Maitohappobakteeripitoisia maitotaloustuotteita?

Liittynyt
24.5.2003
Viestejä
1 462
Paljon höpötetään maitohappobakteerien tärkeydestä. Mistä ruokatuotteista niitä saisi helpoiten?
Raejuusto, ja rahkapurkin kyljessä lukee sana "Hapate", sama sana lukee esim. luonnonjogurtin ja muiden purkkien kyljessä.

Tarkoittaako tämä sitä, että niissä on näitä maitohappobakteereita elävässä muodossa? Jogurttejakin oli hyllyt pitkänään mutta mistä sen tietää missä niitä bakteereita erityisesti on?

Onko kaikissa maitotaloustuotteissa?
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Tarkoittaako tämä sitä, että niissä on näitä maitohappobakteereita elävässä muodossa?

Pitäisi olla. Mutta testaa niin ei tarvitse arvailla. Punaista maitoa pari desiä kuppiin, sekauta viilipurkkia ja ota siitä ruokalusikallinen maidon joukkoon. Peitä kuppi jollain harsolla taikka muulla kankaalla. Odota vajaa vuorokausi, ja laita sitten jääkaappiin.

Jos teet jotain 10 litran ämpäriä kerralla, niin sitten pitäisi varmaan maito jo lämmittää; muuten voi ehtiä vääränlainen bakteeri peliin ennenkuin viiliä tekevät eliöt aloittavat. Viilissä voivat olla bakteerit epätasaisesti, älä siis ota viilinsiementä vain kuoresta tai vain keskeltä. Voin kysellä äidiltä tarkemminkin, mutta joteensakin noin se meillä tehtiin kun olin pieni.

Sitä en kylläkään tiedä onko tuosta mitään iloa punttien nosteluun.
 
Pitäisi olla. Mutta testaa niin ei tarvitse arvailla. Punaista maitoa pari desiä kuppiin, sekauta viilipurkkia ja ota siitä ruokalusikallinen maidon joukkoon. Peitä kuppi jollain harsolla taikka muulla kankaalla. Odota vajaa vuorokausi, ja laita sitten jääkaappiin.

Jos teet jotain 10 litran ämpäriä kerralla, niin sitten pitäisi varmaan maito jo lämmittää; muuten voi ehtiä vääränlainen bakteeri peliin ennenkuin viiliä tekevät eliöt aloittavat. Viilissä voivat olla bakteerit epätasaisesti, älä siis ota viilinsiementä vain kuoresta tai vain keskeltä. Voin kysellä äidiltä tarkemminkin, mutta joteensakin noin se meillä tehtiin kun olin pieni.

Sitä en kylläkään tiedä onko tuosta mitään iloa punttien nosteluun.

Kyllähän maidossa on hyvää proteiinia punttien nostelua varten ja jos maitohappobakteerit nostavat yleistä terveyttä on niistä hyötyä kaikkiin urheilulajeihin maratonista shakkiin
 
Paljon höpötetään maitohappobakteerien tärkeydestä. Mistä ruokatuotteista niitä saisi helpoiten?
Raejuusto, ja rahkapurkin kyljessä lukee sana "Hapate", sama sana lukee esim. luonnonjogurtin ja muiden purkkien kyljessä.

Tarkoittaako tämä sitä, että niissä on näitä maitohappobakteereita elävässä muodossa? Jogurttejakin oli hyllyt pitkänään mutta mistä sen tietää missä niitä bakteereita erityisesti on?

Onko kaikissa maitotaloustuotteissa?

jostain kuulin että AB jugurtti ois paras näiden hankintaan. taitaa olla se maustamaton. ja sittenhän on piimät jne...
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom