Maitorahka - Edullinen proteiinipommi

Meta title: MAITORAHKA – EDULLINEN PROTEIINIPOMMI

Meta description: Parhaat maut, lisukkeet ja tipsit treenaajan arkeen.


Eli 0,4g/100g? - - Muissa Milbonan maitorahkoissa on selosteen mukaan jtn alle 0,04g-0,1g/100g.

Eikö ihminen muka erota saman tuoteryhmän sisällä 4-10 -kertaisen suolamäärän vaihtelua? Minunkin maullani huomaisi jos joku maustaisi rahkan reippaalla suolanokareella. Vaikea uskoa että tuo olisi muuta kuin painovirhe pakkauksessa.
 
Sain joo Lidliltä vastauksen: pakkauksessa on tosiaan painovirhe, eli oikea natriummäärä on 0,04g. Ajattelin nyt ilmottaa, vaikka ketään tuskin kiinnostaa :D
 
Sain joo Lidliltä vastauksen: pakkauksessa on tosiaan painovirhe, eli oikea natriummäärä on 0,04g. Ajattelin nyt ilmottaa, vaikka ketään tuskin kiinnostaa :D

Väkisinkin tuli mieleen "first world problems" meme :D

firstworld.webp

...mutta omalla tavallaan ihailtavaa, että Rhinobeetle puuttuu epäkohtiin eikä jätä mitään puolitiehen :)
 
Sain joo Lidliltä vastauksen: pakkauksessa on tosiaan painovirhe, eli oikea natriummäärä on 0,04g. Ajattelin nyt ilmottaa, vaikka ketään tuskin kiinnostaa :D

Tuota on tullu syötyä. Proteiinijauhoja ja marjoja sekaan aamupalalla, hyvää on. Ihmettelin itekkin, kun natriumin määrä näytti isolle, eikä nyt mitenkään suolaselle ole maistunut.
 
Ite vetilin parhaimmillaan 2 purnukkaa (1kg) päivässä, ja ei todellakaan tullut suolaa liikaa, päin vastoin, jouduin lisäämään suolaa ruokavalioon, koska jalat kramppaili yöisin liian vähäisen suolan takia, joten itse en ainakaan olisi peloissani, jos vähäänkään urheilee.

Määkin haluan tähän painiin.
Olkoonkin että asiaa on vissiin tutkittu vaan liikuntasuorituksessa:
"The results from this study add to the evidence that dehydration and altered serum electrolyte balance are not causes for EAMC. Rather, endurance runners competing at a fast pace, which suggests that they exercise at a high intensity, are at risk for EAMC"
"Significant and serious hypohydration with moderate electrolyte losses does not alter cramp susceptibility when fatigue and exercise intensity are controlled. Neuromuscular control may be more important in the onset of muscle cramps than dehydration or electrolyte losses."
 
...mutta omalla tavallaan ihailtavaa, että Rhinobeetle puuttuu epäkohtiin eikä jätä mitään puolitiehen :)

Kai tuo voi oikeastikin haitata, jos joku aikoo laihduttaa ja vähentää suolaa koska verenpaine. Tuoteryhmän sisällä on helppo tunnistaa onko toinen tuote 10-kertaisesti suolattu; sen sijaan eri tuoteryhmien välillä ei IMO ole helppo tietää mikä on suolaista ja mikä ei.
 
Väkisinkin tuli mieleen "first world problems" meme :D

katso liitettä 107805

...mutta omalla tavallaan ihailtavaa, että Rhinobeetle puuttuu epäkohtiin eikä jätä mitään puolitiehen :)
Jos viinapullossa lukis et 40% mut oliski vaa 4 ni kyllä siitä varmaan sanomista tulis. :D
 
Verenpaineen lisäksi natriumin runsas saanti voi lisätä vatsasyövän riskiä. Myös luukato saattaa lisääntyä.

http://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/salt-and-sodium/sodium-health-risks-and-disease/
Cancer

Research shows that higher intake of salt, sodium, or salty foods is linked to an increase in stomach cancer. The World Cancer Research Fund and American Institute for Cancer Research concluded that salt, as well as salted and salty foods, are a “probable cause of stomach cancer.” (12)

Osteoporosis

The amount of calcium that your body loses via urination increases with the amount of salt you eat. If calcium is in short supply in the blood, it can be leached out of the bones. So, a diet high in sodium could have an additional unwanted effect—the bone-thinning disease known as osteoporosis. (1) A study in post-menopausal women showed that the loss of hip bone density over two years was related to the 24-hour urinary sodium excretion at the start of the study, and that the connection with bone loss was as strong as that for calcium intake. (13) Other studies have shown that reducing salt intake causes a positive calcium balance, suggesting that reducing salt intake could slow the loss of calcium from bone that occurs with aging.
 
Mulla herää kysymys, että luitkohan sinä itse noita linkkaamiasi juttuja? :)

Ensinnäkin laitat pöytään yli 10 vuotta vanhan Tiede-lehdessä ilmestyneen uutisen, joka ei varsinaisesti sisällä mitään uutta (edes siihen aikaan) tutkimustietoa vaan lähinnä haastatteluja. Seuraava linkki on karppausguru- ja ravitsemusänkyrä Gary Taubesin kirjoitukseen, jossa hän niin ikään haastattelee tyyppejä. Lopun tutkimuslinkit ovat hänen mukaansa suolatutkimuksen merkkipaaluja vuosien varrelta. Monet niistä nimenomaan tukevat suolarajoitusta.

Jos nyt palataan tähän päivään, niin tuon Tiede-lehden uutisen jälkeen on tapahtunut paljon. Huolimatta noiden muutaman hepun mielipiteistä, tutkimustiedon kokonaisnäyttö ei ole olennaisesti muuttunut ainakaan pariinkymmeneen vuoteen.


Siiinä uudempaa tutkimustietoa vuodelta 2011 jossa todetaan, ettei suolan vähentämisellä ole mitään vaikutusta verenpaineeseen, mutta lisää sen sijaan äkkikuolemia viisin-kertaisesti.
Fatal and nonfatal outcomes, incidence of hypertension,... [JAMA. 2011] - PubMed - NCBI

Suolan rajoittaminen 1500 mg:aan pv:ssä lisää sydänkuolemia peräti450 %.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/7768554

Vähäsuolaisuus heikentää 2-tyypin diabetespotilaan selviytymistä. Diabeetikot kuolevat ennen aikojaan vähäsuolaisuuden seurauksena. Vähäsuolainen ruoka lisää myös oleellisestiinsuliiniresistenssiä.
Dietary Salt Intake and Mortality in Patients With Type 2 Diabetes

Scientific American

It's Time to End the War on Salt
The zealous drive by politicians to limit our salt intake has little basis in science, Jul 8, 2011
It's Time to End the War on Salt - Scientific American
 
En jaksanut lukea kuutta sivua posteja, mutta oma mielipide: valion profeel rahkat maistuu aivan hirveälle, ei enää ikinä. Skyr rahkat taas on ravintoarvoiltaan aikalailla samat ku esim. ehrammit sun muut maustamattomat, ja todella hyvän makusia. Tossa paikallisessa prismassa on ainaki 7 erilaista skyri purkkia, niitä nappaan aina yhdet jokaista niin on vaihtelua ja kestää sen 3pv ainakin noilla. Hintaa en muista? Taisi olla vähän kovempi kun maustamattomat, mutta silti ihan ok.
 
Kaikkea se Valiokin keksii: pehmeä rahkajuomahttp://www.valio.fi/tuotteet/ruoanvalmistustuotteet/valio-rahkajuoma/ :face:

Vedin purkin, ei paha.
Maku rahkamaisen neutraali. Pönikkä menee hyvin siemaillessa ja protskua tönikässä 52g.
Hinta kysymysmerkki. 2-3€ pönikkä mitä suurimmalla todennäköisyydellä.

Tulee ainakin omassa ruokavaliossa korvaamaan rahkan lusikoimisen.
 
Valion rahkat on ihan liian tönkköjä mun makuun, profeel vaniljarahkaa syön joskus, mutta senkin pitää seistä ainakin tunnin verran huoneenlämmössä, että se menee kurkusta alas. Profeel juomat on kans ihan jees välipaloja silloin tällöin, mutta aika makeita. Profeel jogurttijuomistakaan en tykkää ja se ananasrahkarae meinas pyrkiä samantien ylös, melko iljettävä koostumus. Onneks on ehrmannia, joka menee pelkiltäänkin helposti alas :) (skyrit on kyllä hirveintä ikinä, ainakin ne vähäkalorisemmat versiot, huh huh, mitä keinomakeutusmössöä!)
Uutuudet täytyy kyllä aina testata, mutta harvoin löytyy mitään tosi hyvää.
 
En oo täällä muutamaan vuoteen käyny kun jäi salitouhut pienen loukkaantumisen vuoksi mutta täällä taas ja nostetaan vanhaa aihetta. Vieläkö Ehrmanninsyöjiä riittää? Itse tuossa juuri vetäisin pitkän tauon jälkeen ekan Ehrmannin (tottunut milbonaa syömään viimeaikoina) ja koostumus oli jotain jogurtin ja vesipuiston väliltä, kuitenkin positiivinen kokemus. Proteiiniarvot taas näemmä tippuneet vuosien aikana. Muistn kun tämä aluksi oli sen 9.8g/100g prot, sitten se tippui 9.0g/100g ja nyt näyttäisi olevan 8.3g/100g. Eihän tässä ole enää mitään järkeä kun muissa rahkoissa vedellään 10-12g/100g paikkeilla. Muilla lähiaikaisia ehrmann-kokemuksia?
 
Back
Ylös Bottom