Noinhan se taitaa minunkin sekoittimessa mennä.. Mitä pidempään sössöttää sen "tasaisempi" maku. Mistähän johtuu?
 
tää on ehkä tyhmä kysymys mutta kysyn silti.

syön kaks lämmintä ateriaa päivässä plus maitorahkaa. oon tähän mennessä yrittänyt syödä joka kolmas tunti ehrmannin (250g) maitorahan mutta nyt aattelin alottaa syömään joka toinen tunti maitorahan. oon vaan kuullu että liika proteiini saattas rasittaa haimaa ja maksaa, joten nyt kysyisinkin että meneekö se jo överin puolelle jos syö joka toinen tunti maitorahan, vai onko parempi syödä joka kolmas tunti? painan noin 80kg.
eipä tässä muuta...
 
en nyt niin nojais tuohon rahkaan,eihän ehrmannista saa kun jotain 25g protua per purkki ja sinun painoiselle olis hyvä saada tuollaiset 40g kerralla,sekä tietysti hiilareita ja rasvaa sen mukaan oletko dieetillä vai massan hankinta reissulla?
ei minun mielestä kenenkään tarvi syödä enempää kuin sen 3-4 tunnin välein.
menee muuten jo työnteoksi:hyper:
 
Toi maksan ja haiman vaurioituminen taitaa olla ihan mutua. Katsot sen että syöt sen 160g/ päivässä prodea. Ja jaottelet syömiset esim 6 osaan jossa aina syöt sen 30g protskua. Plus lasket kaloritarpeesi esim-> www.kalorilaskuri.fi ja sitä mukaan syöt tarpeittes/ tavotteiden mukaan sitten. Jos ei keholla ole tarpeeksi kaloreita ei sillä prode määrällä ole mitään virkaa ellei keholla ole energiaa työstää siitä lihasta.
 
mikä ois hyvää makuista maitorahkan kans ku ei vielä mee pelkästään???
on tähän mennessä syönyt maitorahkaa ruis leivän kanssa eikä se niin hyvää oo:rolleyes:
 
Marjoja, ananaspaloja, funlight(tai vastaavaa)-mehutiivistettä, mehukeittoa(esim valiolla oli jopa jotain sokeritonta kuulemma)

Ei sitä kannata paljaaltaan ruveta syömään, pikkusen höystää niin on herkkua.
 
Mitenkäs te vedätte tuota rahkaa? Raakanako vaan, vai?
Kun itse en siitä niin välitä "puhtaana" :urjo:

Niin, ja tonnikalan kanssa sama juttu... Miten tonnikalanvihaajat sen vetää?
Sekoitetatteko kenties ananakseen tjsp?
 
Koeta:
Sekoita tonnikalaa ja raejuustoa keskenään, parhaan suhteen löytää kokeilemalla. 50/50 suhteesta on hyvä aloittaa ja sitten vain maistaa ja mahd. lisää toista.

Maitorahkaan voi lisätä marjoja tai muuta vastaavaa.
 
Back
Ylös Bottom